ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τα πιο μοντέρνα ανδρικά παπούτσια – τάσεις φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024. Ποια μοντέλα θα εμφανιστούν σύντομα στους δρόμους;

2 min.

Για τους κορυφαίους σχεδιαστές, η σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας ξεκινάει πολύ νωρίτερα από ό,τι για εμάς. Η μόδα προβλέπει το μέλλον, αλλά – ευτυχώς – το ίδιο και εμείς, οπότε πριν η θερμοκρασία πέσει σημαντικά, ρίχνουμε μια ματιά σε ό,τι εμφανίστηκε στις πασαρέλες. Μια από τις εκπλήξεις αποδείχτηκε ότι ήταν τα μοντέρνα ανδρικά παπούτσια, μέρος των τάσεων για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023-2024. Παρόλο που οι σχεδιαστές μας παρουσίασαν μοντέλα γνωστά από τις προηγούμενες σεζόν, το καθένα εμφανίστηκε σε μια ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση. Δες παρακάτω για ποια παπούτσια πρόκειται.

Τα επίσημα κλειστά παπούτσια, τα oxfords ή τα λευκά αθλητικά δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο όσον αφορά τα ανδρικά παπούτσια για το φθινόπωρο και το χειμώνα, αλλά αυτά που είδαμε στις πασαρέλες να ανακοινώνουν τις τάσεις για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 σίγουρα εκπλήσσουν.

MSS

Αποτελούν βάση της ανδρικής (και γυναικείας) capsule γκαρνταρόμπας, ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα και αποδεικνύουν για άλλη μια σεζόν ότι δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα. Για ποια παπούτσια μιλάμε; Φυσικά για τα λευκά αθλητικά, με τα οποία – αν δεν το έχεις κάνει ήδη – πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσεις την ντουλάπα σου.

Το φθινόπωρο του 2023, αντί για χαμηλά λευκά daddy shoes, που έσπασαν ρεκόρ δημοτικότητας τις τελευταίες σεζόν, αξίζει να επιλέξεις μοντέλα σε ρετρό στυλ με το άνω μέρος να τελειώνει πάνω από τον αστράγαλο. Εξίσου δημοφιλείς είναι οι παραλλαγές με πολύ σπορ σχεδιασμό με χαρακτηριστικά λαστιχάκια αντί για κορδόνια. Μπορείς να ψάξεις για έμπνευση τόσο στην πασαρέλα του brand Louis Vuitton όσο και στα γήπεδα μπάσκετ από τη δεκαετία του ’90.

μοντέλο με λευκά αθλητικά παπούτσια
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τη σεζόν fall/winter 2023-24, τα κλασικά κλειστά παπούτσια αποκτούν έναν νέο, πολύ πιο πρωτότυπο χαρακτήρα. Τα chunky shoes, δηλαδη η τάση για ελαφρώς πιο ογκώδη και βαριά παπούτσια εξακολουθεί να υπάρχει στα αθλητικά, και αυτή τη φορά θα ισχύει και για τα κλασικά μοντέλα. Όταν ψάχνεις για μοντέρνα ανδρικά παπούτσια που θα ταιριάζουν με τα κοστούμια ή τα σακάκια σου, προτίμησε εκείνα με πιο χοντρή σόλα. Αυτά τα ογκώδη επίσημα κλειστά παπούτσια έχουν εμφανιστεί στις πασαρέλες των brands όπως Givenchy και JW Anderson. Πώς να τα φορέσεις;. Πάρε έμπνευση από τις εμφανίσεις του Travis Barker από το κόκκινο χαλί.

μαύρα επίσημα κλειστά παπούτσια με παντελόνι κοστουμιού
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας είναι το preppy στυλ. Εμπνευσμένο από το ακαδημαϊκό look με ζακέτες, παντελόνια chinos και γραβάτες ως το κύριο στοιχείο της εμφάνισης. Τα oxfords ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το ντύσιμο και είναι από τα πιο μοντέρνα ανδρικά παπούτσια για τη σεζόν FW 2023-24. Χαρακτηρίζονται από τρύπες στο άνω μέρους από μπροστά και κορδόνια, αν και στην πασαρέλα του οίκου μόδας Fendi μπορούσαμε να δούμε και παραλλαγές δεμένες με λουράκια. Αυτά τα κλειστά παπούτσια μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με casual και ελαφρώς πιο κομψά σύνολα.

ανδρικά oxfords στην πασαρέλα
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Φαίνεται ότι οι σχεδιαστές εξακολουθούν να εμπνέονται έντονα από την υποκουλτούρα goth, metal και punk, και τα υποδήματα που φορούν οι εκπρόσωποί τους. Αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας μοντέρνα ανδρικά παπούτσια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024, τα ογκώδη chunky boots που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες πέρυσι αντικατέστησαν τα μαύρα αθλητικά αστραγάλου. Αυτός ο τύπος παπουτσιών είναι must-have για τους λάτρεις του αθλητικού στυλ με μια νότα punk. Πολλά μοντέλα σε αυτό το στυλ μπορείς να βρεις στην τελευταία συλλογή RAGE AGE.

ανδρικά κλειστά παπούτσια αστραγάλου, ανδρικά μποτάκια
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Κοιτάζοντας τις τελευταίες συλλογές από κορυφαίους οίκους μόδας, είναι αδύνατο να αντισταθείς στην εντύπωση ότι πολλά στοιχεία αποτελούν επανάληψη. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί σχεδιαστές προσπαθούν να μην δημιουργούν πάρα πολλές νέες μικροτάσεις, με την ιδέα της φροντίδας του πλανήτη. Για παράδειγμα, ο Dior, γνωστός για την αγάπη του για το κλασικό στυλ, συμπεριλαμβάνει και πάλι τις γαλότσες ανάμεσα στα μοντέρνα ανδρικά παπούτσια για τη σεζόν fall/winter 2023-2024. Πρόκειται για παπούτσια που πρέπει να υπάρχουν στη φθινοπωρινή/χειμωνιάτικη ντουλάπα κάθε άνδρα με πρακτική προσέγγιση στη μόδα.

ανδρικές γαλότσες Dior
Dior
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Δες επίσης: Ανδρική μόδα φθινόπωρο/χειμώνας 2023-24 – ανακάλυψε τις κορυφαίες τάσεις από τις πασαρέλες >>>

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News