ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μόδα 2024: τάσεις στα αξεσουάρ κατευθείαν από τις πασαρέλες

3 min.

Με απλό και αβίαστο τρόπο αναβαθμίζουν τον χαρακτήρα ενός ολόκληρου outfit και μερικές φορές ακόμη κλέβουν όλη την προσοχή: αυτά είναι τα αξεσουάρ που θα είναι στη μόδα το 2024. Έχουμε λοιπόν γραβάτες που αναφέρονται στο preppy στυλ, δερμάτινα γάντια, ογκώδη βραχιόλια με ακανόνιστα σχήματα και ζώνες που φοριούνται στους γοφούς. Δες τη λίστα μας με τα microtrends από τα catwalks παρακάτω για να μάθεις ποια αξεσουάρ πρέπει να προσέξεις το 2024.

Οι τάσεις στα αξεσουάρ για το 2024 είναι μερικές φορές μια επανάληψη της περσινής χρονιάς, αλλά και κάποιες εκπληκτικές και φρέσκες ιδέες. Δες τις όλες παρακάτω.

MSS

Ανάμεσα στα μοντέρνα αξεσουάρ για το 2024, τα δαχτυλίδια κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα μας. Ποια ακριβώς; Στην πασαρέλα της Chanel, τα χέρια των μοντέλων μπορούσαμε να δούμε μινιμαλιστικά δαχτυλίδια με πέρλες. Ενώ στο catwalk του οίκου Givenchy, τα μαργαριτάρια αντικαταστάθηκαν από ζιργκόν και τα μοντέλα φορούσαν πολλά δαχτυλίδια μαζί. Αν λοιπόν σου αρέσει να βάζεις πολλά δαχτυλίδια, μη διστάσεις να φορέσεις ακόμα και δύο σε ένα δάχτυλο. Στις συλλογές των οίκων μόδας είδαμε τόσο ασημένια όσο και χρυσά κοσμήματα, οπότε ό,τι και αν επιλέξεις θα δείχνεις μοντέρνα.

αξεσουάρ μόδας για το 2024 δαχτυλίδια
Givenchy – Photo by Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Στην πασαρέλα του Valentino, τα μοντέλα έμοιαζαν με stylish μαθήτριες. Η τάση για το schoolgirl look ήταν παρούσα και στις συλλογές άλλων οίκων μόδας, όπως ο Dior και ο Rodarte. Ποιος ξέρει, ίσως οι σχεδιαστές να εμπνεύστηκαν από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το «Sex Education» ή το «Euphoria». Τα schoolgirl looks από τις πασαρέλες συνδυάστηκαν πολύ συχνά με μια γραβάτα, η οποία είναι σίγουρα ένα από τα top αξεσουάρ μόδας για το 2024. Φόρεσε την με ένα λευκό πουκάμισο και μια ζακέτα.

μοντέρνες γραβάτες 2024
Valentino – Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τα γιγάντια γυναικεία σκουλαρίκια που φτάνουν μέχρι την κλείδα είναι must-have για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024. Πώς το ξέρουμε αυτό; Για παράδειγμα, από το σόου της Simone Rocha και του Valentino. Φόρεσε αυτά τα λαμπερά, μακριά σκουλαρίκια όχι μόνο για μια βραδινή έξοδο, αλλά και όπως το μοντέλο Kaia Gerber: με ένα λευκό πουκάμισο και τζιν. Ποια άλλα σκουλαρίκια παρουσίασαν οι σχεδιαστές; Στην πασαρέλα του Fendi, τα μοντέλα φορούσαν σκουλαρίκια κρίκους, ενώ η συλλογή του οίκου Dior ήταν γεμάτη με μικρά, μινιμαλιστικά σκουλαρίκια με πέρλες.

αξεσουάρ μόδας για το 2024 – τεράστια κρυστάλλινα σκουλαρίκια
Valentino – Photo by Marc Piasecki/WireImage/Getty Images

Στις συλλογές για το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι σχεδιαστές παρουσίασαν επίσης αξεσουάρ εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ’70. Οι γραβάτες προσέλκυσαν εξίσου μεγάλη προσοχή με τα γυναικεία γάντια. Αυτό το αξεσουάρ μόδας εμφανίστηκε σε διάφορες παραλλαγές. Ο Versace προώθησε πλεκτά μοντέλα, ενώ ο Saint Laurent παρουσίασε κλασικά δερμάτινα γάντια. Αναρωτιέσαι πώς μπορείς να φορέσεις αυτό το μοντέρνο αξεσουάρ το 2024; Ακολουθώντας τις εμφανίσεις των μοντέλων της πασαρέλας, σέταρε τα γυναικεία γάντια με ένα απλό maxi φόρεμα. Για ένα μοντέρνο casual look, συνδύασε τα με το εξαιρετικά trendy πανωφόρι αυτής της σεζόν – ένα κομψό πόντσο.

δερμάτινα γυναικεία γάντια
Saint Laurent – Photo by Peter White/Getty Images

Οι τάσεις από τη δεκαετία του 2000 επιστρέφουν και φέρνουν στο προσκήνιο αξεσουάρ όπως οι γυναικείες ζώνες που φοριούνται όχι στη μέση αλλά στους γοφούς. Αξίζει να αναζητήσεις έμπνευση από τα style icons όπως η Bella Hadid, η οποία ερμηνεύει τέλεια τη μόδα από τις αρχές της χιλιετίας. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μια εμφάνιση από το σόου της μάρκας Miu Miu. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από τη συλλογή αυτού του οίκου μόδας είναι ένας συνδυασμός του preppy style και της τάσης Y2K.

γυναικείες ζώνες στους γοφούς - αξεσουάρ για το 2024
Miu Miu – Photo by Estrop/Getty Images

Τα βαριά, ακανόνιστου σχήματος, μικρότερα και μεγαλύτερα βραχιόλια που μοιάζουν με μανσέτα έχουν κατακτήσει τις πασαρέλες. Οι σχεδιαστές έχουν συμπεριλάβει ένα σωρό κοσμήματα που κοσμούν τους καρπούς ανάμεσα στα αξεσουάρ μόδας για το 2024. Ο οίκος μόδας Schiaparelli παρουσίασε γωνιώδεις κρίκους σε χρυσό, ενώ ο Saint Laurent παρουσίασε γυαλισμένους κύκλους. Αυτά τα αξεσουάρ δείχνουν πολύ όμορφα όταν συνδυάζονται με πολλά δαχτυλίδια.

ογκώδη χρυσά βραχιόλια
Schiaparelli – Photo by Peter White/Getty Images

Εκτός από τα παραδοσιακά σχέδια choker, στις πασαρέλες παρουσιάστηκαν φουτουριστικά ημικυκλικά κολιέ που έμοιαζαν σαν να μην είναι από αυτόν τον κόσμο, ενώ ήταν συνδυασμένα με κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας. Πρωτότυπα σχέδια εμφανίστηκαν στις συλλογές οίκων μόδας όπως οι Paco Rabanne, Versace και Jil Sander. Αυτό το αξεσουάρ μόδας θα δείχνει υπέροχα μαζί με μινιμαλιστικά σύνολα, δημιουργώντας μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση.

χρυσό κολιέ
Paco Rabanne – Photo by Francois Durand/Getty Images

Photo by Francois Durand/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News