Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Preppy στυλ – τι το χαρακτηρίζει; Δες τις εμπνεύσεις μας!

3 min.

Ζήσε την εμπειρία του preppy στυλ! Το στυλ αυτό συνδέεται με τις ανώτερες τάξεις και ξεκίνησε από τα αμερικανικά σχολεία της ελίτ όπως το Χάρβαρντ. Το preppy συνδυάζει επιδέξια την κομψότητα, το σικ και την αθλητική εμφάνιση, η οποία εκτιμάται τόσο από τις γυναίκες όσο και από τους άνδρες. Σήμερα θα σε βοηθήσουμε να ολοκληρώσεις την preppy σου εμφάνιση.

Σχολικές στολές, πουλόβερ με στρογγυλό λαιμό ή παπούτσια oxfords είναι στοιχεία της γκαρνταρόμπας preppy. Αλλά δεν υπάρχει χώρος για βαρεμάρα εδώ, δες και μόνος/η σου!

Γνωρίζεις την αμερικανική σειρά «Gossip Girl» ή «Ελίτ»; Αν ναι, το preppy στυλ δεν σου είναι άγνωστο. Σε αυτές τις εμβληματικές παραγωγές θα δεις τα preppy χαρακτηριστικά όπως πλισέ φούστες, κολλαριστά πουκάμισα και ίσια παντελόνια.

Η προέλευση αυτού του στυλ χρονολογείται στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δημιουργήθηκε από φοιτητές των ακαδημαϊκών ομάδων της λεγόμενης Ivy League, η οποία συγκεντρώνει 8 από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Χάρβαρντ, το Πρίνστον και το Γέιλ. Οι μαθητές ήθελαν να ξεχωρίσουν, να επισημάνουν την ταξική τους ένταξη και να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ. Η έμπνευση προήλθε από τις βρετανικές ανώτερες τάξεις.

Οι Emily Alyn Lind, Thomas Doherty και Evan Mock σε preppy στυλ
Photo by Jason Howard/Bauer-Griffin/GC Images

Στην αρχή, το preppy στυλ προκάλεσε αντιδράσεις. Το 1980, η Lisa Birnbach δημοσίευσε το The Preppy Handbook, στο οποίο επέκρινε την εξύψωση των εκπροσώπων των ομάδων της Ivy League. Το ενδιαφέρον είναι ότι το βιβλίο δημιούργησε θύελλα στα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα το preppy στυλ να γίνει όλο και πιο δημοφιλές.

Η Taylor Swift με ένα κομψό φόρεμα
Photo by Raymond Hall/GC Images

Σήμερα, το preppy στυλ έχει πάψει προ πολλού να συνδέεται μόνο με τους νέους. Θα μπορούσαμε μάλιστα να τολμήσουμε να πούμε ότι διαφέρει σημαντικά από τις προτιμήσεις των σημερινών εφήβων. Κοίταξε στους δρόμους – οι περισσότεροι νέοι λατρεύουν τα oversized ρούχα. Σήμερα, το preppy τείνει να είναι το στυλ των ώριμων ανθρώπων που βασίζονται σε αναγνωρισμένες μάρκες και υλικά υψηλής ποιότητας. Οι διασημότητες έχουν ερωτευτεί με τα preppy ρούχα – θα δεις αυτό το θέμα και στις εμφανίσεις της Gigi Hadid, της Katie Holmes και του Tom Hiddleston.

Η Yoyo Cao με ένα ντύσιμο preppy
Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Τα χαρακτηριστικά του preppy στυλ περιλαμβάνουν:

  • σπορ κομψότητα,
  • απλά, εφαρμοστά είδη ένδυσης,
  • εκλεκτά υλικά όπως βαμβάκι καλής ποιότητας ή κασμίρ,
  • σχέδια σαν στολές,
  • εμπνευσμένα από ρούχα για τένις, ράγκμπι, γκολφ ή ιστιοπλοΐα,
  • ζωηρά χρώματα (ναυτικό μπλε, κόκκινο, πράσινο) που σπάνε με αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού,
  • μοτίβα: καρό, ριγέ, πουά.

Με το preppy στυλ ταυτίζονται κυρίως η δούκισσα Kate Middleton, και η ποπ σταρ Taylor Swift. Πλισέ φούστες, μάλλινα πουλόβερ, πουλόβερ με στρογγυλό λαιμό, κάλτσες μέχρι το γόνατο και παπούτσια oxfords είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της γκαρνταρόμπας μιας preppy γυναίκας.

Το γυναικείο preppy στυλ περιλαμβάνει επίσης:

  • πουκάμισο με γιακά και μακριά μανίκια,
  • μάλλινο σακάκι,
  • μπλούζα πόλο,
  • καρό φόρεμα,
  • μοκασίνια ή αθλητικά παπούτσια,
  • φούτερ με κουμπιά και μπαλώματα.

Το σημαντικό είναι ότι το preppy στυλ θα είναι ιδανικό για πολλές εκδηλώσεις. Θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στη δουλειά, θα προκαλέσει συμπάθεια σε μια οικογενειακή συγκέντρωση και θα τραβήξει τα βλέμματα των περαστικών σε μια ανοιξιάτικη κυριακάτικη βόλτα. Το preppy στυλ, παρά το αθλητικό του πνεύμα, παραπέμπει σε κομψότητα, τάξη και ομορφιά.

Σκέψου, για παράδειγμα, να συνδυάσεις ένα σακάκι από τουίντ ψαροκόκαλο με ένα απλό τζιν, ένα απλό τοπ και λευκά αθλητικά. Το σύνολο μπορεί να συμπληρωθεί με έναν ελαφρύ, μοντέρνο μπερέ, γυρισμένο στο πλάι. Ανεπίσημο αλλά καλαίσθητο, σωστά; Το όλο και πιο μοντέρνο γυναικείο preppy στυλ δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια διαχρονική κλασική εμφάνιση στην καθημερινή έκδοση!

Μοντέλο με outfit σε preppy στυλ
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images

Όπως αναφέραμε, το είδωλο του preppy στυλ είναι αναμφισβήτητα ο David Beckham. Πρόσεξε το πόσο του αρέσουν τα tweed σακάκια ψαροκόκαλο, μπλούζες πόλο, βαμβακερά πουκάμισα, γραβάτες με ραβδώσεις ή μοκασίνια.

Το ανδρικό preppy στυλ διακρίνεται επίσης από:

  • μπλέιζερ, μπλουζάκια και φούτερ με μονογράμματα,
  • σακάκια από βαμβάκι seersucker,
  • σακάκια harrington,
  • βαμβακερά παντελόνια,
  • φούτερ τύπου ράγκμπι,
  • βαμβακερά πουκάμισα με γιακά με κουμπιά,
  • γραβάτες λεσχών,
  • παπούτσια saddle, παπούτσια ντέρμπι, αθλητικά, μοκασίνια.

Τα μοντέρνα preppy clothes για άνδρες αναμφίβολα σου επιτρέπουν να ξεχωρίσεις στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, σε ένα ραντεβού, σε μια έξοδο για ποτό με φίλους ή στη δουλειά. Η σπορ κομψότητα είναι εξαιρετικά ευέλικτη.

Και ποια χρώματα πρέπει να επιλέξουν οι άνδρες; Αναμφίβολα ναυτικό μπλε, κόκκινο, λευκό, όλες οι αποχρώσεις του μπεζ και του μαύρου. Οι ενεργητικές αποχρώσεις σπασμένες με ήπιες πινελιές θα δώσουν φρεσκάδα σε κάθε ντύσιμο.

Ποιες μάρκες ακολουθούν το preppy στυλ;

Αν σου αρέσει το preppy στυλ, αναζήτησε προτάσεις από μάρκες όπως:

Ειδικότερα, οι μπλούζες πόλο της μάρκας Ralph Lauren ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το στυλ. Εν τω μεταξύ, τα αθλητικά σακάκια και τα πανεπιστημιακά μπουφάν με ραμμένα μονογράμματα προωθούνται από την Tommy Hilfiger.

Η Carolina Herrera δήλωσε: «Η μόδα ήταν πάντα μια επανάληψη ιδεών, αλλά αυτό που την κάνει καινούργια είναι ο τρόπος με τον οποίο τη συνθέτεις». Και το ίδιο συμβαίνει και με το preppy στυλ. Αυτή τη στιγμή επιστρέφει δυναμικά και ένα σωστά συνδυασμένο ντύσιμο δεν θα σου επιτρέψει να παραμείνεις στη σκιά.

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Jeremy Moeller/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News