Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοντέρνα φορέματα παραλίας 2024: boho, κροσέ, λεοπάρ και φλοράλ

4 min.

Αναρωτιέσαι τι να πάρεις μαζί σου για τη θάλασσα εκτός από το μαγιό σου; Για απόλυτη χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα θα χρειαστείς ένα φόρεμα παραλίας – boho, κροσέ, maxi, με cut-outs…. Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Ποια κομμάτια θα είναι στη μόδα το 2024; Οι influencers από το εξωτερικό αναζητούν φορέματα παραλίας με λεοπάρ μοτίβο και crochet μοντέλα. Μάθε περισσότερα!

Τα φορέματα παραλίας πιάνουν λίγο χώρο στη βαλίτσα και δείχνουν ρομαντικά και κοριτσίστικα. Τι να φορέσεις το καλοκαίρι του 2024 για να ακολουθήσεις τις τρέχουσες τάσεις της μόδας;

Τα αέρινα boho φορέματα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το καλοκαίρι. Συχνά διαθέτουν έθνικ μοτίβα, λεπτή δαντέλα, χάντρες, κεντήματα ή κρόσσια. Επιπλέον, ταιριάζουν τέλεια με ψάθινα καπέλα, τσάντες και χειροποίητα κοσμήματα από ξύλο ή ορυκτά. Ένα boho φόρεμα παραλίας θα σου προσφέρει μια αίσθηση απεριόριστης ελευθερίας κινήσεων και άνεσης, ειδικά αν επιλέξεις ένα oversized μοντέλο. Συνδύασε αυτό το καλοκαιρινό ντύσιμο με μοντέρνες παντόφλες με σόλα από φελλό (Birkenstock ή Dr. Brinkmann).

boho φόρεμα παραλίας

Οι διάσημες trendsetters επιλέγουν συχνά ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα boho maxi φορέματα που αποκαλύπτουν το μαγιό και τονίζουν το μαύρισμα. Να θυμάσαι ότι η καλύτερη επιλογή για τις ζεστές ημέρες είναι τα ρούχα από φυσικά και επομένως αναπνέοντα υφάσματα – βαμβάκι ή λινό.

Το αμφιλεγόμενο λεοπάρ μοτίβο επιστρέφει στη μόδα και αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα μοτίβα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Είναι τολμηρό, extravagant και δείχνει υπέροχα σε συνδυασμό με το φυσικό θαλάσσιο τοπίο. Η δημοτικότητα αυτού του print επηρεάστηκε από το πρωτοποριακό trend mob wife, το οποίο ισορροπεί ανάμεσα στην πολυτέλεια, τον μαξιμαλισμό και το κιτς.

Águeda López με φόρεμα παραλίας στην πασαρέλα σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024
Águeda López (Photo by Alexander Tamargo/Getty Images for Luli Fama)

Ένα λεοπάρ φόρεμα παραλίας (ειδικά μια maxi εκδοχή του) θα αναδείξει την αυτοπεποίθησή σου και τη γνώση των πιο καυτών τάσεων της μόδας, αν και – το καταλαβαίνουμε – δεν θα είναι η πρώτη επιλογή όσων προτιμούν τον μινιμαλισμό. Οι πιο δημοφιλείς trendsetters, όπως η Winnie Harlow και η Nicky Hilton, καθώς και εικόνες από τα catwalks SS’24, θα σου δώσουν άφθονες ιδέες. Οι σχεδιαστές μας ενθαρρύνουν να συνδυάσουμε τα λεοπάρ φορέματα με κομψά πέδιλα με λεπτό τακούνι και γόβες Mary Jane, αλλά για την παραλία είναι καλύτερο να διαλέξεις ένα άνετο flat ζευγάρι παπούτσια.

λεοπάρ φόρεμα παραλίας

Τα διάτρητα φορέματα παραλίας δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Είναι κοριτσίστικα, ρομαντικά αλλά και πρακτικά – κυρίως λόγω του αέρινου υφάσματος, που είναι ιδανικό για τον ζεστό καιρό. Οι influencers προτιμούν περισσότερο τα λευκά κροσέ φορέματα για το καλοκαίρι, με ένα μπικίνι να διαφαίνεται. Αν σου αρέσει η διακριτική κομψότητα, επίλεξε ένα μοντέλο με μήκος maxi ή midi. Να θυμάσαι ότι το κροσέ φόρεμα είναι εντυπωσιακό από μόνο του, οπότε αρκεί να ολοκληρώσεις την εμφάνιση με λεπτεπίλεπτα χρυσά κοσμήματα και γυαλιά ηλίου.

Ένα από τα πιο μοντέρνα παπούτσια για το καλοκαίρι του 2024 θα είναι τα σανδάλια gladiator. Παρουσιάζονται στη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2024 της μάρκας Rabanne και κατέχουν κορυφαία θέση στις γκαρνταρόμπες των it-girls.

Το απόλυτο must have της σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024 είναι το σατέν φόρεμα. Αν έχεις αμφιβολίες για το αν είναι κατάλληλο για βόλτες στην παραλία – σε διαβεβαιώνουμε ότι είναι! Η αισθησιακή και ολισθηρή δημιουργία είναι η ιδανική επιλογή για μια βραδινή βόλτα ή ένα δείπνο. Η Negin Mirsalehi πήγε στην παραλία με την οικογένειά της με τη δύση του ηλίου, φορώντας ένα σατέν φόρεμα με δαντελένια ένθετα και ενδιαφέρον cut-out. Δύσκολα θα βρεις πιο ρομαντική δημιουργία και πιο ρομαντικό σκηνικό, σωστά;

Ένα σατέν φόρεμα είναι επίσης ιδανικό για μια βόλτα κατά την ανατολή του ήλιου. Το ρέον ύφασμα θα σου δώσει μια αίσθηση ελαφρότητας και πρωινής φρεσκάδας. Τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2024, τα απλά μοντέλα με λεπτές τιράντες είναι τα πιο μοντέρνα:

Ακριβώς δίπλα στο λευκό, το μαύρο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα που επιλέγουν οι μινιμαλιστές και οι fans του κλασικού στυλ. Δεν σου αρέσουν τα τροπικά μοτίβα, οι διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα έντονα χρώματα; Δεν πειράζει καθόλου, διότι το πιο σημαντικό είναι το πώς αισθάνεσαι εσύ! Το μαύρο φόρεμα παραλίας, αν και λιγότερο δημοφιλές από τα πολύχρωμα, εξακολουθεί να εμφανίζεται στις εμφανίσεις των influencers. Αν φοβάσαι την υπερθέρμανση, προτίμησε ένα φόρεμα με cut-outs, διάτρητα ένθετα ή κρόσσια. Η Kimberley Garner επέλεξε το διαχρονικό μικρό μαύρο φόρεμα, το οποίο δεν είναι ούτε πολύ σεμνό ούτε πολύ κομψό, όπως μας υπενθύμιζε συχνά ο Karl Lagerfeld.

Σημείωσε, ότι τα πλεκτά φορέματα δεν προορίζονται μόνο για τη χειμερινή σεζόν – αντιθέτως, οι πασαρέλες για το SS’24 (με επικεφαλής τον Givenchy!) γέμισαν με δημιουργίες από αυτό το μαλακό, ελαστικό ύφασμα.

μαύρο mini φόρεμα παραλίας
Kimberley Garner (Photo by 305pics/GC Images)

Τα μακριά φορέματα παραλίας είναι μια άλλη κορυφαία επιλογή για το καλοκαίρι του 2024. Οι τάσεις περιλαμβάνουν μοντέλα σε κλασικό λευκό και μαύρο χρώμα, καθώς και δημιουργίες σε ζωηρές αποχρώσεις – ακολουθώντας την τάση dopamine dressing. Φούξια, ηλιόλουστο κίτρινο, πορτοκαλί ή μήπως ένα ντροπαλό peach fuzz; Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Όσον αφορά το σχέδιο, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αέρινα μοντέλα, εφαρμοστά φορέματα μέχρι το πάτωμα και μοντέρνα low waisted φορέματα.

Διάβασε επίσης >>> Colour trends: ανακάλυψε τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2024

κίτρινο maxi φόρεμα παραλίας
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Οι διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία για να πειραματιστείς με τη μόδα! Ακόμη και αν συνήθως προτιμάς τα κλασικά κομμάτια και τα ήπια χρώματα, στις διακοπές μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη. Το καλοκαιρινό φόρεμα παραλίας σίγουρα δεν υπόκειται σε κανένα dress code. Πολύχρωμες ρίγες, τροπικά μοτίβα, sailor print… – αυτές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μας δίνουν οι σχεδιαστές. Βρες το φόρεμα των ονείρων σου που θα κάνει ακόμα πιο ευχάριστη τη βόλτα σου δίπλα στη θάλασσα ή στον ωκεανό.

beach look - σύνολο για την παραλία - top + φούστα με μπλε σχέδιο
Beach look: top και φούστα Iconique

Τα λουλούδια επιστρέφουν στις τάσεις κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, όπως συμβαίνει και το 2024. Η ομορφιά τους βασίζεται στη διαχρονικότητά τους και στην αναμφισβήτητη κοριτσίστικη ομορφιά τους. Μια δημιουργία με φλοράλ μοτίβο είναι η πεμπτουσία του holiday look! Ένα μικρό λιβάδι ή φυτά XXL θα σε κάνουν να μπεις στο καλοκαιρινό mood και θα δώσουν στο ντύσιμό σου μια απίστευτη ελαφρότητα. Τακοντά φορέματα παραλίας θα τονίσουν υπέροχα τα μαυρισμένα πόδια σου και θα σου προσδώσουν φυσική γοητεία!

Αέρινα, σχεδόν αιθέρια φλοράλ φορέματα εμφανίστηκαν στις επιδείξεις μόδας της Carolina Herrera, του Balmain και του Alexander McQueen. Θα βρεις επίσης έμπνευση στις εικόνες από το φετινό Met Gala, που διοργανώθηκε με θέμα «The Garden of Time».

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για να αναδείξεις το σώμα σου, όποιο κι αν είναι το μέγεθός σου. Τα φορέματα με ανοιχτή πλάτη είναι ιδανικά για τις διακοπές και δεν πιάνουν πολύ χώρο στη βαλίτσα. Αν θέλεις να τονίσεις το μαύρισμά σου, διάλεξε ένα λευκό φόρεμα παραλίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Negin Mirsalehi.

Στις καλοκαιρινές τάσεις για το 2024 περιλαμβάνονται και τα τουνίκ παραλίας, τα οποία μπορούν να φορεθούν πάνω από το μαγιό και να αντικαταστήσουν το φόρεμα. Οι trendsetters λατρεύουν τα μακρυμάνικα maxi τουνίκ και τα εξαιρετικά μοντέρνα μοντέλα κροσέ που αποκαλύπτουν πλήρως το μπικίνι. Η μόδα στην παραλία μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με ρούχα που δεν θα φορούσαμε στην πόλη, οπότε να θυμάσαι ότι στην παραλία – όσο περισσότερα και πιο εντυπωσιακά, τόσο το καλύτερο!

Ρίξε μια ματιά στο MODIVO και μπες στην καρτέλα μόδα παραλίας. Εκεί θα βρεις τα πιο μοντέρνα φορέματα παραλίας και πολλά άλλα!

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Beachwear 2024 – τι θα βάλουμε φέτος στην καλοκαιρινή μας βαλίτσα;

τάσεις και συμβουλές
Insta News