Αναζήτηση...

Μπρελόκ τσάντας: το πιο μοντέρνο αξεσουάρ για το φθινόπωρο του 2024

3 min.

Κοιτάζοντας τις κολεξιόν από τους κορυφαίους οίκους μόδας, ένα πράγμα είναι σαφές: τα μπρελόκ τσάντας είναι μια ξεχωριστή επιτυχία για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024/2025. Στην πασαρέλα της Coach, οι τσάντες ταχυδρόμου ήταν διακοσμημένες με μπρελόκ σε σχήμα μίνι κούπας καφέ και καρτ ποστάλ. Στον οίκο Fendi, είδαμε δερμάτινα μπρελόκ σε μορφή μπαλών και πλεξίδων. Αυτή η τάση εξατομίκευσης των τσαντών με μπρελόκ και μενταγιόν έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των σκανδιναβικών it-girls, όπως είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.

Πάρε έμπνευση τόσο από την πασαρέλα όσο και από τη μόδα του δρόμου για να εξερευνήσεις τις πιο κομψές παραλλαγές μπρελόκ για τσάντες αυτή τη σεζόν.

Πριν τα μπρελόκ τσάντας εμφανιστούν στις κολεξιόν των σχεδιαστών (περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο), η τάση αυτή προωθήθηκε από την Jane Birkin το 2011. Η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’70, από την οποία ο οίκος μόδας Hermès ονόμασε την εμβληματική του τσάντα, λάτρευε να στολίζει την αγαπημένη της «τσάντα Birkin». Το fashion icon στόλιζε την τσάντα της με χάντρες, βραχιόλια, μενταγιόν και κλειδιά, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τα μπρελόκ τσάντας. Η τάση του «Jane Birkifying your bag» επανεμφανίστηκε πρόσφατα στο TikTok, προσφέροντας άφθονη έμπνευση για την εξατομίκευση της τσάντας σου.

Jane Birkin – Photo by Jun Sato / Contributor

Τη σεζόν SS24, η μόδα έκλεισε τον κύκλο της με τα μπρελόκ τσάντας να εμφανίζονται στην κολεξιόν της Miu Miu. Για τη συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2024/2025, οι σχεδιαστές ακολούθησαν το παράδειγμα της Miuccia Prada, διακοσμώντας τις τσάντες με διάφορα μπρελόκ. Παρόλα αυτά, μακράν το πιο ενδιαφέρον ήταν το show της Coach. Γνωστή για τις κλασικές της τσάντες, η μάρκα εξέπληξε τους πάντες με πρωτότυπα, υπερμεγέθη μπρελόκ: από κούπες με το σύνθημα «I LOVE NY» και πλαστικά μήλα, μέχρι ένα ειδώλιο του Πύργου του Άιφελ. Παρακολουθούμε έντονα την τάση των μπρελόκ, καθώς μας φέρνει μνήμες από την εξατομίκευση των τσαντών χιαστί και των σχολικών σακιδίων κατά τη διάρκεια των σχολικών μας χρόνων!

Δες επίσης >>> Τάσεις μόδας φθινόπωρο/χειμώνας 2024-2025: μοντέρνες τσάντες που κατέκτησαν τις πασαρέλες

Ο οίκος μόδας Fendi πρόσθεσε επίσης μπρελόκ στις τσάντες του, αλλά αυτά ήταν πιο εκλεπτυσμένα– ακόμη και οι μινιμαλιστές θα μπορούσαν να τα εκτιμήσουν. Υπήρχαν μενταγιόν με λεπτομέρειες σε σχήμα μπάλας, καθώς και απαλές μάλλινες πλεξίδες που στόλιζαν τις κομψές τσάντες που κρατούσαν τα μοντέλα.

Πριν από λίγο καιρό, οι τσάντες με αρχικά ήταν της μόδας. Σήμερα, τα μπρελόκ γίνονται μια δημοφιλής μορφή εξατομίκευσης, επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε την ατομικότητα και το στιλ μας. Μπορείς να προσαρτήσεις σχεδόν οτιδήποτε στην αγαπημένη σου τσάντα ταχυδρόμου! Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης, τα ρούχα που ξεχώρισαν ήταν τσάντες διακοσμημένες με ένα σωρό ασυνήθιστα μπρελόκ. Η Janka Polliani διακόσμησε μια μπλε τσάντα Miu Miu με λούτρινα της Disney. Η Marianne Theodorsen επέλεξε παρόμοιες λεπτομέρειες, βάζοντας αρκουδάκια και πολύχρωμα βραχιόλια σε μια κίτρινη «le city bag» του οίκου Balenciaga.

Τα μπρελόκ με τη μορφή λούτρινων από παιδικά κινούμενα σχέδια είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στις Σκανδιναβές. Οι Polliani και Theodorsen αγαπούν τόσο πολύ αυτή την τάση που τα feeds τους στο Instagram είναι γεμάτα με εξατομικευμένες τσάντες με αρκουδάκια, παρασύροντας στον ενθουσιασμό το Διαδίκτυο.

Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις στην τσάντα σου; Στην πασαρέλα της Coach, είδαμε ένα καπέλο του μπέιζμπολ προσαρτημένο στο χερούλι μιας τσάντας shopper. Πολύχρωμα αξεσουάρ όπως χάντρες ή ακόμα και Tamagotchis, δημοφιλή ανάμεσα στα παιδιά της δεκαετίας του ’90, δείχνουν επίσης υπέροχα. Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις ένα μπρελόκ από την αγαπημένη σου μάρκα (ακόμη και αν είναι συνήθως εκτός του προϋπολογισμού σου- τα μικρότερα αξεσουάρ είναι συνήθως πιο προσιτά). Για παράδειγμα, ένα μενταγιόν της Chanel θα δείχνει υπέροχα με μια μεταχειρισμένη τσάντα. Οποιοδήποτε μπρελόκ τσάντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξεις τα ενδιαφέροντά σου ή απλώς για να δείξεις ότι σου αρέσει να παίζεις με τη μόδα.

Δεν είσαι σίγουρη αν τα μπρελόκ τσάντας είναι για σένα; Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι που έχεις ήδη στο σπίτι, όπως ένα κολιέ που σκονίζεται στο κουτί με τα κοσμήματά σου.

Η Σκανδιναβή it-girl Nina Sandbech, για παράδειγμα, στόλισε μια λαχανί τσάντα της ισπανικής μάρκας πολυτελείας Mietis με πολύχρωμα μενταγιόν και ένα παστέλ κλάμερ για τα μαλλιά.

Το γεγονός ότι τα κορυφαία it-girls προσθέτουν μενταγιόν στις τσάντες τους σηματοδοτεί μια στροφή από την τάση της ήσυχης πολυτέλειας που κυριάρχησε τις τελευταίες σεζόν. Παρόλα αυτά, αν τα πολύχρωμα αρκουδάκια και τα βραχιόλια δεν είναι του στιλ σου, επίλεξε κομψά αξεσουάρ σε ασημί ή χρυσό χρώμα. Μπορείς επίσης να ακολουθήσεις τις trendsetters, όπως η Leonie Hanne και η Grece Ghanem, οι οποίες χρησιμοποιούν μινιμαλιστικά μενταγιόν για να προσθέσουν μια πινελιά αυτής της καυτής τάσης.

Ελπίζουμε να βρήκες έμπνευση για να ανανεώσεις την τσάντα χιαστί με μοναδικά αξεσουάρ και να την εξατομικεύσεις με τα πιο μοντέρνα μπρελόκ της σεζόν! Μπορείς να τα βρεις όλα στη MODIVO.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Christian Vierig/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News