Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Χαβανέζικο πουκάμισο – δεν είναι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τι μπορείς να το συνδυάσεις;

3 min.

Χαβάη δεν είναι μόνο τα καταγάλανα νερά, οι χρυσές αμμουδιές και η πίτσα με ανανά. Η Χαβάη έχει επίσης συνδυαστεί με το γνωστό χαβανέζικο πουκάμισο που έχει επανέλθει στη μόδα! Πρωτοέγινε δημοφιλές μερικές δεκαετίες πριν – θυμάσαι τη σκηνή από την ταινία του 1961 Blue Hawaii που ο Elvis Presley έπαιζε γιουκαλίλι; Ο διάσημος σταρ φορούσε ένα κολιέ με λουλούδια στον λαιμό κι ένα υπέροχο εμπριμέ πουκάμισο. Αυτό το σύμβολο της ανέμελης ζωής έχει θέση στη ντουλάπα σου!

Μιλώντας για κουλτούρες, το χαβανέζικο πουκάμισο ήταν κάτι που δεν αποχωριζόταν επίσης ο ντετέκτιβ που υποδυόταν ο Tom Selleck στην τηλεοπτική σειρά Magnum. Επίσης, σημείωσε ότι αυτό το ρούχο αποτελεί μέρος της ιστορίας εδώ και πολλά χρόνια και συνδέεται με άνδρες που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και γοητεία.

Ας μείνουμε στο παρελθόν για λίγο. Όπως έχεις ήδη καταλάβει το χαβανέζικο πουκάμισο προέρχεται όντως από τη Χαβάη, που έχει πρωτεύουσα τη δημοφιλή Χονολουλού. Τη δεκαετία του 1920, το φορούσαν οι ντόπιοι κάτοικοι. Αλλά, πώς αυτή η τάση μεταφέρθηκε σε άλλες κουλτούρες, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το παραδεισένιο νησί; Η απάντηση είναι η εξής – τα πολύχρωμα και λουλουδάτα σχέδια κέντρισαν την προσοχή των Aμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη Χαβάη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Λίγο αργότερα, τη δεκαετία του 1950, ο τουρισμός αναπτύχθηκε δυναμικά σε εκείνη την περιοχή, κάνοντας πολύ δημοφιλή τα χαβανέζικα πουκάμισα.

Στις μέρες μας, τα ανδρικά χαβανέζικα πουκάμισα είναι συνώνυμο της ανεμελιάς, της περιπέτειας και της χαράς της ζωής. Φέρνουν στον νου τα καταγάλανα νερά, τον ήλιο και τα εξωτικά κοκτέιλ με τους φοίνικες. Παρότι τα πιο δημοφιλή χαβανέζικα πουκάμισα ήταν κοντομάνικα και κατασκευασμένα από μετάξι, πλέον, το βαμβάκι ή τα συνθετικά υφάσματα, όπως η ελαφριά βισκόζη, είναι επίσης πολύ δημοφιλή.

Αν θέλεις ένα ελαφρύ και αέρινο πουκάμισο για τις καλοκαιρινές διακοπές σου, τότε το χαβανέζικο σχέδιο είναι αυτό που αναζητάς. Αν επιλέξεις ένα μοντέλο που περιέχει βαμβάκι, το δέρμα σου θα αναπνέει ακόμη κι όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Η φαρδιά γραμμή του χαβανέζικου πουκάμισου θα σου προσφέρει την άνεση που θέλεις, επιτρέποντας την κυκλοφορία του αέρα και αποτρέποντας τα σημάδια ιδρώτα, προσφέροντας ελευθερία κινήσεων – κάτι ιδανικό για καλοκαιρινές αποδράσεις και ταξίδια.

Ένα ανδρικό χαβανέζικο πουκάμισο δεν διασφαλίζει μόνο την άνεση, αλλά μεταμορφώνει τα περισσότερα casual outfit. Τέλειο για συναυλίες, ραντεβού, βόλτες στην πόλη, αλλά και ψώνια. Αν και συνδέεται κυρίως με σύνολα παραλίας, το χαβανέζικο πουκάμισο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές σαν μια προσθήκη σε εμφανίσεις πόλης, επειδή χαρίζει μια καλοκαιρινή ανεμελιά στα καθημερινά σύνολα.

Τα περισσότερα χαβανέζικα πουκάμισα δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, κάτι που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα όταν ταξιδεύεις. Το ελαφρύ πουκάμισο δεν θα πιάσει χώρο στη βαλίτσα σου και σίγουρα θα δώσει στυλ στις εμφανίσεις σου είτε ταξιδέψεις σε κάποιον τροπικό προορισμό είτε στα ελληνικά νησιά. Χάρη στα πολύχρωμα μοτίβα και τα έντονα χρώματα, θα τραβήξεις τα βλέμματα και θα ξεχωρίσεις.

Τα λουλούδια στα ανδρικά πουκάμισα είχαν την τιμητική τους στις πασαρέλες των fashion show των οίκων μόδας Gucci, Jack & Jones και Yves Saint Laurent. Τολμηρά, μοντέρνα και συναρπαστικά, τα χαβανέζικα πουκάμισα υπόσχονται να δώσουν μια ενδιαφέρουσα πινελιά στο βαρετό streetwear στυλ. Αξίζει να τα συνδυάσεις με:

Επίσης, σχετικά με τα υποδήματα, ένα ανδρικό χαβανέζικο πουκάμισο συνδυάζεται καλά με:

Ένας από τους πιο μοντέρνους συνδυασμούς είναι το χαβανέζικο πουκάμισο με ανοιχτά κουμπιά πάνω από ένα απλό και μονόχρωμο T-shirt. Σε αυτήν την περίπτωση, έχεις αμέτρητες επιλογές – από τζιν με σχισίματα, λευκά σορτς ή chino παντελόνια σε ναυτικό μπλε χρώμα.

Αν σου αρέσουν τα επιβλητικά σύνολα, επίλεξε ένα κλασικό χαβανέζικο στυλ – ένα πολύχρωμο πουκάμισο, άνετο λευκό σορτς και καφέ δερμάτινα σανδάλια. Κι αν προτιμάς τα πιο ήπια σύνολα, συνδύασε ένα λευκό χαβανέζικο πουκάμισο με μοτίβο φοίνικες σε σκούρο χρώμα με λευκό σορτς, μπεζ αθλητικά και σκουρόχρωμο ρολόι.

Ανδρικά χαβανέζικα πουκάμισα με φοίνικες και λουλούδια επιλέγουν το fashion icon David Beckham και ο τραγουδιστής Justin Bieber. Επίσης, οι παπαράτσι έχουν απαθανατίσει και τον Tom Holland με urban outfit και χαβανέζικο πουκάμισο. Ο ηθοποιός το συνδύασε με μαύρο δερμάτινο μπουφάν, σκουρόχρωμο παντελόνι και ένα μίνιμαλ ρολόι με καφέ λουράκι, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και διακριτικό σύνολο.

Δες πόσες επιλογές μόδας προσφέρει ένα ανδρικό χαβανέζικο πουκάμισο. Εδώ και πολύ καιρό έχει πάψει να συνδέεται με το κιτς στυλ κι αν συνδυαστεί σωστά, ιδίως με παντελόνια και παπούτσια σε ήπιους χρωματικούς τόνους, γίνεται συνώνυμο αρρενωπότητας και γοητείας. Ακόμη κι ο πρόεδρος Harry Truman επέλεξε να φορέσει χαβανέζικο πουκάμισο όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Life το 1951.

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Ανδρικό λινό παντελόνι – καλοκαιρινά outfits για εκείνον

Πρώτα απ’ όλα, απέφυγε τα πολλά μοτίβα στο σύνολό σου. Αν επιλέξεις ένα πολύχρωμο χαβανέζικο πουκάμισο –για παράδειγμα φλοράλ ή πουά– φρόντισε τα υπόλοιπα ρούχα σου να έχουν μίνιμαλ στυλ. Τα πάρα πολλά μοτίβα και σχέδια έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, δημιουργούν μια περίεργη αίσθηση υπερβολής και δεν χαρίζουν στυλ στην εμφάνιση. Δημιούργησε μια εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από τη συνέπεια στο στυλ, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στην παραλία ή κάνεις βόλτες στους δρόμους της πόλης.

Αν δεν ξέρεις τι χρώμα παντελόνι, παπούτσια ή αξεσουάρ ταιριάζει καλά με το εμπριμέ χαβανέζικο πουκάμισό σου, μπορείς να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα, δηλαδή:

  • λευκό,
  • μαύρο,
  • αποχρώσεις του γκρι και του καφέ.

Αυτή η χρωματική παλέτα αποτελεί μια αξιόπιστη βάση για τα περισσότερα σύνολα που περιλαμβάνουν ανδρικό χαβανέζικο πουκάμισο. Η συλλογή της MODIVO περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εμπριμέ ανδρικών πουκαμίσων – επίλεξε το αγαπημένο σου και απόλαυσε την ανέμελη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα όπως και όπου θέλεις!

Δες επίσης >>> Καλοκαίρι 2024: ιδέες για stylish ανδρικά outfits. Μάθε τι πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News