Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τι παπούτσια να φορέσεις με μπεζ φόρεμα; Με τι αξεσουάρ να το συνδυάσεις;

5 min.

Ξέχασε για λίγο το γνωστό μαύρο φόρεμα ή το denim φόρεμα σε στυλ πουκάμισου – το μπεζ φόρεμα είναι ένα διαχρονικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Το ουδέτερο χρώμα του λειτουργεί σαν τον τέλειο καμβά για διάφορους πειραματισμούς. Είτε θέλεις να πετύχεις ένα διακριτικό, τολμηρό, κομψό ή πολύ θηλυκό στυλ, όλα σχετίζονται με τα κατάλληλα αξεσουάρ – και φυσικά με τα τέλεια παπούτσια!

Θέλεις να μάθεις με τι παπούτσια ταιριάζει το μπεζ φόρεμα και πώς θα πετύχεις ένα μοναδικό σύνολο; Αλλά και ποια αξεσουάρ θα συμπληρώσουν αυτή τη διακριτική απόχρωση; Παρακάτω, θα βρεις δοκιμασμένες και πετυχημένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μοναδικά look για κάθε περίσταση. Συνέχισε να διαβάζεις!

Τα μπεζ φορέματα είναι must-have κομμάτια, κατάλληλα για πολλές περιπτώσεις, από casual εμφανίσεις μέχρι και επίσημες περιστάσεις, όπως είναι οι γάμοι. Είναι τέλεια επιλογή για το γραφείο, για κοινωνικές συγκεντρώσεις ή ένα ρομαντικό δείπνο σε κάποιο καλό εστιατόριο. Η αλήθεια είναι πως το μπεζ φόρεμα είναι ο χαμαιλέοντας της μόδας!

Γκρι-μπεζ, nude ή ιβουάρ; Με τόσες αποχρώσεις του μπεζ, θα βρεις πανεύκολα την ιδανική για σένα. Οι πιο πολλές ταιριάζουν όμορφα με την πιο hot τάση των τελευταίων λίγων σεζόν – το στυλ quiet luxury. Μαζί με λευκό, μαύρο ή γκρι, το μπεζ δημιουργεί κλασικά, λιτά σύνολα που τονίζουν το εκλεπτυσμένο γούστο σου και τη βαθιά γνώση του χώρου της μόδας.

Δες επίσης >>> Quiet luxury: η τάση που κυριαρχεί το 2023

Ως γνωστόν, τους πιο ζεστούς μήνες κυριαρχούν τα ανοιχτά χρώματα, αλλά ένα μπεζ φόρεμα δείχνει εντυπωσιακό τόσο το φθινόπωρο όσο και τον χειμώνα. Συνδύασέ το με ένα κόκκινο παλτό, ένα καφέ oversized πουλόβερ ή ένα σακάκι με κλασικό καρό μοτίβο. Τα παπούτσια δεν είναι δύσκολη επιλογή – ένα μπεζ φόρεμα είναι κατάλληλο σχεδόν για κάθε φθινοπωρινή ή χειμερινή εμφάνιση, αλλά γίνεται πιο ξεχωριστό εάν συνδυαστεί με ψηλά μποτάκια, κομψές ψηλές μπότες ή σουέτ παπούτσια. Ποιο ζευγάρι θα προτιμήσεις αυτή τη σεζόν; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα λατρέψεις όλα.

Δες επίσης >>> Dress code – τι είναι: Τύποι του dress code, κανόνες

Τα παπούτσια είναι βασικό στοιχείο κάθε γυναικείας εμφάνισης και πρέπει πάντα να διαλέγεις με προσοχή το κατάλληλο ζευγάρι ανάλογα με το σύνολό σου. Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το outfit σου κάνοντάς το μοναδικό. Αρχικά σκέψου τι στυλ θέλεις να πετύχεις. Για ένα κλασικό, ισορροπημένο και αρμονικό look, προτίμησε μπεζ γόβες – ή γόβες σε nude απόχρωση. Εκτός από απίστευτα κομψές, κάνουν τη σιλουέτα να δείχνει πιο ψηλόλιγνη.

Θέλεις κάτι πιο εξεζητημένο και ιδιαίτερο; Εάν αγαπάς να πειραματίζεσαι με τη μόδα, επίλεξε παπούτσια σε αντίθετη απόχρωση όπως κόκκινο, σκούρο μπλε ή χρυσό. Αυτές οι έντονες λεπτομέρειες θα προσθέσουν χάρη και χαρακτήρα στο ουδέτερο μπεζ. Μπορείς ακόμη να παίξεις και με διάφορα μοτίβα – τα animal print, τα καρό ή τα γεωμετρικά σχέδια θα αναβαθμίσουν το στυλ σου και έτσι θα ξεχωρίζεις στο πλήθος.

Τώρα που βρήκες το τέλειο χρώμα υποδημάτων για μπεζ φόρεμα, πρέπει να αποφασίσεις για το στυλ! Για να βρεις το κατάλληλο στυλ, επίλεξε βάσει του προσωπικού σου γούστου και της περίστασης. Για καθημερινές εμφανίσεις, οι κλασικές μπαλαρίνες ή τα φλατ σανδάλια προσφέρουν άνεση με μια ανάλαφρη πινελιά. Τις πιο κρύες ημέρες, προτίμησε μποτάκια ή ψηλές μπότες σε σκούρες αποχρώσεις όπως καφέ, μπορντό ή λαδί. Μια τέλεια επιλογή είναι επίσης ένα ζευγάρι κομψά μοκασίνια. Δες πώς τα συνδυάζει η Pernille Teisbaek και δώσε έναν μοντέρνο αέρα στο στυλ σου!

Τι παπούτσια να φορέσω με μπεζ-χρυσό φόρεμα;

Τα μπεζ φορέματα διατίθενται είτε μονόχρωμα είτε με διακριτικά σχέδια, υφές και μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Στους τελευταίους περιλαμβάνεται και το μπεζ-χρυσό φόρεμα, που αποτελεί σύμβολο κομψότητας και φινέτσας, ενώ προσθέτει παράλληλα και μια δόση γοητείας σε όλο το look. Για να πετύχεις μια εντυπωσιακή αντίθεση, χρειάζεται να δώσεις έμφαση στο styling.

Οπότε, τι παπούτσια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μπεζ-χρυσό φόρεμα; Για να τονίσεις τον χαρακτήρα του φορέματος, προτίμησε παπούτσια σε χρυσό τόνο. Ένα ζευγάρι χρυσές γόβες ή ακόμη και χρυσά σανδάλια θα δώσουν έναν αέρα κομψότητας στην εμφάνισή σου και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου. Εάν προτιμάς τα πιο διακριτικά αξεσουάρ, τα μπεζ παπούτσια με διακριτικές μεταλλικές λεπτομέρειες, όπως αγκράφες ή αλυσίδες, θα διατηρήσουν τη χρωματική ομοιομορφία και θα αναβαθμίσουν το look σου.

Τι παπούτσια να φορέσω με μπεζ δαντελωτό φόρεμα;

Ένα μπεζ δαντελωτό φόρεμα προσφέρει παρόμοια ευελιξία και μπορεί να είναι από θηλυκό και ρομαντικό μέχρι και παιχνιδιάρικο, ανάλογα με τη γραμμή του. Το κλασικό, ίσιο ή κλος στυλ είναι τα πιο συνηθισμένα. Για να διατηρήσεις τον αέρινο χαρακτήρα τους, συνδυάσέ τα με μονόχρωμα παπούτσια σε παστέλ αποχρώσεις. Τα μπεζ ψηλοτάκουνα, οι γόβες και τα σανδάλια με χαμηλό τακούνι είναι ιδανικές επιλογές. Αυτός ο συνδυασμός θα τονίσει τη γοητεία της δαντέλας χωρίς να κάνει αιχμηρό το look σου.

Οι κλασικές εμφανίσεις έχουν τους δικούς τους κανόνες, αλλά τι παπούτσια πρέπει να επιλέξεις για ένα μπεζ boho φόρεμα; Μπορεί να το βρεις λίγο εξεζητημένο, αλλά αυτό το ανάλαφρο στυλ ταιριάζει τέλεια με ογκώδη, chunky παπούτσια! Τα ορειβατικά μποτάκια, οι καουμπόικες μπότες, αλλά ακόμη και οι ψηλές μπότες είναι άριστες επιλογές για ένα casual φόρεμα και τονίζουν την αίσθηση του στυλ σου. Αυτοί οι συνδυασμοί δεν είναι κατάλληλοι μόνο για καλοκαιρινά φεστιβάλ! Εάν αναζητάς εναλλακτικά σύνολα για ένα κλασικό καλοκαιρινό στυλ, πρέπει να δοκιμάσεις αυτές τις επιλογές.

Τι παπούτσια να φορέσω με μπεζ φόρεμα σε γαμήλια δεξίωση;

Χωρίς αμφιβολία το μπεζ φόρεμα έχει έναν μοναδικό χαρακτήρα και γι’ αυτό είναι άριστη επιλογή εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο. Για πολλούς λόγους το μπεζ χρώμα είναι η ιδανική βάση για ένα κομψό και σοφιστικέ look. Είναι απίστευτα εύκολο να κάνεις styling και μπορείς να το συνδυάσεις με παπούτσια, τσάντα και κοσμήματα.

Για αρχή ας ξεκινήσουμε με τα παπούτσια! Ένα μπεζ φόρεμα για γάμο συνδυάζεται όμορφα με ελαφριά σανδάλια σε μεταλλικά χρώματα – σε αποχρώσεις του χρυσού, του ασημί ή του χαλκού. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια με στρας ή άλλες λεπτομέρειες με κοσμήματα – θα δώσουν μια λάμψη στο σύνολό σου και θα είσαι εκθαμβωτική κάθε στιγμή, ακόμη κι όταν δεν χορεύεις!

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Φλατ παπούτσια για γάμο – είναι η σωστή επιλογή; Κομψές εμφανίσεις χωρίς τακούνια!

Εάν προτιμάς πιο ευέλικτες επιλογές, επίλεξε παπούτσια σε κλασικό nude χρώμα, ή ακόμη σε μαύρο, σκούρο μπλε ή μπορντό. Είτε είναι στιλέτο, είτε ψηλά σανδάλια αλλά ακόμη κι αν πρόκειται για απλές γόβες, η επιλογή του στυλ εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο. Μπορείς επίσης να φορέσεις ροζ sliders με τακούνι! Σου φαίνεται πολύ εξεζητημένο; Κι όμως δεν είναι εάν το φόρεμά σου περιλαμβάνει ένα στοιχείο σε αυτή την απόχρωση. Για παράδειγμα, η Leonie Hanne συνδύασε ροζ sliders με μπεζ φόρεμα και δημιούργησε ένα δροσερό και μοντέρνο look. Ποιος ξέρει, μπορεί να σε εμπνεύσει για να πειραματιστείς κι εσύ με τη μόδα!

Τώρα που ξέρεις ποια παπούτσια να επιλέξεις, ήρθε ή ώρα να σκεφτείς τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν την εμφάνισή σου με μπεζ φόρεμα. Οι τσάντες, τα κοσμήματα, αλλά και το χτένισμα μαζί με το μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Ακόμη και τα μικρότερα αξεσουάρ μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό look.

Όλα εξαρτώνται από τον χαρακτήρα της περίστασης. Για μια γαμήλια δεξίωση ή κάποιο άλλο επίσημο γεγονός τα αξεσουάρ μπορούν να είναι ασορτί ή να κάνουν αντίθεση. Το μπεζ ταιριάζει υπέροχα με το λευκό, το καφέ, το μαύρο, αλλά ακόμη και με πιο ζωηρά χρώματα. Πράσινη τσάντα με μπεζ φόρεμα; Γιατί όχι! Απλώς δες την Camila Coelho, που αποδεικνύει ότι αυτοί οι αναπάντεχοι χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό look. Ποιος είπε ότι εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο πρέπει υποχρεωτικά να κρατάς μικρή τσάντα ή ένα αστραφτερό clutch;

Με τα κοσμήματα η επιλογή είναι πιο απλή: μπορείς να επιλέξεις είτε χρυσά είτε ασημί, παρότι τα χρυσά κοσμήματα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση μιας και συμπληρώνουν τέλεια ένα μπεζ φόρεμα και χαρίζουν κομψότητα και φινέτσα. Ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια σε απλό σχέδιο, ένα βραχιόλι και ένα κολιέ με ένα διακριτικό παντατίφ θα αναδείξουν το σύνολό σου και θα ολοκληρώσουν την εμφάνισή σου. Για ένα πιο έντονο στυλ, επίλεξε κοσμήματα με κρυστάλλους, στρας ή πολύχρωμες πέτρες – που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή όλων.

Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με το κατάλληλο μακιγιάζ – ένα μπεζ φόρεμα ταιριάζει υπέροχα με διακριτικές αποχρώσεις του nude, του ροδακινί και του μπεζ. Για φυσική λάμψη που θα τονίζει το στυλ σου κάθε στιγμή και σε κάθε περίσταση, το μακιγιάζ σου πρέπει να έχει ως βάση τη λαμπερή επιδερμίδα, το διακριτικό ρουζ σε ροζ απόχρωση και χείλη σε ουδέτερους τόνους. Επίσης, μην παραμελήσεις τα χέρια σου, απλώς σκέψου τι χρώμα μανό θα ταιριάζει με το μπεζ φόρεμα. Γαλλικό μανικιούρ ή κατακόκκινα νύχια; Και οι δύο επιλογές είναι υπέροχες!

Θέλεις ακόμη περισσότερες ιδέες για έμπνευση; Ανακάλυψε περισσότερες συμβουλές μόδας εδώ: Τι παπούτσια να φορέσεις με μαύρο φόρεμα; Οι επιλογές μας

– – –

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News