ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ: ΑΝΟΙΞΗ/ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ >>>

Αναζήτηση...

Γυναικείο στυλ basic – τα 5 ρούχα που αποτελούν τη βάση της γυναικείας ντουλάπας

3 min.

Το αγαπούν οι μινιμαλίστριες και οι λάτρισσες των κλασικών στοιχείων της γκαρνταρόμπας, αλλά το επιλέγουν όλο και περισσότερες γυναίκες. Τίποτα το περίεργο! Το στυλ basic είναι διαχρονικό, ταιριάζει σε όλες μας και δεν είναι καθόλου βαρετό. Θέλεις να μάθεις τι ακριβώς χαρακτηρίζει αυτό το στυλ και ποια ρούχα είναι σύμφωνα με την basic αισθητική; Βρες την απάντηση παρακάτω!

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του μινιμαλισμού στην ντουλάπα έχει κάνει το στυλ basic να βιώνει ένα είδος αναγέννησης. Το εφαρμοστό τζιν, ένα κλασικό μπλουζάκι και μια μπεζ καπαρντίνα είναι ρούχα με τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο και διαχρονικό outfit.

Στα αγγλικά, η λέξη basic σημαίνει βασικός, θεμελιώδης. Επομένως, τα ρούχα σε στυλ basic είναι τα κλασικά μοντέλα χωρίς διακοσμητικές λεπτομέρειες, σε υποτονικά χρώματα. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μονόχρωμα T-shirts, μακρυμάνικες μπλούζες, βαμβακερές φανέλες και τοπ, κλασικά τζιν, πλεκτά φορέματα με εφαρμοστή γραμμή ή σετ φόρμες. Το στυλ basic χαρακτηρίζεται από απλότητα – δεν υπάρχει χώρος για print που τραβούν την προσοχή. Κυριαρχούν τα καθολικά σχέδια και χρώματα: λευκό, μαύρο, μπεζ ή μπλε σκούρο, που είναι τέλεια για κάθε περίσταση.

Fot. Jeremy Moeller via Getty Images

Οι λάτρισσες των basic ρούχων δίνουν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των ρούχων και στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα. Τα φυσικά υφάσματα που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι, το λινό, το lyocell, το κασμίρ και το μετάξι, είναι φιλικά προς το δέρμα και δεν φθείρονται τόσο γρήγορα όσο τα συνθετικά υφάσματα. Το γυναικείο στυλ basic βασίζεται σε άνετα και απλά πράγματα, γιατί η άνεση είναι αυτή που μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Αν και τα basic ρούχα μας θυμίζουν την γκαρνταρόμπα μιας μινιμαλίστριας, στην πραγματικότητα η καθεμία μας πρέπει να τα εντάξει στην ντουλάπα της. Γιατί; Επειδή αποτελούν μια εξαιρετική βάση για την γκαρνταρόμπα μας, ταιριάζουν απόλυτα με τα πάντα και δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα. Ειδικά για σένα, έχω διαλέξει 5 basic ρούχα που μπορείς να συνδυάσεις ελεύθερα με άλλα στοιχεία της ντουλάπας σου.

Μονόχρωμο T-shirt

Λευκό T-shirt Ria από τη μάρκα PIECES

Κορμάκι Guess

Τα basic T-shirts είναι ένα απόλυτο must-have στην κάθε ντουλάπα. Αυτά τα απλά μπλουζάκια, θα τα φορέσεις όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και έξω. Φαίνονται υπέροχα με ένα oversized σακάκι και ψηλόμεσο τζιν, καθώς και με φόρμες ή κολάν. Τα basic μπλουζάκια είναι συνήθως οι μονόχρωμες, εφαρμοστές μακρυμάνικες μπλούζες, εφαρμοστά τοπ και κοντομάνικα βαμβακερά μπλουζάκια σε ουδέτερα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπεζ ή γκρι. Προτίμησε τα φυσικά υφάσματα, για να μπορεί το δέρμα σου να αναπνέει άνετα.

Καλοραμμένα τζιν

Μαύρο τζιν Boston από τη μάρκα Americanos

Τζιν 501® Levi’s®

Δεν υπάρχει ρούχο με το οποίο δεν ταιριάζουν, και σίγουρα πάνε τέλεια με όλα τα basic ρούχα σε ουδέτερα χρώματα. Tube jeans, mom jeans, boyfriends ή μήπως παντελόνι καμπάνα; Ποιο τζιν να διαλέξεις; Αν ψάχνεις για ένα basic παντελόνι, ξέχνα τις προσωρινές τάσεις μόδας και επίλεξε ένα τζιν που ταιριάζει απόλυτα στη σιλουέτα σου. Στην αναζήτηση του τέλειου basic παντελονιού, αξίζει να δώσεις προσοχή σε μοντέλα από μάρκες όπως Americanos, Lee ή Levi’s.

Μπεζ παλτό

Μάλλινο παλτό Belgica – WEEKEND MaxMara

NA-KD – μπεζ oversized παλτό

Η κάθε λάτρισσα του basic style έχει ένα μπεζ παλτό στην ντουλάπα της. Μπορεί να είναι μια καπαρντίνα με ζώνη, ένα oversized μάλλινο παλτό ή μια κλασική καπαρντίνα. Μπορείς να φορέσεις τέτοιου είδους πανωφόρι σε συνδυασμό με σετ φόρμας και αθλητικά παπούτσια, καθώς και σε κομψή έκδοση μαζί με μπότες. Η πρώτη επιλογή αρέσει ιδιαίτερα στις trendsetters που δεν αποχωρίζονται το μπεζ παλτό και το φορούν όλο το χρόνο.

Basic φόρεμα

Καλοκαιρινό φόρεμα SIMPLE

Πλεκτό φόρεμα SIMPLE

Εκτός από το κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα, η γκαρνταρόμπα σου πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα πλεκτό φόρεμα με εφαρμοστή γραμμή. Είναι ένα στυλάτο basic ρούχο που θα το φορέσεις για τη δουλειά, για ένα οικογενειακό δείπνο, επίσης και για ένα χαλαρό απόγευμα στο σπίτι. Τα πλεκτά φορέματα σε στυλ basic είναι κατασκευασμένα από ελαστικό πλεκτό ύφασμα με ραβδώσεις, το οποίο αδυνατίζει οπτικά τη σιλουέτα και εγγυάται άνεση.

Λευκά αθλητικά

Αθλητικά adidas Zentic

Αθλητικά VEJA

Όσον αφορά τα basic αξεσουάρ, διάλεξε τα μινιμαλιστικά αξεσουάρ – διακριτικά χρυσά κοσμήματα, μια μαύρη τσάντα ώμου και λευκά αθλητικά παπούτσια. Στην περίπτωση των αθλητικών παπουτσιών, διάλεξε κλασικά μοντέλα από δέρμα, τα οποία είναι εξαιρετικά άνετα και ταιριάζουν με κάθε outfit. Μπορείς να τα φορέσεις με τζιν και μονόχρωμο μπλουζάκι, καθώς και με πλεκτό φόρεμα. Αν προτιμάς sneakers αντί για αθλητικά, επίλεξε τα εμβληματικά λευκά ή μαύρα παπούτσια Converse.

Κύρια εικόνα του άρθρου: Jeremy Moeller via Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News