Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Τα πιο μοντέρνα casual ρούχα για τη δουλειά

4 min.

Σε έναν «μετα-πανδημικό» κόσμο, προσπαθούμε για μια ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το power casual είναι ένα στυλ στη μόδα που ανταποκρίνεται σε αυτή την ισορροπία. Πώς να ντυθείς για τη δουλειά διατηρώντας ένα επίσημο και ταυτόχρονα χαλαρό flow; Διάβασε για την ανάμειξη επίσημων ρούχων με casual στυλ στο κείμενό μας.

Ένα σακάκι και τζιν; Ή μήπως ένα πλεκτό πουκάμισο και ένα slip dress με ταγεράκι; Η επίσημη ενδυμασία επαναπροσδιορίζεται. Πρόκειται για άνεση, αλλά με εκλεπτυσμένο και μοντέρνο γούστο. Τι είναι το power casual και ποια σύνολα το αντιπροσωπεύουν;

Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κυριαρχούσε το business casual στυλ, το οποίο αποτελούσε τη βάση της ενδυμασίας γραφείου. Φορούσαν κομψά μαύρα bodycon φορέματα, γόβες peep toe και μπλέιζερ από λεπτό υλικό (απαραίτητα χωρίς κουμπιά). Όλες οι αποχρώσεις του γκρι, που έδειχναν όμορφα με το γαλάζιο και το μαύρο χρώμα, ήταν οι πιο δημοφιλείς.

Όταν γύρω στο 2010 πέρασε η εποχή του corporate chic, ο κόσμος της μόδας κυριαρχήθηκε από την ανεμελιά, την ελευθερία και την επιθυμία να εκδηλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία μέσω των ρούχων. Σήμερα, οι σχεδιαστές προτείνουν μια άλλη λύση. Μετά το covid, το home office και τις συναντήσεις στο Zoom με φόρμες, οι δεξιοτέχνες της μόδας παρουσιάζουν το στυλ power casual.

Το power casual δεν είναι ούτε τόσο επίσημο όσο το business casual, ούτε τόσο χαλαρό όσο το στυλ casual. Βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε αυτά τα δύο ακραία στυλ. Είναι πολύ πιο girly από τα δύο προηγούμενα και έχει γίνει το αγαπημένο στυλ των μεγάλων οίκων μόδας. Προϋποθέτει ένα συνδυασμό της κομψής επιλογής με την ανεπίσημη, διατηρώντας παράλληλα ένα εξαιρετικά θηλυκό ύφος.

Ο Versace ενσωμάτωσε αμέσως το casual στυλ του γραφείου, παρουσιάζοντας στην πασαρέλα σακάκια με κοψίματα και χρυσές νότες, ενώ η Miu Miu εκδήλωσε το power casual με κοντές φούστες σε nude χρώματα και γιλέκα κοστουμιού.

Το power casual άρεσε στους δημιουργικούς διευθυντές,και λίγο αργότερα κατέκτησε τις ντουλάπες των supermodels και των fashionistas. Τρέχοντας ανάμεσα σε Range Rover και συναντήσεις με μάνατζερ, οι διασημότητες χρειάζονται επίσης look για έξω. Η Κένταλ Τζένερ προτίμησε εφαρμοστά γιλέκα, τα οποία της αρέσει να τα φοράει πάνω από ένα λευκό πουκάμισο. Η Τζίτζι Χαντίντ συνήθως επιλέγει τα παπούτσια loafers με παντελόνι cargo, και η Ριάνα λατρεύει να βάζει τα σακάκια του ASAP Rocky, τα οποία τα συνδυάζει με ψηλοτάκουνα.

Photo by LRNYC/MEGA/GC Images

Το power casual στυλ δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της «μετα-πανδημικής» πραγματικότητας, γι’ αυτό και στις συλλογές των πιο δημοφιλών οίκων μόδας συχνά μπορούμε να δούμε ρούχα και παπούτσια που μέχρι στιγμής αποτελούσαν κομμάτια casual outfit, και τώρα είναι προσαρμοσμένα σε μια πιο κομψή εμφάνιση.

Στο power casual η βάση είναι να νιώθεις ταυτόχρονα κατάλληλα επίσημα και άνετα από οπουδήποτε και να εργάζεσαι – είτε από το σπίτι είτε από το γραφείο. Πώς να δημιουργήσεις ένα casual look σε επίσημη έκδοση; Υπάρχουν μερικά είδη ένδυσης που όταν τα σετάρεις ταιριάζουν σε αυτή την τάση που αγαπούν οι σχεδιαστές από το εξωτερικό.

[Power casual]: slip dress + σακάκι

Το slip dress για δουλειά; Αμέ! Θα αποκτήσεις ένα power casual look συνδυάζοντάς το με ένα κομψό σακάκι και ένα μαντήλι. Για να τονίσεις ένα κομψό σετ και να εφαρμόσεις ένα casual στυλ γραφείου σε αυτό, επίλεξε παπούτσια με τακούνι kitten αντί το τακούνι στιλέτο και αντικατάστησε την τσάντα ώμου με μια μαλακή και ευρύχωρη τσάντα pouch bag.

Ιδέα για outfit από το MODIVO:

Δημιούργησε ένα παρόμοιο look:

Μπλέιζερ WEEKEND MAX MARA

Slip dress CALVIN KLEIN

Γόβες CALVIN KLEIN

Σκουλαρίκια ELISABETTA FRANCHI

Τσάντα CALVIN KLEIN

[Power casual]: κολάν + tweed

Το casual στυλ για δουλειά μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζεται στον συνδυασμό tweed και κολάν. Τα tweed ρούχα, που συνδέονται με τη μάρκα της θρυλικής Mademoiselle Coco, θεωρούνται ένα από τα πιο κομψά στοιχεία της γυναικείας ντουλάπας. Για να δημιουργήσεις ένα power casual look, πρόσθεσε στο σετ από tweed κολάν με λάστιχο στο πέλμα και ζιβάγκο.

Ιδέα για outfit από το MODIVO:

Δημιούργησε ένα παρόμοιο look:

Ζιβάγκο MARELLA

Μπλέιζερ MAX&CO.

Φούστα MAX&CO.

Κολάν GINA TRICOT

Τσάντα MARELLA

Γόβες TORY BURCH

Ρολόι FURLA

[Power casual]: τζιν + loafers

Όταν δημιουργείς casual σύνολα, που μπορείς να τα φορέσεις και στη δουλειά, αντικατάστησε τις γόβες με φλατ παπούτσια. Οι trendsetters από την άλλη πλευρά του ωκεανού επιλέγουν ομόφωνα τα loafers – ένα από τα πιο μοδάτα παπούτσια των τελευταίων ετών. Η Κένταλ Τζένερ, η Τζίτζι Χαντίντ και η Κέιτι Χολμς προωθούν εδώ και καιρό την τάση όπου τα business παπούτσια είναι τα lords με χοντρή σόλα ή οι χαμηλές γόβες με τακούνι kitten.

Ιδέα για outfit από το MODIVO:

Δημιούργησε ένα παρόμοιο look:

Πόντο WEEKEND MAX MARA

Ζιβάγκο LIVIANA CONTI

Τζιν MAX&CO.

Τσάντα FURLA

Γυαλιά ηλίου MARELLA

Loafers FURLA

[Power casual]: oversized σακάκι + παντελόνι με τσάκιση

Το power casual σημαίνει επίσης ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τα εφαρμοστά ρούχα που τονίζουν τη σιλουέτα και να προτιμήσουμε αυτά σε ίσια γραμμή. Ένα power casual σετ πρέπει να είναι oversized. Μερικές φορές ακόμα και να μοιάζει με ένα σύνολο βγαλμένο από την ανδρική ντουλάπα. Η μαστόρισσα τέτοιων συνδυασμών είναι η Κέιτι Χολμς, η οποία υπερβάλλει διακριτικά στις αναλογίες: τα πουκάμισα τα δανίζει από τον σύντροφό της, τα παπούτσια έχουν μια ογκώδη σόλα, και τα σακάκια τα επιλέγει σε στυλ boxy.

Ιδέα για outfit από το MODIVO:

Δημιούργησε ένα παρόμοιο look:

Μπλέιζερ FABIANA FILIPPI

Πουκάμισο WEEKEND MAX MARA

Παντελόνι FABIANA FILIPPI

Τσάντα FURLA

Γόβες POLLINI

Δαχτυλίδι TORY BURCH

[Power casual]: κομψό παντελόνι + αθλητικά παπούτσια

Ο συνδυασμός που αποτελείται από αθλητικά παπούτσια και κομψό παντελόνι έχει μπει μόνιμα στους κανόνες του streetwear και εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και στο γραφείο. Το power casual δεν υπάρχει χωρίς το σετ των αθλητικών παπουτσιών και του παντελονιού chino. Τα μαλακά βαμβακερά ή λινά παντελόνια μπορούν να αντικαταστήσουν με επιτυχία μια φούστα pencil. Όταν δημιουργείς μια casual εμφάνιση για τη δουλειά, ολοκλήρωσε την με ένα αμάνικο μπουφάν και ένα καπέλο μπέιζμπολ, αλλά προτίμησε ήπια χρώματα.

Ιδέα για outfit από το MODIVO:

Δημιούργησε ένα παρόμοιο look:

Αμάνικο Μπουφάν PESERICO

Πουλόβερ PESERICO

Παντελόνι MAX MARA LEISURE

Αθλητικά PESERICO

Φουλάρι GUESS

Καπέλο Μπέιζμπολ CALVIN KLEIN

Τσάντα COACH

Δες επισης: SIMPLE – ανακάλυψε την ομορφιά της μάρκας που έγκειται στην απλότητα >>>

Photo by Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group

τάσεις και συμβουλές
Insta News