ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Πώς να φορέσεις το κολάν – μακρύ, κάπρι και κολάν ποδηλασίας με καθημερινούς συνδυασμούς

5 min.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, αρχίσαμε να εκτιμάμε τα άνετα ρούχα όπως ποτέ άλλοτε. Ανάμεσα στα ενδύματα που μας παρείχαν άνεση ήταν μεταξύ άλλων το κολάν. Αυτό το ελαστικό και προσαρμοσμένο υποκατάστατο του παντελονιού, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως δεύτερο δέρμα, έχει κερδίσει τόσο μεγάλη δημοτικότητα που γρήγορα μεταφέρθηκε από τη γαλήνη του σπιτιού στους δρόμους. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Εμπνεύσεις για το πώς μπορούμε να φορέσουμε το κολάν μας έδινε: η Kendall Jenner, η Hailey Bieber, η Kaia Gerber, η Elsa Hosk, η Bella και η Gigi Hadid και άλλες influencers.

Άνετο και ταυτόχρονα μοντέρνο; Ναι, γίνεται! Διάλεξε το κολάν και δες με πόσους τρόπους μπορείς να το φορέσεις!

MSS

Το κολάν είναι ένα ρούχο που μας έχει δώσει πολλές δυνατότητες τις τελευταίες σεζόν. Διάφορα μήκη, υλικά και χρώματα είναι οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες με εντελώς διαφορετικά γούστα μπόρεσαν να ενδιαφερθούν για αυτά. Δες πώς το φορούν οι δημοφιλείς influencers και πάρε έμπνευση για να δημιουργήσεις το δικό σου σύνολο!

Κολάν με σχέδια με καθημερινό σύνολο

Το κολάν με σχέδιο γαλαξία που πριν από χρόνια το προωθούσε η Maffashion ανήκουν στο παρελθόν, αλλά τις τελευταίες σεζόν εμφανίστηκε ένα άλλο κοσμικό μοτίβο – τα φεγγάρια της Marine Serre. Οι influencers ανέλαβαν γρήγορα αυτήν την τάση και άρχισαν να φορούν και άλλα print. Τα κολάν με animal print, με σχέδιο tie-dye, και μοντέλα με λογότυπο μπορείς να τα βρεις στην προσφορά του MODIVO.

Πολύχρωμο κολάν με καθημερινό συνδυασμό

Τις τελευταίες σεζόν, φοράμε πολύ περισσότερα χρώματα. Οι σχεδιαστές προωθούν τα διακριτικά παστέλ χρώματα, τις τολμηρές νέον αποχρώσεις και τα κορεσμένα χρώματα, από τα οποία ο καθένας μπορεί να επιλέξει κάτι για τον εαυτό του. Αυτή η τάση έχει περάσει σε διάφορα στοιχεία της ντουλάπας, συμπεριλαμβανομένου του κολάν. Επομένως, αυτή τη σεζόν μπορούμε να το φορέσουμε σε στυλ της δεκαετίας του ’80, επειδή εκείνη τη δεκαετία βασίλευαν σε διάφορα χρώματα.

Κλασικό κολάν με καθημερινή εμφάνιση

Το κλασικό κολάν συσχετίζεται κυρίως με το μαύρο χρώμα, αλλά η επιλογή είναι πολύ πιο μεγάλη. Το μπλε σκούρο χρώμα, το μπεζ ή οι διάφορες αποχρώσεις του γκρι είναι επίσης μια ασφαλής παλέτα που θα εγγυηθεί ότι το επιλεγμένο μοντέλο θα ταιριάζει με πολλά διαφορετικά σύνολα.

Ποια παπούτσια να επιλέξεις για το κολάν; Βασικά, έχεις πλήρη ελευθερία επιλογής. Αν θέλεις να αντισταθείς στον σπορ χαρακτήρα του, ο οποίος παρέμεινε μετά από χρόνια όταν ήταν κυρίως κομμάτι των ρούχων γυμναστηρίου, τότε φόρεσε τα ψηλοτάκουνα. Τα τακούνια θα κάνουν αμέσως το ντύσιμο σου πιο θηλυκό και πρωτότυπο. Ακολουθώντας τις συμβουλές των influencers, μπορείς να εστιαστείς κυρίως στο χρώμα και όχι στο μοντέλο. Δες πώς το κάνουν!

Μακρύ κολάν με ψηλοτάκουνα

Η πιο προφανής επιλογή είναι το κολάν μέχρι τον αστράγαλο. Αυτό το μήκος δεν υπόκειται σε εποχιακές τάσεις και εμφανίζεται κάθε φορά. Ωστόσο, οι αλλαγές μπορεί να αφορούν τα σχέδια, τα χρώματα και τα υλικά. Αν θέλεις να είσαι της μόδας, επίλεξε το χρώμα, όπως το έκανε η Emili Sindlev. Το μωβ χρώμα του κολάν της influencer φαίνεται υπέροχα με τα ροζ πέδιλα με τακούνι. Σε αυτή την περίπτωση, το χρώμα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Τα γοβάκια ή τα παπούτσια mules σε παρόμοια απόχρωση θα φαίνονται εξίσου όμορφα.

Κολάν ¾ με γόβες

Τις τελευταίες σεζόν, τα ασυνήθιστα μήκη κολάν έχουν γίνει μόδα. Μεταξύ άλλων, έχουν επιστρέψει μοντέλα με μήκος ¾. Μπορείς να φορέσεις το κολάν κάπρι για παράδειγμα με τις γόβες. Ένα τέτοιο ντουέτο επέλεξε η Nina Sandbech. Η influencer αποφάσισε να συνδυάσει μοντέλα στην ίδια απόχρωση. Ακόμα και με τα «δύσκολα» ρούχα και αξεσουάρ, αυτή είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή.

Κοντό κολάν – πώς να συνδυάσεις το κολάν ποδηλασίας με τα ψηλοτάκουνα;

Το κοντό κολάν, το οποίο αποτελεί must-have εδώ και αρκετές σεζόν, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι influencers παρουσίασαν τόσα πολλά και διάφορα σύνολα, που πιθανότατα τα πάντα έχουν ήδη παρουσιαστεί. Για παράδειγμα, η Maffashion πρότεινε να επιλέξουμε μια διαφορετική τάση κατά το στυλιζάρισμα του – την τάση color blocking. Το πράσινο κολάν ποδηλασίας και τα ασορτί τακούνια σε πιο ανοιχτή απόχρωση τα συνδύασε με αντικρουόμενα στοιχεία – μωβ τοπ και ροζ σακάκι.

Το κολάν ως ένα πρόσθετο στοιχείο για ένα φόρεμα δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να δείξουμε ότι μας αρέσει να παίζουμε με τη μόδα. Η επιλογή του μπορεί επίσης να υπαγορεύεται από πρακτικούς λόγους. Δες σε ποιες καταστάσεις αξίζει να συνδυάσεις αυτά τα δύο στοιχεία της ντουλάπας!

Μακρύ κολάν με φόρεμα

Το καλοκαίρι μπορούμε να φορέσουμε το κολάν κυρίως για αισθητικούς λόγους, αλλά οι πιο κρύες εποχές του χρόνου μας κάνουν να το σκεφτόμαστε με πιο πρακτικό τρόπο. Όταν το συνδυάσουμε με ένα φόρεμα, πρώτα απ’ όλα εγγυόμαστε στον εαυτό μας ζεστασιά. Δες πώς τα κατάφερε η Justyna Czerniak! Μοντέρνο, άνετο και ζεστό σετ – ακούγεται τέλειο!

Κοντό κολάν μαζί με φόρεμα

Το κολάν μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική λύση για τις τουνίκ ή τα πολύ κοντά φορέματα. Αν θέλουμε να νιώθουμε άνετα και να μην σκεφτόμαστε τα εσώρουχα που μπορεί να είναι ορατά, το κολάν θα μας σώσει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να επιλέξουμε ένα μοντέλο οποιουδήποτε μήκους, π.χ. το κολάν ποδηλασίας όπως η Nina Sandbech.

Η πιο κλασική επιλογή είναι το κολάν σε μαύρο χρώμα. Το μπατζάκι σε ίσια γραμμή και το ουδέτερο χρώμα μας δίνουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία απεριόριστων συνδυασμών. Δες πώς το κάνουν οι influencers!

Μαύρο κολάν σε καθημερινή έκδοση

Ο συνδυασμός του μαύρου και του λευκού χρώματος είναι πάντα μια καλή ιδέα. Μπορείς να σετάρεις οποιοδήποτε λευκό ρούχο μαζί με ένα κολάν σε αυτό το αθάνατο χρώμα. Θα φαίνονται υπέροχα τόσο με ένα απλό τοπ όσο και με ένα κομψό σακάκι.

Μαύρο κολάν ¾ σε καθημερινή έκδοση

Μαύρο + μαύρο = τέλειο ντουέτο. Το μαύρο κολάν μήκους ¾ μπορεί να συνδυαστεί με δερμάτινο μπουφάν ή με σακάκι του ίδιου χρώματος. Ένα τέτοιο σετ μπορείς πάντα να το σπάσεις με έγχρωμα αξεσουάρ, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Το total black look θα είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Μαύρο κολάν ποδηλασίας – κοντό κολάν για κάθε μέρα

Το κοντό μαύρο κολάν μπορεί να διαφοροποιειθεί με ένα χρώμα, π.χ. με κίτρινο ή πράσινο, ή να διατηρηθεί σε μια υποτονική παλέτα, όπως προτείνεται από τις influencers. Η Camille Charriere και η Alpa Rama αποδεικνύουν ότι οι πιο απλές λύσεις μπορούν να είναι οι καλύτερες.

Το κολάν με λάστιχο στο πέλμα είναι ένα από τα πιο μοντέρνα σχέδια. Και όχι μόνο μοντέλα με τυπικό λάστιχο, αλλά και με εκείνο που ξεκινά ακριβώς κάτω από το γόνατο και αποκαλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη γάμπα. Αυτή είναι μία από τις τάσεις που προωθείται από πολλές influencers, όπως τη Leonie Hanne, τη Lena Perminova και την Anna Rosa Vitiello.

Κολάν με λάστιχο στο πέλμα σε συνδυασμό με γόβες

Πώς να συνδυάσεις το κολάν με λάστιχο στο πέλμα με τις γόβες; Υπάρχουν δύο επιλογές. Το λάστιχο μπορείς να το κρύψεις κάτω από το πόδι σου και να το βάλεις μέσα στο παπούτσι, όπως σε ένα ντουέτο με μοντέλα με επίπεδη σόλα, ή να χρησιμοποιήσεις το τακούνι για να αναδείξεις αυτό το επιπλέον στοιχείο του κολάν. Η δεύτερη επιλογή φαίνεται πολύ πιο μοντέρνα. Το λάστιχο περασμένο έξω από το παπούτσι με τακούνι είναι μια πρόταση για γυναίκες που τους αρέσει να παίζουν με τις λεπτομέρειες.

Κολάν με λάστιχο στο πέλμα σε συνδυασμό με φλατ παπούτσια

Το κολάν με λάστιχο στο πέλμα μαζί με τα παπούτσια με επίπεδη σόλα το φοράμε με κλασικό τρόπο. Το λάστιχο πρέπει να είναι κρυμμένο μέσα στο παπούτσι, αλλά αυτό δεν του αφαιρεί την ενδιαφέρουσα εμφάνιση του. Τα λουράκια στα πλάγια των ποδιών είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, το εφέ της οποίας μπορεί να ενισχυθεί με ομοιόμορφα χρώματα. Με το total look και με τα απλά σχέδια, τέτοιες λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο.

Μερικές φορές, οι κάλτσες αποτελούν ένα εντελώς αμφιλεγόμενο ζήτημα. Πιο συχνά προσπαθούμε να τις κρύβουμε απ’ ό, τι τα δείχνουμε στις εμφανίσεις μας. Στην περίπτωση του κολάν, τα σοσόνια φαίνεται να είναι τα πιο κατάλληλα, επειδή λόγω του προσαρμοσμένου υφάσματος θα ήταν δύσκολο να κρύψουμε ένα μακρύτερο μοντέλο κάτω από αυτό. Ωστόσο, όπως δείχνουν οι δημοφιλείς influencers, δεν χρειάζεται να κρύβουμε αυτό το στοιχείο της ντουλάπας. Το να αναδεικνύουμε τις κάλτσες σε συνδυασμό με το κολάν έχει γίνει μια νέα τάση. Τα πιο δημοφιλή είναι τα ομοιόμορφα μοντέλα από μαλλί, αλλά μερικές επιλέγουν επίσης εκείνα σε τυπικά αθλητικό στυλ με το λογότυπο της μάρκας.

τάσεις και συμβουλές
Insta News