ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια άνοιξη/καλοκαίρι 2023 – ανασκόπηση πασαρέλας

3 min.

Ποια παπούτσια είναι στη μόδα το 2023; Οι τάσεις στα παπούτσια για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023 που προωθούνται από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, επικεντρώνονται στα εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία και στην πρακτικότητα. Στις πασαρέλες κυριάρχησαν οι μεταλλιζέ καουμπόικες μπότες, οι ασημένιες γόβες στιλέτο, οι μπαλαρίνες που αγαπιούνται από τις Γαλλίδες και οι στυλάτες γόβες με μυτερή μύτη. Επίσης, στη μόδα επέστρεψαν οι πλατφόρμες και τα thong sandals, που θυμίζουν τα μοντέλα που φορούσαμε τη δεκαετία του 2000. Με τόση ποικιλία, ένα πράγμα είναι σίγουρο – αυτή τη σεζόν κάθε γυναίκα θα βρει το τέλειο ζευγάρι για τον εαυτό της! Δες παρακάτω τα πιο μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023.

Σανδάλια flatforms ή άνετες μπαλαρίνες; Επίλεξε τα πιο μοντέρνα παπούτσια για τη σεζόν spring/summer 2023!

MSS

Μεταλλιζέ καουμπόικες μπότες, λαμπερά σανδάλια, γόβες στιλέτο διακοσμημένες με πέτρες – τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023 εστιάζουμε στη λάμψη! Χρυσά και ασημένια παπούτσια, τσάντες και ρούχα είναι η κορυφαία τάση για τους επόμενους μήνες, όπως αποδεικνύεται από τις συλλογές των μεγάλων οίκων μόδας. Ο JW Anderson προσφέρει γόβες στιλέτο με ζιργκόν. Οι μάρκες Bottega Veneta και GCDS μας προτείνουν μπότες σε ασημί χρώμα με φαρδύ πάνω μέρος. Ενώ ο Valentino ενθαρρύνει να φοράμε μπότες με τακούνι και με παγιέτες σε συνδυασμό με αστραφτερά καλσόν.

γυναικείες μπότες ασημί
Bottega Veneta
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Πιστεύεις ότι τα παπούτσια σε μεταλλιζέ στυλ προορίζονται μόνο για βραδινές εξόδους; Λάθος! Οι Δανέζες it-girls δείχνουν ότι τα metallic shoes μπορούν επίσης να συνδυαστούν με casual σύνολα – ως συμπλήρωμα ενός μαύρου look με φόρεμα ή ως το κύριο στοιχείο μιας εμφάνισης με σακάκι και τζιν.

Διάβασε επίσης: Top 5 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης 2023 – street style review >>>

Κοιτάζοντας τις συλλογές για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023, είναι αδύνατο να μην παρατηρήσουμε ότι οι πλατφόρμες που λανσαρίστηκαν πέρυσι εξακολουθούν να είναι on top. Τη μεγαλύτερη δημοτικότητα απέκτησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000, επομένως αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη ότι στις τάσεις της μόδας αρέσει να επιστρέφουν. Ο ιταλικός οίκος μόδας Fendi παρουσίασε στην πασαρέλα του πολύχρωμες παντόφλες με πλατφόρμα, η μάρκα Ferragamo στρέφει την προσοχή μας στα πέδιλα με γεωμετρικό τακούνι και στη συλλογή του Versace εμφανίζονται οι πλατφόρμες σε στυλ Mary Jane. Ίσως αυτή είναι μόνο η αρχή της δημοτικότητας αυτού του τύπου παπουτσιών με πλατφόρμα.

παντόφλες με πλατφόρμα
Fendi 
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Μια άλλη νέα τάση στα παπούτσια για το 2023 είναι τα σανδάλια thong. Αν και οι παντόφλες με λουράκι ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών εμφανίζονταν στις τάσεις εδώ και πολύ καιρό, ήρθε η ώρα για τα σανδάλια. Οι λάτρισσες του μινιμαλισμού θα είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένες με την επιστροφή τους, καθώς τα αγαπημένα τους brands τα προωθούν στις πασαρέλες τους. Οι σαγιονάρες με τακούνι παρουσιάστηκαν από τον οίκο μόδας Burberry. Η μάρκα Miu Miu προσφέρει δερμάτινα σανδάλια thong που φτάνουν σχεδόν μέχρι το γόνατο, ενώ η Awake σχεδίασε σανδάλια με λεπτά λουράκια.

σανδάλια thong
Miu Miu
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Τα αγαπημένα παπούτσια των Παριζιάνων εμφανίστηκαν και πάλι στις πασαρέλες που προαναγγέλλουν τις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η έμπνευση για τους κορυφαίους οίκους μόδας θα μπορούσε να είναι η τάση #balletcore, η οποία πρόσφατα σπάει ρεκόρ δημοτικότητας (και hashtags), αλλά επίσης και το γεγονός ότι έδωσαν προσοχή στη λειτουργικότητα της μόδας. Εξάλλου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μπαλαρίνες είναι από τα πιο άνετα παπούτσια της επόμενης σεζόν. Αν σου αρέσουν οι εμφανίσεις σε στυλ μπαλαρίνας, επίλεξε σατέν μοντέλα που συνδυάζονται τέλεια με αέρινα φορέματα. Προτιμάς πιο μινιμαλιστικά σύνολα; Οι μαύρες μπαλαρίνες ταιριάζουν υπέροχα με παντελόνια κοστουμιού και μάξι φούστες.

γυναικείες μπαλαρίνες
Tod’s
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το γεγονός ότι οι μπαλαρίνες είναι ένα μοντέρνο παπούτσι για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 αποδεικνύουν οι μάρκες The Row, Tory Burch, Simone Rocha και Tod’s. Η τελευταία μας ενθαρρύνει να πειραματιστούμε με έγχρωμα μοντέλα.

Από τη λίστα μας με τα μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 δεν θα μπορούσαν να λείπουν αυτά με μυτερή μύτη. Αυτή τη σεζόν, η μάρκα Loewe παρουσίασε γόβες με μυτερή μύτη και με φανταχτερό τακούνι στιλέτο, στη συλλογή του οίκου μόδας Bottega Veneta είδαμε σαγιονάρες με αιχμηρή μύτη σε vintage στυλ, ενώ η πρόταση του brand Givenchy είναι οι μπαλαρίνες με στενή μύτη διακοσμημένες με στρας. Ανάλογα με το παπούτσι που θα προτιμήσεις, τα μοντέλα με μυτερή μύτη ταιριάζουν τέλεια με τα κομψά σύνολα για δουλειά ή με outfit σε Y2K style.

Δες επίσης: Τα πιο μοντέρνα casual ρούχα για τη δουλειά >>>

γόβες με λουράκι
Alexandre Mattiussi
Φωτογραφία: Pascal Le Segretain/Getty Images 

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Peter White via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News