Αναζήτηση...

Το χρώμα taupe — το μπεζ στο απόγειό του Με τι να το συνδυάσεις;

3 min.

Τα it-girls είναι ερωτευμένα με το taupe (γκρι-μπεζ χρώμα), ενώ έχει κυριαρχήσει στις πασαρέλες της Max Mara και έχει αποδειχθεί ότι ταιριάζει φανταστικά τόσο με casual όσο και με κομψά ρούχα γραφείου. Ως ο πρωταγωνιστής αυτού του άρθρου, το taupe κατακτά τις καρδιές των απανταχού fashionistas. Είναι ενδιαφέρον ότι το Ινστιτούτο Pantone το ονόμασε το χρώμα της σεζόν το 2017 και το taupe έχει γίνει αντικείμενο έκτοτε. Ανακάλυψε τι outfit θα δημιουργήσεις με αυτή την περιζήτητη απόχρωση!

Το taupe είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και γοητευτικά χρώματα στον κόσμο της μόδας. Γιατί; Πρώτον, είναι αφανές και ευγενές. Δεύτερον, έχει γίνει η τέλεια βάση για κάθε ντύσιμο.

Κάποιοι το συγκρίνουν με τις αποχρώσεις της άμμου, άλλοι το αποκαλούν μια μουντή απόχρωση του γκρι και πολλοί το θεωρούν παράγωγο του καφέ. Το χρώμα taupe είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αν και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα. Η λέξη «taupe» είναι γαλλική και προέρχεται από το λατινικό «talpa», που σημαίνει «σπίλος».

Το taupe είναι τόσο ρευστό που περιλαμβάνει μια ποικιλία αποχρώσεων και όχι μόνο ένα συγκεκριμένο χρώμα. Η μη προφανής του απόχρωση γοητεύει ακόμη περισσότερο τους trendsetters και τις fashionistas, ιδιαίτερα όσους εκτιμούν την ήρεμη πολυτέλεια, δηλαδή τα συγκρατημένα, μινιμαλιστικά σύνολα.

Ολόσωμη φόρμα taupe όπως τη συνδύασε η Tamara Kalinic
Η Tina Haase φορώντας ένα taupe παλτό oversize (Photo by Christian Vierig/Getty Images)

Το taupe θολώνει τη γραμμή μεταξύ ψυχρών και θερμών αποχρώσεων και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κομμάτια ρούχων: φορέματα, φούστες και σακάκια. Αυτό το μείγμα καφέ, γκρι και μπεζ έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί μια καλαίσθητη βάση για κάθε outfit, είτε είναι συγκρατημένο είτε ενεργητικό και κορεσμένο με ζωηρά χρώματα.

Το taupe είναι σαν χαμαιλέοντας, ταιριάζει εύκολα με διαφορετικά στιλ και προσωπική ομορφιά, επειδή κυκλοφορεί σε διάφορες ήπιες αποχρώσεις.

Οι γυναίκες με ανοιξιάτικο τύπο ομορφιάς, που χαρακτηρίζεται από ανοιχτόχρωμη και ζεστή επιδερμίδα, δείχνουν υπέροχες σε οποιαδήποτε απόχρωση του taupe, οπότε μπορούν να φορέσουν, για παράδειγμα, ένα ανοιχτόχρωμο σακάκι taupe. Οι καλοκαιρινοί τύποι ομορφιάς με πιο ψυχρή απόχρωση επιδερμίδας, θα πρέπει να επιλέγουν μια ελαφρώς πιο σκούρα εκδοχή του taupe για να αποφύγουν να κάνουν την επιδερμίδα τους να φαίνεται πολύ γήινη. Εν τω μεταξύ, στους χειμερινούς και φθινοπωρινούς τύπους ομορφιάς ταιριάζει καλύτερα το ουδέτερο taupe, ένα σακάκι σε ζεστό μπεζ δείχνει υπέροχο.

Η Tamara Kalinic με taupe ολόσωμη φόρμα(Photo by Claudio Lavenia/Getty Images)

Το taupe χρησιμεύει ως μια ευέλικτη βασική απόχρωση για γυναίκες ανεξαρτήτως του χρώματος των μαλλιών τους. Οι ξανθιές μπορούν να το συνδυάσουν με ζεστά καραμελένια καφέ αξεσουάρ, ενώ οι μελαχρινές μπορούν να το συνδυάσουν με λευκά και γκρι αξεσουάρ. Επίσης, συμπληρώνει τα χρυσά σκουλαρίκια, τις nude τσάντες και τα καραμελί φουλάρι.

Τα τελευταία χρόνια, το taupe εμφανίστηκε στις συλλογές των Miu Miu, Ralph Lauren και Valentino, περνώντας γρήγορα από τις πασαρέλες στους δρόμους. Η γοητεία του έγκειται στην ευελιξία του, καθώς ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα και χρησιμεύει ως εξαιρετική βάση για μια βασική γκαρνταρόμπα.

Το taupe δείχνει μοντέρνο όταν συνδυάζεται με λευκό και κρεμ. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός ζιβάγκο taupe και ενός λευκού σακακιού oversize είναι ιδανικός για μια βραδινή έξοδο τον χειμώνα.

Οι fashionistas συχνά συνδυάζουν το taupe με έντονα, δυναμικά χρώματα όπως το σκούρο μπλε, το πράσινο λάιμ, το μπορντό, το σμαραγδί και το τιρκουάζ. Ένα εντυπωσιακό τοπ σε έντονο χρώμα και μια μπεζ παντελόνα δημιουργούν ένα φανταστικό outfit για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ρίξε μια ματιά σε τρεις τρόπους για να συνδυάσεις κομμάτια σε χρώμα taupe!

  1. Κομψό βραδινό outfit:
  2. Casual καθημερινό ντύσιμο:
  3. Ένδυση γραφείου:
  • Φαρδύ taupe φούτερ σε στιλ πουλόβερ,
  • εφαρμοστό σκουρόχρωμο τζιν παντελόνι,
  • καφέ μποτάκια
  • φουλάρι σε αντίθεση, ένα μπορντό ή σκούρο μπλε
  • κλασική μπεζ δερμάτινη τσάντα.
  • Σακάκι κουστουμιού χρώματος taupe,
  • λευκό πουκάμισο,
  • μαύρο ή μπλε παντελόνι pencil,
  • μαύρα ψηλοτάκουνα ή κλασικές γόβες,
  • λεπτά χρυσά κοσμήματα, όπως ένα ρολόι.

Πιστεύεις ότι κάποιο από αυτά τα στιλ θα γίνει το αγαπημένο σου;

Taupe σε smart casual στιλ

Το taupe αρχίζει να κυριαρχεί στο smart casual χάρη στη διακριτική γοητεία του και την καταλληλότητά του για τους ενδυματολογικούς κώδικες του γραφείου. Επίλεξε ένα απαλό, ελαφρύ taupe πουκάμισο σε συνδυασμό με ένα παντελόνι chino σε σκούρο μπλε χρώμα. Πρόσθεσε καφέ μοκασίνια, μια δερμάτινη ζώνη σε παρόμοια απόχρωση και ένα σκούρο μπλε σακάκι. Ολοκλήρωσε το outfit με μια πρακτική και κομψή μπεζ τσάντα shopper. Για έμπνευση σχετικά με τα ρούχα taupe για τη δουλειά, δες το smart casual style icon του Instagram, Laura Byrnes.

Το taupe στον κόσμο της μόδας

Το 2024, το taupe έκανε σημαντικές εμφανίσεις στις πασαρέλες μεγάλων σχεδιαστών όπως οι Miu Miu, Valentino, Michael Kors και Max Mara. Τα πουλόβερ oversize, οι μακριές φούστες, τα μάλλινα παλτό και τα μποτάκια γοήτευσαν γρήγορα τις λάτρεις του μινιμαλισμού.

Τα χρώματα είναι φευγαλέα και προσαρμόζονται συνεχώς στις νέες αισθητικές και προτιμήσεις. Το taupe το αντικατοπτρίζει απόλυτα αυτό. Ευπροσάρμοστο, ρευστό, με πολύπλευρη γοητεία – θα μπορούσε να είναι η τέλεια προσθήκη στην γκαρνταρόμπα σου αυτή τη σεζόν;

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News