ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Fall/Winter 2023-24: Top τάσεις της γυναικείας μόδας – ανακάλυψε τα πιο μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ της σεζόν!

4 min.

Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές επιλέγουν διαχρονικά, μινιμαλιστικά κομμάτια της ντουλάπας και συμφωνούν ότι τα micro trends που περνούν γρήγορα πρέπει να αντικατασταθούν με τα κλασικά κομμάτια. Τα μάλλινα σακάκια στο πνεύμα του power dressing, οι γραβάτες δανεισμένες από την ανδρική ντουλάπα, τα αισθησιακά φορέματα που τονίζουν τη σιλουέτα και τα καρό κασκόλ – αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από αυτά που θα δούμε (και θα φορέσουμε) σύντομα στους δρόμους. Δες ποιες τάσεις για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024 κυριαρχούσαν στις πασαρέλες του Παρισιού, του Λονδίνου, της Κοπεγχάγης, της Νέας Υόρκης και του Μιλάνου.

Για να σου διευκολύνουμε να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου για τους ερχόμενους μήνες, ετοιμάσαμε μια λίστα με τις 10 πιο σημαντικές τάσεις για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024. Τα καλά νέα είναι ότι μάλλον έχεις ήδη μερικά από τα ρούχα και τα αξεσουάρ αυτής της λίστας στην ντουλάπα σου!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τάση που θα κυριαρχήσει στις ντουλάπες μας την ερχόμενη φθινοπωρινή σεζόν είναι ο σύγχρονος μινιμαλισμός. Απλά, κομψά και σικάτα μοντέλα εμφανίστηκαν στην πασαρέλα κάθε μεγάλου οίκου μόδας όπως: Fendi, Prada, Saint Laurent, Alexander McQueen και Salvatore Ferragamo. Η τάση «Quiet luxury», ή αλλιώς η «ήσυχη πολυτέλεια», είναι το αντίθετο από το να αναδεικνύεται ο πλούτος μέσα από λογότυπα και στάμπες. Βασίζεται σε διαχρονικά κομμάτια της ντουλάπας από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως: λευκό πουκάμισο, κλασικό σακάκι, καλοραμμένο τζιν ή μάλλινο παλτό σε βασικά χρώματα. Αυτό το φθινόπωρο, η ήσυχη πολυτέλεια θα είναι μία από τις πιο έξυπνες τάσεις, χάρη στη διαχρονική βιωσιμότητά της.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: νέος μινιμαλισμός
Salvatore Ferragamo
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Ανάμεσα στα μοντέρνα μοτίβα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024, την πρώτη θέση καταλαμβάνει, όπως πάντα, το καρό. Ωστόσο, αυτή τη σεζόν οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας έχουν απομακρυνθεί από την grunge αισθητική και προσφέρουν να φορέσουμε καρό total looks και κασκόλ με σκωτσέζικο μοτίβο σε κομψή έκδοση. Αυτό το δυσδιάκριτο κομμάτι της γκαρνταρόμπας έχει εμφανιστεί στις συλλογές των οίκων μόδας Saint Laurent, Marni και Etro ως κύριο στοιχείο της εμφάνισης. Συνδύασε το καρό κασκόλ με κολάν και ένα oversized σακάκι με τονισμένους ώμους για να δείχνεις σαν μοντέλο από τις παγκόσμιες πασαρέλες.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: καρό μοτίβο
Saint Laurent
Φωτογραφία: Peter White/Getty Images

Αν έχεις κουραστεί από τα πανταχού παρόντα έντονα χρώματα και την τάση dopamine dressing, σίγουρα θα σου αρέσει ο ήδη αναφερόμενος μινιμαλισμός, ο οποίος αντικατοπτρίζεται και στα μοδάτα χρώματα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024. Κυριαρχούν οι γκρι, οι καφέ και οι μπεζ αποχρώσεις, επίσης και ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα πιο αισιόδοξα χρώματα. Αυτή τη σεζόν, το έντονο φούξια και το μπλε του κοβαλτίου ανταλλάσσονται με το ροζ της πούδρας, το παστέλ μπλε και το κίτρινο στην απόχρωση butter yellow.

Διάβασε επίσης: Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 >>>

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: παστέλ χρώματα
Victoria Beckham
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Τα γυναικεία κοστούμια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 έχουν αλλάξει τη μορφή τους. Οι σχεδιαστές αποχωρίζονται τα φαρδιά και oversized μοντέλα, επιλέγοντας αυτή τη φορά τη μοντέρνα ραπτική που αναφέρεται στο power dressing. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Έντονα τονισμένοι ώμοι και τονισμένη σιλουέτα κλεψύδρας. Oversized σακάκια που θυμίζουν εκείνα της ανδρικής ντουλάπας, μπλέιζερ με ζώνες που ενισχύουν τη μέση και φορέματα με φαρδείς ώμους είδαμε στην πασαρέλα των Balmain, Givenchy, Alexander McQueen και Saint Laurent.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: oversized ώμοι
Saint Laurent
Φωτογραφία: Francois Durand/Getty Images

Ποια φορέματα θα είναι της μόδας το 2024; Μια κορυφαία τάση που εμφανίστηκε συχνά στις πασαρέλες αυτή τη σεζόν είναι οι διαφανείς δημιουργίες. Το αποτέλεσμα; Ένας νέος ορισμός της βραδινής εμφάνισης που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην κομψότητα και το διακριτικό σεξαπίλ. Διαφανή φορέματα με εσώρουχα να φαίνονται από κάτω φορέθηκαν από τα μοντέλα στις επιδείξεις του brand Ermanno Scervino και Moschino. Στο catwalk της Nensi Dojak κυριάρχησαν αισθησιακές δημιουργίες που θύμιζαν νυχτικά και μεσοφόρια. Ενώ η μάρκα Miu Miu και Ferragamo επικεντρώθηκαν στο «no pants look» και στο «naked dressing».

Διάβασε επίσης: Τοπ, σουτιέν με δαντέλα και άλλα – πώς να φορέσεις τα γυναικεία εσώρουχα σε καθημερινά look; >>>

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: φορέματα με διαφάνεια
Ermanno Scervino
Φωτογραφία: Estrop/Getty Images

Εδώ και αρκετές σεζόν, το πιο μοντέρνο πανωφόρι που εμφανίζεται στη λίστα με τις τάσεις της μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας είναι το μαύρο παλτό. Όπως φαίνεται από τις συλλογές fall/winter 2023-24 των κορυφαίων σχεδιαστών, αυτό το διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας δεν θα λείπει ούτε φέτος από τις λίστες των must-have των fashion lovers. Ποιο μοντέλο να διαλέξεις για να ξεχωρίσεις από το πλήθος; Προτίμησε ένα μαύρο μάξι παλτό σε ανδρικό oversized κόψιμο και έντονα τονισμένους ώμους. Τέτοια παλτό προωθεί ο οίκος μόδας Givenchy και ακολουθούν οι Balenciaga, Stella McCartney και Dolce&Gabbana.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: μαύρο παλτό
Givenchy
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από τότε που το micro midi skirt του brand Miu Miu κέρδισε τις καρδιές των trendsetters, όμως αυτή τη σεζόν μια άλλη φούστα παίρνει τη θέση της. Πρόκειται για τη flared midi φούστα του οίκου μόδας Prada. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το επόμενο best seller της μάρκας που αγαπούν τα it-girls.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: midi φούστα
Prada
Φωτογραφία: Estrop/Getty Images

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που ακολουθούν την τάση McBling θα συνεχίσουν να είναι εξαιρετικά μοντέρνα και την επόμενη σεζόν. Τα διακοσμητικά στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σχεδιαστές στις συλλογές fall/winter 2023-2024 είναι οι παγιέτες, τα αστραφτερά φτερά και οι διακοσμητικές πέτρες. Είναι ενδιαφέρον ότι παρουσιάστηκαν κυρίως ως μέρος κομψών και καθημερινών outfits. Είτε επιλέξεις glitter από την κορυφή ως τα νύχια είτε μόνο ένα στοιχείο που τραβάει τα βλέμματα, το ασημί και το χρυσό είναι μια τάση που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: λάμψη στα ρούχα και στα αξεσουάρ
Valentino
Φωτογραφία: Estrop/Getty Images

Ρούχα που θυμίζουν σχολικά χρόνια και μαθητικές στολές είναι η πεμπτουσία του αμερικανικού preppy style. Ωστόσο, η σύγχρονη μαθήτρια απομακρύνεται από το ευγενικό preppy στυλ και φοράει τη μίνι φούστα και το λευκό πουκάμισο σε συνδυασμό με γραβάτα, oversized σακάκι και, φυσικά, βαριά παπούτσια. Αυτή τη σεζόν, η γραβάτα είναι κάτι πολύ περισσότερο από το στυλ μιας schoolgirl, καθώς τα μοντέλα στην πασαρέλα των Valentino, Dior και Alexander McQueen τη φόρεσαν στο πνεύμα του power dressing – σε συνδυασμό με φαρδιές καπαρντίνες, κοστούμια σε ανδρικό κόψιμο, ακόμα και με flared φορέματα.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: γραβάτες
Valentino
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Η τελευταία τάση για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού χρώματος. Ακολουθώντας την ιδέα ότι τα ρούχα πρέπει να είναι ευκολοφόρετα, οι σχεδιαστές κορυφαίων οίκων μόδας προσφέρουν τον αθάνατο συνδυασμό σε μια σύγχρονη έκδοση. Ο Michael Kors προτίμησε λευκά πουκάμισα και μάξι φούστες με φαρδιές δερμάτινες ζώνες. Ο Balmain αντλεί έμπνευση από το «new look» του Dior με boxy blazer και flared πουά φούστες. Ενώ ο Dolce&Gabbana μας προτείνει να συνδυάσουμε ένα κλασικό κοστούμι με λευκό πουκάμισο και γραβάτα. Τα υπερμοντέρνα και ελαφρώς λιτά σχέδια προαναγγέλλουν τη μόδα για μια νέα αντίληψη της πολυτέλειας, όπου η ουσία είναι ο μινιμαλισμός.

[Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-2024]: black&white look
Michael Kors
Φωτογραφία: Taylor Hill/Getty Images

Μπες στο MODIVO.GR και ανανέωσε την ντουλάπα σου για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-24!

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 από τις παγκόσμιες πασαρέλες

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Jacopo Raule via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News