MODIVO DAYS -20%! Κέρδισε extra προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα από top μάρκες ΔΕΣ >>>

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Μινιμαλισμός στη γυναικεία ντουλάπα – δες τι πρέπει να θυμάσαι

2 min.

Ο μινιμαλισμός είναι ένα πολύτιμο ρεύμα, το οποίο ποτέ δε βγαίνει από τη μόδα. Πιθανώς επειδή απλά πρόκειται για συνδυασμό απλών ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ με υψηλή ποιότητα κατασκευής. Στις μεγαλύτερες μινιμαλίστριες ανήκουν οι Σκανδιναβές και οι Γαλλίδες. Αξίζεις να παίρνεις εμπνεύσεις από αυτές, εάν θέλεις να δημιουργήσεις μια μινιμαλιστική ντουλάπα κάψουλα.

 

modivo days 2024

Παρακάτω, χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα των πιο διάσημων μινιμαλιστριών, θα σου δείξω τι πρέπει να θυμάσαι, για να φτιάξεις μια ντουλάπα σε αυτό το στυλ.

 

Η ντουλάπα της μινιμαλίστριας δε θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς το μαύρο χρώμα. Και σε μεγάλη ποσότητα. Ο συνδυασμός των μαύρων ρούχων, παπουτσιών και των αξεσουάρ, που διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην υφή τους, είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για τις μινιμαλιστικές, εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Μαύρο παλτό, μαύρο παντελόνι, μαύρα μποτάκια με λάστιχο και μαύρη τσάντα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι τα απόλυτα must have στην ντουλάπα των μινιμαλιστριών. Επιτρέπουν τη δημιουργία πάρα πολλών και διαφόρων εμφανίσεων, αλλά φαίνονται εξίσου υπέροχα όταν συνδυάζονται μεταξύ τους.

Το μαύρο γυναικείο σακάκι μαζί με μαύρη τσάντα μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με τα πάντα. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε ένα πολύ όμορφο σετ με μια απλή γκρι μπλούζα και εφαρμοστό τζιν παντελόνι.

 

Το τζιν παντελόνι είναι πιθανώς ένα από τις καλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει ρούχο, με το οποίο δε θα ταίριαζε, και σίγουρα πάει τέλεια με όλα τα λεία, βασικά χρώματα. Το γνωρίζουν όλες οι πιο διάσημες μινιμαλίστριες. Οπότε αξίζει να το ξέρεις και εσύ.

Από τα τζιν παντελόνια καλύτερα να στοιχηματίσεις στο σχέδιο, που… δείχνει καλύτερα πάνω σου. Ωστόσο, δώσε προσοχή και στο χρώμα. Αυτά που έχουν ξεθωριασμένο χρώμα σαν από τη δεκαετία του ‘90, αποτελούν την καλύτερη επιλογή και φαίνονται υπέροχα με τις περισσότερες εμφανίσεις.

Ένα μπλε τζιν παντελόνι και ένα λευκό, λείο T-shirt είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Αποτελεί μια τέλεια αφετηρία για μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Αρκεί να ρίξεις πάνω σου ένα σακάκι ή μια καμπαρντίνα και να ταιριάξεις ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, σύμφωνα με τις ντόπιες Παριζιάνες.

Δανεισμένο από την ανδρική ντουλάπα, χαλαρό, λείο, αλλά από υψηλής ποιότητας ύφασμα. Το πιο απλό λευκό πουκάμισο, είναι το επόμενο σημείο στη λίστα της προσεγμένης μινιμαλιστικής ντουλάπας, το οποίο δεν πρέπει να το παραλείψουμε.

Το λευκό πουκάμισο, όπως και το T-shirt στο ίδιο χρώμα, φαίνεται πολύ όμορφα μαζί με το τζιν παντελόνι. Χάρη σε ένα τέτοιο σετ, μπορείς να φορέσεις και ένα χαρακτηριστικό αξεσουάρ, όπως π.χ. μια κόκκινη τσάντα ή μπερέ, διατηρώντας παράλληλα την εμφάνιση σε μινιμαλιστικό στυλ.

Εάν νιώθεις, ότι είσαι περισσότερο ρομαντική παρά πραγματίστρια, μπορείς να διαλέξεις μια μπλούζα από ποπλίνα, η οποία χάρη στο ύφασμα μοιάζει με πουκάμισο. Στην παραπάνω φωτογραφία η influencer στοιχημάτισε στη χαλαρή, λευκή μπλούζα, διακοσμημένη με φαρδύ βολάν. Αυτό είναι επίσης ένα είδος μινιμαλιστικού συνόλου.

Συμβουλή στυλίστριας:

Τα καλύτερα μινιμαλιστικά πουκάμισα για γυναίκες θα τα βρεις στο… ανδρικό τμήμα!

 

Η κάθε μινιμαλίστρια έχει στην ντουλάπα της ένα γυναικείο κοστούμι. Φυσικά, αυτό οφείλεται όχι μόνο στους αισθητικούς αλλά και τους πρακτικούς λόγους. Αφού το κοστούμι αποτελείται από σακάκι και από κομψό παντελόνι, τα οποία μπορείς να τα φοράς μαζί, π.χ. για πολύ επίσημα ραντεβού, αλλά και ξεχωριστά, στις καθημερινές σου εμφανίσεις.

Το γυναικείο κοστούμι σε χρώμα camel μαζί με ένα απλό τοπ, είναι μια ιδανική καθημερινή επιλογή. Και αν το φορέσεις πάνω σε γυμνό σώμα ή σε δαντελένιο κορσέ, θα αποκτήσεις ένα τέλειο σύνολο για μια βραδινή περίσταση.

Το παντελόνι κοστουμιού με τσάκιση μπορείς να το φοράς και σε casual έκδοση. Η παραπάνω φωτογραφία μας αποδεικνύει, ότι φαίνονται πολύ όμορφα ακόμη και σε συνδυασμό με τα sneakers και με μπλούζα, με την προϋπόθεση ότι όλα είναι διατηρημένα σε υποτονικά, λεία χρώματα.

 

Τα μινιμαλιστικά σετ ρούχων είναι αυτά που μας επιτρέπουν να διαλέγουμε ανάμεσα σε αξεσουάρ, που τα δίνουν μια μοναδική νότα. Οπότε, κατά τη δημιουργία καθημερινών συνόλων, θυμήσου να φορέσεις και ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, που θα δώσει στην εμφάνιση σου ένα ατομικό χαρακτήρα.

Στα αγαπημένα αξεσουάρ των μινιμαλιστριών αναμφισβήτητα ανήκουν τα διακριτικά χρυσά κοσμήματα. Οι μικροί χρυσοί κρίκοι, ένα απλό κολιέ στο λαιμό ή απλό βραχιολάκι στον καρπό ή μερικά βεράκια φορεμένα σε ένα δάχτυλο.

Ως ένα μινιμαλιστικό αξεσουάρ μπορείς να επιλέξεις και μια τσάντα σε έντονο, π.χ. σε κόκκινο χρώμα, η οποία θα ξεχωρίσει στο πλαίσιο της υποτονικής εμφάνισης.

τάσεις και συμβουλές
Insta News