ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Σεμιζιέ φόρεμα – δες τι είναι και πώς να το φορέσεις!

2 min.

Το σεμιζιέ φόρεμα ή αλλιώς shirt dress είναι πολύ δημοφιλές εδώ και αρκετές σεζόν. Τίποτα το περίεργο – είναι ευέλικτο, διαχρονικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά θηλυκό, γι’ αυτό και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το μοντέλο δεν θα βγει ποτέ από τη μόδα. Αυτή τη σεζόν το επιλέγουμε πολύ πρόθυμα – είναι το τέλειο φόρεμα για το καλοκαίρι.

Μάθε την ιστορία του σεμιζιέ φορέματος, σε ποια ταιριάζει καλύτερα και με τι να φορέσεις αυτό το υπέροχο κομμάτι.

MSS

Αρχικά, αξίζει να ορίσουμε τι χαρακτηρίζει ένα φόρεμα σεμιζιέ. Πρόκειται για ένα φόρεμα που μοιάζει με πουκάμισο, διαθέτει κουμπιά, συνήθως σε όλο το μήκος του, έχει κοντά ή μακριά μανίκια, που συνήθως τελειώνουν με μανσέτες. Πολλές φορές έχει και γιακά, αλλά όχι πάντα. Αυτό το φόρεμα μπορεί να φορεθεί τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Τα φθινοπωρινά και χειμερινά μοντέλα κατασκευάζονται κυρίως από μαλλί και τζιν, ενώ τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά μοντέλα από ελαφρύ και αέρινο βαμβάκι ή λινό.

Γυναίκα με μπεζ ασύμμετρο σεμιζιέ φόρεμα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά το shirt dress δεν είναι καινούργιο κομμάτι στον κόσμο της μόδας. Το λάνσαρε η Brigitte Bardot τη δεκαετία του ’50. Το διάσημο μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιός το φόρεσε στην ταινία «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα» και… γοήτευσε την ίδια την Coco Chanel. Τα σεμιζιέ φορέματα κατέκτησαν πολύ γρήγορα τις γυναικείες καρδιές – οι Γαλλίδες λάτρεψαν αυτό το κόψιμο και το φορούσαν, όπως η Bardot, με μπαλαρίνες.

Αργότερα, το σεμιζιέ φόρεμα εμφανίστηκε στη συλλογή του Yves Saint Laurent – αλλά ο Γάλλος σχεδιαστής του έδωσε έναν πιο στρατιωτικό χαρακτήρα, προσθέτοντας τσέπες σε μέγεθος XXL και επωμίδες. Σχετικά πρόσφατα, το σεμιζιέ φόρεμα σε απόχρωση χακί έχει επιστρέψει στις τάσεις – μοντέλα σε αυτή την έκδοση εμφανίστηκαν στις πασαρέλες το 2018.

Αυτή τη στιγμή, τα σεμιζιέ φορέματα είναι πολύ μοντέρνα και είναι μια τέλεια επιλογή για ένα στυλάτο all-day look.

Γυναίκα με γαλάζιο σεμιζιέ φόρεμα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Αυτό το φόρεμα μπορεί να φορεθεί από γυναίκες με διάφορους σωματότυπους. Η καλύτερη επιλογή για γυναίκες με σωματότυπο σε σχήμα αχλαδιού και κλεψύδρας θα είναι το σεμιζιέ φόρεμα μήκους midi. Θα σε βοηθήσει να καμουφλάρεις τους φαρδύτερους γοφούς και τους πιο στρογγυλούς μηρούς. Ένα σεμιζιέ φόρεμα με χαλαρή γραμμή και λαιμόκοψη V είναι ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν να τονίσουν τον μπούστο τους. Το φόρεμα δεμένο στη μέση θα δείχνει υπέροχα εάν η μέση σου δεν είναι ευδιάκριτη, ενώ τα μοντέλα σε σχήμα Α ταιριάζουν τέλεια στη φιγούρα σε σχήμα μήλου..

Μαζί με το σεμιζιέ μπορείς να δημιουργήσεις outfits σε διάφορα στυλ – σπορ, casual, ακόμα και επίσημα looks. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα ανοιχτόχρωμο μοντέλο – λευκό, μπεζ ή παστέλ. Συνδύασε το με σανδάλια, πέδιλα, πλατφόρμες, καθώς και με μπαλαρίνες, εσπαντρίγιες ή αθλητικά για ένα urban look. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, θα ταιριάζουν όμορφα με μποτάκια και μπότες με τακούνι.

Γυναίκα με εφαρμοστό κίτρινο σεμιζιέ φόρεμα με μαντήλι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Το σεμιζιέ φόρεμα ταιριάζει επίσης με boho και ρετρό εμφανίσεις. Σου αρέσουν τέτοια σύνολα; Επίλεξε ένα φόρεμα με φλοράλ σχέδιο ή πουά μοτίβο και φόρεσε το με ένα ζευγάρι παπούτσια με χοντρό τακούνι, σανδάλια με λουράκια, μπαλαρίνες ή ακόμα και με sneakers.

Γυναίκα με αέρινο φόρεμα με σχέδια

Σεμιζιέ φόρεμα Replay

Γυναίκα με λευκό σεμιζιέ φόρεμα με ροζ λουλούδια
Σεμιζιέ φόρεμα TWINSET σε ρετρό στυλ

Αν ο μινιμαλισμός, η ευελιξία και η διαχρονικότητα κυριαρχούν στην ντουλάπα σου, τότε πρόσθεσε στη συλλογή σου ένα μαύρο φόρεμα σεμιζιέ, το οποίο θα αποτελέσει εξαιρετική βάση για καθημερινά και πιο επίσημα σύνολα.

Γυναίκα με μαύρο αέρινο σεμιζιέ φόρεμα
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Και πότε μπορεί να σου χρειαστεί ένα μακρύ φόρεμα σεμιζιέ; Ένα φόρεμα που φτάνει μέχρι το έδαφος είναι η ιδανική επιλογή για ειδικές περιστάσεις, οπότε μπορείς να το φορέσεις ως βραδινό φόρεμα. Ωστόσο, αξίζει το μοντέλο που προορίζεται για ειδικές εκδηλώσεις να είναι κατασκευασμένο από πιο μαλακό υλικό. Ολοκλήρωσε την εμφάνιση σου με θηλυκές γόβες στιλέτο και προσεκτικά επιλεγμένα κοσμήματα.

Ακόμα δεν έχεις αυτό το στυλάτο φόρεμα στην ντουλάπα σου; Το ηλεκτρονικό κατάστημα MODIVO προσφέρει τα πιο μοντέρνα μοντέλα σεμιζιέ φορεμάτων – βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Jeremy Moeller/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News