ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Γυναικείο μπουφάν bomber: ένα must-have κομμάτι της άνοιξης 2024

3 min.

Πριν το γυναικείο μπουφάν bomber γίνει το αγαπημένο πανωφόρι των διασημοτήτων και των it-girls, το χρησιμοποιούσαν κυρίως οι πιλότοι. Το κοντό σακάκι – ή αλλιώς γνωστό ως μπουφάν πιλότου ή πιλοτικό μπουφάν – είναι ένα από τα πιο ευέλικτα κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Μπορείς να το συνδυάσεις τόσο με κομμάτια σε στυλ y2k όσο και με κομψά φορέματα. Είναι επίσης το τέλειο μεταβατικό μπουφάν και προσφέρει εξαιρετική προστασία από το κρύο και τον άνεμο.

Μάθε πώς να φορέσεις το γυναικείο μπουφάν bomber και με τι να το συνδυάσεις. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύεις, αυτό το μοντέρνο μπουφάν για την άνοιξη του 2024 δεν ταιριάζει μόνο σε σπορ εμφανίσεις!

MSS

Το χαρακτηριστικό μπουφάν με λάστιχο στα μανίκια και πάνω από τους γοφούς έχει γίνει πολύ γρήγορα ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το γυναικείο μπουφάν bomber δεν ήταν πάντα αποκλειστικά για τις γυναίκες. Αρχικά, προοριζόταν για πιλότους και στρατιώτες. Με τον καιρό όμως βρήκε μια σταθερή θέση και στις γυναικείες ντουλάπες.

Το πιο μοντέρνο γυναικείο μπουφάν bomber μπορεί να είναι τόσο sporty όσο και normcore, με αναφορές στη μόδα του y2k style ή της δεκαετίας του ’90, ή μπορεί να αποτελεί την κύρια έμφαση ενός look ή να το συμπληρώνει διακριτικά. Το bomber jacket μπορεί να είναι μακρύ και εφαρμοστό, αλλά και κοντό και ογκώδες – η επιλογή είναι δική σου. Οι σχεδιαστές έχουν ερωτευτεί τόσο τα πολύχρωμα μοντέλα από ύφασμα όσο και τα μαύρα μπουφάν bomber από δέρμα. Και ποια μοντέλα επιλέγουν οι fashionistas στο εξωτερικό;

Το πιο κλασικό και ταυτόχρονα το πιο επιθυμητό είναι το μαύρο γυναικείο bomber jacket, που έχει κατακτήσει τις γκαρνταρόμπες των πιο διάσημων celebrities από το εξωτερικό. Αυτό το κομμάτι θα αρέσει τόσο σε όσες λατρεύουν το ροκ στυλ (μπορείς να το φορέσεις όπως η Gigi Hadid – σε συνδυασμό με δερμάτινο παντελόνι) όσο και στις fan του vintage trend (ακολουθώντας το παράδειγμα της Dua Lipa – με φαρδύ τζιν παντελόνι και chunky αθλητικά).

Η Dua Lipa με μαύρο γυναικείο μπουφάν bomber
Photo by Gotham/GC Images

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα κλασικά γυναικεία μπουφάν bomber επιμηκύνουν οπτικά τα πόδια επειδή είναι κοντά. Αποτελούν επομένως μια εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να τονίσουν αυτό το σημείο της σιλουέτας.

Η Gigi Hadid Η Dua Lipa με μαύρο γυναικείο μπουφάν bomber
Photo by Raymond Hall/GC Images

Όταν ο Demna Gvasalia έδωσε αριστοτεχνικά σε ένα από τα πιο δημοφιλή μπουφάν στον κόσμο μια εντελώς νέα και ξεχωριστή εμφάνιση, ο κόσμος της μόδας αναστατώθηκε κυριολεκτικά. Στις συλλογές του οίκου Balenciaga, τα γυναικεία bomber jackets σε κλασικό κόψιμο με αναφορές στις στολές των αστροναυτών κέρδισαν γρήγορα μεγάλη αναγνώριση. Τα μπαλώματα της NASA, το μπλε χρώμα και οι αμερικανικές σημαίες παραπέμπουν στη δημοφιλή φουτουριστική τάση που οι influencers έχουν αγαπήσει με όλη τους την καρδιά.

μοντέλο που φοράει γυναικείο μπουφάν bomber σε στυλ της NASA
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Με βάση τις τελευταίες τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024, τα φλοράλ μοτίβα κοσμούν όχι μόνο τα φορέματα αλλά και τα μπουφάν. Αν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα νέο πανωφόρι, προτίμησε ένα γυναικείο μπουφάν bomber με φλοράλ μοτίβο, το οποίο, σύμφωνα με τους σχεδιαστές μόδας, θα είναι και πάλι ένα από τα πιο μοντέρνα prints.

Μπορείς να το φορέσεις κυριολεκτικά παντού – για καφέ με τη φίλη σου, για δείπνο με το σύντροφό σου ή ακόμα και στη δουλειά (αν δεν υπάρχει αυστηρό dress code). Το γυναικείο φλοράλ μπουφάν bomber θα δείχνει υπέροχα τόσο με ένα κλασικό τζιν παντελόνι όσο και με μια διάφανη φούστα.

μοντέλο που φοράει γυναικείο μπουφάν bomber με λουλούδια
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Δεν σου αρέσουν τα κοντά μπουφάν; Μην ανησυχείς καθόλου! Μια εξίσου μοντέρνα επιλογή είναι η μακριά oversized εκδοχή του κοντού bomber jacket, της οποίας τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα είναι πάνω απ’ όλα η άνεση και φυσικά το γεγονός ότι αντικατοπτρίζει την κορυφαία τάση των oversized ρούχων. Με αυτό το κομμάτι μπορείς να δημιουργήσεις πάρα πολλά όμορφα σύνολα με πολύ εύκολο τρόπο. Το μακρύ γυναικείο μπουφάν bomber είναι από μόνο του ένα εντυπωσιακό στοιχείο της εμφάνισης. Για ένα wow αποτέλεσμα, διάλεξε ένα ενδιαφέρον χρώμα και κράτα τα υπόλοιπα σε ουδέτερους τόνους. Εδώ «το λιγότερο είναι περισσότερο».

Η Kim Kardashian με μακρύ γυναικείο μπουφάν bomber
Photo by Gotham/GC Images

Παρόλο που τα μπουφάν bomber δεν ανήκουν στα elegant κομμάτια της γκαρνταρόμπας, ορισμένα σχέδια τα καθιστούν το τέλειο συμπλήρωμα για outfits σε ημιεπίσημο στυλ. Ένα μπεζ κομψό γυναικείο μπουφάν bomber συνδυασμένο με λευκό τοπ, εφαρμοστό τζιν παντελόνι και μαύρες γόβες στιλέτο δείχνει απλά υπέροχο. Ψάξε για λιγότερο oversized μοντέλα, κατά προτίμηση από οικολογικό δέρμα, το οποίο θα προσθέσει μια επίσημη πινελιά στο ντύσιμό σου.

μοντέλο με κομψό μπεζ γυναικείο μπουφάν bomber
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Η ομορφιά της μόδας έγκειται στο να σπας τους κανόνες, να ξεσαλώνεις και να παίζεις με τη φόρμα. Κανείς δεν θα εκπλαγεί πια που ένα μεγάλο καπιτονέ γυναικείο bomber jacket θα φορεθεί με layered τρόπο – με τζιν και λευκό πουκάμισο. Όπως αποδεικνύουν οι fashionistas, το oversize αρέσει να συνοδεύεται με άλλες oversized φόρμες. Το oversized μπουφάν bomber μπορεί να φορεθεί σε συνδυασμό με δερμάτινες μπότες over the knee, οι οποίες μιμούνται υπέροχα το παντελόνι.

μοντέλο με καπιτονέ γυναικείο μπουφάν bomber
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Δες επίσης >>> Spring 2024 fashion trends: γυναικεία μπουφάν!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News