ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τα πιο trendy γυναικεία μπουφάν για τη μεταβατική περίοδο!

3 min.

Καθώς ο χειμώνας και το καλοκαίρι φτάνουν στο τέλος τους, ποτέ δεν ξέρεις τι εκπλήξεις θα φέρει η αλλαγή του καιρού, πόσο μάλλον: τι να φορέσεις. Για αυτές τις εποχές, σου προτείνουμε τα γυναικεία μεταβατικά μπουφάν, τα οποία εμφανίζονται στις πασαρέλες των πιο διάσημων σχεδιαστών μόδας κάθε χρόνο.

Μια μπεζ καμπαρντίνα, ένα τζιν μπουφάν ή μήπως ένα δερμάτινο biker jacket; Υπάρχουν πολλές επιλογές!

MSS

Ένας δοκιμασμένος τρόπος για να καλωσορίσεις την άνοιξη ή το φθινόπωρο είναι να αγοράσεις ένα καλής ποιότητας παλτό που θα σου κρατήσει για χρόνια. Ψάχνοντας για το κατάλληλο μοντέλο, ακολούθησε το παράδειγμα της Victoria Beckham, η οποία φοράει ένα oversized παλτό με φαρδιές μανσέτες και γιακά. Το συνδυάζει με τα λεγόμενα pantboots του Demna Gvasalia (τα οποία λατρεύει και η Kim Kardashian) και μια τσάντα clutch με χρυσή αλυσίδα. Η Victoria ολοκληρώνει την εμφάνισή της με μεγάλα, σκούρα γυαλιά ηλίου.

Δες επίσης >>> Spring 2024 fashion trends: γυναικεία μπουφάν

Κομψό γυναικείο μεταβατικό μπουφάν: oversized παλτό Victoria Beckham
Photo by Marc Piasecki/GC Images

Το μπουφάν bomber είναι ένα από τα αγαπημένα μεταβατικά μπουφάν των celebrities. Το λατρεύουν για την ευελιξία του (unisex), την άνεση (τα bomber jackets είναι oversized!) και τον μοντέρνο χαρακτήρα του (μπορούμε να το δούμε στις πιο διάσημες επιδείξεις μόδας). Το oversized bomber jacket είναι το τέλειο ανοιξιάτικο μπουφάν που μπορείς να το φορέσεις τόσο με σπορ όσο και με casual outfits. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Kaia Gerber, φόρεσε το με χρυσά σκουλαρίκια, γυαλιά ηλίου και μια ολόσωμη φόρμα.

Δες επίσης >>> Γυναικείο μπουφάν bomber: ένα must-have κομμάτι της άνοιξης 2024

Γυναικείο μεταβατικό μπουφάν: μπουφάν bomber Kaia Gerber
Photo by Gotham/GC Images

Σχετικά πρόσφατα, τα φαρδιά μπεζ παντελόνια εμφανίστηκαν στους δρόμους και μπήκαν για τα καλά στις γκαρνταρόμπες των fashionistas. Σύντομα ακολούθησαν και τα φαρδιά τζιν παντελόνια. Και τα δύο κομμάτια αποτελούν την τέλεια βάση για ένα από τα πιο μοντέρνα look που αντικατοπτρίζει την τάση quiet luxury. Μια μπεζ καμπαρντίνα και ένα μπλε (απαραίτητα oversized) πουκάμισο είναι κομμάτια ενός τυπικού business look, το οποίο, όπως το έκανε και η Elsa Hosk, μπορείς εύκολα να το σπάσεις με ένα φαρδύ παντελόνι. Ένα ελαφρύ παλτό στο χρώμα της κρέμας πατισερί είναι το τέλειο μεταβατικό πανωφόρι τόσο για τον ανοιξιάτικο ήλιο όσο και για το φθινόπωρο.

Μπεζ καμπαρντίνα: εμφανίσεις Elsa Hosk – σύνολο με φαρδύ τζιν παντελόνι
Photo by Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images
Μπεζ καμπαρντίνα: εμφανίσεις Elsa Hosk – σύνολο με μπεζ παντελόνι
Photo by Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Το καπιτονέ μπουφάν δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά trendy μεταβατικό κομμάτι, αλλά αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της βρετανικής βασιλικής γκαρνταρόμπας. Είναι ιδανικό για τις ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές ημέρες και θα σε προστατεύσει από τις τυχόν βροχές. Η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ φορούσε καπιτονέ μοντέλα, τα οποία είναι εξίσου δημοφιλή στην Αμερική. Η Irina Shayk συνδυάζει το καπιτονέ μπουφάν από τη μάρκα Burberry με δερμάτινες μπότες over the knee και ένα φόρεμα με βολάν.

Καπιτονέ μεταβατικό μπουφάν Irina Shayk
Photo by Neil Mockford/Getty Images

Τα γυναικεία μεταβατικά μπουφάν με κουκούλα είναι κάτι για όσες εκτιμούν μια σπορ πινελιά στην γκαρνταρόμπα τους. Το πιο μοντέρνο κομμάτι ανάμεσα σε αυτά είναι το anorak jacket, το οποίο είναι ένα αδιάβροχο μπουφάν με κορδόνι περίσφιξης. Οι fashionistas αποδεικνύουν ότι ακόμη και τα πιο σπορ πανωφόρια δεν προορίζονται μόνο για εμφανίσεις σε αθλητικό στυλ. Το anorak μπορεί επίσης να φορεθεί με φούστα και λευκά μποτάκια με λεπτό τακούνι!

Μεταβατικό μπουφάν με κουκούλα: anorak
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Όταν είδαμε την Gigi Hadid σε ραντεβού με τον Bradley Cooper πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν σαφές ότι ένα από τα πιο μοντέρνα ανοιξιάτικα μπουφάν θα είναι και πάλι το biker jacket. Και δεν εννοούμε καθόλου το κλασικό μαύρο δερμάτινο μπουφάν, αλλά την καφέ παραλλαγή του. Αναζήτησε μοντέλα σε όλες τις αποχρώσεις της σοκολάτας, του καστανού, ακόμα και του μπορντό. Η μεγαλύτερη αδερφή Hadid φοράει το μεταβατικό δερμάτινο μπουφάν με κοντό πουλόβερ, φαρδύ τζιν παντελόνι και εξαιρετικά trendy αθλητικά Wales Bonner.

Δες επίσης >>> 7 ιδέες για outfit με biker jacket

Γυναικείο ανοιξιάτικο μπουφάν: biker jacket Gigi Hadid
Photo by MEGA/GC Images

Αν παίρναμε το περιεχόμενο της ντουλάπας των μητέρων μας από τη δεκαετία του 1990, θα είχαμε πιθανότατα στα χέρια μας ό,τι είναι της μόδας σήμερα. Η μόδα επαναλαμβάνεται, και μία από τις αγαπημένες μας επιστροφές είναι το τζιν μπουφάν. Τα outfits με denim jacket είναι από τα πολυαγαπημένα σύνολα για τη μεταβατική περίοδο της Bella Hadid. Αν ψάχνεις το τέλειο ανοιξιάτικο μπουφάν επίλεξε ένα τζιν μπουφάν, απαραίτητα oversized και συνδύασε το με σκούρο μπλε τζιν παντελόνι Levi’s. Αξιοσημείωτος σε αυτό το ντύσιμο είναι και ο συνδυασμός: λευκές κάλτσες + loafers.

Δες επίσης >>> Γυναικείο τζιν μπουφάν: outfits που οι fashionistas έχουν αγαπήσει

Oversized τζιν μπουφάν
Photo by Gotham/GC Images

Αν και δεν είναι ένα τυπικό μεταβατικό πανωφόρι, δεν πρέπει να το αγνοήσουμε! Το αμάνικο μπουφάν είναι ένα υποτιμημένο αλλά πολύ μοντέρνο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ήταν δημοφιλές για λίγο όταν ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta ξεκίνησε τη μόδα για το χρώμα: grass green. Σύντομα, οι συλλογές των κορυφαίων brands ήταν γεμάτες με πράσινα πουπουλένια αμάνικα μπουφάν. Σήμερα, τα πιο μοντέρνα είναι εκείνα στο κλασικό μαύρο χρώμα. Αυτή ακριβώς είναι η επιλογή της Pernille Teisbaek, fashion influencer από την Κοπεγχάγη, η οποία λατρεύει την εμβληματική μάρκα Prada.

Γυναικείο ελαφρύ μεταβατικό πανωφόρι: αμάνικο μπουφάν
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Gotham/GC Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News