ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Επιλέχθηκε το χρώμα της χρονιάς 2023 από το Ινστιτούτο Pantone! Δες ρούχα και αξεσουάρ στην απόχρωση Viva Magenta

2 min.

 

Όπως κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο Pantone επέλεξε ένα χρώμα που θα είναι το κορυφαίο χρώμα στη μόδα, το design και τους εσωτερικούς χώρους. Ο τίτλος του πιο σημαντικού χρώματος της χρονιάς 2023 δόθηκε στην απόχρωση 18-1750 Viva Magenta. Το ζωηρό χρώμα του υποτονικού κόκκινου συνδυάζει ζεστούς και ψυχρούς τόνους και έχει σκοπό να συμβολίζει τη σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, καθώς και της φυσικής και της εικονικής πραγματικότητας. Πώς ακριβώς μοιάζει το Viva Magenta και γιατί έγινε το πιο σημαντικό χρώμα του 2023; Δες παρακάτω!

Το Χρώμα της Χρονιάς Pantone 2023 έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη μόδα και τις τάσεις που προωθούνται τόσο από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές όσο και από τις influencers. Δες πώς τα δημοφιλή it-girls φορούν αυτή την απόχρωση!

Το Pantone Color Institute™ που είναι ειδικός στα χρώματα, επιλέγει το χρώμα που θα κυριαρχεί σε μια δεδομένη χρονιά για περισσότερα από 20 χρόνια. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο ξεκίνησε αυτή την παράδοση το 1999. Διάλεξε τότες το Cerulean Blue ως το πιο σημαντικό χρώμα για το επόμενο έτος 2000, που ήταν η αρχή της νέας χιλιετίας. Μέχρι σήμερα, αυτόν τον τίτλο έχουν πάρει χρώματα όπως: Ultimate Grey, Illuminating, Classic Blue, Very Peri ή Rose Quartz γνωστό και ως Millennial Pink. Πώς λειτουργεί η διαδικασία επιλογής χρώματος; Οι ειδικοί από το Ινστιτούτο Pantone αναλύουν διεξοδικά τις τάσεις στη μόδα, τον πολιτισμό, την τέχνη, το design και τον κόσμο της μαγειρικής, καθώς και τις κοινωνικές αλλαγές και τα τρέχοντα γεγονότα. Σε αυτή τη βάση, επιλέγουν ένα χρώμα που όχι μόνο αντικατοπτρίζει τις τάσεις, αλλά κατά κάποιο τρόπο τις δημιουργεί. Το Χρώμα της Χρονιάς Pantone επηρεάζει σημαντικά τους σχεδιαστές και τις αγοραστικές αποφάσεις σε πολλούς κλάδους.

Πώς φαίνεται το Χρώμα της Χρονιάς 2023; Το Viva Magenta 18-1750 είναι μια απόχρωση του υποτονικού κόκκινου με μια νότα του ροζ, που εκφράζει ένα σήμα νέας δύναμης. Μοιάζει κάπως με το χρώμα του έτους 2002, το οποίο ήταν το True Red, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα της χρονιάς του 2022 Vera Peri. Ο Leatrice Eiseman, Εκτελεστικός Διευθυντής του Pantone Color Institute εξηγεί την επιλογή του με αυτά τα λόγια:

«Στην εποχή της τεχνολογίας, προσπαθούμε να αντλούμε έμπνευση από τη φύση και την πραγματικότητα. Το PANTONE 18-1750 Viva Magenta προέρχεται από την οικογένεια των κόκκινων χρωμάτων και είναι εμπνευσμένο από το κόκκινο χρώμα της καρμίνης, μιας από τις πιο πολύτιμες και ισχυρότερες φυσικές βαφές που είναι γνωστές στον κόσμο. Η απόχρωση PANTONE 18-1750 Viva Magenta μας επανασυνδέει με την πρωταρχική ύλη. Προκαλώντας τις δυνάμεις της φύσης, το Viva Magenta διεγείρει το πνεύμα μας, βοηθώντας μας να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη»

1. Μπλέιζερ ONLY

2. Φόρεμα Marella

3. Τσάντα Versace

4. Γόβες CAFèNOIR

Επιλέγοντας το Viva Magenta ως το Χρώμα της Χρονιάς, το Ινστιτούτο Pantone μας ενθαρρύνει να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε χωρίς όρια. Αυτή η ηλεκτρισμένη απόχρωση προαναγγέλλει μια χαρούμενη εποχή, ειδικά σε σχέση με τα τελευταία, αρκετά δύσκολα χρόνια.

Η Viva Magenta στις εμφανίσεις των it-girls

Αν και το χρώμα της χρονιάς της Pantone μόλις επιλέχθηκε, οι δημοφιλείς influencers που γνωρίζουν τις τάσεις της μόδας όπως κανένας άλλος, έχουν ήδη φορέσει ρούχα και αξεσουάρ σε αυτήν την απόχρωση κατά τη διάρκεια των φετινών Εβδομάδων Μόδας. Δες παρακάτω τα υπέροχα outfit των trendsetters!

 

 

 

Ρούχα και αξεσουάρ στο χρώμα Viva Magenta στο MODIVO

Θέλεις να ντύνεσαι σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις της μοδας; Ειδικά για σένα έχω επιλέξει μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ στην απόχρωση Viva Magenta που διατίθενται στο MODIVO.

Πουπουλένιο μπουφάν Pinko

Τσάντα Guess

Ζώνη Guess

Μάλλινο πουλόβερ Rage Age

Φόρεμα Rinascimento

Σετ φόρμας G-Star Raw

Πλεκτό headband Viking

 

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Edward Berthelot via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News