Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Μοκασίνια και κάλτσες – ναι ή όχι; Ας το δούμε μαζί!

4 min.

Τα γυναικεία μοκασίνια από σουέτ, δέρμα ή με διακοσμητικές αγκράφες είναι εξαιρετικά και ταιριάζουν με πολλά διαφορετικά σύνολα. Κάποτε τα μοκασίνια ήταν ταυτισμένα κυρίως με επίσημες εμφανίσεις, αλλά πλέον κυριαρχούν σε casual σύνολα και συχνά συνδυάζονται με κάλτσες, ιδίως με λευκές αθλητικές. Το ερώτημα που παραμένει όμως είναι το εξής: επιτρέπεται ο συνδυασμός loafers με κάλτσες; Ας το εξετάσουμε μια και καλή!

Ο λογαριασμός της Hailey Bieber στο Instagram είναι γεμάτος με εμφανίσεις που πρωταγωνιστούν μαύρα loafers και λευκές κάλτσες. Και δεν είναι η μόνη influencer που έχει αδυναμία σε αυτόν τον συνδυασμό. Αλλά, ας αρχίσουμε με τον Michael Jackson…

Γνώριζες ότι ο συνδυασμός μοκασίνια με κάλτσες έγινε δημοφιλής χάρη στον Michael Jackson; Τις δεκαετίες 1970 και 1980, χόρευε συχνά το διάσημο moonwalk με αυτό το look. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, οι οίκοι μόδας έχουν υιοθετήσει ξανά αυτήν την τάση. Οι κάλτσες σε συνδυασμό με loafers έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις πασαρέλες των οίκων Prada και Gucci. Ακόμη και ο Alessandro Michelle, ο πρώην διευθυντής δημιουργικού τμήματος της Gucci επέλεξε αυτόν τον συνδυασμό σε εμφανίσεις που έκανε σε fashion events.

Οι κάλτσες σε συνδυασμό με loafers έχουν κατακτήσει τις καρδιές τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Το 2019, υπήρξε σημαντική αλλαγή στις τάσεις της γυναικείας μόδας. Η Chloë Sevigny άρχισε να φοράει παπούτσια σε κλασική γραμμή μαζί με κάλτσες, κι αυτό το look αργότερα έγινε δημοφιλές από διάσημες fashionistas, όπως: οι αδελφές Hadid, η Hailey Bieber και η Kendall Jenner. Οι influencers αγάπησαν το στυλ που προσφέρουν οι λευκές κάλτσες ως τον αστράγαλο σε συνδυασμό με μαύρα γυαλιστερά μοκασίνια. Αλλά και οι μαύρες κάλτσες δείχνουν εξίσου όμορφες!

Πώς να φορέσεις κάλτσες με loafers

Γνωρίζεις ποιο είναι το γοητευτικό στοιχείο των loafers; Στις μέρες μας ταιριάζουν με όλες τις εμφανίσεις – είτε πρόκειται για business σύνολα είτε για casual. Ολοκληρώνουν τέλεια τις preppy, ρετρό και τις casual sport εμφανίσεις.

Ας αρχίσουμε με το preppy στυλ. Φανταστείτε daddy shorts, ένα εκρού πουκάμισο με γιακά και Penny μοκασίνια σε μπεζ χρώμα, μαζί με λευκές κάλτσες ως τον αστράγαλο και μια τσάντα σε σχήμα ημισελήνου στο πιο in χρώμα του 2024: το Peach Fuzz. Το preppy στυλ αγαπά τα μοκασίνια! Τα άλλα κομμάτια που χαρακτηρίζουν το preppy στυλ είναι τα πουκάμισα polo, οι πλισέ φούστες, οι ζακέτες, τα ελαφριά πουλόβερ, τα μπουφάν Harrington και τα γιλέκα.

Ή μήπως προτιμάς πιο κλασικές γραμμές; Επίλεξε ένα ρετρό σύνολο με κάπρι παντελόνι, πουκάμισο με φαρδύ γιακά, μια bucket τσάντα, και ένα καπέλο με στενό γείσο. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με μαύρα μοκασίνια και λευκές κάλτσες.

Ποια κομμάτια συνδυάζονται καλά με κάλτσες και μοκασίνια για μια casual sport εμφάνιση; Ακολούθησε το μίνιμαλ στυλ – ένα φόρεμα με polo γιακά, κάλτσες ως το γόνατο και εκρού μοκασίνια με αγκράφα. Θέλεις να δεις πόσο εύκολα μπορείς να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο και άνετο look για μια χαλαρή βόλτα στην πόλη ή μια κοντινή εξόρμηση;

Μην θεωρήσεις ότι ένα κομψό σύνολο δεν μπορεί να περιλαμβάνει μοκασίνια και κάλτσες. Επίλεξε μια εφαρμοστή φούστα και ένα σκουρόχρωμο μπλέιζερ με μια μίνιμαλ δερμάτινη ζώνη μαζί με μια μικρή τσάντα σε απόχρωση της μέντας. Ολοκλήρωσε αυτό το κομψό στυλ με μαύρα μοκασίνια με χρυσή αγκράφα και λευκές κάλτσες ως τον αστράγαλο.

Οποιεσδήποτε κάλτσες! Για casual ή αθλητικό look με μοκασίνια οι ψηλές κάλτσες είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορεί να είναι λευκές, μαύρες ή ακόμη και πολύχρωμες, ανάλογα με τα άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Σε κάθε περίπτωση, οι λευκές, οι εκρού και οι μαύρες κάλτσες αποτελούν την πιο hot τάση της μόδας όταν συνδυάζονται με μοκασίνια, και είναι από τα must-have πράγματα που πρέπει να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Οι εμπριμέ ψηλές κάλτσες για μοκασίνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Συνδυάζονται τέλεια με μονόχρωμα ρούχα. Για ένα εκκεντρικό party look, επίλεξε μια ανοιχτόχρωμη φούστα και ένα top, σε συνδυασμό με μαύρα μοκασίνια και εμπριμέ κάλτσες.

Φυσικά, οι ψηλές κάλτσες δεν δείχνουν τέλειες μόνο με μοκασίνια. Εάν προτιμάς πιο κλασικά στυλ, επίλεξε σοσόνια που είτε φαίνονται ελάχιστα είτε είναι εντελώς κρυφά. Εναλλακτικά, οι κάλτσες από λύκρα στο χρώμα του δέρματος δεν ξεχωρίζουν καθόλου και χαρίζουν ένα πιο διακριτικό στυλ.

Ανακάλυψε 3 εντυπωσιακά στυλ με μοκασίνια και κάλτσες που θα λατρέψεις!

Μοκασίνια και κάλτσες: ένα ευέλικτο look

Φέτος τα ψηλά μοκασίνια κυριαρχούν στις κορυφαίες τάσεις της μόδας. Μπορείς να τα φορέσεις με ένα καρό πουκάμισο σε φαρδιά γραμμή, που ταιριάζει τέλεια με ένα relaxed ή oversize παντελόνι. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με κοντές λευκές κάλτσες. Τα μοκασίνια με διαφορετική σόλα μπορεί να είναι από απαλό δέρμα ή σουέτ – και ιδανικά σε μπεζ χρώμα. Αυτό το look είναι ταυτόχρονα άνετο και κομψό, ενώ παραμένει ιδανικό για έναν χαλαρό περίπατο ή έναν καφέ με παρέα.

Κομψή στο γραφείο: μοκασίνια με κάλτσες

Τι θα έλεγες για ένα εκρού πουκάμισο σε συνδυασμό με μια σκουρόχρωμη pencil φούστα; Οι λεπτεπίλεπτες και φίνες κάλτσες σε απαλές αποχρώσεις ταιριάζουν τέλεια με μαύρα λουστρίνι μοκασίνια. Ολοκλήρωσε το look με μια τσάντα bucket σε απόχρωση που ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο για μια κλασική αλλά μοντέρνα εμφάνιση.

Αθλητικό στυλ με κάλτσες και μοκασίνια

Συνδύασε ένα oversize T-shirt με τύπωμα που ταιριάζει με αθλητικό σορτς. Προτίμησε κοντές, αθλητικές κάλτσες με το λογότυπο του αγαπημένου σου brand και αθλητικά παπούτσια από ύφασμα ή δέρμα με σόλα από καουτσούκ. Μια άνετη, μίνιμαλ και μοντέρνα εμφάνιση!

Οι προχωρημένες εμφανίσεις με μοκασίνια που συνδυάζονται με κάλτσες προσφέρουν πολλές επιλογές. Αλλά βέβαια τα μαύρα και μπεζ μοκασίνια είναι από τις πιο κλασικές. Τα μοντέλα από λουστρίνι και αυτά που έχουν αγκράφα, είναι επίσης πολύ δημοφιλή.

Ανάμεσα στις διάσημες fashionistas που αγαπούν να συνδυάζουν μοκασίνια με κάλτσες είναι η Hailey Bieber, η Gigi Hadid και η Kendall Jenner.

Η Hailey αγαπά τα μοκασίνια με χοντρή σόλα και τα συνδυάζει με λευκές κάλτσες ως τον αστράγαλο. Ολοκληρώνει την εμφάνισή της με χρυσά κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και σορτς από τις πασαρέλες του οίκου Miu Miu. Η influencer αγαπά τους πειραματισμούς στη μόδα και ανάλογα με την περίσταση, της αρέσει να συνδυάζει τα μοκασίνια με φορέματα, σορτς και mini φούστες.

Η Gigi Hadid, από την άλλη, αγαπά τον οίκο Prada χωρίς να αποτελούν εξαίρεση τα μοκασίνια του brand. Το μοντέλο τα συνδυάζει με ψηλές κάλτσες. Η Gigi υιοθετεί ένα look εμπνευσμένο από τη μόδα των ’90s, επιλέγοντας συχνά αθλητικά T-shirts σε ρετρό στυλ, χαλαρά κάπρι παντελόνια, πλισές φούστες και μπλέιζερ με έντονα στοιχεία.

Τα μοκασίνια σε συνδυασμό με κάλτσες φαίνεται πως επίσης αγαπούν influencers όπως η Pernille Teisbæk, η Romee Strijd και η Emili Sindlev, σύμφωνα με όσα βλέπουμε στους λογαριασμούς τους στο Instagram.

Συνεπώς, τα γυναικεία μοκασίνια σε συνδυασμό με κάλτσες αποτελούν ένα απαραίτητο στοιχείο για κάθε γκαρνταρόμπα όσων είναι ένα βήμα μπροστά στη μόδα. Είτε είναι σουέτ, είτε δερμάτινα, αναβαθμίζουν το στυλ σου – και σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις όπου κι αν βρεθείς!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News