ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Κορυφαίες τάσεις άνοιξη/καλοκαίρι 2024: γυναικεία μόδα

4 min.

Οι σχεδιαστές μόδας λατρεύουν να μας εκπλήσσουν. Μερικές φορές δημιουργούν κάτι εντελώς καινούργιο, και μερικές φορές παρουσιάζουν τάσεις που μας είναι ήδη γνωστές σε μια εντελώς νέα μορφή. Οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 περιλαμβάνουν τέλεια τροποποιημένα, νοσταλγικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, ενώ παράλληλα αντλούν στοιχεία από την ιστορία και την ποικιλομορφία της ένδυσης.

Την ερχόμενη σεζόν spring/summer 2024, δεν θα χρειαστεί να αφήσουμε τα αγαπημένα μας στυλ στην άκρη, αλλά χάρη στις τροποποιήσεις των σχεδιαστών, θα πειραματιστούμε λίγο.

MSS

Το denim γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στον κόσμο της μόδας τις τελευταίες σεζόν. Τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, το denim θα είναι μία από τις κορυφαίες τάσεις. Αυτή τη φορά, θα μας ενθουσιάσει με μια εξαιρετικά αβάν-γκαρντ και εκλεκτική έκδοση του. Οι διασημότητες όμως η Bella Hadid ερωτεύτηκαν το denim πριν από αρκετό καιρό και άρχισαν να το εισάγουν σιγά σιγά στις γκαρνταρόμπες τους, ξεκινώντας με φαρδιά τζιν και oversized τζιν μπουφάν.

Σήμερα ξέρουμε ήδη ότι οι τάσεις της μόδας για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 προβλέπουν total denim look σε διάφορες αποχρώσεις. Μπορεί να είναι ανοιχτό τζιν (baby blue), washed indigo, βαθύ navy blue ή ragged grey.

[Fashion trends spring/summer 2024]: total denim look, Alexander McQueen
Alexander McQueen
Photo by Dave Benett/Getty Images for Alexander McQueen

Γι’ αυτό αγαπάμε τη μόδα! Οι πασαρέλες της μοιάζουν με διαδρόμους σε γκαλερί τέχνης και τα ρούχα της με όμορφους και αξιοθαύμαστους πίνακες ζωγραφικής. Οι τάσεις για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 παρουσιάζουν μεταλλιζέ παπούτσια, τα οποία εκπλήσσουν, σοκάρουν, προκαλούν δέος και σίγουρα δίνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Στην πασαρέλα του οίκου Bottega Veneta, μπορέσαμε να δούμε πανέμορφες χρυσές παντόφλες με κομψό τακούνι. Η μάρκα Acne Studios παρουσίασε γκρι μεταλλιζέ μπότες, ενώ στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, η Prada εντυπωσίασε με λαμπερές κόκκινες γόβες. Για την ερχόμενη σεζόν, οι σχεδιαστές επέλεξαν την ακραία ποικιλία – ας την εκμεταλλευτούμε!

[Fashion trends spring/summer 2024]: μεταλλιζέ παπούτσια, Bottega Veneta
Bottega Veneta
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, αναμφίβολα θα δούμε τις πλατφόρμες. Κάποιος θα έλεγε κλισέ, αλλά φέτος αυτό δεν ισχύει, γιατί οι σχεδιαστές έχουν διαφορετική άποψη. Αποδεικνύεται ότι οι πλατφόρμες είναι και πάλι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των συλλογών spring/summer των μεγάλων οίκων μόδας. Οι δημιουργικοί διευθυντές επικεντρώθηκαν στα μοκασίνια με πλατφόρμα, αλλά όχι μόνο. Το must-have της επόμενης σεζόν θα είναι τα κλασικά και γνωστά μοντέλα παπουτσιών εμπλουτισμένα με χοντρή σόλα.

[Fashion trends spring/summer 2024]: παπούτσια με πλατφόρμα, Gucci
Gucci
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το 2024 μόλις ξεκίνησε και το χρώμα της χρονιάς του Ινστιτούτου Pantone, Peach Fuzz, έχει ήδη κυριαρχήσει στις γκαρνταρόμπες των διασημοτήτων. Η Rihanna εντυπωσίασε με ένα εφαρμοστό ροδακινί φόρεμα, η Zendaya έλαμψε με ένα φωτεινό πορτοκαλί σύνολο δύο τεμαχίων, και η Jessica Alba δεν αποχωρίζεται το παστέλ ροδακινί maxi παλτό. Τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 το χρώμα Peach Fuzz θα είναι το κορυφαίο!

Δες επίσης: Επιλέχθηκε το χρώμα της χρονιάς για το 2024 της Pantone! Το Ινστιτούτο παρουσιάζει το χρώμα Peach Fuzz >>>

[Fashion trends spring/summer 2024]: το χρώμα της χρονιάς Peach Fuzz, Alberta Ferretti
Alberta Ferretti
Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Η τάσεις για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 σίγουρα θα ενθουσιάσουν τις μινιμαλίστριες, καθώς η ουδετερότητα, η ηρεμία και η ψυχραιμία θα είναι στη μόδα. Θα καλωσορίσουμε όλες τις αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και της καραμέλας. Θα υπάρχει επίσης το μαύρο και το λευκό. Οι οίκοι μόδας δεν προσφέρουν μόνο φωτεινά χρώματα, αλλά και απλές φόρμες που θυμίζουν τη δεκαετία του ’90 και το εξαιρετικά μοντέρνο y2k style.

Τα έντονα χρώματα ξεχάστηκαν για λίγο για να μπορέσουμε να παίξουμε με τις παραμορφωμένες αναλογίες, τα φανταστικά υφάσματα και τα total looks. Η σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 θα είναι γεμάτη με μονόχρωμα σύνολα σε nude αποχρώσεις.

[Fashion trends spring/summer 2024]: μινιμαλισμός, Carven
Carven
Photo by Estrop/Getty Images

Η ιστορία της επόμενης τάσης για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 πηγαίνει πολύ πιο πίσω από την αγαπημένη δεκαετία του ’90 των σχεδιαστών. Το mini φόρεμα σε Α γραμμή φοριόταν ήδη στην εποχή των σταρ του παλιού Χόλιγουντ. Οι σχεδιαστές επέστρεψαν στις παλιές εποχές με μεγάλο συναίσθημα και ως εκ τούτου το φόρεμα σε Α γραμμή έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια των συλλογών τους.

Τα πιο απλά, χωρίς περιττές λεπτομέρειες φορέματα έσπασαν τα ρεκόρ δημοτικότητας. Είχαν χαλαρή γραμμή – διεύρυναν ελαφρώς τους γοφούς και τους μηρούς. Ακόμη και η Donatella Versace, γνωστή για το υπερβολικό της στυλ, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο απλό mini φόρεμα.

[Fashion trends spring/summer 2024]: mini φόρεμα από τη δεκαετία του '60, Versace
Versace
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Οι τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 συνδυάζουν την απλότητα με τις τολμηρές πινελιές. Μία από αυτές είναι τα φαρδιά μπουφάν, τα οποία σίγουρα θα ενθουσιάσουν όσες αρέσει το oversize style. Τα μοντέρνα μπουφάν για τη νέα καλοκαιρινή σεζόν θα κερδίσουν τις εντυπώσεις με τις oversized φόρμες τους, τα μεγάλα μανίκια και τις vintage αναφορές τους. Μη φοβάσαι και προτίμησε τα πολύ μεγάλα μπουφάν – επίλεξε όχι μόνο μαύρα μοντέλα, αλλά και μπεζ και καφέ κομμάτια.

[Fashion trends spring/summer 2024]: φαρδύ μπουφάν, Miu Miu
Miu Miu
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το καλύτερο πράγμα με τη μόδα είναι ότι τα κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας (μερικά από τα οποία είναι πάνω από πενήντα ετών!), επιστρέφουν σαν μπούμερανγκ. Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές επιλέγουν τουλάχιστον ένα κομμάτι που επαναφέρουν στις κορυφαίες τάσεις. Για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, αυτό θα είναι το λευκό πουκάμισο, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να έχει γιακά, να είναι oversized (αν και αυτό δεν είναι must have) και να φορεθεί μέσα από το παντελόνι ή τη φούστα.

[Fashion trends spring/summer 2024]: λευκό πουκάμισο, Max Mara
Max Mara
Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας που προαναγγέλλουν τις τάσεις για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, οι πασαρέλες κυριολεκτικά έλαμψαν. Έλαμψαν με παγιέτες, χρυσό, μέταλλο και ασήμι. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μεταλλιζέ υφάσματα και δημιούργησαν τολμηρές και εντυπωσιακές δημιουργίες. Τα ασημί φορέματα, που έμοιαζαν σαν να τα είχαν περιλούσει με υγρό ασήμι, ήταν συνώνυμο της avant-garde αλλά και της τολμηρής κομψότητας. Τέτοια σχέδια γέμισαν τα catwalks των brands όπως Ralph Lauren και Chloé.

[Fashion trends spring/summer 2024]: ασημί φόρεμα, Chloe
Chloé
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Θυμάσαι όταν η Kendall Jenner εμφανίστηκε στους δρόμους του Λος Άντζελες το 2023 με μαύρο εσώρουχο και λεπτό καλσόν, κρατώντας ένα μπουκέτο με ηλίανθους; Ενώ στο Met Gala του 2023 φορούσε ένα κορμάκι με παγιέτες που μόλις κάλυπτε τους γλουτούς της. Τα πολύ κοντά σορτς που προώθησε η Miuccia Prada ήταν επίσης πολύ δημοφιλή. Η φετινή χρονιά δεν διαφέρει, καθώς οι τάσεις spring/summer 2024 περιλαμβάνουν πολύ κοντά σορτσάκια που αποκαλύπτουν τα πόδια όσο περισσότερο γίνεται!

[Fashion trends spring/summer 2024]: κοντό σορτς, Miu Miu
Miu Miu
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News