Αναζήτηση...

Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024: Τα πιο μοντέρνα γυναικεία παλτό κατευθείαν από τις πασαρέλες

3 min.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα όσον αφορά τη μόδα; Σίγουρα τα ζεστά υφάσματα που τυλίγονται γύρω από το σώμα μας, τα ευχάριστα στην αφή πουλόβερ και… τα κομψά γυναικεία παλτό. Οι τάσεις για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023-2024 δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ερχόμενη σεζόν θα δούμε μακρύτερα πανωφόρια, καθώς και γνωστά κλασικά κομμάτια που συνυφαίνονται με το ρετρό στυλ με μια πινελιά φουτουρισμού. Δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, αλλά και οι δοκιμασμένες επιλογές, σύμφωνα με την ισχυρή τάση «quiet luxury». Ποια είναι τα πιο μοντέρνα γυναικεία παλτό που θα δούμε σύντομα στους δρόμους; Μάθε παρακάτω.

Το διαχρονικό παλτό από δέρμα προβάτου, το μοντγκόμερι και η ψεύτικη γούνα είναι μερικές μόνο από τις κορυφαίες τάσεις στα γυναικεία παλτό για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα 2023-24.

Κοιτάζοντας τις τάσεις από τις πασαρέλες των μεγαλύτερων σχεδιαστών, μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλές αναφορές στην τάση quiet luxury. Τα παλτό από τα πιο ποιοτικά υλικά κυριάρχησαν στις πασαρέλες των κορυφαίων σχεδιαστών. Τα μινιμαλιστικά σχέδια εμφανίστηκαν σε βασικά χρώματα: αθάνατο μαύρο, κομψό κρεμ και ευγενές καφέ.Γυναικεία παλτό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 σχεδιασμένα στο πνεύμα της «ήσυχης πολυτέλειας« είδαμε στις πασαρέλες των πιο σημαντικών οίκων μόδας: από τον Givenchy έως τον Max Mara.

μοντέλο στην πασαρέλα του οίκου Givenchy με μοντέρνο γυναικείο παλτό
Givenchy
Photo by Marc Piasecki/WireImage/ Getty Images
μοντέλο με μακρύ παλτό Max Mara
Max Mara
Photo by Justin Shin/Getty Images

Πριν από ένα χρόνο, μαγευτήκαμε από τα πανωφόρια σε στυλ της Τρίνιτι και του Νίο από το «The Matrix», για να τις αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την επόμενη σεζόν! Αυτή τη φορά, όμως, τα γυναικεία δερμάτινα παλτό για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024 από τις πασαρέλες μας ενθουσιάζουν με πολλά και διάφορα σχέδια και χρώματα. Κορυφαίοι οίκοι μόδας όπως οι Alexander McQueen, Etro και Bottega Veneta παρουσίασαν παλτό από δέρμα. Τι είδους παλτό; Σε στυλ του biker jacket με ένθετα και τρουκς, μοντέλα που θυμίζουν τέλεια ραμμένο φόρεμα ή απλά μοντέλα με μόνη σειρά κουμπιών με και φαρδείς ώμους. Όσον αφορά τα χρώματα, το κλασικό μαύρο και το καφέ σοκολατί εξακολουθούν να είναι on top.

μοντέλο στην πασαρέλα με γυναικείο δερμάτινο παλτό
Alexander McQueen
Photo by Yanshan Zhang/Getty Images

Τα ζεστά ρούχα επιστρέφουν στις ντουλάπες μας κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Φέτος, επιλέγοντας τα γυναικεία παλτό για τη σεζόν fall/winter 2023-24 θα επικεντρωθούμε στην τεχνητή γούνα. Κανόνας νούμερο 1: πρέπει να είναι άνετο αλλά και κομψό. Πώς το ξέρουμε αυτό; Το βλέπουμε σαφώς στις πασαρέλες των οίκων μόδας όπως Prada, Gucci και Burberry, οι οποίοι παρουσίασαν στις πασαρέλες μόνο συνθετικές εκδοχές της γούνας, εξίσου όμορφες και ζεστές με τη γούνα ζώων. Ποια χρώματα να επιλέξεις; Τα παλτό σε ουδέτερα χρώματα θα είναι μια επένδυση για πολλά χρόνια, αλλά στα catwalk εμφανίστηκαν επίσης σχέδια σε αποχρώσεις του μοβ, του πορτοκαλί ή και ασπρόμαυρες παραλλαγές, όπως εκείνες του Gucci, που θυμίζουν την Κρουέλα ντε Βιλ.

μοντέλο στην πασαρέλα με γυναικείο παλτό από τεχνητή γούνα
Gucci
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Αν σου αρέσει το κλασικό στυλ, θα χαρείς να μάθεις ότι ανάμεσα στα μοντέρνα παλτό για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024, υπάρχουν πολλά κλασικά μοντέλα σε καρό σχέδιο. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το μήκος: πρέπει να φτάνουν κάτω από το γόνατο και κατά προτίμηση μέχρι τον αστράγαλο. Ο οίκος μόδας Chanel παρουσίασε μακριά καρό παλτό με διπλή σειρά κουμπιών σε υποτονικά χρώματα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό κόψιμο που ταιριάζει απόλυτα με το old money style. Τα καρό παλτό εμφανίστηκαν επίσης την πασαρέλα των Etro και Max Mara.

Διάβασε επίσης: Old money style – τι είναι και πώς να δημιουργήσεις outfits σε αυτό το στυλ; >>>

μοντέλο στην πασαρέλα της Chanel με καρό παλτό
Chanel
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images
μοντέλο στην πασαρέλα της Etro με καρό παλτό και φαρδύ παντελόνι
Etro
Photo Estrop by Getty Images

Θα τα φορέσουμε και αυτή τη σεζόν! Τα χοντρά και μαλακά γυναικεία παλτό από δέρμα προβάτου (προφανώς συνθετικό) σε στυλ ρετρό και τα ευφάνταστα μοντέλα με γιακά με animal print επιστρέφουν. Αυτού του είδους τα πανωφόρια παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες των πιο πολυτελών οίκων μόδας, όπως ο Dior, ο Saint Laurent και ο Chloe. Οι trendsetters είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν και θα τα βγάλουν από τις ντουλάπες τους με την πρώτη ευκαιρία. Το γυναικείο παλτό από δέρμα προβάτου είναι μια τέλεια επιλογή για κάθε μέρα: θα σε κρατήσει ζεστή ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες. Επιπλέον, θα προσθέσει ένα μοντέρνο χαρακτήρα σε ένα casual ντύσιμο, γι’ αυτό και το εκτιμούμε τόσο πολύ!

μοντέλο πασαρέλας με μακρύ παλτό από δέρμα προβάτου
Chloe
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Η λίστα μας κλείνει με παλτό με ογκώδες, boxy κόψιμο. Αυτό που έχουν όλα κοινό είναι ότι είναι εξαιρετικά άνετα, ενώ η μεγάλη περίμετρος στην περιοχή της κοιλιάς και των γοφών σημαίνει ότι μπορείς να φορέσεις από κάτω ό,τι θέλεις. Τα boxy παλτό για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 εμφανίστηκαν στις πασαρέλες πολλών οίκων μόδας. Στην επίδειξη του Prada, μπορούσαμε να θαυμάζουμε boxy μοντέλα σε στυλ του μοντγκόμερι, με κουμπιά σε στυλ της αρκούδας Πάντινγκτον. Ενώ ο Louis Vuitton προσέφερε παραλλαγές με δερμάτινα ένθετα στους ώμους. 

μοντέλο με χοντρό μπεζ παλτό με κουμπιά σε στυλ της αρκούδας Πάντινγκτον
Prada
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images
μοντέλο με γκρι oversized παλτό με δερμάτινα ένθετα
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Thierry Chesnot via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News