ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Κορυφαίες τάσεις της γυναικείας μόδας για το 2024 – τα πιο μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ!

3 min.

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν σχεδόν κάθε σεζόν, αλλά κάποιες παραμένουν μαζί μας ακόμα και για χρόνια. Για τη φροντίδα του περιβάλλοντος, οι σχεδιαστές όλο και πιο συχνά μας προσφέρουν τα ίδια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σε μια ελαφρώς διαφορετική έκδοση αντί για νέες τάσεις. Μεταξύ των κορυφαίων τάσεων του 2023 ήταν η ροζ απόχρωση Viva Magenta, οι denim maxi φούστες συνδυασμένες με μπαλαρίνες και το στυλ «quiet luxury». Ποιες από αυτές τις τάσεις θα παραμείνουν στη μόδα και το 2024;

Από pencil φούστες με πουά μοτίβο μέχρι sporty-elegant μπλούζες polo. Δες τις πιο καυτές τάσεις για το 2024.

MSS

Η τάση που πέρυσι εμφανίστηκε τόσο στις πασαρέλες, στα Tik-Tok rolls των it-girls όσο και στις αγαπημένες μας σειρές με το «Succession» στο προσκήνιο, θα κυριαρχήσει και το 2024. Μιλάμε φυσικά για το «quiet luxury», που έχει να κάνει με την ποιότητα και την απλότητα. Και έτσι θα βγάλουμε και πάλι από τις ντουλάπες μας τα μεταξωτά πουκάμισα, τα κασμιρένια πουλόβερ, τα λινά παντελόνια, τα μάλλινα σακάκια και τις καμπαρντίνες. Όλα είναι μινιμαλιστικά και κομψά: ουδέτερα χρώματα, χωρίς φανταχτερά λογότυπα ή εντυπωσιακά μοτίβα. Σχέδια στο πνεύμα της ήσυχης πολυτέλειας παρουσίασαν μεταξύ άλλων ο Christian Dior, η Victoria Beckham και ο Loewe.

τάσεις μόδας 2024 Dior – quiet luxury
Christian Dior – Victor Boyko/Getty Images

Το πιο μοντέρνο μοτίβο για το 2024 θα είναι αναμφισβήτητα το πουά σχέδιο. Στις πασαρέλες του Dolce & Gabbana μπορούσαμε να δούμε μια ολόκληρη σειρά από πουά φορέματα, πουκάμισα και φουλάρια. Από μικροσκοπικό polka dots, το πουά όπως αυτό στο εμβληματικό φόρεμα της Julia Roberts από την ταινία «Pretty Woman», μέχρι μεγάλο πουά XXL. Μάρκες όπως η Stella McCartney και η Balmain έχουν επίσης παρουσιάσει σχέδια με πουά μοτίβο. Φέτος την άνοιξη, ακολούθησε τα μοντέλα της πασαρέλας και φόρεσε πουά ρούχα σε αισθησιακό στυλ: με ανοιχτό ώμο, διακριτικά ορατά εσώρουχα με δαντέλα, ψηλές κάλτσες ή βερνικωμένες γόβες στιλέτο.

τι θα είναι στη μόδα το 2024 Dolce Gabbana – πουά
Dolce & Gabbana – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Αν οι Miu Miu, Chanel και The Row παρουσιάζουν διάφορες παραλλαγές από μπλουζάκια polo στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συλλογές τους, δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε μαζί τους. Όταν ανανεώνεις την γκαρνταρόμπα σου με βάση τις τάσεις για το 2024, οπωσδήποτε πρέπει να πάρεις έστω και ένα T-shirt με γιακά. Φόρεσέ το με διάφορους τρόπους: με μια πολύ κοντή mini φούστα (που ήταν επίσης στη μόδα πέρυσι), ένα ψηλόμεσο τζιν ή ένα cargo παντελόνι με πολλές τσέπες.

τάσεις μόδας 2024 Miu Miu – μπλούζες polo
Miu Miu – Photo by Estrop/Getty Images

Η τάση «baletcore», και μαζί της οι μπαλαρίνες, είχε ήδη αφήσει το στίγμα της πέρυσι. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024, γίνεται ακόμα πιο ισχυρή τάση, με σήμα κατατεθέν της τους πανταχού παρόντες φιόγκους! Στη συλλογή του οίκου Chanel, οι κορδέλες εμφανίστηκαν κυριολεκτικά παντού: σε στέκες μαλλιών, παπούτσια, ζώνες και ως κούμπωμα σε πουλόβερ. Τα it-girls πολύ ερωτεύτηκαν γρήγορα αυτή την τάση, ερμηνεύοντάς την με εκατομμύρια τρόπους. Το συμπέρασμα; Αν θέλεις να είσαι στη μόδα φέτος, επίλεξε τους φιόγκους!

τι θα είναι στη μόδα το 2024 – φιόγκος
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Το sheer trend, δηλαδή η μόδα για διαφανή ρούχα, είναι ένα παράδειγμα μιας μόνιμης τάσης που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2024, η τάση αυτή θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχεδιαστές προτείνουν να αντικαταστήσουμε το naked dress για πάρτι με αστραφτερά κρύσταλλα με μινιμαλιστικά tops, slip dress και φούστες, και να τα φοράμε καθημερινά. Από πού το μάθαμε αυτό; Από τις πασαρέλες των Givenchy, Chanel, Christian Dior, Missoni και Acne Studio.

τάσεις μόδας 2024 Givenchy – διαφανή ρούχα
Givenchy – Photo by Peter White/Getty Images

Το Ινστιτούτο Pantone αποφάσισε ότι το χρώμα της χρονιάς για το 2024 θα είναι το Peach Fuzz. Αυτή η ζεστή και απαλή απόχρωση του ροδακινί, η οποία προορίζεται να εντυπωσιάσει με την κομψότητά της, εμφανίστηκε στις πασαρέλες κορυφαίων οίκων μόδας. Στο catwalk του ιταλικού οίκοι Missoni μπορούσαμε να δούμε το μοντέλο με ένα midi slip dress σε αυτό το μοντέρνα χρώμα. Ενώ ο οίκος Balmain παρουσίασε ένα πλισέ φλοράλ φόρεμα στην απόχρωση Peach Fuzz.

Διάβασε επίσης: Επιλέχθηκε το χρώμα της χρονιάς για το 2024 της Pantone! Το Ινστιτούτο παρουσιάζει το χρώμα Peach Fuzz>>>

τάσεις μόδας 2024 – Pantone Peach Fuzz
Balmain – Photo by Peter White/Getty Images

Πέρυσι, φορούσαμε χαμηλοκάβαλα παντελόνια, τζιν ρούχα, tops με δέσιμο στο λαιμό και βελουτέ φόρμες που χαρακτήριζαν τη μόδα της δεκαετίας του 2000. Και παρόλο που η τάση Y2K εξακολουθεί να είναι ισχυρή, το 2024 θα αντικατασταθεί από το στυλ της δεκαετίας του ’90. Αν λοιπόν σου αρέσει το στυλ της Rachel, της Monica και της Phoebe από τα «Φιλαράκια», βάλε την αγαπημένη σου σειρά να παίζει και πάρε έμπνευση! Γκρι κοστούμια, pencil φούστες, εφαρμοστές ζακέτες και πουκάμισα σε στυλ του ’90s office, αλλά και maxi φούστες, κλασικά τζιν και τσάντες baguetteθα είναι στη μόδα. Ρούχα και αξεσουάρ εμπνευσμένα από τα 90s είδαμε στις επιδείξεις των Max Mara, Gucci, Proenza Schouler και Helmut Lang.

τάσεις μόδας 2024 Helmut Lang – 90s
Helmut Lang – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει: Μόδα 2024: τάσεις στα αξεσουάρ κατευθείαν από τις πασαρέλες>>>

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News