ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Ιδέες για outfit με ανδρικά μοκασίνια για διάφορες περιστάσεις. Πώς να τα φορέσεις με κοστούμι και casual παντελόνι;

4 min.

Τι είναι τα μοκασίνια και πώς ακριβώς φαίνεται αυτός ο τύπος υποδήματος; Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παπούτσι που επιλέγουν οι λάτρεις της ανεπιτίδευτη κομψότητας. Τα ανδρικά μοκασίνια είναι σίγουρα πιο chic από τα αθλητικά παπούτσια, αλλά λιγότερο επίσημα από τα λουστρίνια. Δείχνουν υπέροχα μαζί με σύνολα σε στυλ smart casual. Δες πολλά δημοφιλή μοντέλα αυτών των παπουτσιών και μάθε πώς να τα φορέσεις.

Δες και μόνος σου, ότι τα ανδρικά μοκασίνια είναι ένα must-have στην ντουλάπα κάθε καλοντυμένου άνδρα.

MSS

Τα μοκασίνια είναι slip-on παπούτσια χωρίς κορδόνια, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει τα ανδρικά μοκασίνια από άλλα μοντέλα παπουτσιών είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι ραμμένα. Ένα κομμάτι δέρματος, από το οποίο σχηματίζεται η σόλα, στρέφεται προς τα πάνω, ώστε να σχηματίζει και τα πλαϊνά του πάνω μέρους, και στη συνέχεια ράβεται πάνω του ένα δεύτερο κομμάτι, το οποίο σχηματίζει το πάνω μέρος του παπουτσιού. Χάρη σε αυτήν τη διαδικασία, δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές σούρες με τις ορατές ραφές, οι οποίες είναι το σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τα μοκασίνια.

Τα ανδρικά μοκασίνια μπορείς να τα βρεις σε πολλές εκδόσεις. Η ποικιλία αφορά μεταξύ άλλων τα υλικά. Από τα φυσικά υλικά, το δέρμα grain leather και το σουέτ είναι τα πιο δημοφιλή. Μπορείς επίσης να βρεις εκδόσεις κατασκευασμένες από απομιμήσεις τους.

Δερμάτινα ανδρικά μοκασίνια – ποια να διαλέξεις και με τι να τα συνδυάσεις;

Τα ανδρικά δερμάτινα μοκασίνια αποτελούν εγγύηση υψηλής ποιότητας, αλλά και μεγαλύτερης άνεσης στη χρήση. Αυτό το μοντέλο παπουτσιών εμφανίζεται σε πολλά χρώματα, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι οι διάφορες αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις το ιδανικό ζευγάρι με βάση τα διακοσμητικά στοιχεία που διαθέτει. Τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν: φούντες, κρόσσια, δερμάτινα κορδόνια ή ένα απλό λουράκι είτε μεταλλικό στοιχείο. Ακόμη και οι πιο ασυνήθιστες λεπτομέρειες δεν επηρεάζουν τον απλό τους σχεδιασμό, γι ‘αυτό τα μοκασίνια μπορούν να φορεθούν με πολλές διαφορετικές εμφανίσεις.

Μοκασίνια suede

Τα ανδρικά μοκασίνια από σουέτ, όπως και τα δερμάτινα μοντέλα, υπόκεινται σε πολλές τάσεις όσον αφορά αυτό το είδος παπουτσιών. Η ποικιλία των χρωμάτων και των διακοσμητικών στοιχείων δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άνδρα να βρει το τέλειο ζευγάρι για τον εαυτό του. Τα μοκασίνια είναι ένα ευέλικτο μοντέλο παπουτσιών, επομένως είναι ιδανικά τόσο για τους άνδρες που τους αρέσουν τα κομψά σύνολα όσο και για εκείνους που εκτιμούν την άνεση και το casual στυλ. Δες ποια μοκασίνια suede είναι τώρα διαθέσιμα στην ποικιλία του MODIVO!

Πολύ σημαντικό κατά την αγορά νέου ζευγαριού είναι το χρώμα του. Τα πιο δημοφιλή είναι αυτά σε αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου. Παρόλο που και οι δύο αυτές χρωματικές εκδόσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολύ ευέλικτες, αξίζει όμως να κοιτάξεις τα ρούχα από την ντουλάπα σου και να αποφασίσεις ποια θα ταιριάζουν καλύτερα με αυτά.

Μαύρα μοκασίνια suede – με τι να τα συνδυάσεις;

Το μαύρο δεν είναι μόνο διαχρονικό, αλλά επίσης πολύ ευέλικτο χρώμα που μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά outfits για διάφορες περιστάσεις. Είναι ιδανικό τόσο για μια κομψή εμφάνιση όσο και για ένα casual ντύσιμο. Τα μαύρα μοκασίνια θα συμπληρώσουν όμορφα κάθε εμφάνιση με το ανδρικό κοστούμι – είτε με ένα μαύρο είτε με ένα ανοιχτόχρωμο. Μπορείς να τα φορέσεις επίσης με άλλα παντελόνια. Θα δείχνουν υπέροχα όχι μόνο με ένα κομψό tailored μοντέλο, αλλά και με ένα παντελόνι chino και το κλασικό τζιν. Αν ψάχνεις για παπούτσια που θα ταιριάζουν με πολλά outfits, τα μαύρα μοκασίνια είναι η σωστή επιλογή.

Casual σύνολο με καφέ ανδρικά μοκασίνια

Τα ευέλικτα χρώματα των αξεσουάρ περιλαμβάνουν όχι μόνο τις αποχρώσεις του μαύρου, αλλά και του καφέ. Ο ζεστός τους τόνος συνδυάζεται τέλεια με ρούχα από παρόμοια παλέτα, αλλά και με ανοιχτό μπεζ ή μαύρο χρώμα. Το καφέ ταιριάζει επίσης με πολλά χρώματα. Επιλέγοντας παπούτσια ή άλλα αξεσουάρ από αυτή την παλέτα, θα μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις διάφορα σύνολα με αυτά. Τα καφέ μοκασίνια από δέρμα ή suede αποτελούν ένα ενδιαφέρον υποκατάστατο για τα μαύρα παπούτσια.

Τα μοκασίνια δεν είναι ένα σαφώς καθορισμένο μοντέλο παπουτσιού – μπορούν να φορεθούν με σύνολα σε διάφορα στυλ. Δείχνουν πολύ καλά με κοστούμι, αν και για τις πιο επίσημες περιστάσεις, είναι προτιμότερο να επιλέξεις τα σκαρπίνια. Τα μοκασίνια είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για casual σύνολα με τζιν παντελόνι και πουκάμισο. Δες πώς να τα φορέσεις!

Μοκασίνια με κοστούμι – μια κομψή ανδρική εμφάνιση

Τα μοκασίνια ταιριάζουν πολύ με ένα κοστούμι, ειδικά όταν πρόκειται για outfits για τη δουλειά ή για επιχειρηματικές συναντήσεις όπου δεν υπάρχει αυστηρό dress code. Ωστόσο, ο κώδικας ενδυμασίας black tie ή white tie αποκλείει την παρουσία τους στο σύνολο. Κατά τη διάρκεια άλλων περιστάσεων, μπορούν να αποτελέσουν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τα κλασικά κλειστά παπούτσια με κορδόνια. Τα μαύρα και τα καφέ μοκασίνια είναι τόσο ευέλικτα που ταιριάξουν υπέροχα με κοστούμια όχι μόνο σε παρόμοια χρώματα, αλλά και με άλλα – σκούρο μπλε ή μπεζ.

Ανδρικά μοκασίνια με casual παντελόνι

Τα ανδρικά μοκασίνια είναι παπούτσια που μπορούν να συνδυαστούν με πολλά outfits. Θα δείχνουν όμορφα με παντελόνι chino, τζιν, και με άλλα casual μοντέλα. Η επιλογή του πάνω μέρους του look σου είναι επίσης ευέλικτη. Μπορείς για παράδειγμα να φορέσεις ένα πουκάμισο – όχι απαραίτητα λευκό, αλλά μάλλον ένα τζιν, ένα φανελένιο καρό μοντέλο ή με άλλο μοτίβο που θα υποδεικνύει τον casual χαρακτήρα του.

Τα μοκασίνια είναι παπούτσια που φοριούνται κυρίως χωρίς κάλτσες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα παπούτσια που φοριούνται στο γυμνό πόδι δεν είναι καλή ιδέα. Αυτό μπορεί να εξαρτάται από τον καιρό, τον χαρακτήρα του outfit, τα ρούχα που περιλαμβάνονται στο σύνολο, καθώς και από το μοντέλο παπουτσιών και από τις ίδιες τις κάλτσες. Αυτός ο συνδυασμός είναι καλός για τις κρύες ημέρες, όπου τα πόδια σου μπορεί να κρυώσουν. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η καλύτερη επιλογή θα είναι τα δερμάτινα ή σουέτ μοκασίνια. Με τα υφασμάτινα μοντέλα, τα οποία συνδέονται με καλοκαιρινά σύνολα, οι κάλτσες δεν θα ταιριάζουν. Αυτό ισχύει και αντίστροφα. Οι κάλτσες δεν πρέπει να είναι τυχαίες. Ένα μοντέλο από λεπτό πλεκτό ύφασμα που ταιριάζει χρωματικά με το ντύσιμό σου είναι η καλύτερη επιλογή.

Διάβασε επίσης: Spring/summer 2023: ανδρικές τάσεις της μόδας στις πασαρέλες>>>

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Daniel Zuchnik/ Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News