ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοντέρνα prints για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024

5 min.

Τι θα είναι της μόδας το 2024; Καλόγουστα και μεγάλα πουά, μακριά κρόσσια ή μήπως διαχρονικά animal prints; Με κάθε νέα σεζόν, στις πασαρέλες των κορυφαίων σχεδιαστών μπορούμε να δούμε όχι μόνο τα πιο μοντέρνα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, αλλά και τα prints που θα γίνουν σύντομα δημοφιλή. Ανακάλυψε τα μοντέρνα μοτίβα για το 2024 που προωθούν οι οίκοι μόδας και δες ποια από αυτά δεν είναι ακόμα στην ντουλάπα σου!

Ανακάλυψε τα πιο μοντέρνα μοτίβα για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 που κυριάρχησαν στις συλλογές των κορυφαίων σχεδιαστών.

MSS

Όπως κάθε χρόνο, οι ρίγες εμφανίστηκαν στις πασαρέλες κατά τη διάρκεια των επιδείξεων μόδας που προαναγγέλλουν τις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτό το μοτίβο το γνωρίζουμε από πολλά χρόνια, και οι σχεδιαστές εξακολουθούν να το περιλαμβάνουν στις συλλογές τους. Ωστόσο, κάθε χρόνο μας προσφέρουν μια νέα έκδοση του – πειραματίζονται, δίνουν διαφορετικά χρώματα και διακοσμούν τις ρίγες που τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στα φορέματα.

Το 2024, θα δούμε τις ρίγες όχι μόνο σε κοκτέιλ δημιουργίες, αλλά και σε κοστούμια σε ίσια γραμμή, κλασικά πουκάμισα και κοντά σορτς. Οι κάθετες ρίγες σε διάφορα χρώματα θα είναι οι πιο περιζήτητες. Τέτοιες προτάσεις είδαμε για παράδειγμα στο catwalk του οίκου Gucci.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: ριγέ
Gucci
Photo by Estrop/Getty Images

Κοιτάζοντας τη φετινή συλλογή της μάρκας Max Mara και του οίκου μόδας Zimmermann για τη σεζόν spring/summer 2023, μπορούμε να τολμήσουμε να πούμε ότι η Miranda Priestly είχε άδικο: τα λουλούδια για την άνοιξη δείχνουν πραγματικά εντυπωσιακά. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης τους, οι αδερφές Zimmermann έδειξαν ξεκάθαρα ότι τα πιο μοντέρνα μοτίβα για το 2024 θα είναι τα φλοράλ. Τα φορέματά τους ήταν πλούσια, με φουσκωτά μανίκια και βολάν μέχρι το πάτωμα. Τα κοκτέιλ φορέματα σε παστέλ χρώματα ήταν διακοσμημένα με διάφορα είδη λουλουδιών.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: φλοράλ
Zimmermann
Photo by Peter White/Getty Images

Στις φετινές επιδείξεις μόδας δεν λείπουν και οι αναφορές στις περασμένες δεκαετίες. Μία από αυτές είναι η επιστροφή στη δεκαετία του ’60 και τα βαμμένα ρούχα. Τότες, κατά τη διάρκεια της εποχής των χίπις γεννήθηκε η τάση του ombre και του tie-dye, οι οποίες έγιναν ευρέως γνωστές και περιζήτητες τη δεκαετία του ’90 (οι μπλούζες του Kurt Cobain που πιθανώς όλοι γνωρίζουμε είναι ένα τέλειο παράδειγμα για αυτό).

Οι τελευταίες τάσεις στα μοτίβα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 παρουσιάζουν το tie-dye και το ombre σε μια εντελώς νέα εκδοχή. Χάρη στον οίκο μόδας Zimmermann, αυτά τα prints θα είναι από τα πιο επιθυμητά. Το dyeing εμφανίστηκε σε μακριά, maxi κοκτέιλ φορέματα και σε αέρινα πουκάμισα μέχρι στο μέσο του μηρού. Το συμπέρασμα; Το ombre μπορεί να φορεθεί τόσο σε casual ρούχα όσο και σε κομψά κομμάτια της γκαρνταρόμπας.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: ombre και tie-dye
Zimmermann
Photo by Peter White/Getty Images

Το μοντέρνο καρό μοτίβο και τα τουίντ σακάκια σε συνδυασμό με κομψές φούστες στην πασαρέλα του Louis Vuitton; Το καρό σχέδιο σίγουρα εντυπωσίασε τον σχεδιαστή Nicolas Ghesquière και την Zendaya και την Cate Blanchett που παρακολουθούσαν την επίδειξη. Το 2024, θα φορέσουμε καρό χοντρά και κομχά σακάκια, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως πανωφόρι για ένα καλοκαιρινό βράδυ και έχουν σκοπό να αντανακλούν την «κομψή άνεση».

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: καρό ρούχα
Louis Vuitton
Photo by Estrop/Getty Images

Δεν είναι μόνο το ριγέ, το φλοράλ και το καρό που θα κατακτήσουν τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν ως τα πιο μοντέρνα μοτίβα του 2024. Ένα άλλο κλασικό print που οι σχεδιαστές μόδας δυσκολεύονται να αποχαιρετήσουν είναι το πουά. Ανάμεσα στους σχεδιαστές που λατρεύουν αυτό το μοτίβο είναι και οι Ιταλοί Stefano και Domenico, χάρη στους οποίους η πασαρέλα του Dolce & Gabbana απέτισε φόρο τιμής όχι μόνο στα slip dress και στις νυφικές εμπνεύσεις, αλλά και στα boxy σακάκια.

Τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, ντύσου σύμφωνα με τα σχέδια του οίκου D&G – επίλεξε ρούχα σε ήπια χρωματική παλέτα: κατά προτίμηση μαύρα. Προτίμησε ασφαλή και κομψά κομμάτια που είναι σεμνά, αλλά ταυτόχρονα – χάρη στο πουά μοτίβο – τολμηρά.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: πουά
Dolce & Gabbana
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Έχουν τόσους υποστηρικτές όσο και αντιπάλους, αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί – είναι εντυπωσιακές. Τα αμφιλεγόμενα animal prints επέστρεψαν στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας και οι συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2024 είναι γεμάτες με φορέματα με λεοπάρ μοτίβο. Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στην κλασική εκδοχή των animal prints σε φυσικά χρώματα και μινιμαλιστικά κοψίματα, αλλά πάνω σε oversized και υπερβολικά σχέδια (Dolce & Gabbana).

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: λεοπάρ print
Dolce & Gabbana
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Η ιδέα για τη συλλογή του Valentino στην οποία κυριαρχούσε το γυμνό σώμα προήλθε από την αγάπη του για τις γυναίκες. Ο δημιουργικός διευθυντής Pierpaolo Piccioli μετέφερε τον έπαινο για το γυναικείο σώμα κατευθείαν στην πασαρέλα. Στο catwalk παρουσιάστηκαν ρούχα ραμμένα σαν από λευκό κομμένο origami. Τα φορέματα ήταν διακοσμημένα με αισθησιακά κοψίματα και δεσίματα. Τα πιο μοντέρνα σχέδια για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 περιλαμβάνουν χειροτεχνήματα και οπές, μερικές φορές συνδυασμένα με τζιν.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: οπές
Valentino
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Το τζιν κυριαρχούσε στην πασαρέλα του Glenn Martens, δημιουργικού διευθυντή της μάρκας Diesel, και αποτελεί μέρος του επόμενου μοντέρνου print για το 2024, χωρίς το οποίο η σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι χάνει το νόημά της. Το τζιν βολάν εμφανίστηκε πάνω σε tops με λεπτές τιράντες, mini φούστες και φαρδιά παντελόνια. Τα denim ρούχα ήταν το κύριο μοτίβο της Diesel και ανέβηκαν στο βάθρο των πιο μοντέρνων σχεδίων για το 2024 με φοβερό συλ.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: τζιν βολάν
Diesel
Photo by Estrop/Getty Images

Η επίδειξη μόδας του οίκου Dolce&Gabbana στο Μιλάνο κατέληξε σε μια όμορφη πασαρέλα, πλούσια τόσο σε αισθησιακό μαύρο όσο και σε δαντελένιο γαμήλιο λευκό χρώμα. Στην πασαρέλα του ιταλικού brand κυριαρχούσε η θηλυκότητα, το σεξαπίλ και η δαντέλα, η οποία ενσαρκώνει όλα τα παραπάνω. Το διαφανές ύφασμα εμφανίστηκε σε naked dresses, πανέμορφα εσώρουχα και αισθησιακές φούστες.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: λεπτό ύφασμα
Dolce & Gabbana
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Στη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2024 για τη Miu Miu, η Miu Prada χρησιμοποίησε ένα μοντέρνο μοτίβο που βοηθά στην απελευθέρωση – τις πούλιες. Οι προτάσεις της είναι σαφείς: θα φορέσουμε παγιέτες στα εξαιρετικά κοντά φορέματα που χαρακτηρίζουν την Prada και αυτά θα συνδυαστούν με κομψά πουκάμισα. Με την τελευταία της συλλογή, η Miuccia μας ενθαρρύνει να πειραματιστούμε με τη μόδα και να απολαύσουμε τη ζωή στο έπακρο.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: παιχνίδι με πούλιες
Miu Miu
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Η ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή σεζόν θα γεμίσει και πάλι με κρόσσια. Όχι μόνο κλασικές, αλλά και πιο extravagant – ασημένιες από μαλακά υφάσματα. Αυτά μας προσφέρει η Prada. Στολίζουν κομψά mini, midi και maxi φορέματα και σικάτα κοστούμια. Τα κροσσιά μπορούν να συνδυαστούν με μια καφέ ζώνη, ένα φόρεμα σε στυλ της δεκαετίας του 1920 ή με ένα έντονο κόκκινο χρώμα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και η Miuccia Prada μας προτρέπει να πειραματιστούμε.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: κρόσσια
Prada
Photo by Estrop/Getty Images

Η κολεξιόν SS’24 του Dior χαρακτηρίστηκε γρήγορα ως μία από τις καλύτερες. Η Maria Grazia Chiuri παρουσίασε το πιο όμορφο μοτίβο που μπορεί να ονειρευτεί μια γυναίκα: τη δαντέλα. Είναι αυτό που δίνει στα ρούχα ένα γοτθικό σκοτάδι, αλλά και γοητεία, κομψότητα και ερωτισμό. Στην πασαρέλα του Dior, τα πιο trendy σχέδια για την καλοκαιρινή σεζόν του 2024 είναι τα φορέματα από δαντέλα μέχρι το πάτωμα, τα μακριά μεσοφόρια και οι midi φούστες με φουσκωμένο κάτω μέρος.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: δαντέλα
Dior
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Η επίδειξη μόδας του Bottega Veneta στο Μιλάνο μας έδωσε άλλο ένα μάθημα για τα μοντέρνα μοτίβα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Εκτός από κομψά σετ κοστουμιών, μικρά μαύρα midi φορέματα και καμπαρντίνες, ο Matthieu Blazy παρουσίασε και φτερά. Αυτό το λεπτό και κοριτσίστικο σχέδιο εμφανίστηκε κυρίως σε στράπλες φορέματα. Τα φτερά είναι ένα μοτίβο που μπορεί να φορεθεί όχι μόνο σε βραδινή εκδοχή, αλλά και κάθε μέρα, π.χ. με ένα πουλόβερ.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: μαλακά φτερά
Bottega Veneta
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Η τάση logomania ήταν ήδη δημοφιλής πριν από λίγο καιρό, και τώρα παρατηρούμε την επιστροφή της. Στην επίδειξη του Kenzo, γυρίσαμε πίσω στα 00s, καθώς το λογότυπο του οίκου μόδας κοσμούσε κοντά φορέματα, λευκά T-shirts και μαλακά πουλόβερ. Κοντά στην ιδέα της τάσης y2k, η logomania μας εντυπωσίασε σε συνδυασμό με ουδέτερα χρώματα, τα οποία αντιπαρατέθηκαν με έντονα χρώματα.

[Μοντέρνα μοτίβα άνοιξη/καλοκαίρι 2024]: logomania
Kenzo
Photo by Estrop/Getty Images

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News