Αναζήτηση...

Τάσεις φθινόπωρο-χειμώνας 2021/2022 – τα πιο μοντέρνα γυναικεία παλτά, απευθείας από τις πασαρέλες

3 min.

Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αγαπάμε τη φθινοπωρινή/χειμερινή περίοδο στη μόδα; Αναμφίβολα τη λατρεύουμε για τα ζεστά, μαλακά, ευχάριστα στην αφή πουλόβερ και… τα σικάτα γυναικεία παλτά. Οι τάσεις για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνα 2021/2022 δείχνουν σαφώς, ότι τα μακρύτερα πανωφόρια θα αναφέρονται στο κλασικό στυλ, τον φουτουρισμό και την αθλητική άνεση. Δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις, καθώς και οι δοκιμασμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στην ιδέα της ντουλάπας κάψουλας. Ποια από τα πιο μοντέρνα γυναικεία παλτά θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους; Δες παρακάτω.

Γούνινα παλτά, patchwork μοντέλα από δέρμα, σε λιλά ή γκρίζο χρώμα, ακόμα και αυτά που θυμίζουν αλπικά τουριστικά ρούχα της δεκαετίας του ’90 – αυτές είναι μόνο μερικές από τις κορυφαίες τάσεις ανάμεσα στα γυναικεία παλτά για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2021/22.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, η μόδα έχει μάθει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Ενόψει της σημερινής κατάστασης σχετικά με το covid, η βιομηχανία έδειξε δημιουργικότητα και τόλμη στην παρουσίαση των συλλογών για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2021-2022. Οι σχεδιαστές βρήκαν νέες, πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις στη μόδα, όπως ταινίες μικρού μήκους, επιδείξεις χωρίς κοινό και έννοιες με επαυξημένη πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα, τα ρούχα ready-to-wear έχουν γίνει πιο λειτουργικά, πιο πολύ σέβονται τον κόσμο που αλλάζει και φοριούνται πιο εύκολα, με τάσεις που ταιριάζουν με κάθε στυλ, φύλο και σωματότυπο. Πάνω απ’ όλα όμως, αυτή η σεζόν είχε σκοπό να μας κάνει να ονειρευτούμε. Όλα τα ρούχα είναι γεμάτα με τη χριστουγεννιάτικη αισιοδοξία, η οποία υποτίθεται ότι θα μας φέρει λίγη λάμψη μέχρι να αρχίσουμε πραγματικά να γιορτάζουμε ξανά.

Με επίγνωση ​​και με σεβασμό για τη ζωή και την ύπαρξη των ζώων, οι μάρκες δημιουργούν παλτά από ψεύτικη γούνα που είναι και απαλά και φαίνονται πιο ρεαλιστικά από την πραγματική γούνα. Τα γούνινα παλτά έχουν κατακτήσει τις πασαρέλες των brands όπως Givenchy, Balenciaga, Fendi και Prada. Με τι να τα φορέσεις; Με μεταλλικές μπότες ή με λευκά μποτάκια.

Τα ζεστά, μαλακά ρούχα επιστρέφουν στις ντουλάπες μας κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2021/22, θα εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο τις υπέροχες ιδιότητες τους και θα μας «αγκαλιάσουν» όπως ποτέ άλλοτε. Κανόνας νούμερο 1: υποτίθεται ότι είναι άνετα και βολικά. Θα τυλιχτούμε με χοντρό μαλλί από πάνω μέχρι κάτω – όσο πιο μαλακό είναι το ύφασμα, τόσο το καλύτερο. Πώς το ξέρουμε αυτό; Κυρίως από τις πασαρέλες των brands όπως Chloe, Elisabetta Franchi, Altuzarra, Jil Sander και Givenchy.

Το σκι σικ είναι η εμμονή της φετινής σεζόν, με καπιτονέ ρούχα, άνετες ολόσωμες φόρμες, μπουφάν parka, μπουφάν puffer, ακόμη και με μπαλακλάβες. Όλα τα είδη αυτού του τύπου χειμωνιάτικων ρούχων έχουν επανερμηνευτεί, αυτή τη φορά με urban χαρακτήρα. Στη σύγχρονη πόλη, ο χειμώνας φέρνει προστασία, άνεση και κομψότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις πασαρέλες των οίκων όπως Louis Vuitton, Miu Miu και Chanel. Τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2021/22 τα παλτά σαν από τις Άλπεις παίρνουν τη μορφή μακριών μπουφάν και μπουφάν parka.

Αν ψάχνεις για μια ανάσα φρεσκάδας ανάμεσα στις τάσεις όσον αφορά τα γυναικεία πανωφόρια για το επερχόμενο φθινόπωρο ή τον χειμώνα, αυτή σίγουρα θα είναι τα παλτά με ασυνήθιστα, φανταχτερά κοψίματα. Κορυφαία μοντέλα εμφανίστηκαν στην επίδειξη μόδας της μάρκας Jacquemus, αλλά υπήρχαν επίσης μεταξύ άλλων και στη συλλογή της μάρκας Rokh.

Δερμάτινα ή όχι, ένα είναι σίγουρο – τα patchwork παλτά θα είναι ένα από τα must το ερχόμενο φθινόπωρο (και τις πιο ζεστές ημέρες του χειμώνα). Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραλλαγές εμφανίστηκαν στη φετινή πασαρέλα της μάρκας Chloe, όπου τα μοντέλα φορούσαν είτε μοντέλα που συνδύαζαν μάλλινα και καπιτονέ στοιχεία, είτε δερμάτινα, που αποτελούνταν σαν από λέπια ψαριού σε καφέ χρώματα.

Θα είναι και πάλι η σεζόν τους! Τα κλασικά πουπουλένια μπουφάν και γιλέκα επιστρέφουν, αλλά στο παιχνίδι μπαίνουν και πιο κομψές εκδόσεις – καπιτονέ παλτά και γεμάτα φαντασία «πουπουλένια μπουφάν» που μοιάζουν με σύννεφα, που εκπλήσσουν με τα μεγέθη, κοψίματα και χρώματα. Αν σου αρέσει το αθλητικό κλασικό στυλ, δες τις προτάσεις από τις ακόλουθες μάρκες: Jason Wu, Tom Ford, Givenchy και Dolce & Gabbana. Και αν θέλεις ένα ελαφρώς πιο κομψό καπιτονέ παλτό, αναζήτησε το στη συλλογή της μάρκας Chloe.

Η λίστα μας κλείνει με ένα απόλυτο κλασικό κομμάτι, το οποίο αναφέρθηκε ήδη στην αρχή του κειμένου. Λόγω του σεβασμού προς τον πλανήτη και της οικολογικής προσέγγισης, οι σχεδιαστές προσπαθούν να μην δημιουργούν όλο και νεότερες τάσεις, αλλά να αναφέρονται και στα γνωστά και δοκιμασμένα κλασικά στοιχεία, όπως είναι τα μπεζ παλτά για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα τα είδαμε στην πασαρέλα της μάρκας Max Mara, Fendi και Burberry.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Danielle Venturelli / via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News