Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Πώς να ντυθείς για το θέατρο; Κομψές ιδέες styling για γυναίκες και άνδρες

4 min.

Μια επίσκεψη στο θέατρο απαιτεί ιδιαίτερο στυλ – κομψό αλλά και… λαμπερό, γιατί είναι η τέλεια ευκαιρία να ντυθείς εντελώς διαφορετικά από τα καθημερινά σου ρούχα. Τα κλασικά σακάκια, τα μεγάλα πουκάμισα ή ένα κοστούμι με μοντέρνα εμφάνιση είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορείς να κάνεις. Δες πώς να ντυθείς για το θέατρο, ώστε να δείχνεις κατάλληλα και ταυτόχρονα μοντέρνα.

Μαζί με την εταιρεία MODIVO θα ολοκληρώσεις το ντύσιμό σου για το θέατρο. Δες τις συμβουλές και την έμπνευση που έχουμε ετοιμάσει για σένα.

Το ντύσιμο για το θέατρο πρέπει να είναι κομψό και αριστοκρατικό – με αυτόν τον τρόπο, αφενός, τονίζεις τη μοναδικότητα της εκδήλωσης και, αφετέρου, αποδίδεις σεβασμό στο καστ των ηθοποιών και σε όλους τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση της παράστασης. Επέλεξε κλασικούς συνδυασμούς ή… λαμπερές δημιουργίες για το χορό.

Όλα εξαρτώνται από τη σημασία της εκδήλωσης – αν πρόκειται να πας σε μια πρεμιέρα σε ένα δραματικό θέατρο ή σε μια παράσταση όπερας, καλό είναι να φοράς εκλεπτυσμένη ενδυμασία. Επιπλέον, εάν η πρόσκληση αναφέρει ότι ισχύει dress code white tie ή black tie, είναι υποχρεωτικό για γυναίκες να φοράνε ένα μακρύ βραδινό φόρεμα και για άνδρες ένα φράκο ή σμόκιν. Αντίθετα, στις κανονικές παραστάσεις και στις κωμικές παραστάσεις, υπάρχει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, η οποία εκδηλώνεται με ημιεπίσημο ή και casual στυλ.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, το dress code στο θέατρο ήταν αρκετά αυστηρό και δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να σκεφτεί να φορέσει κάτι άλλο εκτός από βραδινό ντύσιμο. Στις μέρες μας, ωστόσο, οι κανόνες του savoir-vivre δεν είναι τόσο περιοριστικοί, οπότε μπορείς να αφήσεις στον εαυτό σου περισσότερη ελευθερία. Δεν θέλεις να διαπράξεις ένα faux-pas της μόδας και αναρωτιέσαι τι είναι κατάλληλο για να πας στο θέατρο; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θυμάσαι μερικούς απλούς κανόνες.

Ανεξάρτητα από τη φύση της παράστασης, μια ασφαλής επιλογή είναι το styling στα σκούρα χρώματα, κυρίως μαύρο και ναυτικό μπλε. Τα αστραφτερά χρυσά ή ασημένια φορέματα ή οι κομψές κόκκινες δημιουργίες είναι καλύτερο να φυλάσσονται για μεγαλύτερες εκδηλώσεις, όπως μια πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο. Οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν φορέματα (επίσημα, κοκτέιλ ή βραδινά), φούστες ή επίσημα παντελόνια. Για άνδρες, η καλύτερη επιλογή είναι ένα κοστούμι και πουκάμισο, ή για τις πιο χαμηλού προφίλ παραστάσεις ένα σκούρο, απλό παντελόνι σε συνδυασμό με ένα casual πουκάμισο και σακάκι.

Η Jennifer Lawrence με μαύρο φόρεμα
Jennifer Lawrence (Φωτογραφία: Dominik Bindl/WireImage)

Αυτό που, σύμφωνα με τους κανόνες του savoir-vivre, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται είναι το ντύσιμο για το θέατρο που αποκαλύπτει έντονα το σώμα ή ήδη από μακριά τραβά το βλέμμα με μεγάλες, επώνυμες επιγραφές. Είναι επίσης προτιμότερο να μην το παρακάνεις με τα κοσμήματα, ειδικά αν η ίδια η ένδυση είναι πλούσια.

Γνωρίζεις ήδη ότι υπάρχει επίσημος ή ημι-επίσημος κώδικας ενδυμασίας στο θέατρο (ανάλογα με τη βαρύτητα του γεγονότος), αλλά πώς να το μεταφράσεις σε έτοιμο styling; Οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν ένα φόρεμα και ένα ελαφρύ πανωφόρι, όπως ένα γυναικείο σακάκι ή κασκόλ, και να συνδυάσουν μια ρέουσα, κομψή μπλούζα με μια εφαρμοστή φούστα ή φούστα cigarette. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, είναι πιο πιθανό να φορέσουν κοστούμι ή πουκάμισο σε συνδυασμό με ένα σακάκι ή ελαφρύ μάλλινο πουλόβερ. Δες τις προτάσεις των έτοιμων συνόλων που έχουμε ετοιμάσει για σένα και ντύσου για το θέατρο με τη MODIVO, όπου θα βρείς τα πιο μοντέρνα ρούχα για κομψές περιστάσεις.

Μια γρήγορη, απλή αλλά γοητευτική ιδέα για το θέατρο είναι το μικρό μαύρο φόρεμα, το οποίο, παρά το μικρότερο μήκος του, έχει γίνει συνώνυμο της αριστοκρατίας και της κομψότητας. Συνδύασέ το με μαργαριταρένια κοσμήματα σε στυλ Audrey Hepburn και μακριά γάντια για να δώσεις στο σύνολο βραδινό χαρακτήρα. Εάν το φόρεμα έχει γυμνούς ώμους, τότε ένα μακρύ κασκόλ, το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο από λεπτό γυαλιστερό υλικό, θα το συμπληρώνει τέλεια.

Όταν πρόκειται να πας σε μια πρεμιέρα, αντικατάστησε ένα απλό φόρεμα με ένα φόρεμα με παγιέτες που θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή. Για να ρίξεις λίγο τους τόνους, για μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, συνδύασε το με ένα oversize σακάκι στους ώμους σου. Συνδύασε το με γόβες ή γοβάκια με μικρό τακούνι (τα τακούνια kitten είναι η κορυφή επιλογή αυτής της σεζόν), μια απλή τσάντα συμπλέκτη και έχεις έτοιμο ένα γυναικείο ντύσιμο για θέατρο.

Η Hailey Bieber με μικρό μαύρο φόρεμα
Hailey Bieber (Dimitrios Kambouris/GettyImages)

Ένα κοκτέιλ φόρεμα για το θέατρο ή ένα maxi φόρεμα είναι το must have για παραστάσεις όπου απαιτείται το βραδινό dress code. Για μια μοντέρνα εκδοχή, αντικατάστησε το με ένα γυναικείο κοστούμι – κλασικό, εφαρμοστό ή αντίθετα με χαλαρό, ελαφρώς «αρρενωπό» στυλ, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο καυτές τάσεις της φετινής σεζόν.

Σου αρέσουν τα πρωτότυπα και μοντέρνα styling και θέλεις να ακολουθείς τις τάσεις; Αν ναι, επέλεξε ένα outfit βασισμένο σε ένα λευκό oversize γυναικείο πουκάμισο που είναι τόσο κομψό όσο και άνετο. Άφησέ το χαλαρό πάνω από ένα μαύρο παντελόνι με τσάκιση ή βάλε μέσα στη ζώνη μιας ψηλόμεσης φούστας flared. Για να απογειώσεις αυτό το μινιμαλιστικό look, πρόσθεσε μεγάλα, εκφραστικά κοσμήματα – κρεμαστά σκουλαρίκια και μια τσάντα με χρυσά ή ασημένια στοιχεία. Επίσης, επιτυχία της συλλογής άνοιξη-καλοκαίρι 2024 είναι τα τρισδιάστατα λουλούδια που εμφανίζονται με τη μορφή τσόκερ ή… καρφίτσας παπουτσιών.

Η Kaia Gerber με ένα oversize outfit
Kaia Gerber (Φωτογραφία: Jacopo Raule/Getty Images)

Ούτε η κλασική θεατρική ένδυση, η οποία βασίζεται σε ένα εφαρμοστό πουκάμισο, σακάκι και παντελόνι cigarette, ποτέ θα βγει από τη μόδα. Αν θέλεις να φρεσκάρεις λίγο το outfit σoυ, αντί για ένα εφαρμοστό σακάκι, φόρεσε ένα oversize σακάκι ή ένα πανωφόρι με βελούδινο, ελαφρώς γυαλιστερό φινίρισμα. Ένα κλασικό στυλ, αλλά με εντυπωσιακό χρώμα είναι επίσης μια επιλογή για να ξεχωρίζεις από το πλήθος.

Η Gigi Hadid με εφαρμοστό σακάκι
Gigi Hadid (Φωτογραφία: Michael Loccisano/Getty Images)

Ανδρικό ντύσιμο για θέατρο – δοκίμασε κομψά σύνολα

Η σύνθεση μιας ανδρικής ένδυσης για το θέατρο δεν θα πρέπει να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Για μια θεαματική παράσταση όπερας ή μια πρεμιέρα υψηλού προφίλ, φόρεσε ένα φράκο ή ένα τριμερές κοστούμι σε συνδυασμό με ένα κλασικό απλό λευκό πουκάμισο. Τα δερμάτινα κλειστά παπούτσια και το παπιγιόν θα αποτελέσουν την τέλεια πινελιά στο ντύσιμό σας. Ακούγεται βαρετό; Τα μεγαλύτερα αστέρια επιλέγουν το κλασικό ντύσιμο, και μπορείς να είσαι κι εσύ ανάμεσά τους. Δεν χρειάζεται όμως να επιλέξεις το μαύρο χρώμα, τα σύνολα σε γκρι και ναυτικό μπλε φαίνονται πιο μοντέρνα και εξίσου εκλεπτυσμένα. Το μόνο σημαντικό είναι ότι τόσο το παντελόνι όσο και το σακάκι πρέπει να εφαρμόζουν καλά στη σιλουέτα – τα ρούχα για το θέατρο δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά ή πολύ φαρδιά.

Ο Andres Velencoso Segura με κομψό κοστούμι
Andres Velencoso Segura (Φωτογραφία: Edward Berthelot/Getty Images)

Όταν η ατμόσφαιρα σε μια παράσταση είναι πιο χαλαρή, θα ταιριάζει ένα smart casual στυλ, το οποίο βασίζεται σε άνετα αλλά κομψά ρούχα. Πάνω από ένα λευκό πουκάμισο, φόρεσε ένα ανδρικό πουλόβερ με λαιμόκοψη V, με τον γιακά που θα προεξέχει και τις μανσέτες. Πρόσεξε να είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά – μαλλί, βισκόζη ή βαμβάκι – που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε ένα τέτοιο ντύσιμο είναι επίσης ένα παπιγιόν, το οποίο μπορεί να έχει και πρωτότυπο σχέδιο.

Δες επίσης >>> Στυλ smart casual – ιδέες για ανδρικές εμφανίσεις

Αν θέλεις να δείχνεις κομψός, φόρα ένα ανδρικό σακάκι με διακριτικό καρό και ένα απλό πουκάμισο σε ένα μη εμφανές χρώμα (να θυμάσαι, τα παστέλ χρώματα κυριαρχούν αυτή τη σεζόν). Ολοκλήρωσε την εμφάνιση με chinos και oxfords ή μοκασίνια για να δημιουργήσεις μια μοντέρνα και ταυτόχρονα κατάλληλη για κάθε περίσταση εμφάνιση μέσα σε λίγα λεπτά.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Φωτογραφία: Edward Berthelot/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News