Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τι παπούτσια να φορέσεις με μαύρο φόρεμα; Οι επιλογές μας

5 min.

Το μαύρο φόρεμα είναι ένα βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας που έγινε δημοφιλές χάρη στην Coco Chanel και έκλεψε την παράσταση στην ταινία Breakfast at Tiffany’s με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn. Η διαχρονικότητά του το κάνει σχεδόν ανεκτίμητο –η Natalie Portman στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα, αξίας περίπου 690.000 δολαρίων. Χωρίς καμία αμφιβολία, ένα μαύρο φόρεμα είναι το ρούχο που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου!

Παρακάτω θα μάθεις ποια παπούτσια ταιριάζουν με μαύρο φόρεμα για γάμο, αλλά ακόμη και για το γραφείο ή απλώς για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη.

Το μαύρο φόρεμα αρχικά τράβηξε την προσοχή τον 19ο αιώνα χάρη στον πίνακα «Πορτρέτο της κυρίας Χ» του John Singer Sargent. Το μοντέλο φορούσε ένα φόρεμα σε σκούρα απόχρωση με βαθύ ντεκολτέ και προκάλεσε αίσθηση με την απαράμιλλη κομψότητα και τον διακριτικό ερωτισμό του. Το πορτρέτο εξέπληξε τους Παριζιάνους μιας και το μαύρο φόρεμα που έως τότε είχε συνδεθεί με επίσημες βραδινές εμφανίσεις ή και στιγμές θρήνου, παρουσιάστηκε υπό νέο πρίσμα.

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, η Coco Chanel έφερε επανάσταση στον χώρο της μόδας με το καθημερινό μαύρο φόρεμα που παρουσίασε στη Vogue. Το σχέδιο με τη σύγχρονη, στενή γραμμή και τη χαλαρή μέση πολύ γρήγορα έγινε σύμβολο της θηλυκότητας. Η Vogue είχε προβλέψει ότι το μικρό μαύρο φόρεμα της Chanel θα γινόταν τόσο εμβληματικό όσο το Model T της Ford. Και είχε απόλυτο δίκιο!

Μαύρο φόρεμα με αθλητικά παπούτσια

Πριν μερικές δεκαετίες, το μαύρο φόρεμα μαζί με αθλητικά παπούτσια –ιδίως σε διακριτικούς τόνους– ήταν στη μόδα. Αυτή η τάση έχει επιστρέψει με influencers όπως η Hailey Bieber και η Kendall Jenner να επιλέγουν αθλητικά παπούτσια με φορέματα σε οποιοδήποτε μήκος. Το ενδιαφέρον είναι πως προτιμούν λευκά ή μαύρα αθλητικά παπούτσια ακόμη και για βραδινά σύνολα.

Τα γυναικεία αθλητικά παπούτσια σε καφέ ή κάποια άλλη κλασική απόχρωση είναι ιδανικά για ραντεβού, καφέ με φίλους ή βόλτα στα μαγαζιά.

Πριν χρόνια, τα κομψά μαύρα φορέματα συνδυάζονταν με μποτάκια σε ροκ στυλ ή αρβύλες – μια τάση που επανέρχεται. Για ένα εντυπωσιακό outfit, συνδύασε ένα μικρό μαύρο φόρεμα σε απλό σχέδιο χωρίς καμία διακοσμητική λεπτομέρεια μαζί με chunky παπούτσια. Ολοκλήρωσε το look με ασημί κρίκους, ένα λεπτό βραχιόλι και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Τις πιο ζεστές ημέρες, φόρεσε το μαύρο φόρεμα με sneakers που έχουν χοντρή σόλα ή με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες Mary Jane. Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι οι ουδέτεροι τόνοι στα παπούτσια δεν είναι η μόνη σου επιλογή! Τα μοντέλα σε κόκκινο ή ροζ θα κάνουν εξαιρετική αντίθεση με το σκουρόχρωμο φόρεμα.

Δες επίσης >>> Hot trend: baleriny z czarnymi noskami.Zobacz, jak je nosić

Αναρωτιέσαι με τι παπούτσια να συνδυάσεις ένα μαύρο φόρεμα τις πιο ζεστές ημέρες; Εκτός από τα αθλητικά παπούτσια, τα sneakers και τις μπαλαρίνες, υπάρχουν και τα σανδάλια που είναι επίσης μια τέλεια επιλογή. Τις τελευταίες σεζόν, τα λιτά σανδάλια με λεπτά λουράκια και φλατ σόλα έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τις fashion influencers.

Τις πιο κρύες ημέρες, τα μποτάκια και οι μπότες πάνω από το γόνατο είναι τέλεια επιλογή για ένα μαύρο φόρεμα.

Κομψά παπούτσια για μαύρο φόρεμα

Το φθινόπωρο, τα ψηλά μποτάκια με διάτρητα στοιχεία είναι εξαιρετική επιλογή. Τα σουέτ μοντέλα με ψηλό τακούνι και σταθερό επάνω μέρος θα προσφέρουν και άνεση αλλά και κομψότητα στην εμφάνισή σου.

Ό,τι καιρό κι αν κάνει τα μοκασίνια είναι πάντα μια άριστη επιλογή. Εάν τα συνδυάσεις με μια τσάντα χειρός σε χρυσαφί τόνους θα αναβαθμίσεις την εμφάνισή σου. Μπορείς να επιλέξεις κλασικά μοκασίνια σε μαύρο, καφέ ή γκρι, είτε να προτιμήσεις πιο έντονες αποχρώσεις, όπως χρυσό, παστέλ ή κόκκινο. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω ταιριάζουν υπέροχα με ένα μαύρο σύνολο.

Αυτό επίσης μπορεί να ενδιαφέρει >>> Τι να φορέσεις σε ένα πάρτι στη δουλειά – φωτογραφίες

Η λίστα δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τις κλασικές ψηλές γόβες. Είναι ιδανικές για κάθε εποχή και συμπληρώνουν υπέροχα ένα φόρεμα. Μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι μπορντό ψηλές γόβες που αν συνδυάσεις με μια ασορτί τσάντα θα αποκτήσεις ένα πιο προσεγμένο look.

Το μαύρο είναι το πιο ευέλικτο χρώμα και ταιριάζει σχεδόν με κάθε απόχρωση. Μην φοβάσαι τους πειραματισμούς στη μόδα!

Θέλεις να δημιουργήσεις το απόλυτο total look με ένα μικρό μαύρο φόρεμα; Είναι εύκολο! Μπορείς να πάρεις ιδέες για έμπνευση από τη Hailey Bieber: επίλεξε ένα σκουρόχρωμο σακάκι με μακριές ουρές και συνδύασέ το με ένα ασορτί φόρεμα και τακούνια. Πρόσθεσε διακριτικά αξεσουάρ, όπως σκούρα γυαλιά ηλίου και μικρούς χρυσαφί κρίκους. Για μια πινελιά χρώματος, μπορείς να επιλέξεις κόκκινο βερνίκι νυχιών.

Οι κόκκινες ή μπεζ ψηλές γόβες ταιριάζουν επίσης τέλεια με ένα μαύρο φόρεμα και οι trendsetters αγαπούν ιδιαίτερα τις μαυρόασπρες γόβες με στρογγυλή μύτη.

Σχετικά με τα άλλα στυλ παπουτσιών, είτε πρόκειται για αθλητικά, υφασμάτινα, μποτάκια και μοκασίνια, ο κανόνας είναι ίδιος με αυτόν που ισχύει για τα ψηλοτάκουνα: μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν όλα τα χρώματα. Οι influencers συχνά επιλέγουν λευκά αθλητικά παπούτσια με ψηλή πλατφόρμα σε συνδυασμό με φορέματα σε σκούρες αποχρώσεις που φορούν όλο τον χρόνο.

Το φθινόπωρο, ο συνδυασμός μαύρου με πορτοκαλί είναι απίστευτα trendy. Μπορείς να επιλέξεις παπούτσια σε σκούρα απόχρωση με πορτοκαλί σόλες και να τα συνδυάσεις με μια ασορτί τσάντα για να δώσεις έναν φθινοπωρινό χαρακτήρα στο στυλ σου – και φυσικά να έχεις μια εμφάνιση που θα αποπνέει θετική ενέργεια!

Ο συνδυασμός ενός κλασικό μαύρο cocktail φορέματος με γόβες σε χρυσούς μεταλλικούς τόνους είναι εξαιρετική επιλογή για βραδινές εμφανίσεις. Τα παπούτσια σε χρυσαφί τόνους κάνουν ωραία αντίθεση με το μαύρο φόρεμα. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις τις κλασικές κλειστές γόβες μιας και οι τελευταίες τάσεις περιλαμβάνουν μοντέλα με διαφάνειες και φλοράλ μοτίβα.

Ολοκλήρωσε το look σου με διακριτικά κοσμήματα σε χρυσαφί τόνους και μια μικρή τσάντα clutch σε χρυσαφί απόχρωση ή μεταλλικά στοιχεία. Στο μακιγιάζ, δώσε έμφαση στα μάτια σου με μια χρυσαφί σκιά και διακριτικό highlight.

Επίλεξε ένα μαύρο φόρεμα μίνι με λεπτές τιράντες και ανοιχτή πλάτη που θα τραβήξει τα βλέμματα. Συνδύασέ το με ασημί στιλέτο πέδιλα – χωρίς όμως περίτεχνα στοιχεία, μιας και οι παγιέτες από μόνες τους είναι αρκετές για να δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εμφάνισή σου. Ολοκλήρωσε το outfit με μια τσάντα clutch, κρεμαστά ασημί σκουλαρίκια και ένα λεπτό κολιέ. Ιδανικά, στο μακιγιάζ σου προτίμησε smokey look και κραγιόν σε nude απόχρωση για να μην είναι υπερβολική η εμφάνισή σου.

Τα μπεζ ψηλοτάκουνα ταιριάζουν υπέροχα με ένα μαύρο δαντελένιο φόρεμα. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με μια σκουρόχρωμη τσάντα χειρός και κρεμαστά σκουλαρίκια σε ασημί τόνους. Προτίμησε nude μακιγιάζ και μαλλιά σε wavy στυλ για να αποκτήσεις ένα ανάλαφρο και ανεπιτήδευτο look. Συνδύασε το δαντελένιο φόρεμα με μονόχρωμα ψηλοτάκουνα σε μίνιμαλ στυλ – τα στοιχεία από δαντέλα από μόνα τους είναι αρκετά. Εάν θέλεις λίγη παραπάνω λάμψη, επίλεξε παπούτσια σε ασημί ή μπεζ τόνους.

Για ένα μακρύ φόρεμα, το ιδανικό ζευγάρι είναι τα ψηλοτάκουνα. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά ψηλά – ακόμη και αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμα μπορούν να υποστηρίξουν τέλεια ένα αθλητικό look. Για πιο κομψά σύνολα, τα μοκασίνια με ψηλή πλατφόρμα, τα σανδάλια με λουράκια ή οι γόβες με τακούνι kitten δημιουργούν ένα πιο ολοκληρωμένο και προσεγμένο look.

Τα δερμάτινα φορέματα είναι άποψη! Οι fashionistas συνήθως έχουν να διαλέξουν μεταξύ δύο επιλογών: να χαλαρώσουν το look τους με ψηλοτάκουνα ή αθλητικά σε ήπιους τόνους ή να δώσουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στην εμφάνισή τους φορώντας μποτάκια με διακοσμητικά τρουκς, καουμπόικες μπότες ή μπότες ιππασίας.

Το μαύρο φόρεμα συνδυάζεται υπέροχα με αξεσουάρ σε οποιοδήποτε χρώμα. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να προτιμήσεις κοσμήματα και τσάντα σε αποχρώσεις, όπως ροζ της πούδρας, πράσινο της μέντας ή μπλε παστέλ. Εναλλακτικά, απογείωσε το look σου με μεταλλικές λεπτομέρειες σε χρυσό ή ασημί. Το μαύρο ταιριάζει επίσης υπέροχα με το κόκκινο, όπως αποδεικνύει και η Kendall Jenner. Σε κάποια από τις εμφανίσεις της, η influencer φόρεσε ένα εφαρμοστό pencil φόρεμα με ένα μοντέρνο κόκκινο κολιέ σε σχήμα λουλουδιού.

Τα αξεσουάρ και τα παπούτσια από τη συλλογή του MODIVO θα δώσουν χαρακτήρα σε κάθε εμφάνισή σου με μαύρο φόρεμα. Βρες το νέο αγαπημένο σου outfit σε σκούρα απόχρωση και δημιούργησε το τέλειο look εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News