Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Λινό κοστούμι – το hit του φετινού καλοκαιριού για άνδρες και γυναίκες

4 min.

Αναζητάς ρούχα που είναι κομψά αλλά ταυτόχρονα από ύφασμα που αναπνέει; Και επιπλέον που είναι κατάλληλα τόσο για το γραφείο όσο και για βραδινές εξόδους; Επίλεξε το λινό! Πιο συγκεκριμένα, διάλεξε ένα λινό κοστούμι που κυριαρχεί στη μόδα φέτος το καλοκαίρι και προτείνεται και για άνδρες και για γυναίκες. Μάθε πώς μπορείς να αναδείξεις ένα λινό κοστούμι για να είσαι στη μόδα σε κάθε περίσταση.

Το ανδρικό ή γυναικείο λινό κοστούμι είναι must-have για το καλοκαίρι. Είναι διαχρονικό, ευέλικτο και απίστευτα άνετο. Δες τις συμβουλές μας!

Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το τέλειο ύφασμα για καλοκαιρινά ρούχα; Χωρίς αμφιβολία είναι το λινό! Πρόκειται για ένα φυσικό ύφασμα που προέρχεται από το φυτό του λιναριού και τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι ότι αναπνέει και ότι έχει θερμορυθμιστικές ιδιότητες. Όταν φοράς τέτοια ρούχα, νιώθεις αμέσως μια ελαφριά δροσιά στο δέρμα σου. Επιπλέον, το λινό απορροφά τέλεια το νερό και στεγνώνει πολύ γρήγορα, προσφέροντας άνεση ακόμη και τις πολύ ζεστές ημέρες.

Είναι όμως αυτό το μοναδικό του πλεονέκτημα; Σίγουρα όχι! Αυτό το φυσικό ύφασμα είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό. Δεν ερεθίζει την επιδερμίδα και την αφήνει να αναπνέει ελεύθερα. Είναι απίστευτα ανθεκτικό ενώ αντέχει και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σου.

Έχεις ήδη ένα λινό μπλουζάκι, γιλέκο ή βερμούδα; Αναβάθμισε το στυλ σου με ένα λινό κοστούμι. Μην ανησυχείς που τσαλακώνει εύκολα – τα κομψά παντελόνια και τα σακάκια είναι από ύφασμα με πυκνή πλέξη. Συνεπώς έχουν πιο χοντρή υφή και διατηρούν το σχήμα τους καλύτερα.

Πριν δούμε τις ιδέες για εμφανίσεις, έχουμε κάποιες στυλιστικές προτάσεις για το πώς μπορείς να φορέσεις ένα λινό κοστούμι, αλλά και με τι να το συνδυάσεις.

Ένα κοστούμι από φυσικό ύφασμα μπορεί να συνδυαστεί με ρούχα από υφάσματα που αναπνέουν, όπως είναι το βαμβάκι και η βισκόζη. Για τους άνδρες, αρκεί ένα απλό λευκό T-shirt, ενώ για τις γυναίκες, ένα top, crop top, ή μια μπλούζα είναι η τέλεια επιλογή. Ένα λινό πουκάμισο αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Απλώς φρόντισε να είναι εφαρμοστό και όχι oversize – αλλιώς μπορεί να δείχνει τσαλακωμένο. Για ένα κομψό αλλά χαλαρό καλοκαιρινό στυλ, μην κουμπώσεις το μπλέιζερ.

Οι γυναίκες έχουν ακόμη μια επιλογή – μπορούν να φορέσουν μόνο ένα γυναικείο μπλέιζερ ή ένα γιλέκο, αρκεί να είναι κουμπωμένο. Είναι μια τέλεια επιλογή, ιδίως εάν το κομμάτι έχει βαθιά λαιμόκοψη και μπορείς να το συνδυάσεις με ένα σουτιέν σε στυλ κορσέ με λεπτομέρειες από δαντέλα. Φέτος, μια ακόμη τάση είναι τα σύνολα σε στυλ πιτζάμας. Μπορείς να φορέσεις ένα σύνολο σε στυλ κοστουμιού.

Με τι παπούτσια συνδυάζεται ένα λινό κοστούμι; Τα μοκασίνια, ιδίως σε μπεζ ή ανοιχτόχρωμους τόνους είναι μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις εσπαντρίγιες, σανδάλια ή πέδιλα.

Για τους άνδρες, τα καλύτερα παπούτσια είναι τα lords, τα κλασικά παπούτσια με κορδόνια (με σουέτ ή γυαλιστερή υφή), τα σανδάλια ή τα δερμάτινα sliders με φαρδιά λουράκια.

Τα γυναικεία κοστούμια από λινό είναι μια ευέλικτη επιλογή που αδιαμφισβήτητα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Είναι υπέροχα για καθημερινές εμφανίσεις (σε αυτήν την περίπτωση, επίλεξε ένα μοντέλο σε χαλαρή oversize γραμμή), για την εργασία (ένα tailored, κλασικό κοστούμι είναι κατάλληλο ακόμη και για τους πιο αυστηρούς ενδυματολογικούς κώδικες), αλλά και για μια καλοκαιρινή εκδρομή. Για να σ’ το αποδείξουμε, έχουμε ετοιμάσει μερικά σύνολα για να πάρεις ιδέες.

Για πιο επίσημο στυλ, επίλεξε ένα λινό καφέ ή μπεζ κοστούμι σε απλή γραμμή. Συνδύασέ το με ένα παντελόνι σε εφαρμοστή γραμμή, με καμπάνα ή ακόμη και palazzo. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με ένα σταυρωτό γιλέκο, μια τσάντα στην ίδια απόχρωση και ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Για καθημερινές εμφανίσεις, αλλά και καλοκαιρινές εξόδους, επίλεξε ένα λινό γυναικείο κοστούμι σε λευκό χρώμα και χαλαρή γραμμή ώστε να είσαι άνετη σε κάθε περίσταση. Από κάτω, βάλε ένα εφαρμοστό μπεζ τοπ για να μην δείχνει υπερβολικό το σύνολο. Τα τέλεια παπούτσια για αυτό το σύνολο είναι τα sliders, τα σανδάλια ή τα… sneakers! Η επιλογή των fashionistas είναι τα ελαφριά σουέτ αθλητικά παπούτσια της New Balance.

Θέλεις να δείχνεις εντυπωσιακή σε ένα καλοκαιρινό πάρτι; Να μια απλή λύση: φόρεσε ένα σύνολο που αποτελείται από ένα λινό κοστούμι, ένα πολύχρωμο crop top και χρυσαφί αξεσουάρ – κοσμήματα, σανδάλια και τσάντα. Επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για δείπνο σε ένα μοντέρνο εστιατόριο.

Μπορείς να βάλεις λινό κοστούμι σε γάμο; Φυσικά! Αντί για τις κλασικές αποχρώσεις, επίλεξε έντονα χρώματα. Ροζ, λάιμ, πράσινο ή μπλε – όλες αυτές οι αποχρώσεις είναι τέλειες επιλογές. Φόρεσε ένα ντραπέ μεταξωτό τοπ και ολοκλήρωσε το look σου με άνετα ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Φέτος, τα ανδρικά λινά κοστούμια είναι στην κορυφή της προτίμησης για πολλούς, ιδίως για εκείνους που αναζητούν γρήγορες και εύκολες επιλογές για την εμφάνισή τους. Για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα κομψό look θα χρειαστείς ένα πουκάμισο ή ένα T-shirt και θα έχεις ετοιμαστεί σε μόλις λίγα λεπτά.

Το σύνολο που πρέπει να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι είναι ένα ανδρικό κλασικό λινό κοστούμι σε μπεζ χρώμα, που αγαπά ιδιαίτερα ο David Beckham, σε συνδυασμό με ένα λευκό πουκάμισο με ανοιχτά τα επάνω κουμπιά και δερμάτινα μοκασίνια (για το γραφείο) ή σανδάλια (για βόλτες με φίλους). Όλο το σύνολο είναι εξίσου κομψό και χαλαρό.

Όταν μιλάμε για κομψό ανδρικό στυλ, αμέσως σκεφτόμαστε τους Ιταλούς. Συνεπώς, μπορούμε να πάρουμε ιδέες για να δημιουργήσουμε ξεχωριστές εμφανίσεις. Οι Ιταλοί λατρεύουν τα αξεσουάρ και φυσικά αυτά δεν πρέπει να λείπουν από το σύνολό σου – ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με ένα ανδρικό κοστούμι με τετράγωνη τσέπη, με μια μεγάλη ανδρική τσάντα και ένα μαντήλι. Να έχεις κατά νου ότι το σύνολό σου καλό είναι να περιλαμβάνει έως δυο ή το πολύ τρία χρώματα.

Για ένα απόλυτα καλοκαιρινό look, συνδύασε ένα λινό παντελόνι σε ανοιχτή απόχρωση με ένα πουκάμισο σε σκούρο, μαύρο ή navy blue χρώμα (μπορεί να είναι από το ίδιο ύφασμα – κάτι που δημιουργεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα). Όσο για το σακάκι, μπορείς να το αφήσεις στο σπίτι ή να το κρατάς χαλαρά στο χέρι.

Το λινό ύφασμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μη ελαστικό. Με τη σωστή φροντίδα θα μπορείς να χαίρεσαι τα λινά ρούχα σου για χρόνια. Θέλεις να μάθεις τη σωστή διαδικασία φροντίδας; Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Πλύνε τα λινά ρούχα στο χέρι ή στο πλυντήριο. Εάν προτιμήσεις το τελευταίο, θυμήσου να επιλέξεις ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 40°C και οι στροφές τις 400–600 ανά λεπτό. Απόφυγε τα ισχυρά απορρυπαντικά και τα μαλακτικά.

Ένα λινό κοστούμι πρέπει να σιδερώνεται όσο είναι ακόμη νωπό. Εάν έχει στεγνώσει εντελώς, χρησιμοποίησε τη λειτουργία του ατμού ή βρέξε το ύφασμα. Σιδέρωσέ το σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 200°C ή παράκαμψε εντελώς αυτό το βήμα – ένα ελαφρώς τσαλακωμένο ύφασμα δείχνει εξίσου όμορφο για μια casual εμφάνιση.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News