Αναζήτηση...

Spring 2023 fashion trends: ανδρικά μπουφάν

3 min.

Ποια μοντέρνα ανδρικά μπουφάν για την άνοιξη του 2023 θα πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την ανανέωση της ντουλάπας σου για την επόμενη σεζόν; Η μάρκα Berluti προτείνει τα κλασικά biker jackets, ενώ ο Rick Owens τα κοντά μπουφάν bomber. Στις συλλογές για τη σεζόν spring/summer 2023 υπάρχουν και ανοιχτόχρωμα μπουφάν parka με κουκούλα, πολύχρωμα μοντέλα από γυαλιστερό δέρμα latex, το καπιτονέ μοτίβο, η γούνα, καθώς και πολλά oversized μοντέλα. Ανακάλυψε τα πιο μοντέρνα ανδρικά μπουφάν για τη μεταβατική περίοδο που σύντομα θα μεταφερθούν από τις πασαρέλες στους δρόμους των πόλεων.

Καπιτονέ, δερμάτινο ή μήπως παρκά; Αναρωτιέσαι ποια ανδρικά μπουφάν να επιλέξεις για την άνοιξη του 2023; Παρακάτω θα βρεις μια επισκόπηση των πιο μοντέρνων μοντέλων τόσο για τους λάτρεις της casual κομψότητας όσο και για τους φαν του streetwear style.

Η λίστα με τα πιο μοντέρνα ανδρικά μπουφάν για την άνοιξη του 2023 δεν θα μπορούσε φυσικά να είναι πλήρης χωρίς το biker jacket. Το ανδρικό δερμάτινο μπουφάν είναι ένα κλασικό κομμάτι με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις outfit σε διάφορα στυλ και που ταιριάζει με πολλά στοιχεία της ντουλάπας, όπως casual παντελόνι chino και ζιβάγκο, τζιν και basic T-shirts, παντελόνι κοστουμιού και παπούτσια lords. Όταν αγοράζεις ένα τόσο διαχρονικό και ευέλικτο μπουφάν, καλό είναι να καθοδηγειθείς από την ποιότητα και να επιλέξεις ένα μοντέλο που θα σου κρατήσει για χρόνια. Στο MODIVO, θα βρεις ανδρικά δερμάτινα μπουφάν biker από μάρκες όπως Boss, Guess και Serge Pariente.

ανδρικά μπουφάν biker

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Τα ανδρικά δερμάτινα μπουφάν φαίνεται να είναι αθάνατα. Ανανεώνονται μόνο ελαφρώς και αλλάζουν ελάχιστα από σεζόν σε σεζόν. Η σεζόν spring/summer 2023 θα χαρακτηρίζεται τόσο από μπουφάν biker κατευθείαν από την ντουλάπα του James Dean όσο και από εκείνα με όρθιο γιακά. Λίγο rock chick vibe μπορούσαμε να δούμε στις πασαρέλες των brands όπως Berluti και Rick Owens.

Όπως κάθε χρόνο, το μπουφάν bomber βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο μοντέρνα ανδρικά μπουφάν για την άνοιξη. Μπορεί να είναι δερμάτινο, καπιτονέ, σατέν ή από ύφασμα πολυαμιδίου – οι επιλογές είναι πολλές. Ο Tom Ford και ο Hermes επιλέγουν τις κομψές suede παραλλαγές, ενώ ο οίκος μόδας Kenzo είναι πιστός στο σπορ και urban vibe.

ανδρικά bomber jacket

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Φόρεσε το σπορ μπουφάν bomber με τζιν wide leg, χαλαρό T-shirt και αθλητικά παπούτσια, και το κομψό μοντέλο με μινιμαλιστικά ρετρό sneakers, παντελόνι chino και λευκό πουκάμισο.

Ήξερες ότι…

Η ιστορία αυτού του μπουφάν φτάνει την προπολεμική εποχή. Κάποτε το φορούσαν οι Αμερικανοί πιλότοι, και με την πάροδο του χρόνου χάρη στη διάσημη μάρκα Alpha Industries, το μπουφάν bomber με μπαλώματα της NASA ήρθε στην Ευρώπη και έγινε αναπόσπαστο στοιχείο του στυλ athleisure, δηλαδή της αθλητικής κομψότητας.

Τα μοντέρνα ανδρικά μπουφάν περιλαμβάνουν επίσης μοντέλα με ελαφριά μόνωση από το κρύο, π.χ. με γούνα. Θα είναι ιδανικά για τα ψυχρά καλοκαιρινά βράδια ή τις πρώτες ημέρες της άνοιξης. Τέτοια μοντέλα ακριβώς παρουσίασε ο οίκος μόδας Dior κατά τη διάρκεια των επιδείξεων μόδας για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023. Στην πασαρέλα κυριαρχούσαν τα ανδρικά ανοιξιάτικα μπουφάν σε ήπια γήινα χρώματα, συνήθως σε μπεζ αποχρώσεις. Συνδυάστηκαν με σορτς και κοντές γαλότσες.

ανδρικά μπουφάν με γούνα

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Η άνοιξη είναι μια εποχή του χρόνου όπου μερικές φορές δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε ποιο μπουφάν να φορέσουμε. Τα πουπουλένια μπουφάν είναι πολύ χοντρά και βαριά, ενώ τα αντιανεμικά μπορεί να αποδειχθούν πολύ λεπτά. Ο ιδανικός συμβιβασμός είναι ένα καπιτονέ μπουφάν, το οποίο συνδυάζει την άνεση και την κομψότητα με την ελαφρότητα και τη ζεστασιά.

ανδρικά μπουφάν καπιτονέ

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Πώς να το φορέσεις; Αυτό το ανοιξιάτικο μπουφάν μπορεί να συνδυαστεί με smart casual εμφανίσεις με παντελόνι chino, τζιν, ζιβάγκο, chelsea boots ή sneakers. Αλλά όχι μόνο. Τα ελαφριά καπιτονέ μπουφάν είναι επίσης ιδανικά για σπορ σύνολα. Μη φοβάσαι να τα σετάρεις με κοντό παντελόνι: αυτό ακριβώς προτείνει π.χ. ο Dior.

Για άλλη μια σεζόν, τα μπουφάν anorak κατακτούν το street style και τους ανοιξιάτικους δρόμους των πόλεων. Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το πανωφόρι; Το anorak είναι ένα μπουφάν που το φοράμε πάνω από το κεφάλι, μοιάζει με φούτερ με κουκούλα, συνήθως με μισό φερμουάρ, συχνά διαθέτει μια τσέπη καγκουρό. Αυτό που διακρίνει αυτό το μοντέλο είναι το ελαφρύ, αδιάβροχο ύφασμα που προστατεύει από τη βροχή και τον άνεμο.

ανδρικά μπουφάν anorak

Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τα πιο μοντέρνα ανδρικά μπουφάν για την άνοιξη του 2023 είναι αναμφίβολα αυτά που είδαμε στις πασαρέλες κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας. Αν ψάχνεις για ένα μπουφάν σε σπορ και μοντέρνο στυλ, τότε το anorak jacket είναι το ιδανικό μοντέλο για σένα. Αυτό το ανδρικό μπουφάν κατέκτησε το catwalk του οίκου Givenchy, όπου συνδυάστηκε με κοντό σορτς.

Για το τέλειο μπουφάν anorak, δες τις συλλογές της μάρκας Napapijri και North Face. Θα τις βρεις φυσικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα MODIVO.

Εδώ και πολλές σεζόν, τα μοντέρνα ανδρικά πανωφόρια περιλαμβάνουν επίσης τα μπουφάν parka. Αγαπημένα από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας, τα μπουφάν παρκά έχουν ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα: προσαρμόζονται σε οποιεσδήποτε ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες. Η κουκούλα, το αδιάβροχο, αντιανεμικό υλικό και το σωστό μήκος καθιστούν αυτό το ανδρικό μπουφάν ένα από τα πιο ευέλικτα πανωφόρια στην ανδρική γκαρνταρόμπα.

μπουφάν παρκά

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Τη σεζόν spring/summer 2023, τα μπουφάν παρκά θα κατακτήσουν τους δρόμους των πόλεων. Το ίδιο συνέβη και στις πασαρέλες κατά τη διάρκεια των σημαντικότερων εβδομάδων μόδας. Ο Givenchy αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα χακί χρώματα και επέλεξε λευκές και μπεζ αποχρώσεις. Στην πασαρέλα του οίκου Zegna, μπορούσαμε να θαυμάσουμε μακριά ανδρικά μπουφάν με κουκούλα σε χρώματα μπανάνας. Ενώ ο Loewe, με το χαρακτηριστικό υπερβολικό του στυλ, παρουσίασε δερμάτινα πράσινα μπουφάν παρκά με φερμουάρ.

Διάβασε επίσης: Μοντέρνα ανδρικά παπούτσια 2023: top trends για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι >>>

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News