Αναζήτηση...

Τοπ που αποκαλύπτουν την κοιλιά, ψηλόμεσα τζιν παντελόνια και καπέλα σε στυλ του ψαρά – η Gigi Hadid προωθεί την επιστροφή της δεκαετίας του ’90!

3 min.

Για μερικούς η επιστροφή της δεκαετίας του ’90 είναι ο μεγαλύτερος αισθητικός εφιάλτης, και για άλλους, ειδικά για τη γενιά των millennials, δηλαδή των ατόμων που έχουν γεννηθεί σε αυτή την πολύχρωμη δεκαετία αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Στα τέλη του 20ου αιώνα φορούσαμε τζιν από πάνω μέχρι κάτω, ψηλόμεσα παντελόνια, φούστες μίνι, πλαστικά κοσμήματα, τσόκερ, φορέματα με λεπτές ιμάντες, αθλητικά, κοτλέ παντελόνια, παντελόνια cargo ή και τα κολάν ποδηλασίας…

Από τα σούπερ μοντέλα μέχρι την πριγκίπισσα Diana και την Carolyn Bessette, οι εικόνες του στυλ της δεκαετίας του ’90 φαίνονται να είναι σήμερα πιο σύγχρονες από ποτέ. Εμπνεύσου από την εποχή των σούπερ μοντέλων, η οποία έχει επιστρέψει με τσαμπουκά! Σήμερα η Gigi Hadid διεγείρει τις καυτές τάσεις της αξέχαστης δεκαετίας – εμπνεύσου από τις προτάσεις της και την ερμηνεία των σούπερ τάσεων της!

Όλες οι μαμάδες τρομοκρατήθηκαν από αυτή την τάση! Ωστόσο, τα κορίτσια χωρίς καμία έγνοια, και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, φορούσαν τα κοντά μπλουζάκια, τα οποία υποχρεωτικά τα συνδύαζαν μαζί με χαμηλοκάβαλα παντελόνια. Στη δεκαετία του ’90 οι κοπέλες φορούσαν μπλούζες με πολύ λεπτούς ιμάντες ή μπλούζες σε στυλ του τοπ ή κορσέ. Στον αποκαλυμμένο ομφαλό συχνά βρισκόταν και ένα σκουλαρίκι!

Η Gigi προωθεί μια ρομαντική έκδοση του t-shirt με βολάν. Σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα κοσμήματα και το «mom jeans» έχουμε μια πολύ κοριτσίστικη εμφάνιση.

Στη δεκαετία του ’90 όλοι φορούσαμε τις φόρμες! Την τάση για το ortalion θα προτιμούσαμε να την ξεχάσουμε, αλλά γενικά η φόρμα είναι cool! Επί του παρόντος αυτή την τάση σε ανανεωμένη έκδοση τη φοράμε στο γυμναστήριο, τα Σαββατοκύριακα και καθημερινά. Οι αθλητικές μάρκες μας προτείνουν πάρα πολλές και όμορφες μοντέρνες λύσεις. Τα μπουφάν bomber τα συνδυάζουμε με τα τζιν παντελόνια, και τα παντελόνια φόρμας τα φοράμε μαζί με σακάκια και λευκά αθλητικά.

Τα γυαλιά, τα οποία τα φορούσε η Audrey Hepburn στο «Πρωινό στο Τίφανις» τα βάζουμε για λίγο στο ντουλάπι. Βγάζουμε όμως αυτά, που τα προωθούσε η Britney Spears. Τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου με έγχρωμους φακούς που μόλις μπλοκάρουν το φως του ήλιου είναι μια τρέχουσα τάση. Εξίσου πολύ καλά είναι τα μαύρα και στρογγυλά γυαλιά σε στυλ Matrix. Η πρόταση της Gigi; Δες την παρακάτω φωτογραφία!

Η Carrie Bradshaw από την καλτ τηλεοπτική σειρά Sex and the city προώθησε την τσάντα Baguette από τον Fendi. Είπε τη διάσημη φράση «Αυτή δεν είναι μια απλή τσάντα, αυτή είναι η Baguette!» και έτσι και οι δύο έγιναν θρυλικές. Πολλές μάρκες εμπνέονται από το επίμηκες κλασικό μοντέλο της τσάντας «μπαγκέτας». Σήμερα την ξαναφοράμε, με ένα χαρακτηριστικό λεπτό λουράκι και με πόρπη.

Ο καθένας στη δεκαετία του ’90 προσπαθούσε να χρωματίσει τουλάχιστον ένα από τα μπλουζάκια του. Η ονομασία tie dye προέρχεται από μια μέθοδος χρωματισμού. Πώς γινόταν αυτό; Πρώτα έπρεπε να διπλώσεις το μπλουζάκι σου με έναν συγκεκριμένο τρόπο, έπειτα το έδενες και στη συνέχεια το έβαζες σε μπολ με χρώματα. Μετά το ξέπλυμα και το στέγνωμα, το αποτέλεσμα ήταν έτοιμο! Τα φορούσαν όλοι, από τις Spice Girls μέχρι τις εικόνες grunge, όπως ο Kurt Cobain. Αυτές ήταν οι εποχές, όπου κυριαρχούσαν έντονα χρώματα, τα οποία συνδυάζονταν ελεύθερα! Οι εμφανίσεις ήταν διακοσμημένες επιπλέον με κοσμήματα και λαστιχάκια μαλλιών (αυτή είναι μια επόμενη τάση που έχει επιστρέψει, ωστόσο, σήμερα στοιχηματίζουμε στα μεταξωτά λαστιχάκια).

Μια φωτογραφία – δύο τάσεις. Το καπέλο του ψαρά (οι απόψεις είναι διαχωρισμένες όταν πρόκειται για την επιστροφή αυτής της τάσης) και οι σαλοπέτες. Στη δεκαετία του ’90 συνήθως τα φορούσαν οι καλλιτέχνες της μουσικής RNB.

Και οι τζιν σαλοπέτες είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στα σταρ του χιπ χοπ, τις φορούσαν τα κορίτσια από το TLS και η Rachel Green από Τα φιλαράκια.

Και πάλι έχουμε το ίδιο σενάριο – μια εμφάνιση, η οποία ενσωματώνει 3 τάσεις από τη δεκαετία του ’90. Την εποχή εκείνη κυριαρχούσε η μόδα για φαρδιές μπλούζες, κατά προτίμηση με λογότυπο. Ο κόσμος φορούσε μπλούζες με κουκούλα, πάνω στις οποίες έβαζαν τα τζιν μπουφάν. Στοιχηματίζουμε σε oversize μοντέλα, τα οποία ταιριάζουν τέλεια με τις streetwear εμφανίσεις.

Τα κολάν ποδηλασίας φοριόνταν πολύ πρόθυμα από την πριγκίπισσα Diana και από τα κορίτσια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της φυσικής αγωγής. Στο Instagram οι influencers τα συνδυάζουν μαζί με σακάκια, t-shirts, oversize μάλλινα πουλόβερ και με αθλητικά. Αυτή είναι μια δύσκολη τάση για ερμηνεία, διότι μειώνει οπτικά τη σιλουέτα και υπογραμμίζει τις ατέλειές της.

Η Gigi έχει υιοθετήσει μια τάση ακόμα – το σούπερ άνετο τσαντάκι μέσης. Μέσα του χωράνε τα πιο σημαντικά πράγματα: το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά και το lip gloss. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν τα τσαντάκια μέσης; Είναι σούπερ άνετα, αρκεί να τα κρεμάσουμε διαγώνια στον ώμο ή να τα κουμπώσουμε στη μέση και έχουμε και τα δύο μας χέρια ελεύθερα. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα πρακτική λύση στο κλαμπ και στο φεστιβάλ μουσικής. Ταιριάζουν τέλεια με σακάκια, μπουφάν perfecto και με αέρινα φορέματα.

Μπλούζα Calvin Klein Jeans

Κολάν ποδηλασίας Liu Jo

Γυαλιά ηλίου Chloé

Μπλούζα Tommy Hilfiger

Τσαντάκι μέσης Furla

Παντελόνι φόρμας John Richmond

Κύρια φωτογραφία: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News