ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Γυναικείο τζιν μπουφάν: outfits που οι fashionistas έχουν αγαπήσει

3 min.

Είναι ένα από τα διαχρονικά, κλασικά κομμάτια της γυναικείας ντουλάπας που έχει κλέψει για πάντα τις καρδιές των σταρ, των σχεδιαστών και των στυλιστών σε όλο τον κόσμο. Αυτόν τον τίτλο έχει κερδίσει το γυναικείο τζιν μπουφάν. Οι συνδυασμοί με το τζιν τζάκετ είναι σχεδόν πάντα επιτυχημένοι. Ωστόσο, αξίζει να πάρεις έμπνευση από τις εμφανίσεις των δημιουργών μόδας και να μάθεις με τι είναι καλύτερο να το φορέσεις.

MSS

Ας ρίξουμε μια ματιά στις ντουλάπες των γνωστών influencers, των οποίων τα outfits σε διάφορα στυλ αποδεικνύουν, ότι το γυναικείο τζιν μπουφάν μπορεί να φορεθεί τόσο με casual όσο και με επίσημα σύνολα.

Οι εμφανίσεις με το denim jacket έσπασαν ρεκόρ δημοτικότητας ήδη τη δεκαετία του ’80, όταν η Madonna εκθρόνισε όλες τις σταρ, περπατώντας στο κόκκινο χαλί με τζιν μπουφάν, μίνι φούστα, διχτυωτό καλσόν και κόκκινα χείλη.

Photo by Vinnie Zuffante/Michael Ochs Archives/Getty Images

Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η τάση αυτή αγαπήθηκε και από την Katie Holmes, η οποία συνδύαζε τα denim μπουφάν με φαρδύ παντελόνια. Η εποχή του y2k style και η δεκαετία του 2000 είναι επίσης η εποχή του γυναικείου τζιν μπουφάν. Η Britney Spears και η Cindy Crawford μας εντυπωσίαζαν τότε με τις εμφανίσεις τους. Σήμερα, η Julia Fox, η Emily Ratajkowski και η Kaia Gerber εμπνέουν τον κόσμο της μόδας με τα υπέροχα look τους με τα denim κομμάτια. Τα μοντέλα της γενιάς Z μας διδάσκουν πώς να φορέσουμε ένα γυναικείο τζιν τζάκετ τόσο με βάση τις τελευταίες τάσεις όσο και με σεβασμό στη μόδα των προηγούμενων δεκαετιών.

Το τζιν μπουφάν έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Από τη δημιουργία του στις αρχές του 20ού αιώνα, υπηρέτησε τον αμερικανικό στρατό σε δύο παγκόσμιους πολέμους και έντυσε αμέτρητα διάσημα πρόσωπα, από τον James Dean και τη Marilyn Monroe μέχρι τον Elvis Presley. Έγινε το μπουφάν της επιλογής των επαναστατημένων εφήβων τη δεκαετία του 1950, των εγκαταλελειμμένων χίπις τη δεκαετία του 1960 και λατρεύτηκε από τους πανκς τη δεκαετία του 1970. Το τζιν τζάκετ που φοριέται τόσο από την εργατική τάξη όσο και από διασημότητες συνεχίζει να γοητεύει τους πάντες.

Στον κόσμο του denim, το oversized τζιν μπουφάν είναι ο απόλυτος ηγέτης. Τα total denim looks αποτελούν παραδείγματα πρωτοποριακού μινιμαλισμού που τον έχουν αγαπήσει οι δημιουργοί μόδας και οι influencers. Ένα oversized τζιν τζάκετ μπορεί να συνδυαστεί με παντελόνι στην ίδια απόχρωση του denim ή σε αντίθετο χρώμα – και τα δύο έχουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Μια άλλη, πιο ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή oversized επιλογή είναι το ακόλουθο σύνολο: τζιν μπουφάν, κολάν ποδηλασίας και αθλητικά παπούτσια. Αυτό το είδος σετ θα δείχνει υπέροχο με ανοιχτόχρωμα ή καφέ αξεσουάρ, όπως μια μοντέρνα τσάντα.

Photo by Marc Piasecki/GC Images

Σου αρέσουν οι black&white εμφανίσεις με τζιν μπουφάν; Μπορείς να δημιουργήσεις ένα τέτοιο look είτε με ένα μαύρο είτε με ένα λευκό denim μπουφάν. Φόρεσε το πρώτο με λευκό παντελόνι ή το δεύτερο με μαύρο παντελόνι. Ολοκλήρωσε το σύνολό σου με αξεσουάρ στα ίδια χρώματα, όπως η trendsetter στην παρακάτω φωτογραφία.

Photo by Christian Vierig/Getty Images

Τα λεπτά, αέρινα φορέματα αναμφίβολα δημιουργούν όμορφες αντιθέσεις τόσο με ογκώδη παπούτσια όσο και με τα… oversized μπουφάν. Ένα μακρύ boyfriend denim jacket είναι μια τέλεια επιλογή αν η βάση του look σου είναι ένα κοριτσίστικο φόρεμα. Αυτός ο συνδυασμός άρεσε ιδιαίτερα στην Blake Lively, η οποία έσπασε τους κανόνες των κινηματογραφικών πρεμιέρων και στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκε με ένα μακρύ και oversized τζιν μπουφάν.

Photo by James Devaney/GC Images

Τα τζιν μπουφάν είναι τέλεια για μια vintage εμφάνιση. Οι αναφορές σε περασμένες εποχές της μόδας είναι πάντα πολύ δημοφιλείς. Αν λοιπόν σου αρέσει η μόδα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, φόρεσε ένα σετ που αποτελείται από: γούνινες παντόφλες, μια μινιμαλιστική τσάντα, εφαρμοστό παντελόνι καμπάνα, ένα crop top και ένα γυναικείο τζιν μπουφάν σε ρετρό στυλ. Μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις το look σου με γυαλιά ηλίου με στρογγυλούς φακούς σε στυλ Matrix.

Photo by MEGA/GC Images

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Christian Vierig / via Getty Images

eob-metatitle: Γυναικείο τζιν μπουφάν: outfits των fashionistas

eob-metadesc: Ένα ευέλικτο κομμάτι που αγαπούν οι trendsetters: το γυναικείο τζιν μπουφάν. Οι διασημότητες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τα outfits με το τζιν τζάκετ

τάσεις και συμβουλές
Insta News