ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Fall/Winter 2023-2024: μοντέρνα γυναικεία μπουφάν

3 min.

Οι ημέρες του φθινοπώρου πλησιάζουν, οπότε αξίζει να ανανεώσεις την ντουλάπα σου και να ετοιμάσεις όλα τα απαραίτητα ρούχα για αυτή την εποχή του χρόνου σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ερχόμενη σεζόν είναι φυσικά τα γυναικεία μπουφάν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Τι προωθούν οι κορυφαίοι σχεδιαστές αυτή τη φορά; Μοντέρνα μπουφάν μηχανής, ζεστά πουπουλένια μπουφάν, bomber jacket XXL, καθώς και δερμάτινα biker jacket και χοντρά μπλέιζερ. Στις συλλογές της MODIVO θα βρεις όλα τα πιο μοντέρνα μοντέλα γυναικείων μπουφάν για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-2024.

Ο οίκος μόδας Chloé παρουσίασε υπέροχα μπουφάν μηχανής σε στυλ y2k, ενώ ο Saint Laurent ανέβασε την κομψότητα σε νέο επίπεδο, σχεδιάζοντας μια ολόκληρη σειρά από μπλέιζερ που φοριούνται ως μπουφάν. Δες τα πιο μοντέρνα γυναικεία μπουφάν για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024.

MSS

Τα δερμάτινα πανωφόρια είναι είναι ένα διαχρονικό και κλασικό κομμάτι που επιστρέφει σαν μπούμερανγκ κάθε σεζόν – πάντα, όμως, με ελαφρώς διαφορετική μορφή. Αυτή τη φορά, τα γυναικεία δερμάτινα oversized μπουφάν θα είναι τα πιο μοντέρνα. Μοιάζουν σαν δανεισμένα από την ανδρική ντουλάπα, αλλά μη φοβάσαι να τα συνδυάσεις με πιο θηλυκά στοιχεία ενός outfit, όπως ρομαντικά φορέματα και ψηλοτάκουνα.

Τα πιο hot μοντέλα είναι τα δερμάτινα σακάκια, τα biker jacket και οι παραλλαγές με φουσκωτά μανίκια. Όσον αφορά τα χρώματα, όπως και πέρυσι, κυριαρχεί το καφέ σοκολατί. Το κλασικό μαύρο χρώμα και το σκούρο πράσινο είναι επίσης στη μόδα. Αναζήτησε μπουφάν που ταιριάζουν με την vintage αισθητική και παραπέμπουν στις υπόγειες ροκ συναυλίες της δεκαετίας του ’80.

Τα δερμάτινα μπουφάν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 παρουσιάστηκαν από μάρκες όπως Yves Saint Laurent και Isabel Marant.

μοντέλο με biker jacket
Isabel Marant
Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στις φθινοπωρινές και χειμερινές πασαρέλες είναι τα αδιάβροχα μπουφάν παρκά. Φαίνεται ότι τα oversized, layered μπουφάν που μας προστατεύουν από τη βροχή όχι μόνο θα είναι μία από τις πιο μοντέρνες τάσεις της σεζόν, αλλά θα ταιριάζουν και με το στυλ quiet luxury – την κορυφαία τάση του 2023.

Όσον αφορά τα μπουφάν παρκά, της μόδας θα είναι τα απαλά, μπεζ χρώματα και ο κομψός μινιμαλισμός. Εδώ δεν θα υπάρχει χώρος για σπορ αισθητική. Όλα θα περιστρέφονται γύρω από τα εκλεκτά υλικά και τους κομψούς συνδυασμούς. Το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023/24, φόρεσε τα μπουφάν παρκά με ρούχα που αντιπροσωπεύουν την ήσυχη πολυτέλεια.

μοντέλο με αδιάβροχο μπουφάν παρκά
Isabel Marant
Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Οι σχεδιαστές προώθησαν μπουφάν που παραπέμπουν σε εκείνα που φορούν οι οδηγοί της Φόρμουλα 1 στις συλλογές τους για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023, και όλα δείχνουν ότι τα μπουφάν μηχανής θα παραμείνουν μαζί μας και για τη χειμερινή σεζόν 2023/24. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα oversized μπουφάν μηχανής σε έντονα χρώματα ή με ενδιαφέροντα μπαλώματα εμπνευσμένα από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

μοντέλο με μπουφάν μηχανής
Chloé
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Παραμένουμε στο θέμα των oversized κομματιών για να προχωρήσουμε στην επόμενη τάση – τα oversized bomber jacket. Οι σχεδιαστές μόδας όπως οι Louis Vuitton, Hermes και Miu Miu δημιούργησαν μοντέρνα γυναικεία μπουφάν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 αντλώντας έμπνευση από τα πανωφόρια που αγαπούν οι μαθητές των αμερικανικών σχολείων.

Εκτός από τις κλασικές προτάσεις με σπορ design, υπήρχαν και baseball jacket με ζώνη στη μέση, φτερά στην κουκούλα ή με κουμπί στο λαιμό. Συνδύασε το oversized μπουφάν bomber με casual ρούχα, αλλά και με ένα μίντι φόρεμα και μποτάκια με τακούνι.

μοντέλο με bomber jacket
Louis Vuitton
Photo by Richard Bord/Getty Images

Εμπνευσμένο από τα παλτό που φορούσαν οι Βρετανοί στρατιώτες, το μοντγκόμερι είναι ένα από τα πιο μοντέρνα γυναικεία πανωφόρια για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024 και χαρακτηρίζεται από την ίσια γραμμή, τον γιακά και τα κουμπιά. Για την ερχόμενη σεζόν, οι σχεδιαστές μόδας έχουν παρουσιάσει εκδοχές με συνδυασμούς υλικών patchwork, π.χ. μάλλινο πιε ντε πουλ με καπιτονέ νάιλον, μονόχρωμο ύφασμα σε συνδυασμό με καρό στοιχεία ή, όπως στα σχέδια της Chanel, με κομψό τουίντ.

Το μοντγκόμερι είναι το ιδανικό φθινοπωρινό πανωφόρι για όσες αρέσει το στυλ ρετρό, καθώς και για όσες προτιμούν τα business outfits με παντελόνι chino και γόβες. Ταιριάζει επίσης υπέροχα με γαλότσες, ψηλές κάλτσες πάνω από το γόνατο και φούστα.

μοντέλο με τουίντ μπλέιζερ σακάκι
Prada
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το γυναικείο πουπουλένιο μπουφάν, το οποίο μόλις πριν από λίγα χρόνια συνδυαζόταν μόνο με σπορ στυλ, έχει γίνει πλέον must-have στις ντουλάπες των trendsetters. Οι σχεδιαστές μόδας εκτιμούν επίσης τη λειτουργικότητά του και το παρουσιάζουν και πάλι στις τελευταίες τους συλλογές μεταξύ των γυναικείων μπουφάν για το φθινόπωρο και το χειμώνα 2023-2024.

Αυτή τη φορά, τόσο τα oversized σχέδια, τα μοντέλα με ζώνη στη μέση και φαρδείς ώμους όσο και οι πολύ κοντές παραλλαγές θα είναι στη μόδα. Το πουπουλένιο μπουφάν είναι το ιδανικό καθημερινό μπουφάν για τις γυναίκες, με το οποίο ούτε οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν δεν είναι πλέον τρομακτικές. Συνδύασε το με μοντέρνες μπότες χιονιού, όπως οι μπότες Moon Boot, ή με κομψές μπότες με τακούνι.

μοντέλο με πουπουλένιο μπουφάν
Hermes
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Στις εβδομάδες μόδας, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι κορυφαίες τάσεις για τη σεζόν fall/winter, δεν έλειψε και η κομψότητα και το σικ. Ανάμεσα στα μοντέρνα γυναικεία μπουφάν υπήρχαν κλασικά μάλλινα μπλέιζερ με διπλή σειρά κουμπιών και τονισμένη μέση. Τα κομψά γυναικεία μπουφάν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-2024 διατίθενται σε διάφορα υλικά.

Στις πασαρέλες του οίκου μόδας Chanel είδαμε ζεστά τουίντ σακάκια, ενώ στο catwalk του οίκου Miu Miu χοντρά μπλέιζερ από μαλλί με μακρύτερο πέλος. Αυτού του είδους τα πανωφόρια είναι κλασικά που δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα!

μοντέλο με oversized χοντρό μπλέιζερ
Miu Miu
Photo by Estrop/Getty Images

Όπως βλέπεις, τα μοντέρνα γυναικεία μπουφάν για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2023-24 περιλαμβάνουν αθλητικές, casual, ρετρό και κομψές προτάσεις. Οι σχεδιαστές αντλούν έμπνευση από τη vintage μόδα η οποία αποτελεί την επιτομή του chic. Υπάρχει και κάτι για όσες θέλουν να ντύνονται σύμφωνα με την τάση quiet luxury. Η επιλογή είναι δική σου!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News