ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 από τις παγκόσμιες πασαρέλες

3 min.

Ποια παπούτσια θα είναι της μόδας τη σεζόν Fall/Winter 2023-2024; Οι τάσεις που προωθούνται από τους σχεδιαστές αυτή τη σεζόν επικεντρώνονται στην άνεση και τον μινιμαλισμό, με μια δόση υπερβολής. Στις πασαρέλες κυριαρχούσαν οι ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο, τα παπούτσια με μυτερή μύτη σε στυλ της δεκαετίας του ’80 και οι μπαλαρίνες που λατρεύουν ιδιαίτερα οι Γαλλίδες. Τα μποτάκια biker boots και τα μοκασίνια με χοντρή σόλα επιστρέφουν επίσης στη μόδα. Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία, ένα πράγμα είναι σίγουρο – αυτή τη σεζόν κάθε γυναίκα θα βρει το τέλειο ζευγάρι για τον εαυτό της! Δες τα κορυφαία γυναικεία παπούτσια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 από τις πασαρέλες, που σύντομα θα εμφανιστούν στους δρόμους.

Κομψές μπότες over the knee ή άνετες γαλότσες; Επίλεξε ανάμεσα από τα πιο μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/24!

MSS

Πολύ εντυπωσιακό παπούτσι, και ταυτόχρονα ιδανικό για τις πιο ψυχρές ημέρες και οι ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο, των οποίων το μακρύ πάνω μέρος φτάνει μέχρι τη μέση του μηρού. Την ερχόμενη σεζόν, θα τις φοράμε μαζί με μίνι φούστες, δερμάτινα σορτς και, όπως δείχνει η μάρκα Gestuz – με φορέματα που μοιάζουν με σακάκι. Οι σχεδιαστές δεν ήταν ομόφωνοι σχετικά με τον σχεδιασμό. Στην πασαρέλα της Stella McCartney, του Valentino και της Philosophy εμφανίστηκαν στενές μπότες πάνω από το γόνατο με τακούνι. Ενώ η Isabel Marant προωθεί μπότες με φαρδύ πάνω μέρος.

Ψηλές μπότες Gestuz για το φθινόπωρο
Gestuz
Φωτογραφία: Matt Jelonek/Getty Images
Ψηλές μπότες για το φθινόπωρο από την Isabel Marant
Isabel Marant
Φωτογραφία: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images

Η ποικιλία αυτών των παπουτσιών ισχύει και για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μπότες από λείο δέρμα grain leather, μπότες από σουέτ σε αποχρώσεις του καφέ και μοντέλα από λάτεξ που αναφέρονται στην αισθητική της δεκαετίας του 2000. Ένα πράγμα είναι σίγουρο – οι μπότες πάνω από το γόνατο είναι ένα παπούτσι που θα παραμείνει στις τάσεις της μόδας για πολλές σεζόν.

Κοιτάζοντας τις συλλογές των κορυφαίων οίκων μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024, είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς ότι οι σχεδιαστές θέλουν να επαναφέρουν στη μόδα τα ογκώδη κλειστά παπούτσια, ιδίως τα μοκασίνια με χοντρή σόλα. Στη μόδα θα είναι και άλλα παπούτσια εμπνευσμένα από την ανδρική μόδα – από τα oxfords με κορδόνια μέχρι τα κομψά monk strap με αγκράφες και τα δερμάτινα derby shoes. Brands όπως Miu Miu, Giorgio Armani και Tod’s μας πείθουν ότι τα μοκασίνια είναι από τα πιο μοντέρνα παπούτσια για το φθινόπωρο του 2023.

Γυναικεία καφέ μοκασίνια Tod's με χοντρή σόλα
Tod’s
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Υπάρχουν παπούτσια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προώθηση, γιατί εμφανίζονται κάθε σεζόν. Οι γόβες στιλέτο, οι οποίες φοριούνται όλο το χρόνο, είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Ωστόσο, τα μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024 έχουν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο – τη μυτερή μύτη. Οι οίκοι Saint Laurent, Tory Burch και Schiaparelli προσφέρουν κλασικές μαύρες γόβεςμε μυτερή μύτη, που αναφέρονται στη δεκαετία του ’80. Ο οίκος μόδας Valentino έχει επιλέξει ένα μοντέλο με τρουκς. Η μάρκα Ferragamo προωθεί ασυνήθιστα σχήματα τακουνιών. Όποιο σχέδιο κι αν προτιμήσεις, η λειτουργία τους παραμένει η ίδια. Οι γόβες στιλέτο είναι μια όμορφη συμπλήρωση των επίσημων office look και δείχνουν τέλεια μαζί με κομψά βραδινά σύνολα.

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024, γόβες με μυτερή μύτη
Tory Burch
Φωτογραφία: Slaven Vlasic/Getty Images

Τα αγαπημένα παπούτσια των Γαλλίδων είναι ένα από τα πιο μοντέρνα αξεσουάρ εδώ και αρκετούς μήνες, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα μας και αυτή τη σεζόν. Οι μοντέρνες μπαλαρίνες για το φθινόπωρο του 2023 περιλαμβάνουν μοντέλα από μαλακό υλικό και διακριτικό φιόγκο (Cormio, Tod’s), καθώς και μοντέλα τύπου Mary Jane με διακοσμητικό κούμπωμα. Η παρουσία των best seller παριζιάνικων παπουτσιών στις τάσεις του φθινοπώρου αποδεικνύει ότι οι μπαλαρίνες δεν προορίζονται μόνο για την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Μπορούν να φορεθούν και τους πιο ψυχρους μήνες – απλά συνδύασε τες με ένα πλεκτό μάξι φόρεμα ή συμπλήρωσε το look σου με μάλλινες κάλτσες μέχρι το γόνατο.

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024, μπαλαρίνες
Tod’s
Φωτογραφία: Estrop/Getty Images

Όσον αφορά τα μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023/2024, από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι προτάσεις για τις λάτρισσες των grunge vibes. Αυτή τη σεζόν, παράλληλα με τα στρατιωτικά άρβυλα με κορδόνια, οι σχεδιαστές προωθούν τα ογκώδη biker μποτάκια. Το σήμα κατατεθέν; Αγκράφες κάθε είδους και σόλα τρακτέρ. Οι trendsetters απέδειξαν ότι τα δερμάτινα μοντέλα μπορούν να φορεθούν σχεδόν όλο το χρόνο και ταιριάζουν με τα πάντα, από αέρινα boho φορέματα μέχρι μινιμαλιστικά σύνολα με μάλλινα παλτό και σετ φόρμες.

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024, biker boots, μποτάκια γυναικεία μαύρα
Max Mara
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Η σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 θα περιλαμβάνει επίσης πολλές λαμπερές πινελιές και όχι μόνο στην πρωτοχρονιάτικη έκδοση. Οι σχεδιαστές μας πείθουν για άλλη μια φορά ότι το ασημί μπορεί να φορεθεί και καθημερινά – π.χ. μπορείς να διαλέξεις μεταλλιζέ μπότες ή μπαλαρίνες με glitter. Στην πασαρέλα του Valentino κυριάρχησαν τα μινιμαλιστικά σύνολα, τα οποία ξεχώριζαν με τις λαμπερές πινελιές, ενώ ο οίκος μόδας Missoni τα έκανε φόντο για πολύχρωμα ρούχα.

Διάβασε επίσης: Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024 >>>

μεταλλιζέ μπαλαίνες
Valentino
Φωτογραφία: Pascal Le Segretain/Getty Images
μεταλλιζέ μπότες
Missoni 
Φωτογραφία: Victor VIRGILE/Getty Images

Τα παπούτσια με πλατφόρμα λανσαρίστηκαν τη δεκαετία του 1930 από τον Roger Vivier και την Elsa Schiaparelli, αλλά η δημοτικότητά τους κορυφώθηκε τη δεκαετία του ’70. Τη δεκαετία του ’90, η φήμη τους υποστηρίχθηκε από τις Spice Girls. Αργότερα επέστρεψαν μερικές ακόμη φορές, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο πολύ της μόδας όσο σήμερα. Ποια παπούτσια με πλατφόρμα θα είναι στη μόδα τη σεζόν fall/winter 2023-2024; Οι οίκοι μόδας Balmain και Akris προτίμησαν το κλασικό στυλ και προωθούν τις βελουτέ γόβες με χοντρή σόλα. Ενώ ο ιταλικός σχεδιαστής Roberto Cavalli προσφέρει boho εμφανίσεις με μια δόση gothic vibe χάρη στα μποτάκια με πλατφόρμα που δένουν με κορδόνια.

Μοντέρνα γυναικεία παπούτσια για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023/2024, παπούτσια με πλατφόρμα
Roberto Cavalli
Φωτογραφία: Justin Shin/Getty Images

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Fall/Winter 2023-24: τάσεις γυναικείας μόδας – ανακάλυψε τα πιο μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ της σεζόν!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Pietro D’Aprano via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News