Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Καλοκαίρι 2024: ιδέες για stylish ανδρικά outfits. Μάθε τι πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

3 min.

Καλοκαίρι στην πόλη, έξοδος με φίλους ή διακοπές – για όλα αυτά χρειάζεσαι το κατάλληλο ντύσιμο. Τι πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα ενός μοντέρνου άνδρα τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου; Σίγουρα ένα λινό πουκάμισο και παντελόνι, μια μπλούζα polo, σουέτ κλειστά παπούτσια και άνετες παντόφλες. Ρίξε μια ματιά στα ανδρικά outfits για το καλοκαίρι του 2024 και θα δεις ότι αρκούν λίγα μόνο κομμάτια για να δημιουργήσεις πρακτικά και μοντέρνα σύνολα.

Έχουμε ετοιμάσει μερικές ιδέες για outfits που είναι ιδανικά τόσο για το καλοκαίρι στην πόλη όσο και για διακοπές στη θάλασσα.

Τα λινά κομμάτια της γκαρνταρόμπας επιστρέφουν στην ανδρική μόδα κάθε σεζόν, οπότε σίγουρα αξίζει να τα έχεις στην ντουλάπα σου.

Ανδρικό λινό κοστούμι: ένα must have για τις ζεστές ημέρες

Η βάση της ανδρικής γκαρνταρόμπας για το καλοκαίρι είναι τα ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν. Σε αυτά περιλαμβάνονται το βαμβάκι, η βισκόζη, το lyocell και το λινό. Ιδίως το τελευταίο, έχει γίνει γίνει πολύ δημοφιλές στην ανδρική μόδα. Αξιοσημείωτα είναι τα ανδρικά λινά κοστούμια. Το λινό γκρι κοστούμι φορέθηκε από τον Daniel Craig όταν έπαιζε τον Bond στο Casino Royale, ενώ ο David Beckham επαναπροσδιορίζει αυτό το κομμάτι της γκαρνταρόμπας – σε μια oversized εκδοχή. Αυτό το κομψό και ταυτόχρονα αέρινο ντύσιμο θα είναι ιδανικό για κάθε ειδική περίσταση ή ακόμα και για τη δουλειά. Μπορείς επίσης να το φορέσεις καθημερινά όπως το κάνει ο Beckham: με ένα λευκό T-shirt.

Ανδρικό λινό παντελόνι

Ένα άλλο εξαιρετικά χρήσιμο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας για το καλοκαίρι είναι το λινό παντελόνι. Το λινό είναι το ιδανικό ύφασμα για υψηλές θερμοκρασίες: είναι εξαιρετικά διαπνέον και ανθεκτικό (τα λινά ρούχα θα σου κρατήσουν για χρόνια!). Επιπλέον, αυτό το ύφασμα έχει ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας, οπότε δεν θα δεις πάνω του λεκέδες από τον ιδρώτα. Τα πλεονεκτήματα του λινού εκτιμώνται από τους σχεδιαστές μόδας σε όλο τον κόσμο, και το ανδρικό λινό παντελόνι είναι ένα κλασικό κομμάτι που μπορείς να βρεις στις συλλογές των premium brands όπως οι Boss ή Emporio Armani. Συνήθως διατίθενται σε ανοιχτά χρώματα: λευκό, εκρού, μπεζ ή γκρι.

Πώς να φορέσεις το λινό ανδρικό παντελόνι; Με μια βαμβακερή αμάνικη μπλούζα και ένα ξεκούμπωτο κοντομάνικο πουκάμισο. Ολοκλήρωσε την εμφάνιση με δερμάτινα σανδάλια και γυαλιά ηλίου.

Δες επίσης >>> Ανδρικό λινό παντελόνι – καλοκαιρινά outfits για εκείνον

ανδρική μόδα για το καλοκαίρι του 2024

Ανδρικό λινό σορτς: ιδανικό για τις διακοπές

Οι βόλτες κατά τη διάρκεια των διακοπών θα είναι ακόμη πιο ευχάριστες με το ανδρικό λινό σορτς. Συνήθως είναι κατασκευασμένο από μείγματα υλικών όπως λινό και βαμβάκι ή λινό και βισκόζη – πράγμα που το καθιστά λιγότερο επιρρεπές στο τσαλάκωμα. Το ανδρικό λινό κοντό παντελόνι είναι ένα must-have για τις διακοπές όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Δείχνει πολύ πιο κομψό από τα μοντέλα από τζιν ή πολυεστέρα.

ένας άνδρας στην παραλία με λινό παντελόνι και κοντομάνικο πουκάμισο

Συνδυάζει την κομψότητα ενός πουκαμίσου με την άνεση ενός T-shirt. Η μπλούζα polo είναι ήδη ένα κλασικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Εδώ και χρόνια, προωθείται από τους βασιλιάδες του old money style, όπως ο Ralph Lauren και ο Tommy Hilfiger. Επιπλέον, η ανδρική μπλούζα polo ήτα ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια που εμφανίστηκαν στις φετινές πασαρέλες (η μπλούζα polo παρουσιάστηκε στις ανδρικές συλλογές SS24 από σχεδιαστές όπως οι Miu Miu και Giorgio Armani). Ποια να επιλέξεις; Μια ανδρική πλεκτή μπλούζα polo σε μπεζ χρώμα θα ταιριάζει άψογα τόσο με το προαναφερθέν λινό παντελόνι όσο και με το κλασικό μπλε τζιν.

Δες επίσης >>> Ανδρική μόδα: τάσεις άνοιξη/καλοκαίρι 2024 από τις πασαρέλες

ένας άνδρας στην παραλία με μπλούζα polo και μπεζ λινό σορτς

Το ανδρικό κοντομάνικο πουκάμισο είναι ένα απόλυτο must-have για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις. Είναι εξαιρετικά πρακτικό: φόρεσε το ξεκούμπωτο πάνω από μια βαμβακερή αμάνικη μπλούζα. Φαίνεται επίσης υπέροχο κουμπωμένο και μέσα από το παντελόνι. Η αέρινη έκδοση από λινό ύφασμα είναι ιδανική για την παραλία, όπου μπορείς να το φορέσεις ξεκούμπωτο με μαγιό σορτς. Αν ακολουθείς τις τάσεις της μόδας, αυτή τη σεζόν προτίμησε ένα πουκάμισο με μοτίβο, όπως εκείνα που είδαμε στην πασαρέλα των Dolce&Gabbana και Hermes.

ένας άνδρας περπατά στην παραλία με μακρύ ανοιχτόχρωμο παντελόνι και ξεκούμπωτο κοντομάνικο πουκάμισο

Ακόμα και το πιο μοντέρνο ανδρικό ντύσιμο για το καλοκαίρι δεν θα είναι πλήρες χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια. Τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, αξίζει να έχεις ένα ζευγάρι σανδάλια. Τα δερμάτινα μοντέλα θα σου προσφέρουν άνεση και επαρκή διαπνοή. Επίλεξε διαχρονικά σανδάλια σε αποχρώσεις του μαύρου και του καφέ. Για ένα ταξίδι διακοπών, προτίμησε τις παντόφλες: κλασικές ή mules, δηλαδή αυτές με κλειστό πάνω μέρος (το απόλυτο must have της σεζόν). Όσον αφορά τα κλειστά παπούτσια, ιδανικά είναι τα ανοιχτόχρωμα δερμάτινα αθλητικά, τα σουέτ κλειστά παπούτσια ή τα μοκασίνια. Τα τελευταία είναι τα αγαπημένα παπούτσια των Ιταλών, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο καλοντυμένοι άνδρες στον κόσμο.

ανδρικά παπούτσια για το καλοκαίρι του 2024

ανδρική μόδα για το καλοκαίρι του 2024 - beach look με σορτς στην απόχρωση peach fuzz

Ανάμεσα στα πιο μοντέρνα ανδρικά μαγιό για το 2024 υπάρχουν μοντέλα σε ουδέτερα χρώματα: μπεζ, λευκό και μαύρο, καθώς και έγχρωμες παραλλαγές: κόκκινο, μπλε και neon. Τα κορεσμένα χρώματα των μαγιό σορτς δεν είναι μόνο πολύ trendy αλλά κάνουν επίσης το δέρμα να φαίνεται πιο μαυρισμένο. Το τέλειο συμπλήρωμα του ανδρικού beach look είναι τα γυαλιά ηλίου. Στο MODIVO, θα βρεις πολλά μοντέλα από κορυφαίες μάρκες όπως η Ray-Ban και η Calvin Klein.

ένας άνδρας στην παραλία με κόκκινο μαγιό σορτς, μπλε πουκάμισο και γυαλιά ηλίου

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τα μοντέρνα και πρακτικά αξεσουάρ που θα κάνουν τις διακοπές σου ακόμα πιο ευχάριστες. Μια μεγάλη, καλής ποιότητας πετσέτα από την αγαπημένη σου μάρκα είναι απαραίτητη για την παραλία ή την πισίνα του ξενοδοχείου. Το ίδιο ισχύει και για το αντηλιακό και το after sun lotion. Όσον αφορά τα αξεσουάρ, καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα καπέλο ή ένα καπέλο jockey. Φυσικά, μην ξεχνάς τη σωστή ενυδάτωση – πάρε μαζί σου ένα μπουκάλι νερού που θα μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου. Ρίξε μια ματιά στο MODIVO και ετοιμάσου για ένα stylish καλοκαίρι!

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Old money style – τι είναι και πώς να δημιουργήσεις outfits σε αυτό το στυλ;

τάσεις και συμβουλές
Insta News