ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Ανδρικά πουλόβερ – πώς να φορέσεις τα κλασικά μοντέλα, ζακέτες και ζιβάγκο; Δες τα πιο μοντέρνα μοντέλα

3 min.

Τα πουλόβερ είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας – και όχι μόνο της γυναικείας, αλλά και της ανδρικής. Παρέχουν ζεστασιά και άνεση, και ταυτόχρονα ολοκληρώνουν τέλεια τις καθημερινές εμφανίσεις. Πώς να φορέσεις τα συγκεκριμένα είδη των πουλόβερ – κλασικά, ζακέτες και ζιβάγκο – για να φαίνεσαι μοντέρνος και κομψός; Θα σε συμβουλέψουμε, σε ποια μοντέλα αξίζει να επενδύσεις.

MSS

Μπορείς να φορέσεις τα ανδρικά πουλόβερ τόσο με τα casual όσο και με τα πιο επίσημα σύνολα. Δες πώς να το κάνεις!

Τα κλασικά πουλόβερ είναι η βάση της ανδρικής ντουλάπας. Φαίνονται υπέροχα τόσο με τα κομψά, όσο και με τα πιο χαλαρά σετ. Τις πιο ψυχρές εποχές του χρόνου είναι ιδανικό επίσης ως βάση για ένα tweed σακάκι, καπιτονέ ή πουπουλένιο μπουφάν ή παλτό. Και την άνοιξη μπορείς να φορέσεις πάνω σου μόνο το πουλόβερ – ανεξάρτητα από το στυλ που προτιμάς. Είναι επίσης φανταστικό ως στοιχείο μιας μινιμαλιστικής εμφάνισης σε συνδυασμό με τζιν και μοκασίνια.

Το κλασικό ανδρικό πουλόβερ έχει συνήθως στρογγυλή λαιμόκοψη ή σε σχήμα V που οπτικά επιμηκύνει τον λαιμό. Ένα μοντέλο σε υποτονικό χρώμα αποτελεί πάντα μια πολύ καλή επιλογή – μαύρο, μπλε σκούρο, γκρι, μπεζ, μπορντό, χακί – με το οποίο εύκολα θα δημιουργήσεις μια επιτυχημένη εμφάνιση. Είναι επίσης ένα αδιαχώριστο στοιχείο της ντουλάπας κάψουλας, χάρη στο οποίο θα απαλλαγείς από το πρόβλημα τύπου «δεν έχω τι να φορέσω».

469

Πουλόβερ Polo Ralph Lauren / Πουλόβερ Hugo Boss

Είσαι οπαδός της αθλητικής άνεσης; Σέταρε το πουλόβερ μαζί με τζιν παντελόνι και με sneakers ή ορειβατικά παπούτσια. Αν προτιμάς τα casual σετ, μαζί με το πουλόβερ φόρεσε ένα παντελόνι chinos και δερμάτινα μοκασίνια, oxfords ή άλλα κλασικά κλειστά παπούτσια. Ή μήπως θα ήθελες θα εισάγεις μια νότα κομψότητας στο σύνολο σου; Επίλεξε ένα μοντέλο με λαιμόκοψη σε σχήμα V και φόρεσε το κάτω από το σακάκι.

470

Πουλόβερ EA7 Emporio Armani / Πουλόβερ Guess

Ένα άλλο είδος του πουλόβερ είναι οι ανδρικές ζακέτες, στα αγγλικά: cardigan sweater, του οποίου το όνομα είναι αφιερωμένο σε έναν Άγγλο στρατηγό. Ο James Thomas Brudenell, ο Κόμης Cardigan, κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου, ηγήθηκε μια ταξιαρχία ιππικού, η οποία ήταν ντυμένη με πλεκτά πανωφόρια. Έμοιαζαν πολύ με τις σημερινές ζακέτες. Η πρώην ένδυση που φορούσαν οι στρατιώτες έχει μετατραπεί σε ένα μοντέρνο στοιχείο της ντουλάπας, το οποίο ταιριάζει τόσο με τα αθλητικά όσο και τα casual σύνολα.

Ένας από τους σχεδιαστές, που αγαπούσε τις ζακέτες, και τα ανδρικά πουλόβερ γενικά, ήταν ο Pierre Cardin, ο οποίος συγχωρέθηκε φέτος. Η κομψότητα και το καθημερινό σικ ήταν το σήμα κατατεθέν του θρυλικού σχεδιαστή μόδας. Αυτός ο Γάλλος σχεδιαστής μας δίδαξε πώς να φοράμε τα κομψά σετ καθημερινά, και πώς να τα κάνουμε λιγότερο επίσημα, αλλά ταυτόχρονα εξίσου σικάτα. Ένα από τα αδιαχώριστα στοιχεία της εικόνας του Pierre Cardin ήταν τα ανδρικά πουλόβερ, φτιαγμένα από υλικά υψηλής ποιότητας.

Για να δημιουργήσεις ένα σετ κατάλληλο για δουλειά στο γραφείο, συνδύασε τη ζακέτα μαζί με πουκάμισο και παντελόνι chinos, κατά προτίμηση σε υποτονικές αποχρώσεις. Ενώ πηγαίνοντας για ραντεβού με τους φίλους σου ή για μια βόλτα το Σαββατοκύριακο, σέταρε τη ζακέτα σου μαζί με τζιν παντελόνι και t-shirt σε ένα από τα διαχρονικά χρώματα. Αντλείς έμπνευση από το streetwear; Επίλεξε μια μακριά ανδρική ζακέτα με κουκούλα, που ταιριάζει απόλυτα με το τζιν παντελόνι, χαλαρό μπλουζάκι και τα αθλητικά.

471

Ζακέτα Nike / Ζακέτα Rage Age

Συζητώντας για τα είδη των πουλόβερ, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα ζιβάγκο. Είναι ένα πραγματικά κλασικό στοιχείο της ανδρικής μόδας, και ταυτόχρονα το πιο διαχρονικό μοντέλο των πουλόβερ. Ολοκληρώνουν φανταστικά τις κομψές εμφανίσεις, ωστόσο τίποτα δεν σε εμποδίζει να τα φοράς και μαζί με τα καθημερινά σετ.Αξίζει να βρεις χώρο για αυτά, ειδικά στη φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σου – τις πιο ψυχρές ημέρες θα αποδειχθούν τέλεια ως βάση του συνόλου, παρέχοντας όχι μόνο την άνεση, αλλά και τη ζεστασιά.

Ξέρεις ότι…;

Ο Steve Jobs ήταν μεγάλος λάτρης των ζιβάγκο. Ο συνιδρυτής της Apple πάντοτε εμφανιζόταν σε συνέδρια ντυμένος με γκρι παπούτσια New Balance, τζιν παντελόνι Levi’s και μαύρο ζιβάγκο, που τελικά έγινε το σήμα κατατεθέν του.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα κλασικό και κομψό σετ, συνδυάζοντας το ανδρικό ζιβάγκο μαζί με σακάκι – χωρίς δεύτερη σκέψη μπορείς να αντικαταστήσεις το πουκάμισο με ένα ζιβάγκο – να τα σετάρεις με ένα παντελόνι chinos και με δερμάτινα μποτάκια με λάστιχο. Απλώς θυμήσου, να διαλέξεις ένα μοντέλο από λεπτό ύφασμα και με λεπτή ύφανση. Ένα παχύτερο πουλόβερ μπορεί να «καταπνίξει» το σύνολο, και επιπλέον να περιορίσει την ελευθερία των κινήσεών σου. Προτιμάς λιγότερο επίσημες εμφανίσεις; Φόρεσε το ανδρικό ζιβάγκο με τζιν και αθλητικά ή με μπεζ παντελόνι chinos και κίτρινα ορειβατικά παπούτσια.

472

Ζιβάγκο Bugatti / Ζιβάγκο Robson

Δεν έχει σημασία, αν στην ντουλάπα σου κυριαρχούν αθλητικά, casual ή κομψά ρούχα – μέσα της θα πρέπει επίσης να βρεθεί τουλάχιστον ένα ανδρικό πουλόβερ. Διάλεξε ανάμεσα σε κλασικά μοντέλα, ζακέτες, ζιβάγκο και δημιούργησε σύνολα που θα τονίσουν το μοναδικό σου στυλ! Όλα τα πουλόβερ θα τα βρεις στο MODIVO.gr!

τάσεις και συμβουλές
Insta News