Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Φλατ παπούτσια για γάμο – είναι σωστή επιλογή; Κομψές εμφανίσεις χωρίς τακούνια!

3 min.

Σήμερα καταρρίπτουμε τον μύθο! Κι όχι απλώς έναν μύθο! Όντως, δεν χρειάζεται να φορέσεις ψηλοτάκουνα σε γαμήλια δεξίωση. Influencers όπως η Hailey Bieber και η Gigi Hadid συχνά συνδυάζουν τα φλατ παπούτσια με κομψά σύνολα για σημαντικές περιστάσεις. Ωστόσο, το βασικό ερώτημα είναι: τι είδους φλατ παπούτσια για γάμο είναι άνετα και ταυτόχρονα μοδάτα;

Τα φλατ παπούτσια σε συνδυασμό με φόρεμα για γάμο αναδεικνύουν τέλεια τη γυναικεία μίνιμαλ αισθητική. Το ενδιαφέρον είναι πως αποτελούν μια κομψή προσθήκη σε ένα επιμελημένο σύνολο. Διάβασε για να μάθεις πώς θα τα συνδυάσεις με στυλ!

Τα φλατ παπούτσια ορισμένες φορές θεωρούνται λιγότερο κομψά από τα ψηλοτάκουνα. Ωστόσο, μπορούν να είναι εξίσου κομψά εάν συνδυαστούν κατάλληλα για την περίσταση και την εμφάνιση. Γι’ αυτό τα φλατ παπούτσια ταιριάζουν πράγματι καλά με τον ενδυματολογικό κώδικα του γάμου. Στις μέρες μας, ακόμη και οι νύφες επιλέγουν φλατ παπούτσια για να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους – για παράδειγμα η πριγκίπισσα Rajwa Al Saif, που επέλεξε ένα ζευγάρι λευκές μπαλαρίνες για τον βασιλικό γάμο της.

Αν συνδυαστούν σωστά με ένα νυφικό φόρεμα, τα φλατ παπούτσια δείχνουν πολύ μοντέρνα και σου προσφέρουν άνεση όλο το βράδυ. Δεν χρειάζεται να έχεις και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια για να αλλάξεις, δεν θα πονέσουν τα πόδια σου και επιπλέον μπορείς να διασκεδάσεις και να χορέψεις με την ψυχή σου χωρίς κανέναν περιορισμό. Πώς σου φαίνεται αυτό;

Γνωρίζεις ήδη ότι τα φλατ παπούτσια είναι απόλυτα κατάλληλα για γάμο, ενώ για πολλές κυρίες είναι ακόμη και μια επιτακτική λύση. Πότε ένα ζευγάρι φλατ μπαλαρίνες, μοκασίνια, loafers ή lords γίνεται το καλύτερο αξεσουάρ για την εμφάνισή σου;

Πρώτον – αν είσαι καλεσμένη σε γάμο που γίνεται σε υπαίθριο χώρο, όπως σε κτήμα ή σε παραλία. Τότε, τα μοκασίνια ή οι μπαλαρίνες είναι η πιο πρακτική επιλογή. Η άμμος, το γρασίδι ή το χαλίκι δυσκολεύουν το περπάτημα με γόβες και επίσης σίγουρα δεν θέλεις να χαλάσει μια τόσο σημαντική ημέρα επειδή δεν θα νιώθεις άνετα.

Δεύτερον, αν έχεις προβλήματα, όπως με τη μέση σου ή τις αρθρώσεις – τότε τα φλατ παπούτσια είναι μια τέλεια επιλογή. Αξίζει πάντα να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία και την άνεση χωρίς καμία θυσία στην κομψότητα, επιλέγοντας για παράδειγμα, χρυσαφί τόνους.

Τρίτον, δεν νιώθουν όλες οι γυναίκες άνετα με γόβες. Αν προτιμάς να φοράς φλατ παπούτσια κάθε μέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις τη συνήθειά σου. Τα φλατ παπούτσια είναι εξίσου κομψά και καλαίσθητα, ιδίως σε κρεμ, μπεζ και παστέλ αποχρώσεις.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να επιλέξεις ένα ζευγάρι κομψά φλατ παπούτσια για έναν γάμο. Αν έχεις μια τέτοια ανάγκη ή επιθυμία, κάνε αυτό που θέλεις και θα μάθεις παρακάτω ποια μοντέλα είναι στις τάσεις της μόδας!

Τα φλατ παπούτσια για γάμο διατίθενται σε πολλά σχέδια. Τα πιο μοδάτα είναι:

Τα sneakers και τα αθλητικά γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Σε συνδυασμό με γυναικεία κοστούμια ή τούλινα φορέματα, δείχνουν απλώς εκπληκτικά. Τα κλασικά λευκά αθλητικά και ένα εφαρμοστό midi φόρεμα είναι τέλειος συνδυασμός. Επίσης δείχνουν υπέροχα με φλοράλ maxi φορέματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κολεξιόν για γάμο περιλαμβάνουν μέχρι μποτάκια και καουμπόικες μπότες. Σε χρυσαφί ή ασημί τόνους, μπεζ, κρεμ, λευκό… όλα έχουν κάτι κοινό – έναν ανέμελο χαρακτήρα. Δείχνουν υπέροχα αν συνδυαστούν με ένα φόρεμα με κρόσσια ή σατέν. Αυτά τα φλατ παπούτσια είναι υπέροχα σε λιγότερο επίσημες γαμήλιες δεξιώσεις.

Αν δεν θέλεις να επιλέξεις τα κλασικά φλατ παπούτσια για έναν γάμο, μπορείς να φορέσεις ένα ζευγάρι ψηλές πλατφόρμες, που κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά και λεπταίνουν τη σιλουέτα, ενώ παράλληλα εγγυώνται σταθερότητα και άνεση. Τα αθλητικά με χοντρή σόλα και τα μοκασίνια είναι πολύ δημοφιλή – αξίζει να τα συνδυάσεις με πιο μίνιμαλ ρούχα για να μην δείχνει το σύνολο πολύ υπερβολικό.

Τα φλατ παπούτσια έχουν μια πορεία στην ιστορία της μόδας εδώ και δεκαετίες. Ας αρχίσουμε με την Coco Chanel – τα λιτά φορέματα και το πιε ντε πουλ μοτίβο δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το στυλ της. Υπάρχουν επίσης και οι μπεζ μπαλαρίνες με μαύρη μύτη. Η Coco Chanel αγαπούσε τα φλατ παπούτσια και τα φορούσε σε διάφορες περιστάσεις, όπως μεταξύ άλλων σε μεγάλα πάρτι, και τώρα είναι ξανά στη μόδα!

Η Jackie Kennedy —που υπήρξε η αγαπημένη πρώτη κυρία της Αμερικής— είχε αδυναμία στα φλατ παπούτσια. Ένα από τα πιο γνωστά fashion icons στην ιστορία επέλεγε ρούχα σε παστέλ αποχρώσεις, απλές γραμμές, μαργαριτάρια και χαμηλοτάκουνα γοβάκια – επίσης για σημαντικές περιστάσεις.

Στις μέρες μας, τόσο οι influencers όσο και οι fashionistas συχνά επιλέγουν φλατ παπούτσια για γκαλά, τελετές απονομής και πάρτι. Μεταξύ αυτών είναι οι Hailey Bieber, Gigi Hadid και Grece Ghanem. Όπως έχει πει και η Ιταλίδα δημοσιογράφος μόδας Anna Dello Russo, «Μόδα είναι μια δήλωση της δικής σου ελευθερίας.» Συνεπώς, αν θέλεις να συνδυάσεις ένα ζευγάρι φλατ παπούτσια με ένα επίσημο σύνολο για γάμο, μην περιορίσεις την επιθυμία σου, καθώς εκτός όλων των άλλων, γνωστά fashion icons συχνά κάνουν τέτοιες επιλογές!

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News