MODIVO DAYS -20%! Κέρδισε extra προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα από top μάρκες ΔΕΣ >>>

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Στυλ smart casual – ιδέες για ανδρικές εμφανίσεις

2 min.

Μια σικάτη και επαγγελματική εμφάνιση χωρίς το κοστούμι; Ναι, γίνεται! Γνώρισε το στυλ smart casual, δηλαδή την αθλητική κομψότητα. Δες, από τι χαρακτηρίζεται, σε ποιες περιστάσεις είναι κατάλληλη, και ανακάλυψε με ποια στοιχεία της γκαρνταρόμπας μπορείς να δημιουργήσεις διαχρονικές smart casual εμφανίσεις.

Επί του παρόντος, το smart casual είναι ένας από τους τρόπους ντυσίματος, που αρέσει ιδιαίτερα στους άνδρες.

modivo days 2024

Αυτό το στυλ συνδυάζει τέλεια την άνεση και το φανταστικό look. Το smart casual είναι μια χρυσή τομή ανάμεσα στην κλασική κομψότητα και την αθλητική χαλαρότητα, που προσθέτει αυτοπεποίθηση και παρέχει την πλήρη άνεση. Όλο αυτό κάνει το στυλ smart casual να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Το smart casual ακούγεται δελεαστικό, αλλά αναρωτιέσαι σε ποιες περιστάσεις ταιριάζει αυτό το στυλ; Το ημιεπίσημο ανδρικό ντύσιμο είναι μια πολύ καλή λύση μεταξύ άλλων για επίσημα δείπνα, βαφτίσια και άλλες οικογενειακές γιορτές. Το στυλ smart casual μπορείς να το επιλέξεις και όταν πας σε ένα βραδινό ραντεβού με τους φίλους σου, στο σινεμά, στο θέατρο ή σε ένα ρομαντικό ραντεβού. Αυτό το στυλ είναι κατάλληλο για το γραφείο – ειδικά στα μέρη, όπου δεν υποχρεούται ένα αυστηρό dress code, αλλά ούτε το casual ή το αθλητικό ντύσιμο είναι σωστό.

Το ξέρεις, ότι το smart casual είναι δημιουργημένο για σένα, αλλά δεν έχεις ιδέα, πώς να ξεκινήσεις να συμπληρώνεις την γκαρνταρόμπα σου; Θα σε βοηθήσω αμέσως! Αυτό το στυλ αποτελείται από μερικά βασικά στοιχεία, βάση των οποίων πολύ εύκολα θα φτιάχνεις τα σετ σου, και είναι τα εξής:

  • αθλητικό σακάκι,
  • παντελόνι chinos,
  • βαμβακερά και λινά πουκάμισα,
  • ζιβάγκο και πουλόβερ,
  • μπλουζάκια polo.

Στις εμφανίσεις smart casual τη θέση του κοστουμιού παίρνει το ημιεπίσημο σακάκι και το παντελόνι χωρίς τσάκιση. Την άνοιξη και το καλοκαίρι στοιχημάτισε στα πιο λεπτά σακάκια από βαμβάκι ή λινό, και για το φθινόπωρο και τον χειμώνα διάλεξε ένα μοντέλο από μαλλί ή tweed. Αν θέλεις να έχεις ένα καθολικό σακάκι, πάρε αυτό σε υποτονικά, ουδέτερα χρώματα, όπως το μαύρο, το σκούρο μπλε ή το γκρι. Και αν σου αρέσουν τα ενδιαφέροντα σχέδια, μπες στο πειρασμό να πάρεις π.χ. ένα σακάκι με το μοντέρνο καρό μοτίβο.

67 68

Ανδρικό σακάκι Joop! / Ανδρικό σακάκι Digel

Συμβουλή του στυλίστα

Συνδύασε το σκούρο μπλε σακάκι μαζί με ένα τζιν παντελόνι. Ωστόσο, για να σου βγει ένα επιτυχημένο ντουέτο, επίλεξε ένα κλασικό μοντέλο του τζιν παντελονιού, κατά προτίμηση σε πολύ σκούρα μπλε απόχρωση, και που θα σου είναι καλά προσαρμοσμένο.

Χωρίς αυτό το στοιχείο είναι δύσκολο να φανταστούμε μια smart casual ντουλάπα! Το παντελόνι chinos είναι μια βάση πολλών συνόλων σε αυτό το στυλ, οπότε αξίζει να πάρεις μερικά ζευγάρια τέτοιου τύπου παντελόνι σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές. Για καλή αρχή ας είναι σε κλασικά χρώματα – σε μαύρο, σκούρο μπλε, γκρι και μπεζ – και μετά μπορείς να πάρεις υπόψη επίσης και τα πρωτότυπα πριντ ή τις λιγότερο στάνταρντ αποχρώσεις.

69

Ανδρικό παντελόνι chinos Tommy Hilfiger

Αν και το smart casual εξ ορισμού είναι χαλαρή κομψότητα, στην ντουλάπα σου δεν μπορούν να λείψουν τα παραδοσιακά πουκάμισα. Τα καλύτερα θα είναι τα μοντέρνα μοντέλα από βαμβάκι και λινό, σε ανοιχτά, διαχρονικά χρώματα – σε λευκό, γαλάζιο και σε ανοιχτό ροζ χρώμα – ή διακοσμημένα με ένα διακριτικό σχέδιο, π.χ. με μικρό καρό.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, κάτω από το σακάκι σου αντί για πουκάμισο μπορείς να φορέσεις ένα λεπτό ζιβάγκο, διατηρημένο σε ένα από τα ουδέτερα χρώματα. Αν δεν σου αρέσουν τα ζιβάγκο, επίλεξε ένα πουλόβερ με κλασικό ντεκολτέ ή σε σχήμα V. Και την άνοιξη και το καλοκαίρι, μπορείς να αντικαταστήσεις το πουκάμισο με ένα μπλουζάκι polo. Παρόλο που έχει τις ρίζες του στο γήπεδο του τένις, επειδή άρχισε να σχετίζεται με την αθλητική κομψότητα, πολύ γρήγορα έγινε ένα στοιχείο της καθημερινής ανδρικής ένδυσης.

70

71

Ανδρικό ζιβάγκο Hugo / Ανδρικό μπλουζάκι polo Tommy Jeans

Πιστεύεις, ότι το στυλ smart casual είναι ιδανική πρόταση για σένα; Οπότε ήρθε η ώρα να ανανεώσεις την ντουλάπα σου! Όλα όσα σου είναι απαραίτητα για τη δημιουργία των smart casual εμφανίσεων, θα βρεις στο κατάστημα MODIVO.

τάσεις και συμβουλές
Insta News