Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τύπος φθινοπωρινής ομορφιάς – δες αν ανήκεις σε αυτόν!

2 min.

Φακίδες, σημάδια εκ γενετής, μαλλιά σε χάλκινες αποχρώσεις, έντονα κόκκινα χείλη… Όλα αυτά είναι μόλις ορισμένα από τα πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Γυναίκας Φθινόπωρο. Τα ζεστά γήινα χρώματα και οι καθαροί τόνοι κυριαρχούν σε αυτό το στυλ. Ο τύπος της φθινοπωρινής ομορφιάς είναι πολύ ιδιαίτερος, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τα look των Julia Roberts, Lindsay Lohan και Julianne Moore. Δες ποια είναι τα ιδανικά φθινοπωρινά χρώματα και πρόσθεσε αντίστοιχα κομμάτια στην καθημερινή σου γκαρνταρόμπα!

Από τους τέσσερις τύπους ομορφιάς, ο φθινοπωρινός είναι ο πιο σπάνιος, αλλά ταυτόχρονα πολύ εύκολα αναγνωρίσιμος. Παρακάτω θα μάθεις τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό!

Επιδερμίδα

Το να αξιολογήσεις την επιδερμίδα σου μπορεί να είναι σχετικά δύσκολο. Στον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις και αρκετές αποχρώσεις. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική! Οι colourists συνήθως κινούνται βάσει δύο τύπων επιδερμίδας που χαρακτηρίζουν τη Γυναίκα Φθινόπωρο:

  1. απαλή επιδερμίδα σε ανοιχτόχρωμη, ζεστή ιβουάρ ή στο χρώμα της σαμπάνιας απόχρωση (κάνει τέλεια αντίθεση με κατακόκκινα μαλλιά):
  2. επιδερμίδα σε χρυσαφί-μπεζ ή ροδακινί απόχρωση.

Οι γυναίκες με φθινοπωρινό τύπο ομορφιάς έχουν συχνά φακίδες, ελίτσες και σκούρες κηλίδες, ενώ συχνά δεν μαυρίζουν εύκολα.

Συμβουλή μακιγιάζ: Το μακιγιάζ της Γυναίκας Φθινόπωρο θα πρέπει να τονίζει τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας της. Μην καλύπτεις τις φακίδες με πολλές στρώσεις foundation – μην ξεχνάς ότι οι φακίδες είναι πολύ της μόδας! Οι μπεζ, καφέ και χρυσές σκιές ματιών πηγαίνουν τέλεια στη Γυναίκα Φθινόπωρο.

Τύπος φθινοπωρινής ομορφιάς – χρώματα, επιδερμίδα, μαλλιά.
Τύπος φθινοπωρινής ομορφιάς – χρώματα, επιδερμίδα, μαλλιά

Δες επίσης >>> Τα χρώματα της μόδας για το φθινόπωρο/χειμώνα 2024-2025 – αυτά τα χρώματα θα καθορίσουν τις τάσεις της σεζόν!

Μαλλιά

Τα μαλλιά της Γυναίκας Φθινόπωρο χαρακτηρίζονται από έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και του χάλκινου. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα κίτρινων και κόκκινων χρωστικών. Εάν βάφεις τα μαλλιά σου, προτίμησε τις ζεστές μελί αποχρώσεις. Το χειρότερο χρώμα για τη Γυναίκα Φθινόπωρο είναι το ψυχρό σαντρέ ξανθό που κάνει αντίθεση με τη σταρένια και ζεστή επιδερμίδα της.

Οι τύποι της φθινοπωρινής ομορφιάς διαφέρουν. Οι colourists έχουν χωρίσει τη φθινοπωρινή ομορφιά σε 3 υποκατηγορίες: έντονη, ζεστή και απαλήό. Αναρωτιέσαι σε τι διαφέρουν;

Δες τον πίνακα παρακάτω που θα σε βοηθήσει να αξιολογήσεις τον δικό σου τύπο ομορφιάς. Μπορείς να πεις εάν ανήκεις στην έντονη, ζεστή, ή απαλή φθινοπωρινή χρωματική παλέτα;

Υποκατηγορίες φθινοπωρινής ομορφιάς
Οι υποκατηγορίες της φθινοπωρινής ομορφιάς είναι οι εξής: έντονη (σκούρα επιδερμίδα), ζεστή, απαλή (ήπια)

Στη Γυναίκα Φθινόπωρο πηγαίνουν περίφημα τα χρώματα με μια πινελιά κίτρινο. Μπορείς να εμπνευστείς από τα χρώματα που έχουν τα φύλλα το φθινόπωρο και τις φυσικές γήινες αποχρώσεις. Το κόκκινο της σκουριάς, το καθαρό πορτοκαλί και το ζεστό καφέ είναι τα απόλυτα must-have χρώματα! Εάν επιλέξεις ρούχα σε γαλάζιο χρώμα ή ακόμη και σε σκούρο μπλε, φρόντισε ώστε να έχουν κόκκινα-μοβ στοιχεία. Τα πράσινα κομμάτια πρέπει να είναι σε λαδί, ήπιους και ζεστούς τόνους.

Δες επίσης >>> Τύπος ανοιξιάτικης ομορφιάς – τι τον κάνει τόσο μοναδικό; Πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις!

Η Julia Roberts είναι η πιο διάσημη σταρ του τύπου φθινοπωρινής ομορφιάς. Σίγουρα θα θυμάσαι τις πλούσιες κατακόκκινες μπούκλες της στην ταινία Pretty Woman. Η πανέμορφη ηθοποιός έχει χρυσαφί-μπεζ επιδερμίδα με πολλές φακίδες και έντονα καστανά μάτια. Στην Julia πηγαίνουν υπέροχα τα κόκκινα σύνολα και τα χρυσαφί κοσμήματα, όπως μπορείς να διαπιστώσεις και στην παρακάτω φωτογραφία.

Έναν ελαφρώς διαφορετικό τύπο φθινοπωρινής ομορφιάς φαίνεται πως έχει η Julianne Moore. Η διάσημη ηθοποιός διαθέτει ανοιχτόχρωμη, ζεστή επιδερμίδα που έρχεται σε ωραία αντίθεση με τα κατακόκκινα μαλλιά της και τα πράσινα μάτια της. Στην γκαρνταρόμπα της κυριαρχούν οι μπεζ, οι καφέ αποχρώσεις, καθώς και οι αποχρώσεις στο χρώμα της σκουριάς. Δες και μόνη σου:

Ο τύπος φθινοπωρινής ομορφιάς είναι στ’ αλήθεια μοναδικός! Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις δυνατότητές του, συμβουλέψου έναν έμπειρο colourist. Προς το παρόν, επισκέψου το MODIVO και βρες ό,τι θέλεις χρησιμοποιώντας το φίλτρο «χρώμα» – καλές αγορές!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Rich Fury/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News