Αναζήτηση...

Τάσεις της μόδας για την άνοιξη 2020. Δες τι δεν μπορεί να λείψει από την ντουλάπα σου

3 min.

Οι σχεδιαστές μόδας είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, γι’ αυτό αν και μόλις αρχίζει ο πραγματικός χειμώνας, ήδη μπορούμε να γνωρίσουμε τις τάσεις της μόδας για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020. Και είναι πολύ ενδιαφέρον, διότι μας προετοιμάζουν ένα φάσμα νέων παραλαβών. Στη μόδα θα επιστρέψει το μικρό και το μεγάλο πουά μοτίβο, τα ισπανικά βολάν, ασύμμετρα σχέδια, πολύχρωμο καρό μοτίβο, τροπικά σχέδια και πολλά πολλά άλλα!

Δες, πώς και τι θα φοράμε την άνοιξη 2020, σύμφωνα με τις τάσεις από τις παγκόσμιες πασαρέλες.

Τα ελληνικά, ασυμμετρικά κομμάτια εμπνευσμένα από την αρχαιότητα φιλοξενούνται για άλλη μια φορά στα moodboards των μεγαλύτερων σχεδιαστών. Πρόσθεσαν νεωτερικότητα στα ασύμμετρα σχέδια χρησιμοποιώντας το μήκος μίνι (στην περίπτωση των φορεμάτων). Αυτά μπορούν να είναι απλά και μινιμαλιστικά, αλλά μπορούν επίσης να είναι σε κλίμα του disco – διακοσμημένα με πούλιες ή με glitter.

Η μάρκα Bottega Veneta, η οποία πρόσφατα είναι πολύ καυτή, στοιχηματίζει σε ασύμμετρα φορέματα σε στυλ του γραφείου, στη φωτογραφία βλέπουμε ένα μοντέλο σε μαύρο χρώμα με ματ φινίρισμα.

Και ο Elie Saab μας προτείνει ασύμμετρα φορέματα σε πολύ ελληνικό, μπορούμε να πούμε και σε αρχείο στυλ, συνδυασμένα με το χρυσό και το ασημί.

Το στυλ σαφάρι προωθήθηκε πριν από χρόνια από τον Yves Saint Laurent και τώρα θριαμβεύει και πάλι στον κόσμο της μόδας. Στις πασαρέλες εμφανίστηκε σε ουδέτερα και αμμώδη χρώματα και στο χρώμα χακί. Μπορούσαμε να το θαυμάζουμε πάνω σε ψηλόμεσα παντελόνια, καμπαρντίνες ή και σε πουκάμισα. Οι εμφανίσεις με τις οποίες παρουσιάστηκαν τα μοντέλα, θύμιζαν την ταινία «Πέρα από την Αφρική». Οπότε αν θέλεις να εμπνευστείς πριν την ερχόμενη σεζόν, φρόντισε να τη δεις.

Τις σύγχρονες εμφανίσεις στο κλίμα του σαφάρι μπορούσαμε να τις θαυμάζουμε και στην επίδειξη της συλλογής του Dolce&Gabbana. Τα κοντά, αλλά φαρδιά φορέματα πουκάμισο σε χρώματα της γης και οι αμμώδες ολόσωμες φόρμες πρόκειται να είναι τα χιτ της σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020!

Και τι θα έλεγες για το στυλ σαφάρι στην έκδοση του οίκου μόδας Fendi; Τέτοιες εμφανίσεις μπορείς να τις φοράς και καθημερινά και στο γραφείο.

Οι πρόσφατες συλλογές ανάγγελλαν διακριτικά αυτό, που την άνοιξη 2020 θα γίνει πραγματικότητα – τα πουά φορέματα επιστρέφουν. Επιπλέον, θα γίνουν ένα πραγματικό χιτ. Οι μικρές και οι μεγάλες βούλες, πολύχρωμες, ή μαύρες σε λευκό ή κόκκινο πλαίσιο. Στις πασαρέλες πιο συχνά εμφανίζονταν πάνω σε παραμυθένια φορέματα με τούλι.

Η Carolina Herrera μας παρουσίασε μακριά φορέματα από τούλι με μαύρο πουά μοτίβο. Η μέση των μοντέλων ήταν συχνά διακοσμημένη με μια μαύρη ζώνη, δεμένη σε εντυπωσιακό φιόγκο.

Στη συλλογή του οίκου μόδας Moshio εμφανίστηκαν κόκκινα φορέματα με μαύρες, γραφικές βούλες. Τα φαρδιά βολάν τα πρόσθεσαν έναν ισπανικό χαρακτήρα.

Ποιο σχέδιο θα είναι το πιο μοντέρνο πάνω στα total looks τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι; Το καρό! Αλλά όχι αυτό, που μπορούμε να το θαυμάζουμε τώρα στους δρόμους, δηλαδή το σκοτσέζικο, διατηρημένο σε κόκκινο-λευκό-μαύρο χρώμα. Την άνοιξη στοιχημάτισε στο πολύχρωμο, ακόμη και το καραμελένιο καρό σε παστέλ χρώματα.

Μπορούσαμε να θαυμάζουμε μια πραγματική «έκρηξη» ρούχων με πολύχρωμο καρό στην επίδειξη μόδας της μάρκας Chanel. Συνήθως ήταν συνδυασμένα με μαύρα παπούτσια τύπου μπαλαρίνες.

Το καραμελένιο καρό κάνει μια πολύ όμορφη αντίθεση όχι μόνο με το μαύρο χρώμα, αλλά και με τα ροκ στοιχεία της ντουλάπας, όπως π.χ. το γκρι τζιν σορτσάκι.

Τα ρούχα με τα τροπικά σχέδια, όπως και αυτά με πουά μοτίβο, εμφανίζονταν ήδη τις τελευταίες σεζόν. Ωστόσο, πάνω στα ρούχα σε total look έκδοση θα εμφανιστούν την άνοιξη και το καλοκαίρι το 2020. Σίγουρα θυμάσαι το show, που έκανε η Jennifer Lopez παρουσιάζοντας την ανανεωμένη έκδοση του φορέματος της τύπου jungle. Αυτό προκάλεσε μια πραγματική τροπική επανάσταση!

Η J.Lo αποτελεί ένα παράδειγμα, για το πόσο όμορφα μπορεί να φαίνεται ένα μαυρισμένο, περιποιημένο σώμα ντυμένο μόνο με φόρεμα με τροπικό πριντ.

Το τροπικό πριντ φαίνεται εξίσου υπέροχα σε έκδοση με πούλιες, την οποία επίσης μπορούσαμε να τη δούμε στην πασαρέλα του οίκου μόδας Versace.

Οι αποχρώσεις του nude, τα οποία τον χειμώνα αποτελούν το σύμβολο του μινιμαλισμού, και την άνοιξη και το καλοκαίρι του αισθησιασμού, συνεχίζουν να είναι της μόδας. Τα καραμελέ, μπεζ-ροζ, αμμώδη και τα σομόν ρούχα εμφανίζονταν στις μεγαλύτερες πασαρέλες, αναγγέλλοντας τον ερχομό της σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020.

Τα nude χρώμα κυριαρχούσαν στην επίδειξη της ανοιξιάτικης συλλογής της μάρκας Chloe. Ο συνδυασμός του μπεζ κοστουμιού, με μια μπλούζα σε σομόν χρώμα και βαριά μαύρα πέδιλα, ιδιαίτερα άρεσε τους κριτικούς της μόδας.

Λίγο πιο ελαφριά φαίνονταν τα μοντέλα σε μαλακά, σουρωμένα ρούχα σε nude απόχρωση.

Οι τάσεις που παρουσιάστηκαν παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος από αυτό, που οι σχεδιαστές μας προετοιμάζουν για την ερχόμενη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020. Αν θέλεις να παραμείνεις συντονισμένη και να μαθαίνεις ως πρώτη ποια θα είναι τα χιτ της σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020, ακολούθησε το blog μας και τους λογαριασμούς των μεγαλύτερων οίκων μόδας στο Instagram.

τάσεις και συμβουλές
Insta News