ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Φορέματα για γάμο 2023 – ντύσου σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν!

5 min.

Πολλές φορές, αφού λάβουμε μια πρόσκληση γάμου, αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα: ποιο φόρεμα να επιλέξουμε για το γάμο; Για να σε βοηθήσουμε στην αναζήτηση του ιδανικού φορέματος, ετοιμάσαμε μια λίστα με τις πιο όμορφες εμφανίσεις σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας για το 2023. Στις προτάσεις μας θα βρεις μινιμαλιστικά μοντέλα σε παστέλ και λαμπερές εκδόσεις, κομψά midi φορέματα για τις μαμάδες, καθώς και φορέματα με διακοσμητικές λεπτομέρειες, φουσκωτά μανίκια, βολάν και floral prints.

Το 2023, τα μοντέρνα φορέματα για γάμο συνδυάζουν τις τελευταίες τάσεις από τις πασαρέλες και την άνεση που είναι τόσο σημαντική στις γαμήλιες δεξιώσεις. Αναζητήσαμε έμπνευση για μοναδικές δημιουργίες για καλεσμένες, μητέρες και κουμπάρες στις πασαρέλες κορυφαίων σχεδιαστών και στις ντουλάπες των δημοφιλών trendsetters.

MSS

Τα πιο μοντέρνα outfits για γάμο θα τα βρεις στο MODIVO! Ανακάλυψε την γκάμα μας με σύνολα για ειδικές περιστάσεις.

Ποιες είναι οι τάσεις στα μοντέρνα φορέματα για γάμο που προωθούνται από τους σχεδιαστές για τη σεζόν spring/summer 2023; Τα μακριά, μινιμαλιστικά φορέματα (Prada), τα ρετρό φαρδιά φορέματα και τα ασύμμετρα μίνι φορέματα κυριάρχησαν στις πασαρέλες των κορυφαίων οίκων μόδας. Όσον αφορά τα μοτίβα, το πιο δημοφιλές ήταν τα φλοράλ (Carolina Herrera) και τα διαφανή ένθετα (Fendi), ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία περιλάμβαναν φουσκωτά μανίκια, βολάν, δαντέλες και μεγάλους φιόγκους. Νέα στοιχεία αυτή τη σεζόν είναι οι πούλιες και τα λαμπερά υφάσματα σε απαλά χρώματα (Elie Saab, Dolce&Gabbana), τα οποία μέχρι τώρα προορίζονταν αποκλειστικά για τα καρναβαλικά πάρτι.

Δες επίσης: Top 10 φορέματα για το καλοκαίρι 2023 κατευθείαν από τις πασαρέλες >>>

ροζ μακρύ φόρεμα με φιόγκο και cut out
Carolina Herrera
Φωτογραφία: Fernanda Calfat/Getty Images
διαφανή μπεζ φόρεμα με λουλούδια
Fendi
Φωτογραφία: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ποιο φόρεμα για γάμο είναι της μόδας το 2023; Αυτή τη σεζόν, επίλεξε το slip dress που αγαπήθηκε από τις σταρ και τις trendsetters. Μπορεί να είναι απλό ή με διακοσμητικές λεπτομέρειες, μακρύ ή μέχρι το γόνατο, με ή χωρίς λεπτές τιράντες – το σημαντικό είναι το υλικό να είναι ελαφρώς γυαλιστερό και να μην είναι πολύ εφαρμοστό.

Ιδέα για outfit με slip dress από το MODIVO:

ροζ slip dress
Slip dress YAS

Το σατέν φόρεμα είναι μια υπέροχη ιδέα για outfit για τις λάτρισσες του μοντέρνου μινιμαλισμού. Απλά συνδύασε το με ένα λεπτό κολιέ και ψηλοτάκουνα παπούτσια και θα αποκτήσεις ένα εξαιρετικά κομψό ντύσιμο. Αν προτιμάς μια εμφάνιση που να ξεχωρίζει περισσότερο, επίλεξε ένα slip dress σε έντονο χρώμα – φούξια, πορτοκαλί ή πράσινο. Τα πιο όμορφα slip dress μπορείς να βρεις στη γκάμα της μάρκας YAS.

μακρύ φόρεμα σε ροζ και πορτοκαλί χρώμα σε συνδυασμό με ροζ σακάκι, μαύρη τσάντα και πορτοκαλί πέδιλα
Φωτογραφία: Christian Vierig/Getty Images

Στα μοντέρνα φορέματα για γάμο περιλαμβάνονται και μοντέλα με μάξι μήκος. Οι κομψές μακριές δημιουργίες είναι ιδανικές ιδίως ως φόρεμα για τη μαμά. Όσον αφορά το κόψιμο, επίλεξε ένα φόρεμα που φαρδαίνει προς τα κάτω και διαθέτει λουράκι ή ζώνη στη μέση ώστε να τονιστεί ακόμη περισσότερο η σιλουέτα, ή προτίμησε μια ελαφρώς εφαρμοστή δημιουργία με δαντέλα.

μακρύ κόκκινο φόρεμα με δαντέλα, μαύρο δερμάτινο μπουφάν και μαύρα γυαλιά ηλίου
Φωτογραφία: Christian Vierig/Getty Images

Σε τι χρώμα να διαλέξεις το μακρύ φόρεμα; Απόφυγε τις λευκές και τις μπεζ δημιουργίες διότι θα μοιάζουν πολύ με το φόρεμα της νύφης. Ένα φόρεμα σε κόκκινο ή κυπαρισσί χρώμα θα είναι μια τέλεια επιλογή.

Ιδέα για outfit με μακρύ φόρεμα από το MODIVO:

μακρύ κόκκινο φόρεμα με σκίσιμο
Μακρύ φόρεμα Elisabetta Franchi

Σε αντίθεση με τις μακριές δημιουργίες, τα κοντά φορέματα ξεχωρίζουν με το κόψιμο και τις λεπτομέρειες τους. Ανάμεσα στις τάσεις για το 2023 θα βρούμε κυρίως: σούρες, ντραπέ, φουσκωτά μανίκια και διακοσμητικές λεπτομέρειες με φλοράλ μοτίβο. Το χρώμα αποτελεί επίσης σημαντικό στοιχείο του μίνι φορέματος. Όταν επιλέγεις ένα κοντό φόρεμα για γάμο, προτίμησε το μοντέρνο αυτή τη σεζόν φούξια χρώμα, το μπλε του κοβαλτίου, το κόκκινο ή τις ελαφρώς πιο ήρεμες αποχρώσεις – το ροζ της πούδρας, το μπεζ και το μοβ στην απόχρωση Veri Peri θα είναι ιδανικές. Ολοκλήρωσε την κομψή σου εμφάνιση με γόβες στιλέτο, που επιμηκύνουν οπτικά τα πόδια, και κρεμαστά σκουλαρίκια. Σε αυτό το look, το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πρωτότυπο κόψιμο και το χρώμα του φορέματος.

Δες επίσης: Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023 >>>

Αναρωτιέσαι αν είναι κατάλληλο να πας σε γάμο με ένα φλοράλ φόρεμα; Φυσικά και είναι! Τριαντάφυλλα και άλλες φλοράλ λεπτομέρειες εμφανίστηκαν στις συλλογές των μεγαλύτερων οίκων μόδας που ανακοινώνουν τις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023. Επιπλέον, τα φλοράλ φορέματα εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες για τη μητέρα της νύφης και την κουμπάρα. Αναζητήστε ένα μίντι φόρεμα σε στυλ ρετρό ή ένα εφαρμοστό μοντέλο με σούρες – και οι δύο επιλογές είναι πολύ της μόδας! Μια ρομαντική εμφάνιση με ένα φλοράλ φόρεμα είναι η τέλεια επιλογή για έναν υπαίθριο γάμο.

ροζ φλοράλ φόρεμα με φιόγκο
Bora Aksu / Victor VIRGILE via Getty Images

Αν και τα λαμπερά φορέματα συνδέονται μάλλον με το καρναβάλι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αξίζει να σκεφτείς αυτό το είδος τη δημιουργίας όταν πρόκειται να πας σε γάμο. Τα ασημένια κομμάτια της ντουλάπας και οι παγιέτες βρίσκονται ανάμεσα στις πιο μοντέρνες προτάσεις των σχεδιαστών για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023. Επιλέγοντας ένα λαμπερό φόρεμα για γάμο, προτίμησε ένα εξαιρετικά μοντέρνο ασύμμετρο μοντέλο και βαθιά κοψίματα.

Ιδέα για outfit με λαμπερό φόρεμα από το MODIVO:

μπλε λαμπερό φόρεμα maxi με έναν ώμο και με σκίσιμο
Βραδινό φόρεμα Elisabetta Franchi

Ποια αξεσουάρ ταιριάζουν με ένα λαμπερό φόρεμα; Ένα τέτοιο φόρεμα είναι ήδη αρκετά διακοσμητικό, οπότε συνδύασε το με κρεμαστά σκουλαρίκια και μια μινιμαλιστική τσάντα, και δώσε έμφαση στα παπούτσια. Τα κομψά πέδιλα με κρύσταλλα θα δείχνουν υπέροχα!

γαλάζιο γυαλιστερό maxi φόρεμα με σκίσιμο
Φωτογραφία: Edward Berthelot/GC Images

Από τις προτάσεις μοντέρνων φορεμάτων για γάμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γνωστά κλασικά μοντέλα. Τα φορέματα με δαντέλα είναι διαχρονικά και ιδανικά όχι μόνο για γάμο αλλά και για άλλες ειδικές περιστάσεις όπως η βάπτιση. Αξίζει να διαλέξεις ένα ευέλικτο μοντέλο σε μπεζ, ροζ της πούδρας ή γαλάζιο χρώμα, γιατί ένα τέτοιο φόρεμα μπορείς να το φορέσεις και καθημερινά. Προτιμάς να τονίζεις το προσωπικό σου στυλ και να παίζεις με τα χρώματα παρά τα κλασικά κομμάτια; Βάλε ένα δαντελένιο φόρεμα με φτερά ή βολάν! Τα πιο μοντέρνα μοντέλα θα βρεις στην προσφορά της μάρκας Guess.

κίτρινο maxi φόρεμα με βολάν
Φωτογραφία: Edward Berthelot/Getty Images

Αν ψάχνεις για ένα μοντέρνο φόρεμα για γάμο, επίλεξε ένα μοντέλο με φουσκωτά μανίκια. Τα εντυπωσιακά μανίκια θα προσθέσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα ακόμα και στο πιο απλό ντύσιμο. Ποια αξεσουάρ ταιριάζουν με ένα φόρεμα με φουσκωτά μανίκια; Συνδύασε το μονόχρωμο φόρεμα σε ανοιχτή απόχρωση με γόβες στιλέτο με σχέδια που θα δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με το ρούχο, ή ψηλοτάκουνα παπούτσια διακοσμημένα με πέτρες. Για να μην το παρακάνεις με το εφέ του όγκου, προτίμησε ένα φυσικό χτένισμα.

μπλε midi φόρεμα με φουσκωτά μανίκια
Φωτογραφία: Hanna Lassen/Getty Images

Είναι ευρέως γνωστό, ότι το λευκό φόρεμα προορίζεται για τη νύφη, αλλά όλα εξαρτώνται από τη φύση και το στυλ του γάμου. Αν πρόκειται για έναν γάμο σε boho στυλ, η προφανής επιλογή είναι μια αέρινη δημιουργία σε εκρού χρώμα. Να θυμάσαι όμως, ότι η επιλογή ενός λευκού φορέματος θα πρέπει να συζητηθεί πρώτα με τη νύφη. Τι γίνεται με τα σκούρα χρώματα; Αν και το μικρό μαύρο φόρεμα είναι εξαιρετικά κομψό, καλύτερα να αποφύγεις αυτό το χρώμα στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της τελετής. Ωστόσο, μπορείς να φορέσεις ένα μαύρο μοντέλο στο γλέντι.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News