ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Μοντέρνο και πρακτικό ανδρικό ρολόι για πολλές εμφανίσεις – ποιο να επιλέξεις;

Επί του παρόντος τα ρολόγια δεν είναι το μοναδικό αξεσουάρ, που δείχνει την ώρα. Όλο και πιο συχνά εκπληρώνει και τον ρόλο ενός αξεσουάρ, το οποίο από τη μια τονίζει το γούστο του ιδιοκτήτη, και από την άλλη – ταιριάζει με την εμφάνιση του. Ποιο ανδρικό ρολόι να επιλέξεις, ποιο μπρασελέ είναι το καλύτερο και πώς να καταλάβεις σωστά τους παραμέτρους που αφορούν την αδιαβροχοποίηση; Σε λίγο θα διαλύσουμε όλες τις αμφιβολίες σου!

Αυτόματο, χαλαζία ή ηλεκτρονικό, με δερμάτινο λουράκι ή με μπρασελέ από χάλυβα; Ο μηχανισμός και το λουράκι είναι οι βασικές πτυχές, που πρέπει να τις προσέξεις κατά την αγορά ενός ανδρικού ρολογιού.

SS 24

Καταρχήν, ας δούμε καλύτερα τους μηχανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα ανδρικά ρολόγια. Μπορείς να διαλέξεις κυρίως ανάμεσα σε:

  • κλασικά ρολόγια – ρυθμίζονται με το χέρι και δεν απαιτούν τη χρήση μπαταριών, ωστόσο σήμερα είναι πολύ σπάνια·
  • αυτόματα ρολόγια – αυτά τα μοντέλα είναι σχεδιασμένα βάση του κλασικού μηχανισμού. Διακρίνονται από το γεγονός, ότι ρυθμίζονται με τις κινήσεις του χεριού – όταν το κουνάμε, ο ρότορας περιστρέφεται, πράγμα που εξασφαλίζει μια σταθερή και ομαλή κίνηση των δεικτών·
  • ρολόγια χαλαζία (quartz) – επί του παρόντος είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα, που εκτιμούνται κυρίως για την ακρίβεια τους. Απαιτούν τη χρήση μπαταριών, και η λειτουργία τους βασίζεται στον αριθμό των κραδασμών κρυστάλλου χαλαζία·
  • ηλεκτρονικά ρολόγια – συνήθως είναι αθλητικά μοντέλα, εξοπλισμένα με μια οθόνη, στην οποία εμφανίζεται η ώρα. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο ακριβείς, όσο τα ρολόγια χαλαζία, συχνά διαθέτουν επιπλέον λειτουργίες, π.χ. ένα χρονόμετρο ή βηματόμετρο.

171

Τα ρολόγια χαλαζία είναι επί του παρόντος τα πιο δημοφιλή και τα πιο κοινά μοντέλα.

Αναλύοντας τους παραμέτρους των ανδρικών ρολογιών, σίγουρα έχεις παρατηρήσει, ότι τα περισσότερα είναι σε κάποιο βαθμό αδιάβροχα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ενεργούς άνδρες, των οποίων το αξεσουάρ πρέπει να αντέξει σε διάφορες καταστάσεις, μερικές φορές ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Αξίζει να γνωρίζεις, ότι ένα αδιάβροχο ρολόι θα σου χρειαστεί όχι μόνο στο κολυμβητήριο, αλλά και κατά το τρέξιμο, την ποδηλασία, για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Πώς όμως να καταλάβεις σωστά τις τιμές που δίνονται στα αντίστοιχα μοντέλα; Η αδιαβροχοποίηση περιγράφεται με τον αριθμό των ατμοσφαιρών. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

  • 3 ATM – το ρολόι είναι ανθεκτικό σε τυχαίο βρέξιμο, π.χ. κατά το πλύσιμο των χεριών ή κατά τη βροχή·
  • 5 ATM – με ένα τέτοιο ρολόι χωρίς κανένα φόβο μπορείς να πάρεις ένα ντους ή να κάνεις μπάνιο, και με μερικά – και να κολυμπήσεις (αλλά όχι να πηδάς μέσα στο νερό)·
  • 10 ATM – το ρολόι είναι προσαρμοσμένο για μακρόχρονη κολύμβηση και για κατάδυση.

172

Η υδατοστεγανότητα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για τους φυσικά ενεργούς άνδρες.

Η τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική πτυχή, είναι το design του αξεσουάρ. Τα κομψά μοντέλα είναι κυρίως τα ρολόγια με μπρασελέ – σε μαύρο, ασημί ή χρυσό χρώμα. Αυτές είναι οι κλασικές, αλλά και ταυτόχρονα ασφαλείς αποχρώσεις, τις οποίες μπορείς εύκολα να τις σπάσεις με μια κάσα σε λευκό, μαύρο ή σε σκούρο μπλε χρώμα. Τέτοια μοντέλα πολύ όμορφα φαίνονται τόσο σε συνδυασμό με κοστούμι, όσο και ως αξεσουάρ για πιο casual εμφάνιση.

Συμβουλή του στυλίστα

Ψάχνεις για ένα καθολικό ρολόι; Στοιχημάτισε στο ρολόι με μπρασελέ από χάλυβα, το οποίο θα σου ταιριάζει με πάρα πολλές εμφανίσεις, ανεξάρτητα από το χρώμα των επιμέρους στοιχείων της ντουλάπας σου.

Το ρολόι με δερμάτινο λουράκι είναι μια τέλεια πρόταση για καθημερινή φορεσιά, διότι ολοκληρώνει φανταστικά τις ημιεπίσημες εμφανίσεις. Ωστόσο, αξίζει να θυμάσαι, η απόχρωση που έχει το λουράκι να είναι ίδια με το ντύσιμο σου ή με άλλο αξεσουάρ – δεν πρέπει να διαφέρει σημαντικά στο πλαίσιο του. Και στους λάτρεις του αθλητικού στυλ συνιστώνται μοντέλα με λουράκι από σιλικόνη – είναι γερά και ανθεκτικά στις μηχανικές βλάβες και σίγουρα θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κάθε ενεργού άνδρα.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοιράσου!
τάσεις και συμβουλές
Insta News