ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους; Συνδύασε ρούχα με βάση τον χρωματικό κύκλο και τις ουδέτερες αποχρώσεις! 5 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις όμορφες εμφανίσεις

3 min.

Τα χρώματα μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για ένα ενδιαφέρον και μοντέρνο ντύσιμο. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα του συνόλου θα εξαρτάται από τον επιδέξιο συνδυασμό διάφορων χρωμάτων. Η γνώση μερικών κόλπων θα σε βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσεις καθημερινά outfit. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις όταν ψωνίζεις. Γνωρίζοντας πώς να συνδυάζεις τα χρώματα των ρούχων και των αξεσουάρ, θα δημιουργήσεις μια ντουλάπα γεμάτη μοντέλα που ταιριάζουν όμορφα μεταξύ τους και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα κατά τη σύνθεση διάφορων εμφανίσεων.

Τσέκαρε πώς να συνδυάσεις τα χρώματα των ρούχων ώστε να δημιουργούν σωστά, αλλά και εντυπωσιακά σύνολα!

Τα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς τρόπους. Από τη μία μπορούμε να μείνουμε σε ένα συγκεκριμένο χρώμα και να επιλέξουμε τις διάφορες αποχρώσεις του, και από την άλλη, υπάρχουν και μοδάτες αντιθέσεις που δείχνουν πολύ εντυπωσιακές. Επομένως, μπορείς να έχεις διάφορες προσεγγίσεις στη δημιουργία ενός look και την επιλογή των χρωμάτων των ρούχων που εμφανίζονται σε αυτό. Η αφετηρία πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι το δικό σου στυλ. Δες ποια από τις συμβουλές ταιριάζει περισσότερο με αυτό!

Χρωματικός κύκλος- πώς να συνδυάσεις τα χρώματα των ρούχων;

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια πολύχρωμη εμφάνιση, ένας χρωματικός κύκλος μπορεί να σε βοηθήσει. Πώς να το χρησιμοποιήσεις; Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που θέλεις να αποκτήσεις. Αναλύοντας τη διάταξη των χρωμάτων στον κύκλο, μπορείς να βρεις αποχρώσεις που θα εναρμονίζονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους. Κάποια μπορεί να αλληλοσυμπληρώνονται, άλλα θα δημιουργήσουν έντονη αντίθεση. Αν και η πρώτη μέθοδος φαίνεται να είναι πιο ασφαλής και πιο καθολική επιλογή, αξίζει να λάβεις υπόψη και τη δεύτερη. Δες τους πολύχρωμους συνδυασμούς των influencers με βάση τις συμβουλές από τον χρωματικό κύκλο!

Αντίθετα χρώματα- color blocking στην πράξη

Ο συνδυασμός αντίθετων χρωμάτων είναι μια επιλογή για όλους όσους τους αρέσει να παίζουν με τη μόδα. Αυτό το κόλπο είναι να συνδυάσεις ρούχα σε αποχρώσεις που είναι αντίθετες μεταξύ τους στον χρωματικό κύκλο – βρίσκονται απέναντι η μία στην άλλη. Τέτοια ντουέτα είναι μεταξύ άλλων: το πράσινο και το κόκκινο, το μπλε και το πορτοκαλί, το κίτρινο και το μωβ. Η τάση του συνδυασμού χρωμάτων με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστή ως color blocking. Αυτό το στυλ ασυνήθιστου συνδυασμού διάφορων αποχρώσεων μεταξύ τους δεν περιορίζεται μόνο σε εκείνα που βρίσκονται ακριβώς απέναντι μεταξύ τους. Μια ενδιαφέρουσα αντίθεση μπορεί επίσης να επιτευχθεί αν επιλέξεις τα χρώματα που βρίσκονται δίπλα σε αυτό που είναι στην άλλη πλευρά του χρωματικου κύκλου. Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα, μπορείς να συνδυάσεις: το ροζ με το πράσινο, το κίτρινο με το μπλε ή το μωβ με το πορτοκαλί. Το πιο σημαντικό είναι να μην το παρακάνεις. Είναι καλύτερο να επιλέξεις δύο ή τρεις το πολύ.

Ταίριαξε σχετικά χρώματα – γειτονικές αποχρώσεις από τον χρωματικό κύκλο

Το color blocking δεν είναι μόνο ο συνδυασμός αντίθετων χρωμάτων. Ένα ενδιαφέρον ντουέτο μπορεί επίσης να δημιουργηθεί αν επιλέξεις τους «γείτονες» από τον χρωματικό κύκλο. Τέτοια σχετικά χρώματα φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά ταυτόχρονα είναι μια αρκετά ασφαλής επιλογή. Τα τέλειο ντουέτα είναι μεταξύ άλλων ο συνδυασμός του ροζ και του μωβ, του ροζ και του κόκκινου, του πράσινου και του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε, του κίτρινου και του πορτοκαλί, του μωβ και του μπλε ή του πορτοκαλί και του κόκκινου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει επίσης να το παρακάνεις με τον αριθμό των χρωμάτων. Παρά το γεγονός ότι ταιριάζουν πολύ, καλό είναι να κρατήσεις το μέτρο. Τρία – αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός χρωμάτων που μπορεί να εμφανιστεί σε ένα look.

Συνδυασμός ασορτί χρωμάτων – ουδέτερες αποχρώσεις

Αν και οι Δανέζες προωθούν πολύ το χρώμα, η σκανδιναβική μόδα συνδέεται με μια ουδέτερη παλέτα γεμάτη με λευκό, μαύρο, γκρι και μπεζ. Μια τέτοια μινιμαλιστική και συγκρατημένη επιλογή είναι πάνω απ’ όλα πολύ πρακτική. Μια ντουλάπα που βασίζεται μόνο σε ουδέτερες αποχρώσεις επιτρέπει σχεδόν απεριόριστη ανάμειξη των στοιχείων που βρίσκονται σε αυτήν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα απλά μοντέλα. Εάν για τη δημιουργία συνόλων συνήθως επιλέγεις τα συγκρατημένα χρώματα, δεν θα πρέπει να έχεις μεγάλα προβλήματα για να φτιάξεις τέτοια look. Τα λευκά και τα μαύρα ρούχα ταιριάζουν υπέροχα όχοι μόνο μεταξύ τους ή σε total look, αλλά και σε συνδυασμούς με άλλες ουδέτερες αποχρώσεις.

Αντιστοίχιση χρωμάτων στα ρούχα – πώς να φορέσεις ένα έντονο χρώμα;

Αν έχεις πολύχρωμα ρούχα στην ντουλάπα σου που δυσκολεύεσαι να τα ενσωματώσεις σε μια εμφάνιση, η μόνη λύση είναι ο χρωματικός κύκλος και το color blocking που βασίζεται σε αυτόν. Μια έντονη πινελιά στο outfit είναι αρκετή. Για να πετύχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αρκεί τα υπόλοιπα στοιχεία του σετ να είναι σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα. Το μαύρο, το λευκό, το γκρι, το μπεζ, ακόμα και το καφέ θα αποδειχθούν τέλειες επιλογές. Χάρη σε αυτό, το έγχρωμο μοντέλο θα γίνει ο κύριος χαρακτήρας του συνδυασμού σου.

Συνδυασμός χρωμάτων στη μόδα – total look

Το πολύχρωμο outfit δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα. Αντιθέτως, μπορείς να εστιαστείς σε διαφορετικές αποχρώσεις ενός χρώματος. Το γαλάζιο, το τιρκουάζ, το μπλουέ, το μπλε του κοβαλτίου, το electric blue και το σκούρο μπλε – όλα αυτά είναι οι παραλλαγές του μπλε. Μπορείς επίσης να επιλέξεις μία απόχρωση ενός δεδομένου χρώματος, π.χ. ηλιόλουστο κίτρινο όπως στον συνδυασμό της Blair Eadie, η οποία είναι ειδικός στη δημιουργία των total look. Ένα μονόχρωμο σετ θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ανεξάρτητα από το αν επιλέξεις κλασικά μοντέλα ή πιο πρωτότυπα στοιχεία. Η μορφή και οι υφές θα είναι μόνο μια πρόσθετη υποστήριξη για τη δημιουργία ενός πολύ ενδιαφέροντος μονόχρωμου look.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Jeremy Moeller / via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News