ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ έως -30%! Αγόρασε top μοντέλα σε ακόμα χαμηλότερες τιμές. ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοντέρνα ανδρικά παπούτσια 2023: top trends για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι

3 min.

Τα μοντέρνα ανδρικά παπούτσια για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2023 συνδυάζουν μια καινοτόμα προσέγγιση στα υλικά και τις φιλικές προς το περιβάλλον τάσεις, για τη δημιουργία νέων τάσεων της μόδας. Τα χειροποίητα, ανθεκτικά και γερά παπούτσια outdoor ή εκείνα σε retro στυλ χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο άνεσης. Από ελαφριές και υποστηρικτικές σόλες μέχρι πολυτελή, απαλά πάνω μέρη από premium υλικά που μεταφέρουν εύκολα τον χρήστη τους από το σπίτι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Ρίξε μια ματιά στον οδηγό μας με τα μοντέρνα ανδρικά παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, τα οποία κυριάρχησαν στις πασαρέλες κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και με τα οποία αξίζει να ολοκληρώσεις την ντουλάπα σου.

MSS

Για άλλη μια σεζόν τα κλασικά ανδρικά αθλητικά παπούτσια εμφανίζονται στις κορυφαίες πασαρέλες. Είναι ιδανικά για outfit σε κάθε στυλ, αλλά τα πιο επιθυμητά για τη σεζόν spring/summer 2023 συνοδεύονται από ένα πολύχρωμο vibe. Τα πιο μοντέρνα αθλητικά έχουν χοντρές σόλες, συχνά έχουν υπερβολικά σχήματα, δερμάτινο πάνω μέρος και το design τους θυμίζει την τρελή δεκαετία του ’80. Αυτός ο τύπος παπουτσιού εμφανίστηκε π.χ. στην πασαρέλα του Louis Vuitton.

ανδρικά αθλητικά παπούτσια
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Συνδυάζοντας την επιθυμία των καταναλωτών για απόλυτη άνεση με τη χειροποίητη γοητεία, το απλό, εμπνευσμένο από παντόφλες πάνω μέρος διαθέτει ρουστίκ, χειροποίητες υφές. Τα ακατέργαστα, φυσικά υλικά ενισχύονται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος, και σόλας που κάνει χρωματική αντίθεση, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο πολυτέλειας. Τα υφασμάτινα παπούτσια που θυμίζουν τις παντόφλες σπιτιού, τα οποία τα είδαμε και την περασμένη άνοιξη, βγαίνουν επίσης στους δρόμους. Αξίζει να ψάξεις για έμπνευση π.χ. στην πασαρέλα του Paul Smith.

παντόφλες ανδρικές
Paul Smith
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Σε έναν αβέβαιο κόσμο, το outdoor στυλ παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς. Τα γερά, ανθεκτικά παπούτσια πεζοπορίας παρέχουν ένα σίγουρο βήμα, αλλά είναι πιο απαλά τόσο στην αφή όσο και στην εμφάνιση. Τα σουέτ παπούτσια χωρίς μόνωση από το κρύο έχουν χοντρή σόλα από καουτσούκ με διακριτικά στρογγυλεμένο προφίλ, συνδυάζοντας την υψηλή αντοχή με την άνετη απαλότητα. Αυτός ο τύπος ανδρικών υποδημάτων έχει εμφανιστεί στη συλλογή του Dior.

ορειβατικά παπούτσια ανδρικά
Dior
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Η αναβίωση του vintage στυλ αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για τα κλασικά παπούτσια από το παρελθόν. Οι αναφορές στις δεκαετίες του ’70 και του ’90 έχουν ως αποτέλεσμα ελαφριά, λεπτά προφίλ των παπουτσιών, πέλματα με απτικές γραμμές και πάνω μέρη σε ρετρό χρώματα. Οι λαστιχένιες σόλες, τα ένθετα από σουέτ και το κυρίαρχο λευκό και το μπεζ χρώμα είναι τα χαρακτηριστικά των ρετρό αθλητικών παπουτσιών που έχουν παρουσιαστεί π.χ. στην πασαρέλα του οίκου μόδας Craig Green.

ανδρικά αθλητικά παπούτσια λευκά
Craig Green
Photo by SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Το παπούτσι που εμφανίστηκε στις πασαρέλες κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και που προκάλεσε έκπληξη είναι σίγουρα οι καουμπόικες μπότες, οι οποίες μέχρι τώρα προορίζονταν μάλλον για γυναίκες. Οι σχεδιαστές σπάνε τους κανόνες εισάγοντας τις δερμάτινες μπότες σε στυλ ροντέο στις ανδρικές γκαρνταρόμπες. Οι πιο μοδάτες θα είναι οι ψηλές μπότες με animal prints. Μπορούσαμε να τις δούμε στην επίδειξη μόδας του Dries Van Noten.

καουμπόικες μπότες
Dries Van Noten
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Γεμάτη χρώματα και φουτουριστικές πινελιές, στην πασαρέλα του Louis Vuitton παρουσιάστηκαν όχι μόνο αθλητικά παπούτσια στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά και μοντέρνα παπούτσια με πλατφόρμα. Οι παντόφλες με χοντρή σόλα συνδυάστηκαν με φαρδιά παντελόνια πλούσια σε διάφορα είδη δαντέλας. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για μεγάλες καλοκαιρινές βόλτες.

ανδρικές παντόφλες λευκές
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Ποιος είπε ότι τα παπούτσια με τακούνι είναι μόνο για γυναίκες; Σίγουρα όχι ο Walter Van Beirendonck, στην επίδειξη του οποίου τα μοντέρνα ανδρικά υποδήματα για το 2023 είχαν τακούνι. Μπορούν να συγκριθούν με τις χειμωνιάτικες μπότες, αλλά μην σε ξεγελάει αυτό. Τέτοια παπούτσια μπορούν επίσης να φορεθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι – σε συνδυασμό με αέρινα παντελόνια.

μποτάκια με τακούνι ανδρικά
Walter Van Beirendonck
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Καλοκαιρινή φρεσκάδα και άνεση μας πρόσφερε η μάρκα Hermes, συμπεριλαμβάνοντας στη συλλογή της υφασμάτινα σανδάλια από νεοπρένιο. Κυριάρχησαν μοντέλα σε μαύρο, γκρι και σε μπεζ χρώμα, σε συνδυασμό με σύνολα που αποτελούνταν από μπουφάν, σορτς και παντελόνια wide leg. Αν τη σεζόν spring/summer 2023 θέλεις να δείχνεις μοντέρνος, επίλεξε τα ανδρικά παπούτσια με ανοιχτά δάχτυλα.

ανδρικά σανδάλια
Hermes
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Έχουν ήδη κατακτήσει τις γυναικείες ντουλάπες. Ήρθε η ώρα για τις ανδρικές. Αυτά τα ανδρικά κλειστά παπούτσια είναι κομψά και κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις. Αποτελούν ένα εξαιρετικά μοντέρνο, κλασικό μοντέλο. Τα παπούτσια lords με κορδόνια με χοντρή σόλα παρουσιάστηκαν από τον οίκο μόδας Comme des Garcons. Συνδυάστηκαν με μαύρα total look, μαζί με ανοιξιάτικα παλτό.

παπούτσια lords ανδρικά
Comme des Garcons
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images 

Δες επίσης: Ανδρική μόδα 2023 – ανακάλυψε τις βασικές τάσεις >>>

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Saviko via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News