ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τα πιο μοντέρνα φορέματα 2024: τάσεις κατευθείαν από τις πασαρέλες

4 min.

Μετά τις εβδομάδες μόδας για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι, έχει γίνει σαφές ότι οι σχεδιαστές δυσκολεύονται να αντισταθούν στα προφανή καλοκαιρινά μοτίβα. Κάθε χρόνο, οι παγκοσμίου φήμης δημιουργικές ομάδες παρασύρονται όχι μόνο από τα floral prints, αλλά και από τα μινιμαλιστικά μοτίβα. Τα πιο μοντέρνα φορέματα του 2024 δεν θα είναι μόνο άνετα, αλλά και γεμάτα φρεσκάδα και κλασική αισθητική.

Κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές αναπολούν με μεγάλη αγάπη τη μόδα των περασμένων ετών. Αυτό συνέβη και κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας το 2023, όταν παρουσιάστηκαν οι συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι για το επόμενο έτος. Αυτή τη φορά επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1960 και επικεντρωνόμαστε σε πολύ κοντά μοντέλα, γιατί τα πιο μοντέρνα φορέματα το 2024 θα είναι τα mini. Κατά προτίμηση τραπεζοειδή και με φαρδιές τιράντες. Τέτοιες δημιουργίες μπορούμε να δούμε στην πασαρέλα των Gucci, Versace και Marni.

MSS
[Μοντέρνα φορέματα 2024]: αφιέρωμα στη δεκαετία του 1960
Gucci
Photo by Estrop/Getty Images

Η λαχτάρα και η νοσταλγία για τις τρελές και ανέμελες εποχές δημιουργεί ασταμάτητα μια αστραφτερή ταραχή στις πασαρέλες. Ή μήπως πρόκειται απλώς για την επιθυμία να μιμηθούν την πρωτοποριακή και τολμηρή Donatella Versace, η οποία ακολουθεί την αρχή «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο»; Όποια κι αν είναι τα κίνητρα των δημιουργικών διευθυντών, σίγουρα τους ωθεί να χρησιμοποιούν λαμπερά υφάσματα. Τα μοντέρνα φορέματα 2024 θα είναι χρυσά, ασημένια, μπορντό, αλλά πάνω απ’ όλα: μεταλλιζέ. Κατά τη διάρκεια των fashion weeks, το χρυσό και το ασήμι αναμείχθηκαν από τους Courreges, Blumarine και Ralph Lauren.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: μεταλλιζέ
Alexander McQueen
Photo by Dave Benett/Getty Images for Alexander McQueen

Μας ήταν δύσκολο να μην ερωτευτούμε τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 στην πασαρέλα του Pierpaolo Piccioli. Ούτε εξέπληξε κανέναν το γεγονός ότι η συλλογή του Valentino χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο όμορφες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι. Ο Pierpaolo μας πείθει ότι το μικρό λευκό φόρεμα είναι το νέο μικρό μαύρο φόρεμα και ότι δεν χρειάζεται να είναι προκλητικό για να σαγηνεύει και να ενθουσιάζει. Μπορεί επίσης να είναι μακρύ μέχρι το πάτωμα ή κοντομάνικο. Μπορεί όμως να είναι και πλούσιο με ενδιαφέροντα κοψίματα και λεπτά υλικά. Για ένα πράγμα ο Piccioli είναι σίγουρος: το πιο μοντέρνο φόρεμα του 2024 θα είναι το λευκό.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: λευκό
Valentino
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Είναι δύσκολο να βρούμε πιο θηλυκά και ταυτόχρονα μοντέρνα ανοιξιάτικα φορέματα από αυτά με λουλούδια. Η ομορφιά τους βασίζεται στη διαχρονικότητα και την αναμφισβήτητη κοριτσίστικη φύση τους. Αν και η Miranda Priestly δεν ήταν fan των πολύχρωμων λιβαδιών ζωγραφισμένων σε ύφασμα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ηλιόλουστη άνοιξη χωρίς τα floral μοτίβα. Το floral φόρεμα είναι μια «σίγουρη» εμφάνιση για κάθε θερινή σεζόν. Μπορεί να έχει όλα τα μήκη, τα σχέδια και τα χρώματα, αλλά ένα στοιχείο παραμένει πάντα το ίδιο – τα λουλούδια.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: floral
Sportmax
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το midi φόρεμα δεν είναι απλώς ένα εξαιρετικά άνετο μοντέλο. Οι fashionistas έχουν αγαπήσει το midi μήκος για τον πολυχρηστικό του χαρακτήρα. Αυτό το κομμάτι δεν είναι κατάλληλο μόνο για καθημερινές εμφανίσεις, αλλά μπορεί επίσης να ολοκληρώσει υπέροχα ένα business look. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα φόρεμα που να ταιριάζει στη σιλουέτα μας. Διάλεξε ανάμεσα σε εφαρμοστά φορέματα ή εκείνα σε φαρδιά γραμμή που καλύπτουν τέλεια τις μικρές ατέλειες της σιλουέτας.

Υ.Γ.: Τέτοιες δημιουργίες είναι ιδανικές και για γάμο!

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: midi φόρεμα
Rokh
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Στις επιδείξεις μόδας για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024, δεν κυριαρχούσε μόνο το metallic και το λευκό, αλλά και το ντραπέ ύφασμα. Φαίνεται ότι οι σχεδιαστές εμπνέονται από τις αρχαίες ελληνικές θεές και μας προτρέπουν να φορέσουμε λεπτά, ντραπέ υφάσματα. Είναι δύσκολο να μην αγαπήσεις τις ντραπέ δημιουργίες, καθώς τονίζουν υπέροχα τη σιλουέτα και καλύπτουν ό,τι πρέπει να καλυφθεί. Αυτά τα μοντέρνα φορέματα συνδυάζουν το wow αποτέλεσμα και την άνεση, και γι’ αυτό αξίζει να τα έχεις στη ντουλάπα σου.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: με σούρες
Loewe
Photo by Peter White/Getty Images

Τα πιο μοντέρνα φορέματα του 2024 περιλάμβαναν το χρώμα της χρονιάς 2024 που επέλεξε το Ινστιτούτο Pantone: Peach Fuzz. Δημιουργίες σε λεπτές αποχρώσεις του ροδακινί σάρωσαν τις πασαρέλες των Louis Vuitton, Loewe και Carolina Herrera. Συνδύασέ τες με οποιοδήποτε άλλο χρώμα: τόσο με παστέλ όσο και με χρώματα που θα δημιουργήσουν μια όμορφη αντίθεση, όπως το μαύρο.

Δες επίσης: Επιλέχθηκε το χρώμα της χρονιάς για το 2024 της Pantone! Το Ινστιτούτο παρουσιάζει το χρώμα Peach Fuzz >>>

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: χρώμα της χρονιάς: Peach Fuzz
Louis Vuitton
Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Αν δεν έχεις ήδη ένα στη ντουλάπα σου, φρόντισε να το πάρεις, γιατί το σατέν φόρεμα είναι το απόλυτο must-have της σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Το αισθησιακό και ολισθηρό ύφασμα αντικατοπτρίζει τέλεια τη μόδα των 90s, ενώ η πιο πιστή fan του είναι η Kate Moss. Μπορεί να είναι κοντό ή σε maxi εκδοχή, και όλα τα χρώματα επιτρέπονται. Τα πιο επιθυμητά είναι τα απλά φορέματα με λεπτές τιράντες, τα οποία εναρμονίζονται με το concept «Dopamine Dressing». Φόρεσε το σε τολμηρές παραλλαγές με chunky μποτάκια ή σε μια ευγενική εκδοχή με παντόφλες με τακούνι.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: σατέν
Victoria Beckham
Photo by Peter White/Getty Images

Το πλεκτό δεν είναι μόνο ένα πολύ άνετο ύφασμα, αλλά και ένα ύφασμα που δεν προορίζεται μόνο για τη χειμερινή περίοδο. Μπορείς να φορέσεις πλεκτά φορέματα και την άνοιξη – το κλειδί βρίσκεται στη σωστή επιλογή των αξεσουάρ. Θα ταιριάζουν τόσο με καουμπόικα μποτάκια όσο και με γόβες στιλέτο. Διάλεξε ανάμεσα σε κλασικά μακριά ανοιξιάτικα φορέματα από μαλακό ύφασμα και με γιακά ή σε εκείνα που θυμίζουν φαρδύ γιλέκο.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: πλεκτό
Givenchy
Photo by Peter White/Getty Images

Αυτό το φόρεμα για την άνοιξη του 2024 θα το φορούσε σίγουρα πολύ πρόθυμα η ίδια η Carrie Bradshaw. Η Sarah Jessica Parker έγινε διάσημη στην τηλεοπτική σειρά «Sex in the City» όχι μόνο χάρη στο μεγάλο της ταλέντο, αλλά και εξαιτίας αυτού του φορέματος. Το τούλινο φόρεμά της «έπαιξε» πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην πρώτη όσο και στις επόμενες σεζόν της σειράς. Και παρόλο που ανήκε στην Carrie, η SJP μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη συλλογή τους στην γκαρνταρόμπα της. Ανάμεσα στα πιο μοντέρνα φορέματα του 2024, τα μοντέλα από τούλι ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στην πασαρέλα του οίκου Chanel.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: με τούλι
Chanel
Photo by Francois Durand/Getty Images

Παρόλο που τα φορέματα με κρόσσια ήταν στη μόδα πριν από λίγο καιρό, πολλές influencers ακόμα δεν τα έχουν αποχαιρετήσει. Λατρεύουν τα μαύρα κομμάτια, τα οποία φορούν με βαριές ροκ μπότες, αλλά και τα ασημένια μοντέλα με παγιέτες, ιδανικά για ένα πάρτι ή ένα ποτό με φίλους. Τα ανοιξιάτικα φορέματα με κρόσσια έχουν τραβήξει επίσης το ενδιαφέρον πολλών οίκων μόδας, όπως των Alexander McQueen, Schiaparelli και Bottega Veneta. Τίποτα το περίεργο – είναι μυστηριώδη, εξωφρενικά και avant-garde. Είναι αδύνατο να τις προσπεράσει κανείς αδιάφορα.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: με κρόσσια
Schiaparelli
Photo by Estrop/Getty Images

Όταν οι οίκοι Sacai και Prada παρουσίασαν πανέμορφα μικρά μαύρα και λευκά φορέματα στα fashion shows για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι, έγινε σαφές ότι οι μινιμαλιστικές δημιουργίες θα είναι από τα πιο μοντέρνα φορέματα του 2024. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δούμε μια πληθώρα απλών φορεμάτων από υφάσματα υψηλής ποιότητας στους δρόμους των παγκόσμιων πρωτευουσών της μόδας. Μπορείς να τα φορέσεις σε total look – με ένα ογκώδες κολιέ και βαριές μπότες.

[Μοντέρνα φορέματα 2024]: minimal
Sacai
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Justin Shin/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News