Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Δέσιμο γραβάτας: κόμποι που πρέπει να γνωρίζεις

3 min.

Ένα πουκάμισο, ένα κοστούμι και φυσικά μια γραβάτα, αφού η τελευταία αποτελεί βασικό συστατικό της κλασικής ανδρικής κομψότητας. Όμως, πώς πρέπει να δέσεις μια γραβάτα ώστε να εφαρμόζει καλά; Ποιοι κόμποι είναι οι πιο δημοφιλείς; Ανακάλυψε πώς οι διαφορετικοί κόμποι γραβάτας μπορούν να διαφοροποιήσουν αβίαστα το στιλ σου.

Δεν ξέρεις πώς να δέσεις μια γραβάτα; Είμαστε εδώ για να σε διευκολύνουμε! Θα σε καθοδηγήσουμε βήμα βήμα στο δέσιμο μιας γραβάτας με τους πιο δημοφιλείς κόμπους.

Η επιλογή της σωστής γραβάτας είναι το ήμισυ του παντός. Πρέπει να είναι φτιαγμένη από ύφασμα υψηλής ποιότητας για να διασφαλίσετε ότι ταιριάζει άψογα με οποιοδήποτε outfit. Ανεξάρτητα από την επιλογή σου, κάθε γραβάτα πρέπει να ξεχωρίζει. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η γκαρνταρόμπα σου διαθέτει μια ποικιλία από γραβάτες —πολύχρωμες, γυαλιστερές, με σχέδια— ώστε να έχεις πάντα επιλογές που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση ή διάθεση.

Οι διαστάσεις της γραβάτας είναι ζωτικής σημασίας. Ιδανικά, θα πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 8 εκατοστά, ενώ τα πλεκτά μοντέλα μπορούν να έχουν πλάτος τουλάχιστον 6 εκατοστά.

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείς ότι η γραβάτα εφαρμόζει άνετα γύρω από τον λαιμό σου. Για να γίνει αυτό, σφίξε τη γραβάτα επαρκώς από την αρχή. Μια καλά δεμένη γραβάτα θα πρέπει να καλύπτει το πάνω κουμπί του πουκαμίσου σου για ένα κομψό look.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι το μήκος της γραβάτας. Συνιστάται η άκρη της, αφού δεθεί, να φτάνει μέχρι την αγκράφα της ζώνης του παντελονιού. Μια πολύ μακριά ή πολύ κοντή γραβάτα είναι σίγουρα λάθος. Αναρωτιέσαι πώς να πετύχεις την τέλεια εφαρμογή; Όλα ξεκινούν με το σωστό δέσιμο της γραβάτας και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Πώς να δέσεις μια γραβάτα; Ξεκίνησε κουμπώνοντας όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου σου. Ο πρώτος κόμπος είναι ζωτικής σημασίας, καθώς καθορίζει τη συνολική σταθερότητα. Καθώς τον φέρνεις μέχρι τον γιακά του πουκαμίσου, κράτησε το στενό άκρο της γραβάτας με το άλλο σου χέρι. Βεβαιώσου ότι και τα δύο άκρα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις ενδιάμεσα; Όλα εξαρτώνται από τον κόμπο. Παρακάτω, θα βρεις έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τις πιο δημοφιλείς μεθόδους. Στάσου μπροστά από έναν καθρέφτη και ξεκίνα την εξάσκηση!

Δες επίσης>>> Καλοκαίρι 2024: ιδέες για stylish ανδρικά outfits. Μάθε τι πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου

Για ειδικές περιστάσεις, ο κόμπος Windsor είναι ιδανικός. Ο κόμπος αυτός, που πήρε το όνομά του από τον πρίγκιπα που τον έκανε δημοφιλή, είναι ιδιαίτερα χοντρός και ταιριάζει καλύτερα σε πουκάμισα με φαρδύ γιακά. Σχηματίζει ένα συμμετρικό σχήμα που μοιάζει με ισόπλευρο τρίγωνο, καθιστώντας τον ιδανικό για επίσημες εκδηλώσεις. Ιδού πώς να δέσεις έναν κόμπο Windsor:

  1. Ξεκίνησε με το φαρδύ άκρο στη δεξιά πλευρά του λαιμού σου.
  2. Βεβαιώσου ότι είναι περίπου 35 εκατοστά μακρύτερο από το στενό άκρο.
  3. Σταύρωσε το φαρδύ άκρο πάνω από το στενό άκρο.
  4. Πέρασε το φαρδύ άκρο μέσα από τη θηλιά του λαιμού.
  5. Φέρε το φαρδύ άκρο ξανά προς τα κάτω, τραβώντας το κάτω από το στενό άκρο και προς τα δεξιά και πάλι μέσα από τη θηλιά.
  6. Θα πρέπει να έχεις συμμετρικούς κόμπους και στις δύο πλευρές του στενού άκρου.
  7. Δίπλωσε το φαρδύ άκρο μέσα από τη θηλιά του λαιμού από κάτω.
  8. Πέρασέ το προς τα κάτω μέσω της μπροστινής θηλιάς.
  9. Στερέωσε τον κόμπο και, στη συνέχεια, σύρε τον προς τα πάνω, δηλαδή προς τον λαιμό σου.

Γραβάτα — κόμπος Windsor
Κόμπος Windsor

Ο κόμπος half-Windsor είναι ο αγαπημένος των ανδρών λόγω της συμμετρίας και της απλότητάς του. Είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτος και κατάλληλος για τους περισσότερους τύπους γιακάδων. Ιδού πώς να δέσεις έναν κόμπο half-Windsor:

  1. Ξεκίνησε με το φαρδύ άκρο στη δεξιά πλευρά, εξασφαλίζοντας ότι είναι περίπου 30 cm μακρύτερο από το στενό άκρο.
  2. Σταύρωσε τα άκρα έτσι ώστε το φαρδύ άκρο να είναι από πάνω.
  3. Τράβηξε το φαρδύ άκρο πίσω από το στενό άκρο.
  4. Θα πρέπει να βλέπεις την κάτω πλευρά του.
  5. Τράβηξε το φαρδύ άκρο μέσα από τη θηλιά του λαιμού, αποκαλύπτοντας την κάτω πλευρά του φαρδιού άκρου.
  6. Σταύρωσέ το πάνω από το στενό άκρο.
  7. Πέρασέ το μέσα από τη θηλιά του λαιμού από κάτω.
  8. Πέρασέ το προς τα κάτω μέσα από την οριζόντια θηλιά που έχεις δημιουργήσει στον κόμπο.
  9. Τράβηξε σφιχτά και σχημάτισε ένα «λακκάκι».

Γραβάτα — κόμπος half-Windsor
Κόμπος Half-Windsor

Ο κόμπος four-in-hand θεωρείται ο πιο ευέλικτος. Είναι πολύ κομψός και, σύμφωνα με πολλούς άνδρες, είναι επίσης ο πιο απλός. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο κόμπος four-in-hand είναι ασύμμετρος. Πώς να δέσεις έναν κόμπο four-in-hand;

  1. Ξεκίνησε με το φαρδύ άκρο στη δεξιά πλευρά του λαιμού σου.
  2. Βεβαιώσου ότι είναι περίπου 30 εκατοστά μακρύτερο από το στενό άκρο.
  3. Διασταύρωσε το φαρδύ άκρο πάνω από το στενό άκρο κοντά στον λαιμό σου, τυλίγοντάς το δύο φορές.
  4. Τράβηξε το φαρδύ άκρο προς τα πάνω και μέσα από τη θηλιά που δημιούργησες προηγουμένως γύρω από τον λαιμό σου.
  5. Φέρε το φαρδύ άκρο προς τα κάτω μέσα από την μπροστινή θηλιά.

Το μόνο που απομένει είναι να σφίξεις προσεκτικά τον κόμπο, κρατώντας ταυτόχρονα και τις δύο άκρες. Μπορείς να επιλέξεις να διακοσμήσεις ένα διακοσμητικό «λακκάκι».

Γραβάτα — κόμπος four-in-hand
Κόμπος four-in-hand

Οι λεπτές γραβάτες, ειδικά οι πλεκτές, είναι πολύ δημοφιλείς. Ποιος κόμπος τους ταιριάζει καλύτερα; Επίλεξε έναν κόμπο Windsor! Γιατί; Αυτός ο κόμπος είναι αρκετά χοντρός, καθιστώντας τον ιδανικό για μια λεπτή γραβάτα. Λάβε υπόψη ότι μια λεπτή γραβάτα ενδείκνυται για μια λιγότερο επίσημη εμφάνιση.

Θέλεις να κάνεις τον συνδυασμό κοστούμι, πουκάμισο και γραβάτα να ξεχωρίζει; Διάλεξε αξεσουάρ που θα ενισχύσουν το look σου. Μια εξαιρετική προσθήκη στο επίσημο ντύσιμο είναι ένα κλιπ γραβάτας. Είναι μια λειτουργική λύση που κρατάει τη γραβάτα στη θέση της στο πουκάμισό σου.

Αυτό το μικρό αξεσουάρ-κόσμημα, όπως το μαντήλι τσέπης σε ένα σακάκι ή τα μανικετόκουμπα σε ένα πουκάμισο, σου επιτρέπει να εκφράσεις το προσωπικό σου στιλ.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Adobe Stock

τάσεις και συμβουλές
Insta News