ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τι μήκος φορέματος να επιλέξεις για τις γόβες; Αυτό αξίζει να το θυμάσαι

2 min.

Το μακρύ φόρεμα μπορεί να σε δυσκολέψει λίγο, διότι συμβαίνει να το πατήσουμε με το τακούνι ή να μην το ταιριάξουμε σωστά με τη σιλουέτα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι χάρη στους οποίους σίγουρα (και εύκολα) θα αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις. Μάθε, ποιο μήκος φορέματος σε συνδυασμό με τις γόβες θα σου δώσει μια τέλεια εμφάνιση και άνεση.

Ο εκτεθειμένος αστράγαλος θα σου προσθέσει ελαφρότητα και λεπτότητα – ειδικά όταν φορέσεις τα κομψά πέδιλα με λεπτά λουράκια. Τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις;

MSS

Πολλά εξαρτώνται από το ύψος και τις αναλογίες του σώματος σου, γι’ αυτό κατά προτίμηση να δοκιμάζεις τα φορέματα μαζί με τα παπούτσια. Αξίζει να επωφεληθείς από τη δωρεάν παράδοση που προσφέρει το multibrand MODIVO με μόδα premium, για να φορέσεις ένα φόρεμα σε συνδυασμό με γόβες και, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό, αν χρειαστεί να πάρεις και παπούτσια για αλλαγή. Αν επιλέξεις τα ψηλοτάκουνα, και μετά τα αντικαταστήσεις με μπαλαρίνες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι το φόρεμα να σύρεται αντιαισθητικά στο πάτωμα, δυσκολεύοντας το περπάτημα και τον χορό. Επομένως, μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις, ιδίως αν ψάχνεις για μια εμφάνιση για γάμο ή μια άλλη εορταστική περίσταση.

Μπορείς επίσης να ελέγξεις το μήκος του βραδινού φορέματος στον πίνακα μεγεθών, που είναι διαθέσιμος δίπλα στο κάθε προϊόν στο MODIVO. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο «συνολικό μήκος φορέματος», που μετριέται από τον ώμο μέχρι το κάτω μέρος.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πόσο μακρύ θα έπρεπε να είναι το μακρύ φόρεμα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αναλογίες του σώματος σου και την αίσθηση άνεσης. Αν έχεις λεπτούς και όμορφους αστραγάλους, τότε σίγουρα αξίζει να τους εκθέσεις δείχνοντας το πάνω μέρος του παπουτσιού. Χάρη σε αυτό, η σιλουέτα θα φαίνεται πιο ελαφριά.

563

Βραδινό φόρεμα MARELLA

Η σωστή επιλογή του μάξι φορέματος μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη στην περίπτωση γυναικών με χαμηλό ύψος. Το φόρεμα πολλές φορές αποδεικνύεται πολύ μακρύ και επιπλέον συμβαίνει να επιβαρύνει τη σιλουέτα.

Φυσικά και όχι. Αν έχεις πολύ παχουλές ή μυώδεις γάμπες, αξίζει να επιλέξεις ένα φόρεμα που θα τις καλύψει. Κι αν μπορείς να περηφανευτείς για όμορφα και καλοσχηματισμένα πόδια, πάρε ένα φόρεμα με κόψιμο στο πλάι, ή με δύο κοψίματα και από τις δύο πλευρές. Ο βασικός κανόνας είναι απλός: όσο πιο μακρύ είναι το φόρεμα, τόσο πιο κομψό φαίνεται (ειδικά σε συνδυασμό με ψηλές γόβες). Αλλά… το φόρεμα δεν πρέπει να «ξαπλώνει» στο πάτωμα, μαγκώνοντας επικίνδυνα στο τακούνι. Είναι καλό εάν τελειώνει τουλάχιστον ένα εκατοστό πάνω από το έδαφος.

564

Φόρεμα LIU JO/Φόρεμα PATRIZIA PEPE

Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν υπάρχει το τέλειο μήκος του μακρύ φορέματος. Μερικοί στυλίστες λένε, ότι το φόρεμα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του τακουνιού. Άλλοι συνιστούν να αποκαλύπτει μόνο τη μύτη του παπουτσιού. Πολλά εξαρτώνται από τη δική σου αίσθηση της άνεση. Θυμήσου, ότι πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής όταν χορεύεις και περπατάς, και το πολύ μακρύ φόρεμα σίγουρα θα λερωθεί πιο εύκολα από το πάτωμα. Αφού, όπως έλεγε η Coco Chanel – «Η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια».

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει: Μοντέρνα φορέματα για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2021. Δες μοντέλα που θα θέλεις να τα φορέσεις ακόμη και από σήμερα >>>

Πολύ μοντέρνα φορέματα μάξι θα βρεις στο MODIVO. Χρησιμοποίησε το φίλτρο «maxi» και βρες την τέλεια εμφάνιση για κάθε περίσταση. Στην περιγραφή του προϊόντος μπορείς να δεις το ύψος και το νούμερο που φοράει το μοντέλο, πράγμα το οποίο σίγουρα θα σου διευκολύνει την επιλογή και θα μειώσει τον χρόνο αναζήτησης.

τάσεις και συμβουλές
Insta News