Μόνο με το νέο app! 6€ προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα με τη χρήση του κωδικού ΔΕΣ
Αναζήτηση...

Σατέν φόρεμα — Ένα πανέμορφο και κομψό ένδυμα

3 min.

Ελαφρύ, αέρινο και ντελικάτο στην αφή- το σατέν φόρεμα είναι ο βασιλιάς αυτής της σεζόν. Ταιριάζει απόλυτα με στο στιλ coquette. Είναι κατάλληλο τόσο για τον γάμο μιας φίλης όσο και για μια παραλιακή βόλτα. Οι καρδιές των influencers και των σταρ είναι ταγμένες στο σατέν slip dress, το οποίο έγινε δημοφιλές από την Gwyneth Paltrow τη δεκαετία του 1990. Μάθε πώς να φορέσεις φορέματα από αυτό το γυαλιστερό ύφασμα.

Τα γυαλιστερά σατέν φορέματα κυριαρχούν στις κολεξιόν των Calvin Klein και Narciso Rodriguez. Ξέρεις ότι μπορείς να τα φορέσεις ακόμη και με… αθλητικά παπούτσια; Ανακάλυψε τα πιο μοντέρνα outfits!

Το σατέν ξεκίνησε από τη μεσαιωνική Κίνα. Οι ντόπιοι παρήγαγαν αυτό το ύφασμα μόνο από υψηλής ποιότητας μετάξι, γι’ αυτό και το φορούσαν τα μέλη της κυρίαρχης δυναστείας. Σήμερα, ο καθένας από εμάς μπορεί να απολαύσει αυτό το πραγματικά βασιλικό ύφασμα που είναι απαλό, γυαλιστερό και αιθέριο.

Ένα σατέν φόρεμα αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για τις ζεστές ημέρες. Αγκαλιάζει ευχάριστα το σώμα και αναπνέει. Αν και είναι αέρινο, δεν είναι διαφανές, έτσι ώστε να εξασφαλίζει άνεση κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα σατέν φόρεμα στην ντουλάπα της. Είναι ιδανικό για επίσημες περιστάσεις, όπως επετείους γάμου ή γαμήλιες δεξιώσεις. Απαλό και γυαλιστερό, σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Δημοφιλή είναι τα μοντέλα με λεπτομέρειες που μαγνητίζουν, όπως η δαντέλα και τα βολάν, αλλά και τα μονόχρωμα σατέν φορέματα δεν υστερούν καθόλου.

Το σατέν είναι ένα ύφασμα από το οποίο μπορείς να αφαιρέσεις εύκολα χώμα, λεκέδες και τσακίσεις. Είναι επίσης ανθεκτικό στην τριβή και το ξεθώριασμα. Τα σατέν φορέματα είναι θηλυκά, ντελικάτα και συνδέονται με την πολυτέλεια. Τονίζουν την ομορφιά και προσθέτουν αυτοπεποίθηση, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά η Hailey Bieber, η Beyoncé και η Kendall Jenner.

Γνώριζες ότι ακόμη και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών λατρεύουν τα σατέν φορέματα; Ένα από τα πιο διάσημα outfits της πριγκίπισσας Νταϊάνα, εκτός από το περίφημο φόρεμα της εκδίκησης, ήταν ένα σατέν μοντέλο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας παρουσιάστηκε με αυτό το αισθησιακό ρούχο στο MET Gala του 1996, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, αλλά κυρίως έκανε το κοινό να παραληρεί.

Όπως βλέπεις, ένα σατέν φόρεμα ταιριάζει σε επίσημες εκδηλώσεις. Μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα της Νταϊάνα και να επιλέξεις ένα σκούρο σατέν μάξι φόρεμα με διακοσμητική δαντέλα στο ντεκολτέ. Είναι ιδανικό για μια γαμήλια δεξίωση, ένα ραντεβού ή ακόμα και για ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Αναζητάς για ένα casual σατέν φόρεμα; Ρίξε μια ματιά στα outfits της Hailey Bieber και της Oliwia Bugała. Τόσο το συγκρατημένο μπεζ όσο και το ζωηρό πορτοκαλί φόρεμα είναι ιδανικά για καθημερινές εμφανίσεις. Διάλεξε επίσης άνετα παπούτσια: πέδιλα, πλατφόρμες ή λευκά αθλητικά παπούτσια.

Τα αξεσουάρ είναι σημαντικά. Θα πρέπει να είναι διακριτικά, καθώς το ίδιο το σατέν είναι έντονο. Προτίμησε ένα μινιμαλιστικό καπέλο, μεγάλα γυαλιά ηλίου και διακριτικά χρυσά κοσμήματα. Το καλοκαιρινό σου look είναι έτοιμο! Τα σατέν φορέματα δείχνουν επίσης τέλεια με πουκάμισα, τζάκετ μηχανής, τζιν μπουφάν και σακάκια. Όπως βλέπεις, μπορείς να τα φορέσεις για επίσημες, αλλά και για καθημερινές περιστάσεις.

Μετά το μικρό μαύρο φόρεμα, το σατέν φόρεμα αλλάζει τα δεδομένα για τις βραδινές εξόδους. Δεν είναι περίεργο που οι γυναίκες το επιλέγουν για γαμήλιες δεξιώσεις, επετείους γάμου και πάρτι γενεθλίων.

Θα δεις σατέν φορέματα στις κολεξιόν των Yves Saint Laurent και Calvin Klein. Τα φόρεσαν σταρ του κινηματογράφου, όπως η Monica Bellucci, και διάσημα μοντέλα όπως η Cindy Crawford. Οι γυναίκες συχνά επιλέγουν μοντέλα σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις που ταιριάζουν τέλεια με ασημένια κοσμήματα. Μπορείς να επιλέξεις ένα τέτοιο outfit, ειδικά τις πιο κρύες ημέρες, για παράδειγμα, για ένα φθινοπωρινό πάρτι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξεις κρεμ, μπεζ και λευκά σατέν φορέματα που λατρεύει η Hailey Bieber. Δείχνουν αισθησιακά πάνω από μαυρισμένο δέρμα και συνδυάζονται με χρυσαφί κοσμήματα. Διάλεξε αυτό το μοντέλο για ένα πάρτι- μια μινιμαλιστική εκδοχή χωρίς διακοσμητικά στοιχεία ή με μια λεπτή δαντέλα στο ντεκολτέ.

Αυτό επίσης μπορεί να σε ενδιαφέρει >>> Μοκασίνια και κάλτσες – ναι ή όχι; Ας το δούμε μαζί!

Ή μήπως σου αρέσουν τα ζωηρά χρώματα; Το τιρκουάζ, το πορτοκαλί και το φούξια φόρεμα είναι σίγουρα δημοφιλή! Τις τελευταίες σεζόν κυριαρχούν οι ελαφρώς πιο χαλαρές γραμμές και όχι οι εφαρμοστές. Επίλεξε σατέν μίντι φορέματα, συνδυασμένα με πέδιλα με τακούνι στιλέτο και μια μικρή τσάντα χειρός για ένα εντυπωσιακό look!

Ένα υπαίθριο φεστιβάλ, ένα ραντεβού σε μια καφετέρια ή μια βόλτα με την κολλητή; Προτίμησε ένα casual σατέν φόρεμα. Σου έχουμε τρεις προτάσεις για outfit!

  • Φόρεσε ένα φαρδύ σακάκι με ζέρσεϊ ρίγες πάνω από ένα λευκό σατέν φόρεμα. Ολοκλήρωσε το look σου μελευκά αθλητικά παπούτσια με πλατφόρμα. Επιπλέον, πρόσθεσε μια τσάντα ώμου και γυαλιά ηλίου.
  • Διάλεξε ένα μάξι σατέν φόρεμα με φλοράλ μοτίβο. Συνδύασέ το με ένα τζιν τζάκετ και μια φαρδιά ζώνη. Πρόσθεσε πλατφόρμες, ένα μακρύ κολιέ και μια υφασμάτινη τσάντα ώμου.
  • Προτίμησε ένα μίνι σατέν φόρεμα με λεπτές τιράντες. Συνδύασέ το με μινιμαλιστικά πέδιλα. Πρόσθεσε μια μεγάλη τσάντα ώμου, ακόμη μεγαλύτερα γυαλιά ηλίου και χρυσά κοσμήματα, όπως ένα κολιέ με αλυσίδα και σκουλαρίκια κρίκους.

Αν θέλεις να είσαι όπως τα it-girls, αυτά τα outfits σίγουρα θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Και τα πιο μοντέρνα σατέν φορέματα μπορείς να τα βρεις στη MODIVO!

– – –

Κύρια φωτογραφία του άρθρου: Photo by Gotham/GC Images

τάσεις και συμβουλές
Insta News