Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Παντελόνι oversize: φτιαγμένα για it-girls

4 min.

Το φάρδος του μπατζακιού αλλάζει ανάλογα με τις εποχιακές τάσεις. Οι σχεδιαστές δημιουργούν μοντέλα που κυμαίνονται από πολύ εφαρμοστά (skinny fit ή slim fit) έως εξαιρετικά φαρδιά (wide-leg ή baggy). Οι σχεδιαστές δημιουργούν κομμάτια που κυμαίνονται από πολύ εφαρμοστά παντελόνια (skinny ή slim) έως εξαιρετικά φαρδιά (wide-leg ή baggy). Τα outfits που τα ενσωματώνουν ως κεντρικό στοιχείο κατακλύζουν τους λογαριασμούς των κορυφαίων it-girls στο Instagram. Τα φαρδιά τζιν και παντελόνια μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους, οπότε όλοι θα βρουν την κατάλληλη έμπνευση. Μάθε πώς να συνδυάζεις το πιο μοντέρνο κομμάτι:

Στο Modivo θα βρεις όλα τα μοντέρνα παντελόνια σε γραμμές oversize: παντελόνια flare, παντελόνια palazzo, τζιν παντελόνια relaxed, culotte, baggy jeans και κομμάτια με φαρδύ μπατζάκι,

Στο MODIVO θα βρεις πλήθος παντελονιών που ποικίλουν όσον αφορά τα υφάσματα, τα χρώματα, τα μοτίβα, καθώς και τα μήκη και τα πλάτη. Δες ποιο φαρδύ παντελόνι σου ταιριάζει καλύτερα και παράγγειλέ το με παράδοση στο σπίτι!

Παντελόνια καμπάνα — κλασικές φαρδιές γραμμές

Μεταξύ των πιο δημοφιλών παντελονιών oversize είναι τα παντελόνια flare. Τα μπατζάκια αρχίζουν να φαρδαίνουν από το πάνω μέρος, γεγονός που τα διαφοροποιεί από τα παντελόνια καμπάνα, τα οποία «ανοίγουν» από το γόνατο και κάτω. Αυτά τα παντελόνια ήταν ήδη στη μόδα τη δεκαετία του 1930. Τότε, τα φορούσαν η Marlene Dietrich και η Greta Garbo. Μετά, τα παντελόνια oversize επέστρεψαν πολλές φορές. Ήταν δημοφιλή τη δεκαετία του 1970, όταν τα φορούσαν τα μέλη των ABBA, και στη συνέχεια στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μετά από είκοσι χρόνια, είναι και πάλι πολύ δημοφιλή μεταξύ των fashionistas.

Palazzo — το παντελόνι με τα πιο φαρδιά μπατζάκια

Το παντελόνι Palazzo είναι το μοντέλο με τα πιο φαρδιά μπατζάκια. Συχνά φαίνεται σαν φούστα, επειδή ακόμη κι όταν κινούμαστε, τα πόδια δεν είναι πάντα ορατά. Χάρη σε αυτή την ιδιότητα, το μοντέλο αυτό αποτελεί μια καλή εναλλακτική και για τις γυναίκες που προτιμούν τα φορέματα και τις φούστες. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των θερμότερων εποχών, επειδή δείχνουν καλύτερα όταν είναι κατασκευασμένα από αέρινα υφάσματα που αναπνέουν. Τα παντελόνια palazzo είναι σίγουρα ένα must-have για τις διακοπές!

Τζιν παντελόνι relaxed fit

Το διαχρονικό ντένιμ χαρίζει καταπληκτικές εναλλακτικές όταν αναζητάς ένα φαρδύ τζιν παντελόνι. Ανάμεσα στις γραμμές των τζιν παντελονιών, μπορείς να βρεις καμπάνα και flare, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα relaxed fit, με φαρδιά μπατζάκια σε ίσια γραμμή. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του μοντέλου relaxed-fit περιλαμβάνεται η άνεση στη χρήση, καθώς είναι τρομερά άνετο. Ο απλός, χαλαρός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδανικά για διαφορετικούς σωματότυπους και ευκολοφόρετα για διάφορες περιστάσεις.

Τζιν παντελόνι baggy — φαρδύ και χαλαρό

Το πραγματικά oversize τζιν με κάπως πιο χαμηλή μέση: το μοντέλο baggy. Τα μπατζάκια τους είναι ευρύχωρα και συχνά τόσο μακριά που καλύπτουν τα παπούτσια. Τα τζιν παντελόνια baggy είναι ένα από τα πιο μοντέρνα μοντέλα των τελευταίων σεζόν. Τα επιλέγουν κορυφαίες fashion influencers, όπως η Grece Ghanem και η Hailey Bieber. Το πιο σημαντικό: οι trendsetters τα ενσωματώνουν τόσο σε κομψά όσο και σε casual outfits.

Culotte: παντελόνες oversize με μπατζάκια ¾

Τα culotte είναι ένα μοντέλο που μοιάζει με μια κοντή εκδοχή του παντελονιού flare ή του palazzo. Τα μπατζάκια τους φαρδαίνουν από το πάνω μέρος και όχι από το γόνατο και κάτω, όπως στην περίπτωση των παντελονιών καμπάνα. Οι παντελόνες έχουν μήκος που αναφέρεται συνήθως ως ¾ ή ⅞, αλλά δεν είναι προκαθορισμένο. Αυτή η ελευθερία ισχύει επίσης για το φάρδος του μπατζακιού. Μπορεί να μοιάζει περισσότερο σε αυτό των μοντέλων flare ή palazzo.

Το φαρδύ παντελόνι μπορεί να φορεθεί σε outfits για πολλαπλές περιστάσεις. Ειδικότερα, τα μονόχρωμα μοντέλα με απλό σχέδιο μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε διάφορα σύνολα. Ανακάλυψε με ποιο τοπ μπορείς να τα συνδυάσεις!

Γυναικεία φαρδιά παντελόνια: σύνολα με σακάκι

Τα παντελόνια oversize έχουν μια πινελιά κομψότητας, γι’ αυτό μη διστάσεις να τα φορέσεις με σακάκι. Ένα μοντέρνο, κοντό σακάκι θα είναι ιδανικό για παντελόνια με ψηλή μέση. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις ένα σακάκι oversize. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα των influencers, ολοκλήρωσε το look με μια ζώνη, η οποία θα τονίσει τη μέση, κάνοντας τη σιλουέτα να δείχνει πανέμορφη.

Ποιες μπλούζες ταιριάζουν με τα παντελόνια oversize; Μοντέλο από σετ

Ένα σύνολο με φαρδύ παντελόνι μπορεί να δημιουργηθεί και χωρίς τον κανόνα της αντίθεσης. Η επιλογή ενός σετ μπορεί επίσης να είναι μια καλή λύση. Το ασορτί πάνω και κάτω μέρος είναι μια σίγουρη επιλογή. Η influencer Jess Me Up επέλεξε ένα σετ με ρίγες. Συνδύασε ένα εμπριμέ παντελόνι oversize με ένα γιλέκο με πανομοιότυπο σχέδιο.

Πώς να φορέσεις ένα πουκάμισο με παντελόνι oversize;

Ανάμεσα στα ρούχα που μπορούμε να φορέσουμε με οποιοδήποτε παντελόνι είναι τα πουκάμισα. Ταιριάζουν εξαιρετικά και με τα φαρδιά παντελόνια. Μπορούν να συνδυαστούν μαζί τους με πολλούς τρόπους. Το πουκάμισο θα δείχνει ωραίο τόσο μέσα από το παντελόνι όσο και εκτός. Μπορείς επίσης να δέσεις το κάτω μέρος του πουκαμίσου ή να βάλεις το μισό μέσα από το παντελόνι. Ένα κοντό πουκάμισο δείχνει επίσης υπέροχο με ψηλόμεσα, φαριδά παντελόνια.

Όσο φαρδύτερο είναι το μπατζάκι του παντελονιού, τόσο λιγότερο ορατά είναι τα παπούτσια. Αυτό προσφέρει μεγάλη ελευθερία στην επιλογή του κατάλληλου ζευγαριού.

Φαρδιά παντελόνια με ψηλοτάκουνα — γόβες στιλέτο, πέδιλα και μποτάκια.

Μια θαυμάστρια των γυναικείων παντελονιών oversize είναι η Victoria Beckham, η οποία συνήθως τα συνδυάζει με εξαιρετικά ψηλά τακούνια. Αν θέλεις να δείχνεις πιο ψηλή, ακολούθησε το παράδειγμά της. Τα φαρδιά μπατζάκια που καλύπτουν τα παπούτσια σου δεν θα αποκαλύψουν πόσα εκατοστά έχεις αποφασίσει να προσθέσεις. Για τον σκοπό αυτό, μπορείς να φορέσεις γόβες στιλέτο, πέδιλα, μποτάκια και άλλα μοντέλα με τακούνι. Όλα εξαρτώνται από το επιθυμητό αποτέλεσμα και από τα παπούτσια με τα οποία νιώθεις καλύτερα.

Παντελόνι oversize και φλατ παπούτσια – αθλητικά παπούτσια, sliders και μπαλαρίνες

Αν νιώθεις καλύτερα με παπούτσια με επίπεδη σόλα, δεν χρειάζεται να τα εγκαταλείψεις τα φαρδιά παντελόνια. Τα τελευταία χρόνια, τα αθλητικά παπούτσια έχουν γίνει σίγουρα τα πιο μοντέρνα καθημερινά υποδήματα, οπότε μη διστάσεις να φορέσεις το αγαπημένο σου φαρδύ παντελόνι με sneakers. Στα προφίλ των it-girls, θα βρεις επίσης looks με φαρδιά παντελόνια και μπαλαρίνες (οι πιο μοντέρνες αυτή τη σεζόν είναι οι κόκκινες), καθώς και με sliders, π.χ. της Birkenstock. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, συνδύασε παντελόνια oversize με μπότες με πλατφόρμα.

Τα παντελόνια oversize δεν είναι μόνο για καθημερινή χρήση. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν μέρος ενός γυναικείου κοστουμιού. Δες την ποικιλία των μοντέλων που φοριούνται με σακάκι από τα it-girls!

Γυναικείο καφέ κοστούμι με παντελόνι oversize

Ένα κοστούμι με παντελόνι oversize αποτελεί την ιδανική βάση όχι μόνο τα outfits του γραφείου, αλλά και για διάφορες επίσημες περιστάσεις. Το it-girl Pernille Teisbaek από τη Σκανδιναβία επιλέγει ένα outfit με σακάκι oversize και φαρδύ παντελόνι σε σοκολατί απόχρωση. Η ζεστή απόχρωση του σετ έρχεται σε αντίθεση με τις ψυχρές αποχρώσεις των αξεσουάρ: γκρι ψηλοτάκουνα παπούτσια, τοπ και τσάντα.

Εμπριμέ παντελόνι oversize με κοστούμι

Το παντελόνι oversize μπορεί να διαθέτει διάφορα μοτίβα. Τις τελευταίες σεζόν, μεταξύ των πιο δημοφιλών μοτίβων είναι τα φλοράλ. Τα ηλιοτρόπια, τα τριαντάφυλλα, οι παπαρούνες και τα κρίνα διακοσμούν κομψά σύνολα που αποτελούνται από παντελόνι oversize και ασορτί σακάκι. Ένα τέτοιο γυναικείο φλοράλ κοστούμι δείχνει εξαιρετικά θηλυκό, χωρίς να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Δες επίσης >>> Πώς να κονταίνεις το παντελόνι σου; Πρακτικός οδηγός βήμα προς βήμα

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Jeremy Moeller/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News