Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τι φόρεμα για γάμο είναι κατάλληλο για γυναίκα 40 χρόνων; Δες τις προτάσεις μας!

4 min.

Μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία – αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για παράδειγμα, η Jennifer Lopez και η Shakira το αποδεικνύουν και παραμένουν γοητευτικές και εκθαμβωτικές παρά το πέρασμα του χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι καταφέρνουν να τραβούν τα βλέμματα σε κάθε εμφάνισή τους. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις κι εσύ στον γάμο που είσαι καλεσμένη. Παρακάτω θα μάθεις ποιο είναι το ιδανικό βραδινό φόρεμα για γάμο που μπορείς να επιλέξεις εάν είσαι κοντά στα 40 ώστε να ξεχωρίζεις.

Πριγκιπικό στυλ, κλος ή με animal print; Δες ποια φορέματα είναι στη μόδα για γυναίκες 40 ετών και ξεχώρισε για το στυλ και την κομψότητά σου, τονίζοντας τα δυνατά σημεία της εμφάνισής σου!

Οι κανόνες της γυναικείας εμφάνισης σε γάμο είναι ίδιοι ανεξάρτητα από την ηλικία. Συνεπώς, δεν έχει σημασία εάν είσαι κοντά στα 40, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή. Προτίμησε κάτι άνετο, κομψό και σύμφωνα με το γούστο σου. Το τέλειο γυναικείο φόρεμα για γάμο θα πρέπει να τονίζει τις καμπύλες σου χωρίς όμως να είναι πολύ αποκαλυπτικό.

Μπορείς να επιλέξεις ένα φόρεμα από ύφασμα υψηλής ποιότητας, όπως π.χ. λινό, βαμβάκι ή μετάξι. Φυσικά, μπορείς να φορέσεις και κομμάτια από συνθετικά υφάσματα, αρκεί να είναι κάποιου γνωστού brand. Το καλό ύφασμα είναι βασικό στοιχείο για να δείχνει ωραίο το φόρεμα.

Τι είδους επίσημο φόρεμα είναι κατάλληλο για γυναίκες κοντά στα 40; Η A γραμμή είναι στη μόδα – μιας και δεν σφίγγει το σώμα επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων. Επιπλέον, καλύπτει εξαιρετικά τυχόν ατέλειες στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που θέλουν πολλές γυναίκες. Εάν αναρωτιέσαι τι τύπος φορέματος είναι ιδανικός για plus-size γυναίκες 40 ετών, να γνωρίζεις ότι αυτή η γραμμή είναι επίσης κατάλληλη.

Από τα πιο δημοφιλή φορέματα για γυναίκες 40 ετών είναι τα μοντέλα σε pencil γραμμή. Είναι η ιδανική επιλογή για όσες γυναίκες θέλουν να τονίζουν τη μέση και τους γοφούς τους. Εάν προτιμάς τους γυμνούς ώμους, θα ακολουθήσεις το στυλ της Jennifer Lopez, που συχνά τονίζει το μπούστο της με αυτόν τον τρόπο.

Η εναλλακτική είναι ένα φόρεμα σε πριγκιπικό στυλ –είναι εντυπωσιακό και τόσο ξεχωριστό. Έχει maxi μήκος και πολλά επίπεδα υφάσματος. Επιπλέον, είναι η τέλεια επιλογή για πολύ επίσημες δεξιώσεις γάμων. Συνήθως έχει πιο άνετη γραμμή και γι’ αυτό το αγαπούν γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους. Προτίμησε τις παστέλ και nude αποχρώσεις. Ένα αχνό ροζ ή ένα ανοιχτό καφέ θα κάνουν το σύνολο πιο διακριτικό.

Για γυναίκες που αγαπούν το κομψό και το λιτό στυλ, προτείνουμε κρουαζέ. Αυτό το φόρεμα έχει σταυρωτό σχέδιο μπροστά που δημιουργεί την εντύπωση της σούρας με V λαιμόκοψη. Συνήθως δένει στο πλάι, ενώ μπορεί να έχει και κρυφό κούμπωμα. Τονίζει πολύ όμορφα τη μέση και θυμίζει κάτι από το στυλ της Miranda Priestly στην ταινία Ο διάβολος φοράει Prada.

Στην καλοκαιρινή κολεξιόν 2024, η Donatella Versace εστίασε στα midi φορέματα, κατά κύριο λόγο σε μίνιμαλ στυλ με διακριτικές ή καθόλου διακοσμητικές λεπτομέρειες. Αυτά τα φορέματα για γάμο για γυναίκες 40 ετών αποπνέουν κομψότητα και σε βοηθούν να δημιουργήσεις εύκολα ένα old-money-style σύνολο. Κομμάτια από μετάξι ή σατέν είναι πολύ στη μόδα.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή σύνολα για γάμους για γυναίκες 40 ετών είναι επίσης και τα maxi φορέματα με V λαιμόκοψη και φαρδιά μανίκια. Ολοκλήρωσε το look επιλέγοντας γόβες με χοντρό τακούνι, μια τσάντα χειρός και χρυσά κοσμήματα. Εάν θέλεις να ξεχωρίζεις, προτίμησε ένα μακρύ επίσημο φόρεμα για γάμο σε μια έντονη απόχρωση, όπως π.χ. lime ή με τολμηρό animal print. Κι αν προτιμάς ένα πιο διακριτικό σύνολο, μπορείς να επιλέξεις ένα outfit σε ροζ της πούδρας ή και στο κομψό χρώμα της μέντας.

Εάν σου αρέσουν τα mini φορέματα, θα πρέπει να ξέρεις ότι είναι πάντα στη μόδα! Εφαρμοστό ή αέρινο, σε εκρού ή γαλάζιο –η επιλογή είναι δική σου. Ωστόσο, φρόντισε να σου εξασφαλίζει την ελευθερία της κίνησης. Με ένα φόρεμα σε πολύ στενή γραμμή ίσως να μην νιώθεις πολύ άνετα.

Ας δούμε τώρα και τις λεπτομέρειες. Τι θα έλεγες για φτερά και παγιέτες; Σημείωσε ότι οι παγιέτες είναι ένα διαχρονικό στοιχείο. Η Salma Hayek το γνωρίζει και επίλεξε ένα maxi κόκκινο φόρεμα με παγιέτες. Απλώς φαντάσου πόσο όμορφα θα λάμπει αυτό το φόρεμα με τον φωτισμό στην αίθουσα της δεξίωσης του γάμου.

Τα κλασικά χρώματα στα γυναικεία φορέματα για γάμο είναι κυρίως το ροζ της πούδρας, το nude, το εκρού και το μπεζ. Εάν θέλεις μια κλασική εμφάνιση που να είναι συνάμα κομψή και να αποπνέει έναν σικ χαρακτήρα, προτίμησε μια απόχρωση από αυτήν την χρωματική παλέτα.

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Stylizacje na wesele – jak się ubrać? Gotowe pomysły zgodne z najnowszymi trendami

Η εναλλακτική είναι τα ζωηρά χρώματα –ένα φανταχτερό κίτρινο, ένα έντονο ροζ ή ένα φλογερό κόκκινο. Η Eva Longoria πάντως προτιμάει το πρώτο. Είναι η τέλεια επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζωηρή απόχρωση δίνει έναν αέρα φρεσκάδας στο σύνολο και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη εμφάνιση με γόβες και loose-fit σακάκι.

Έχουμε ξεχωρίσει τρία σύνολα με φορέματα για γάμο που είναι ιδανικά για γυναίκες 40 ετών!

Midi φόρεμα σε γήινες αποχρώσεις

Ένα midi φόρεμα σε λαδί είναι μια πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή επιλογή. Επίλεξε ένα σε ελαφρώς κλος γραμμή ή με V λαιμόκοψη. Συνδύασέ το με ένα κομψό ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια και χρυσά κοσμήματα.

Φόρεμα σε pencil γραμμή με φτερά

Ένα γαλάζιο φόρεμα σε pencil γραμμή με φτερά είναι ιδανικό εάν εκτιμάς τα κλασικά αλλά ταυτόχρονα σέξι look. Μπορείς να το συνδυάσεις επιλέγοντας γόβες με τακούνι kitten και ένα εκρού σακάκι σε απλή γραμμή. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με διακριτικά αξεσουάρ, όπως κρεμαστά σκουλαρίκια και ένα λεπτό βραχιόλι.

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Boho φορέματα για γάμο – ποια είναι τα σχέδια που θα εντυπωσιάσουν τους άλλους καλεσμένους;

Μaxi φόρεμα με φλοράλ μοτίβο

Ένα μακρύ φόρεμα με μοτίβο μεγάλα λουλούδια θα χαρίσουν στην εμφάνισή σου έναν καλοκαιρινό αέρα. Σκέψου επίσης τα off-shoulder σχέδια. Αυτό το φόρεμα ταιριάζει υπέροχα με φλατ σανδάλια.

Δες επίσης >>> Φλατ παπούτσια για γάμο – είναι σωστή επιλογή; Κομψές εμφανίσεις χωρίς τακούνια!

Η Angelina Jolie και η Victoria Beckham γνωρίζουν καλά τη δυναμική που αποπνέουν οι γυναικείες ολόσωμες φόρμες και αυτός είναι ο λόγος που τις επιλέγουν ακόμη και σε επίσημες περιστάσεις. Μήπως έχεις σκεφτεί κι εσύ να βάλεις ολόσωμη φόρμα αντί για φόρεμα στον γάμο που είσαι καλεσμένη; Οι πιο δημοφιλείς είναι από λινό, που είναι από τα πιο ιδανικά υφάσματα για το καλοκαίρι. Ολοκλήρωσε το look με ψηλά σανδάλια, μεγάλα γυαλιά ηλίου και χρυσούς κρίκους για να είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις!

Εκτός από φόρεμα, μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα κοστούμι γυναικείο για γάμο ή ακόμη κι ένα σετ. Με ένα μονόχρωμο γυναικείο κοστούμι ή ένα σύνολο με φλοράλ μοτίβο θα είσαι και άνετη μα και κομψή! Τα μίνιμαλ σετ – απλά, λιτά και χωρίς διακοσμητικές λεπτομέρειες – είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των celebrities. Αυτό ακριβώς φόρεσε η Nicole Kidman και ολοκλήρωσε το look της με ένα ζευγάρι κλασικές γόβες και ένα διακριτικό βραχιόλι.

Δες επίσης >>> Γυναικεία κοστούμι oversize – πώς να το φορέσεις;

Ο Yves Saint Laurent κάποτε είπε, «Με την πάροδο των χρόνων έχω μάθει ότι το πιο σημαντικό σε ένα φόρεμα είναι η γυναίκα που το φοράει». Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι δεν είναι το φόρεμα που θα κάνει την εμφάνισή σου ξεχωριστή, αλλά επιπλέον –ή κυρίως– η προσωπικότητά σου. Ανάδειξε τον όμορφο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαρακτήρα σου και νιώσε ο εαυτός σου με φορέματα από το MODIVO!

Δες επίσης >>> Φλατ παπούτσια για γάμο – είναι σωστή επιλογή; Κομψές εμφανίσεις χωρίς τακούνια!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News