ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Πώς να φοράς τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια;

2 min.

Σίγουρα έχεις προσέξει, ότι τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια, ή τουλάχιστον σε ευθεία γραμμή όλο και πιο συχνά εμφανίζονται στους δρόμους, και έχουν κυριαρχήσει τις βιτρίνες των καταστημάτων. Για μερικούς αποτελούν μια από τις αγαπημένες τάσεις των τελευταίων σεζόν, και σε άλλους δεν έχουν αρέσει και τόσο. Εάν ανήκεις στη δεύτερη ομάδα, αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος, ότι απλά δεν έχεις ιδέα για το πώς μπορείς να φορέσεις τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια. Σε αυτό το κείμενο θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές.

Το κλειδί για την επιτυχία στην περίπτωση της φορεσιάς των φαρδιών παντελονιών δεν είναι η σιλουέτα, αλλά η κατάλληλα επιλεγμένα παπούτσια και το άνω μέρος του ντυσίματος.

Προτού σε συμβουλέψω ποια παπούτσια ταιριάζουν καλύτερα με τα φαρδιά μπατζάκια, αξίζει να διακρίνουμε τα είδη των φαρδιών παντελονιών. Δεν είναι όλα καμπάνα! Ανάμεσα στα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια μπορούμε να βρούμε:

  • Culottes (παντελόνες) – παντελόνι που τα μπατζάκια του αρχίζουν να φαρδύνουν από το επίπεδο του μηρού, και τελειώνουν το πολύ πάνω από τον αστράγαλο
  • Flares/bootcut (καμπάνα) – το κλασικό παντελόνι καμπάνα, δηλαδή μακρύ παντελόνι με φάρδεμα στο μπατζάκι
  • Crop flares (κομμένη καμπάνα) – ελαφρύ παντελόνι καμπάνα με μπατζάκι κομμένο πάνω από τον αστράγαλο

Ο κανόνας είναι απλός – όλα αυτά τα μοντέλα φαίνονται υπέροχα κατά προτίμηση σε συνδυασμό με παπούτσια με τακούνι, αλλά – μην ανησυχείς – με τέτοια που θα μπορείς να αντέξεις όλη τη μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα μποτάκια με χοντρό τακούνι και με ανυψωμένο άνω μέρος ταιριάζουν τέλεια μαζί με τα παντελόνια στο λεγόμενο στυλ crop flares. Χάρη σε αυτό το σετ, όλη η σιλουέτα σου θα φαίνεται πιο λεπτή, αλλά οι αστράγαλοί σου θα παραμείνουν καλυμμένοι, πράγμα το οποίο θα σου επιτρέψει να φοράς τέτοια παντελόνια ακόμη και τον χειμώνα.

Τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια μπορείς να τα φοράς και το καλοκαίρι. Και μάλλον αυτή η εποχή αποτελεί την καλύτερη στιγμή για να τα φοράς, διότι θα δώσουν στο δέρμα σου έναν ελαφρύ αερισμό. Μαζί με τις λευκές παντελόνες (που μπορείς να τις δεις στην παραπάνω φωτογραφία) ταιριάζουν τέλεια οι δερμάτινες παντόφλες με τακούνι.

Τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια θα φαίνονται πάντα πολύ όμορφα, αν τα στυλιζάρεις σε στυλ boho. Για να αποκτήσεις έναν τέτοιο εφέ, θα χρειαστείς καστόρινα μποτάκια με χοντρό τακούνι, κατά προτίμηση σε μπεζ ή καφέ χρώμα.

Και τι θα έλεγες για μια πρωτότυπη ολόσωμη φόρμα με φαρδιά μπατζάκια ή για ένα κομψό μαύρο παντελόνι καμπάνα; Για ειδικές περιστάσεις φόρεσε τα μαζί με κλασικές γόβες ή με μποτάκια με λεπτό τακούνι.

Συμβουλή στυλίστριας:

Θέλεις να δώσεις ακόμα πιο κομψό χαρακτήρα στην εμφάνιση σου με το φαρδύ παντελόνι; Συνδύασε το μαζί με βερνικωμένα παπούτσια με ψηλό τακούνι.

Εξίσου σημαντικό με τα παπούτσια είναι αυτό που θα φορέσεις ως πάνω μέρος του ντυσίματος μαζί με το φαρδύ παντελόνι. Για να διατηρήσεις την αναλογία, καλό θα είναι να διαλέξεις κάτι εφαρμοστό. Ανάμεσα στα πανωφόρια, στοιχημάτισε σε αυτά που τελειώνουν στο ύψος της ζώνης.

Η κοντή γούνα είναι μια τέλεια πρόταση ως πανωφόρι για τις χειμωνιάτικες μέρες, που μπορείς να τη φορέσεις μαζί με το παντελόνι καμπάνα. Δεν διαταράσσει τις αναλογίες της σιλουέτας, αλλά αποκαλύπτει τους γοφούς, οι οποίοι είναι όμορφα μοντελοποιημένοι, χάρη στο παντελόνι καμπάνα.

Και αν προτιμάς πιο streetwear στυλ, μπορείς να στοιχηματίσεις σε ένα κοντό πουπουλένιο μπουφάν. Για να κάνεις μια όμορφη αντίθεση, αντί για αθλητικά παπούτσια επίλεξε κομψά μποτάκια, π.χ. σε λευκό χρώμα, το οποίο τώρα αποτελεί το σύμβολο του μινιμαλισμού.

Και κάτω από το πανωφόρι, μαζί με το παντελόνι καμπάνα καλύτερα ταιριάζουν απλά και εφαρμοστά στοιχεία της γκαρνταρόμπας. Αυτό μπορεί να είναι π.χ. ένα κλασικό T-shirt, παρόμοιο με αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία.

Τα εφαρμοστά, πολύχρωμα τοπ σε στυλ vintage είναι εξίσου μια υπέροχη επιλογή και ταιριάζουν φανταστικά με τα φαρδιά παντελόνια.

τάσεις και συμβουλές
Insta News